Terug naar diensten
Riool repareren

Riool repareren

Een rioolsysteem heeft zowel een binnen- als een buitenriolering. De binnenriolering bestaat uit een stelsel van afvoer- en ontspanningsleidingen die zich in een pand bevinden. De buitenriolering omvat een ontstoppingsput en een hoofdleiding en ligt buiten het pand. Er kunnen zich zowel in de binnenriolering als in de buitenriolering problemen voordoen. In beide gevallen is het verstandig om direct je riolering te laten repareren. Een rioolreparatie moet worden uitgevoerd als er schade aan je riool is. Dit is bijvoorbeeld het geval als je steeds opnieuw last hebt van verstoppingen of lekkages. Het kan ook voorkomen dat je de narigheid letterlijk ruikt: er hangt een flinke rioollucht in of rondom je woning en er verschijnen plots rioolvliegen. Er moet in dat geval snel een oplossing komen! Het riool repareren is dan de enige mogelijkheid om je riool te herstellen en verdere schade te voorkomen.

Rioolreparatie bij rioolproblemen

Heb je vaak last van verstoppingen of andere rioolproblemen? Waarschijnlijk is de kwaliteit van je riolering verslechterd. Zeker bij oude rioleringen kan het zijn dat er steeds vaker scheurtjes ontstaan of verzakkingen optreden. Wanneer je vaak problemen hebt met je riolering, is het verstandig om een rioolrenovatie te overwegen. Je hebt meerdere mogelijkheden wanneer je kiest voor rioolrenovatie. Zo kun je kiezen voor een gehele renovatie, waarbij je gehele riolering wordt vervangen, maar je kunt ook kiezen voor een van de andere drie vormen van rioolrenovatie: deelrenovatie, kousrenovatie of inlaatrenovatie.

Deelrenovatie

Deze werkwijze is vooral geschikt als het gaat om relatief kleine rioolrenovatie. Het gaat dan om afstanden tussen 0,6 en 5 meter waarbij geen graafwerkzaamheden aan te pas hoeven te komen. Deze technieken zijn te gebruiken in alle leidingen, onder andere beton, pvc, gietijzer, kunststof of HDPE. Door deze goedkopere reparatietechniek voorkom je lekkages, zandinstromingen en ingroei van wortels. Bij de nieuwe methode wordt een rioolbuis van binnenuit gerepareerd met een speciale hars. De hars wordt op een mat gesmeerd en die gaat om een blaasbalg. Met behulp van een camera wordt de balg op de plek van het lek gezet en opgepompt. Als de hars gedroogd is, kan de balg eruit en is het lek gedicht.

Kousrenovatie

Deze methode van rioolrenovatie wordt gebruikt om kleine scheurtjes en gaatjes te dichten in een leiding zonder dat daar graafwerkzaamheden aan te pas hoeven komen. Kousrenovatie, ook wel relining, genoemd, is toepasbaar op alle soorten leidingen, zo lang de schade niet te hevig is. Het is een eenvoudig uit te voeren techniek die door de snelle uitvoeringstijd kostenbesparend is. Bij deze vorm van rioolrenovatie wordt een kous geïmpregneerd met een speciale hars. Vervolgens wordt deze door de betreffende leiding geduwd door een hoge luchtdruk en wordt de kous uitgerold in de leiding. De specialist verwarmt vervolgens de kous met warm water waardoor de resine hard wordt, met als resultaat dat de kous als een nieuwe buis fungeert binnenin de oude kapotte buis.

Inlaatrenovatie

Als er lekkage is aan inpandige leidingen, zoals standleidingen van huis- naar hoofdaansluitingen, wordt er gebruik gemaakt van inlaatrenovatie. Het renoveren van aansluitingen op de hoofdleiding wordt via deze manier gedaan. Wanneer aansluitingen defect zijn of T- en/of Y-stukken kapot zijn, wordt gebruik gemaakt van een voorgevormde glasvezel versterkt met naaldviltmateriaal met meestal een koud uithardende resine.

Rioolreparatie kosten

De kosten van een grondige reparatie liggen meestal rond € 150,-, afhankelijk van de hoeveelheid werk die verricht zal moeten worden. Informeer bij Mygo over de verschillende tarieven van onze vakmannen. Bel direct naar: 085 432 00 32.