Terug naar diensten
Rioollekkage

Rioollekkage

Het riool bevindt zich grotendeels onder de grond en buiten ons zicht, maar toch kan je een rioollekkage eenvoudig herkennen aan bijvoorbeeld een rioollucht die in huis hangt. Bovendien kan je te maken met bijvoorbeeld rioolvliegjes of kleine verstoppingen. Een dergelijke lekkage als die van het riool hoeft niet heel groot te zijn om er toch veel last van te ondervinden. Doorgaans gaat het ‘slechts’ om een scheurtje, breuk of sterretje in het riool waar je niet veel aan kunt doen. Ook het verzakken van de riolering is overigens aanleiding tot een mogelijke rioollekkage. Het begint klein en onschuldig, maar voordat je het weet heb je te maken met een rioolgeur door de gehele woning en rioolvliegjes die op meerdere plekken opduiken. Tijd om actie te ondernemen; een rioleringsbedrijf helpt je graag af van dit type rioolproblemen.

Rioollekkage opsporen

Hoe een rioleringsbedrijf de rioollekkage opspoort, dat kan verschillen per situatie. Over het algemeen zal er over worden gegaan op een rioolinspectie; een kleine camera gaat dan diep in het riool naar binnen om eventuele scheurtjes, breuken of verzakkingen te detecteren. Na uitvoering van de rioolinspectie zal worden gekozen voor een oplossing op maat. Ligt er al een gedeelte van de riolering open? Dan is het mogelijk om aan de hand van vocht(plekken) en menselijke afvalstoffen op de grond rond het riool een uitspraak te doen over de locatie van de rioolproblematiek.

Rioollekkage oplossen

Laat je rioollekkage zo snel mogelijk oplossen om grotere problemen te voorkomen. Op basis van de resultaten uit de rioolinspectie zal informatie worden gegeven over het plan betreffende het oplossen van de rioollekkage. Voordat de riooldienst voor je aan de slag gaat, is het verstandig de verzekering op de hoogte te brengen. Mogelijk worden de kosten voor ontstane schade namelijk gedekt door de verzekering. Vraag daarom de riooldienst ook gericht naar een lekkageschade rapport; hierin staat alles wat de verzekering wil weten. 

Zoek op professionele monteur in de regio. Vergelijk vakmensen bij MyGo en bel direct voor een afspraak: 085 106 1600.