Terug naar diensten
Relinen riool

Relinen riool

Het riool relinen is een duurzame en kostenbesparende ingreep om de levensduur van de riolering te verlengen. De levensduur van het riool is in Nederland al gemiddeld zo’n 50 jaar. Hier kan met relinen dus nog zo’n 30 tot 50 jaar bij komen.

Wil direct contact met een rioolspecialist(e) voor het relinen van de riolering of hulp bij een andere klus? Met de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met meerdere rioleurs bij jou in de regio. Heb je spoed of wordt je liever telefonisch geholpen? Bel dan naar 085 106 1600.

Relinen riool kosten

De kosten van relinen in de riolering zijn afhankelijk van een aantal aspecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid leidingen, de bereikbaarheid hiervan en het tarief van de specialist(e). Gemiddeld ligt de prijs van een rioolstelstel relinen tussen de 1.000 en 5.000 euro. Hierbij is 1.000 euro de gemiddelde prijs voor een gemiddelde rijwoning met een aansluiting dicht op het riool. De kosten bij een grotere woning met een iets groter leidingnetwerk zullen ongeveer 2.000 euro bedragen. Heb je een grote woning met veel leidingen dan kan de prijs voor een rioolrenovatie met relining tot 5.000 euro kosten.

Het is niet altijd nodig om een volledige renovatie te laten doen bij het relinen. Als de beschadigingen in de leiding slechts in een gedeelte voor komen, dan kan een deelrenovatie voldoende zijn. In dit geval scheelt dat natuurlijk ook aanzienlijk in de totale kosten. Bespreek de mogelijkheden met een rioolspecialist bij jou in de buurt. Vind en contacteer eenvoudig professionals uit de regio met de MyGo Matchmaker of bel naar 085 106 1600.

Bekijk voor meer informatie over de kosten van relinen ook deze pagina.

Relinen riool, hoe werkt het?

Het relinen van de riolering houdt in dat het bestaande riool aan de binnenkant wordt bedekt met een laag polyester. Dit maakt de rioolbuizen weer stevig tegen lekkages aan de buitenkant en glad aan de binnenkant tegen verstoppingen. Het riool relinen kan worden gedaan met twee methodes:

Relinen riolering kousmethode

De eerste methode voor het riool relinen is de kousmethode. Bij deze techniek wordt er een lange kous ingesmeerd met een kleverige hars. Deze kous wordt vervolgens in de riolering gestopt en uitgerold door middel van een blaasbalg. Als de kous overal strak tegen de wand van het riool zit wordt de hars met warm water of warme lucht opgedroogd zodat deze zich stevig vast hecht. Deze methode is geschikt voor rioleringsbuizen met een doorsnede van 5 tot 25 centimeter.

Relinen riolering spray-methode

De tweede methode voor het riool relinen is de spraytechniek. Deze techniek is bedoeld voor de kleinere rioolbuizen. Er wordt een spuit in de leiding geplaatst die de binnenkant in sprayt met een vloeibare laag. Deze laag wordt hard en vormt de nieuwe binnenkant. Ook met deze methode worden gaten en scheuren gedicht en wordt de binnenkant van de leiding gladder om verstoppingen tegen te gaan.

Relinen riool voor- en nadelen

Het riool relinen kent een hoop voordelen, maar ook een aantal nadelen. Hier staan ze allemaal op een rijtje:

Voordelen riool relinen:

Verlengt de levensduur van het riool

  • Is voordeliger dan een renovatie of vervanging
  • De binnenkant van de leiding wordt gladder
  • Het riool relinen kost slechts 1 tot 2 dagen tijd
  • Aanzienlijk kleiner risico op bijkomende schade zoals graafwerkzaamheden.
  • Minder milieubelastend dan vervangen

Nadelen riool relinen:

  • Het riool kan niet vaker dan 1 keer worden gerelined
  • Relinen werkt niet bij verzakking of ingegroeide boomwortels
  • Niet elke specialist(e) kan relinen

Relinen riool alternatieven

Behalve het riool relinen zijn er ook andere mogelijkheden voor een rioolrenovatie. Voorbeelden zijn het vervangen van de riolering, maar ook de buis-in-buis methode en inlaatrenovatie. Of deze methodes geschikt zijn voor jouw situatie, en welke methode het beste past, kan worden bepaald door een professionele rioolspecialist(e).

Relinen riool door professional van MyGo

Bij MyGo vind je altijd een rioolexpert om te helpen met jouw klus. Maak 24/7 gratis en vrijblijvend gebruik van de Matchmaker om de juiste professional te vinden voor jouw klus. Neem direct telefonisch of per mail contact op of plan online een afspraak in. Je kan ook de prijzen vergelijken door een of meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Wordt je liever telefonisch geholpen met het vinden van een vakspecialist(e)? Bel dan naar 085 106 1600.