Direct hulp
Terug naar diensten
Rioolinspectie

Rioolinspectie

Een rioolinspectie wordt door een expert gedaan om lekkages, verstoppingen en andere mankementen aan het licht te brengen. Zo weet je precies wat er mis is en hoe dit het beste kan worden verholpen. Rioolexperts kunnen de problemen na een rioolinspectie vaak ook direct verhelpen.

Ben je op zoek naar een specialist(e) op het gebied van riolering voor een rioolinspectie of een reparatie? Met de MyGo Matchmaker zijn locale professionals snel en gemakkelijk te vinden. Neem vervolgens direct contact op of vraag eerst één of meerdere offertes aan. Bij spoed of een voorkeur voor telefonische hulp kan je ook bellen naar 085 106 1600.

Rioolinspectie, hoe werkt het?

Rioolinspectie bedrijven maken tegenwoordig vooral gebruik van professionele apparatuur. Op deze manier kunnen ze jouw probleem snel vinden, zonder je hele badkamer of keuken open te breken. Een rioolinspectie verschaft inzicht in de kwaliteit van het betreffende rioolstelsel, en dat inzicht is belangrijk voor een snelle oplossing.

Lekdichtheidscontrole door middel van een rookmachine

Om een lekkage eenvoudig op te sporen, zonder direct graafwerkzaamheden uit te voeren of je vloer open te moeten breken, wordt veelal gebruik gemaakt van een rioolinspectie met een rookmachine. Door een zogeheten lekdichtheidscontrole is eenvoudig te zien waar de lekkage zich bevindt. Op de plek waar het lek zich bevindt komt de rook die ingebracht is in de leidingen, namelijk weer naar buiten.

Kleurstofinspectie

Een kleurstofinspectie wordt door rioleringsbedrijven gebruikt om vast te stellen of leidingen nog in gebruik zijn. Daarnaast maakt een kleurstofinspectie inzichtelijk hoe leidingen door het pand lopen. Om te zien of een leiding in gebruik is, wordt kleurstof in de leiding gebracht. Deze kleurstof kan tot grote afstand worden gevolgd om te zien hoe ver de betreffende rioolleiding door loopt. Dit is een simpele, maar effectieve vorm van rioolinspectie om inzicht te krijgen in het leidingenstelsel.

Hellingshoekmeting

Wanneer moet worden vastgesteld hoe erg een verzakking van een riolering is, wordt gebruik gemaakt van een hellingshoekmeting. Met een hellingshoekmeting meten sensoren dankzij speciale software hoeveel een rioolbuis is verzakt.

Rioolinspectie camera

Om de kwaliteit van een riolering te bepalen, wordt gebruik gemaakt van een camera-inspectie. Problemen, zoals boomwortels en verzakkingen, zijn door middel van en camera-inspectie snel te detecteren en op te lossen. Met een camera, zowel video- als fotocamera, kunnen de buiswanden, de inlaten en de voegen van de riolering goed worden bekeken.

Een camera-inspectie wordt uitgevoerd met een kleine camerakop die met behulp van een duwkabel door de leidingen wordt voortbewogen. Deze duwkabel kan de camerakop ongeveer 25 tot 30 meter door de buis duwen. Op een scherm analyseren de rioolspecialisten hoe de conditie van de betreffende riolering is en wordt de schade direct vastgesteld.

Rioolinspectie kosten

De kosten van een grondige riooldetectie liggen meestal tussen de € 100 euro en € 150 euro. Deze prijs kan ook lager uitvallen als het probleem snel verholpen is, maar bij een grondige ontstopping of een ingewikkelde inspectie ook weer oplopen.

Bij MyGo kun je de verschillende vakmannen eenvoudig met elkaar vergelijken. Maak 24/7 gratis gebruik van de MyGo Matchmaker of bel direct naar: 085 106 1600.