Terug naar diensten
Relinen riool

Relinen riool

Een riool relinen betekent in de praktijk het vernieuwen van de binnenkant van het riool. Dit gebeurt zonder het riool open te breken. De meeste rioolexperts maken hierbij gebruik van de zogeheten kousmethode. De ‘’kous’’ is een grote slurf van polyester of glasvezel, die met een kunsthars is bedekt.

De betreffende leiding zal eerst worden afgesloten van het overige leidingwerk. Vervolgens zal hij worden gereinigd, ontdaan van mogelijke obstakels, en geïnspecteerd. Pas hierna wordt de kous via een put de leiding ingeschoven. De kous hecht zich aan de wand, en door een behandeling met stoom of warm water (of eventueel UV-licht) wordt de kunsthars aan de binnenkant van de leiding bevestigd.

Het voordeel hiervan is dat relinen snel werkt, goedkoper is dan het compleet vervangen van de riolering en er geen overlast is van vrijkomend vuil en hak- of breekwerk. Soms worden de kosten van het relinen ook door de verzekeraar vergoed. Informeer dus vooraf bij je verzekeraar of je voor een dergelijke vergoeding in aanmerking komt.

Relinen riool de standleiding

Relinen is bij de standleiding meestal de beste optie, aangezien hij verticaal door het huis loopt. Voor relinen zijn bochten, diametersprongen en expansiestukken überhaupt geen uitdaging. De kous kan zich eenvoudig via de leidingen bewegen. Relinen is tijdseffectief, met slechts 1 à 2 dagen werktijd, en ook aanzienlijk goedkoper dan het volledig vervangen van je standleiding. Er is bovendien geen risico op bijkomende schade, omdat relinen een zeer secure, veilige reinigings- en herstelmethode is. Bovendien kan relinen de levensduur van de riolering tot wel 50 jaar verlengen. Ook voor het milieu is relinen minder belastend dan het vervangen.

Relinen riool kosten

Afhankelijk van de woningsoort, en de hoeveelheid leiding die gerelined moet worden, ligt de prijs van relinen tussen de €1000,- en €5000,- euro. Voor een normale rijwoning zit je op ongeveer € 1000,- euro, een grotere woning op €2000,- euro, en een intensieve rioolrenovatie in een woning met een groot leidingnetwerk op €5000,- euro. Mocht de situatie zich aandienen dat je een betrouwbare rioleringsspecialist nodig hebt kun je deze snel en eenvoudig via MyGo vinden. Dit kan via onze Matchmaker of telefonisch via: 085 432 00 32.