Terug naar diensten
Rioollucht verhelpen

Rioollucht verhelpen

Een stinkende rioollucht draagt niet bepaald bij aan een prettig huishouden. Stankoverlast is erg vervelend: je ruikt continu een penetrante geur die je wellicht niet direct kunt plaatsen. Van stankoverlast kun je in sommige gevallen zelfs onwel worden. Vooral rioolstank kan een sterk effect hebben op de gezondheid. De ammoniak-achtige lucht kan leiden tot ondraaglijke hoofdpijnen. Je wilt dan ook snel de bron van het probleem op kunnen sporen. De belangrijkste stelregel is meestal: hoe sterker de geur, hoe dichter je bij het probleem bent.

Toch is het niet altijd makkelijk de precieze locatie op te sporen. Rioolstank wordt doorgaans veroorzaakt door schade in de riolering. Denk bijvoorbeeld aan scheurtjes of breuken in ondergrondse leidingen. Het is in zo’n geval onmogelijk om zelf de rioollucht in huis te verwijderen. Bij Mygo vind je gelukkig ervaren vakmannen, die je snel kunnen helpen.

Rioollucht verhelpen in huis

Als je zelf de bron van de stank niet kunt achterhalen, kun je het best een rioolspecialist inschakelen. Die kunnen door middel van speciale (camera)apparatuur de staat van je leidingen vanbinnen controleren. Veel vakmannen maken bijvoorbeeld gebruik van rookdetectie. Er wordt dan met een (milieuvriendelijke) rookgenerator rook in het riool geblazen. De rook zal naar buiten komen op plaatsen waar kleine scheuren of barsten in de rioolleiding zitten. Dit zijn de meest waarschijnlijke plaatsen waar de stankoverlast zich manifesteert. Met stankdetectie kan de oorzaak van de stankoverlast eenvoudig worden aangetoond en vanuit de oorzaak kan de stap naar oplossing van de rioolstank gemaakt worden.

Rioollucht verhelpen kosten

De prijs van een zorgvuldige stankdetectie ligt meestal rond de € 150 euro, inclusief btw en voorrijkosten. In die prijs zit het vinden van het probleem en het zorgen voor een oplossing. Mocht de situatie zich aandienen dat je een betrouwbare rioleringsspecialist nodig hebt vind je deze snel en eenvoudig via Mygo. Dit kan via onze Matchmaker of telefonisch via: 085 432 00 32.