Terug naar diensten
Rioolinspectie

Rioolinspectie

Wanneer je problemen hebt met je riolering, is het aan te raden om door een expert een rioolinspectie te laten uitvoeren. Door middel van een rioolinspectie is gemakkelijk te achterhalen waar de oorzaak van een lekkage, verstopping of ander mankement zich in de riolering bevindt. Bovendien loop je het risico door eigen gesleutel het probleem te verergeren.

Rioolinspectie bedrijven

Professionele rioolinspectie bedrijven maken tegenwoordig vooral gebruik van professionele apparatuur. Op deze manier kunnen ze jouw probleem snel vinden, zonder je hele badkamer of keuken open te breken. Een rioolinspectie verschaft inzicht in de kwaliteit van het betreffende rioolstelsel, en dat inzicht is belangrijk voor een snelle oplossing.

Lekdichtheidscontrole door middel van een rookmachine

Om een lekkage eenvoudig op te sporen, zonder direct graafwerkzaamheden uit te voeren of je vloer open te moeten breken, wordt veelal gebruik gemaakt van een rioolinspectie met een rookmachine. Door een zogeheten lekdichtheidscontrole is eenvoudig te zien waar de lekkage zich bevindt. Op de plek waar het lek zich bevindt komt de rook die ingebracht is in de leidingen, namelijk weer naar buiten.

Kleurstofinspectie

Een kleurstofinspectie wordt door rioleringsbedrijven gebruikt om vast te stellen of leidingen nog in gebruik zijn. Daarnaast maakt een kleurstofinspectie inzichtelijk hoe leidingen door het pand lopen. Om te zien of een leiding in gebruik is, wordt kleurstof in de leiding gebracht. Deze kleurstof kan tot grote afstand worden gevolgd om te zien hoe ver de betreffende rioolleiding door loopt. Dit is een simpele, maar eenvoudige vorm van rioolinspectie om inzicht te krijgen in het leidingenstelsel.

Hellingshoekmeting

Wanneer moet worden vastgesteld hoe erg een verzakking van een riolering is, wordt gebruik gemaakt van een hellingshoekmeting. Met een hellingshoekmeting meten sensoren dankzij speciale software hoeveel een rioolbuis is verzakt.

Rioolinspectie camera

Om de kwaliteit van een riolering te bepalen, wordt gebruik gemaakt van een camera-inspectie. Problemen, zoals boomwortels en verzakkingen, zijn door middel van en camera-inspectie snel te detecteren en op te lossen. Met een camera, zowel video- als fotocamera, kunnen de buiswanden, de inlaten en de voegen van de riolering goed bekeken worden.

Een camera-inspectie wordt uitgevoerd met een kleine camerakop die met behulp van een duwkabel door de leidingen wordt voortbewogen. Deze duwkabel kan de camerakop ongeveer 25 tot 30 meter door de buis duwen. Op een scherm analyseren de rioolspecialisten hoe de conditie van de betreffende riolering is en wordt de schade direct vastgesteld.

Rioolinspectie kosten

De kosten van een grondige riooldetectie liggen meestal tussen de € 100 euro en € 150 euro. Deze prijs kan ook lager uitvallen als het probleem snel verholpen is, maar bij een grondige ontstopping ook weer oplopen. Bij Mygo kun je de verschillende vakmannen eenvoudig met elkaar vergelijken. Bel direct naar: 085 432 00 32.