Terug naar blog
Rioollucht in huis

Rioollucht in huis

25 mei '20 Door MyGo redactie

Heb je last van rioollucht in je huis? Een rioollucht in huis kan erg vervelend zijn en kan duiden op een verstopte afvoer. Om effectief en grondig de stankoverlast op te lossen kan het verstandig zijn om een loodgieter in te schakelen. MyGo helpt je een loodgieter bij jou in de buurt te vinden om de rioollucht in je woning te verhelpen. De MyGo Matchmaker kan je matchen met de meest geschikte vakman in jouw regio. Liever telefonisch contact? Bel dan gratis en vrijblijvend met 085-432 00 32. Op deze pagina vind je alle informatie over het verhelpen van rioollucht in je woning.

Opsporen rioollucht

Wanneer je last hebt van rioollucht in je huis is het belangrijk te weten waar de rioollucht vandaan komt. Het opsporen van de bron van de stankoverlast in je huis is niet altijd even makkelijk. In de badkamer zitten vaak meerdere afvoerputjes waar de rioollucht vandaan kan komen. Schakel een loodgieter via MyGo om de oorsprong van de rioollucht te achterhalen.

.loodgieter legt leidingen riool aan

Afbeelding 1: Loodgieter legt leidingen riool aan.

Oorzaken rioollucht in huis

Stankoverlast in je woning kan verschillende oorzaken hebben. Een loodgieter maakt doorgaans onderscheid tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Veel voorkomende oorzaken voor rioollucht in huis zijn:

Beschadigde riolering

De riolering in je woning kan beschadigt of verzakt zijn door werkzaamheden of doordat het verkeerd aangelegd is. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de riolering waardoor rioollucht in je huis kan komen.

Verstopte leiding

De meest voorkomende oorzaak van een rioollucht in huis is een verstopping in leidingen of afvoerputjes. Als water in het doucheputje of de vaatwasser niet goed wegloopt dan kan het zijn dat je een verstopte leiding hebt. Hierdoor kunnen nare geurtjes in je woning blijven hangen omdat het water niet goed afgevoerd wordt. Schakel een loodgieter via MyGo in om dit probleem op te lossen.

Verstopt riool

Ook kan het mogelijk zijn dat niet een leiding maar het riool zelf verstopt is. Vraag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met je lokale gemeente.

Lekkage in afvoer

Wanneer je een lek hebt in je afvoer kan vies water en de daarmee gepaarde vieze lucht in je huis je terechtkomen. Dit kan zorgen voor stankoverlast en uiteindelijk voor waterschade.

Ontluchtingspijp werkt niet

Je afvoer moet kunnen ontluchten. Vaak gebeurt dit via een pijp op het dak van je huis. Als deze pijp niet goed aangesloten of verstopt zit dan kan de rioollucht in je woning terechtkomen.

Waterslot werkt niet

Een waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, voorkomt dat de rioollucht door de afvoer van de wc naar boven komt. Als een afvoer lang niet gebruikt is kan deze droog komen te staan waardoor de rioollucht ongehinderd je woning kan binnen dringen.

loodgieter werkt aan rioollucht

Afbeelding 2: Loodgieter werkt aan toilet.

Al met al kan een rioollucht in je huis verschillende oorzaken hebben. Vaak zijn het etensresten of aangekoekt vuilt wat zorgt voor verstoppingen. Wanneer je de afvoerputjes regelmatig schoonmaakt kun je eventuele verstoppingen voorkomen. Kijk voor meer informatie over hoe je rioollucht in huis kunt verhelpen op https://mygo.nl/rioollucht-verhelpen.

Vind de beste loodgieter met MyGo

Doordat MyGo een uitgebreid netwerk van ervaren en deskundige loodgieters door heel Nederland heeft kunnen we je altijd matchen met de meest geschikte vakman voor jouw specifieke klus. Je kunt via de MyGo Matchmaker meerdere offertes opvragen vergelijken zodat je de beste loodgieter binnen jouw budget kunt kiezen. De Matchmaker is 24/7 beschikbaar, dus ook wanneer het een noodgeval is staan onze vakkundige loodgieters voor je klaar. Liever telefonisch contact met MyGo? Bel dan 085-432 00 32, geheel vrijblijvend en gratis.