Terug naar prijzen
Relinen riool kosten

Relinen riool kosten

Wat kost een relinen riool?

Het relinen van een riool kost gemiddeld tussen de 2.000 en de 3.000 euro. Voor deze klus betaal je minimaal 1.000 en de kosten kunnen oplopen tot 5.000 euro. Dit hangt af van de grootte van het riool en de complexiteit van de klus. In dit artikel vind je alles over de kosten van een riool relinen.

Wil je direct weten hoeveel deze klus voor jou gaat kosten? Vraag dan meteen een offerte aan bij een specialist via de MyGo Matchmaker. Je kunt ook meerdere offertes aanvragen, zodat je de voordeligste specialist kunt kiezen. Uiteraard kun je ook meteen een afspraak maken met een specialist. Bel je liever? Je kunt ons bereiken op 085 106 1600.        

Prijsopbouw relinen riool

In tabel 1 vind je de kosten van een riool relinen. Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief de arbeidskosten, speciale apparatuur, materialen en btw. De prijzen van een riool relinen kunnen erg variëren op basis van de complexiteit van de klus. Het is dus altijd verstandig om eerst een offerte aan te vragen via de MyGo Matchmaker om erachter te komen wat deze klus precies voor jou gaat kosten.

Tabel 1. Kosten riool relinen

Riool relinen

Prijs inclusief materialen, btw en arbeidskosten

Gemiddelde woning

€1.000

Woning met veel leidingwerk

€2.000

Grote woning met veel leidingwerk

€5.000

Wat zijn de kosten voor het relinen van je riool?

Afbeelding 1: Riolering wordt gerenoveerd door rioleringsspecialisten

Prijsscenario’s relinen riool

Een riool relinen zorgt ervoor dat het riool steviger wordt en dat vuil gemakkelijker wegspoelt. Zo heb je minder kans op verstopping en beschadigingen. De kosten van het relinen van een riool hangen heel erg af van de complexiteit van de klus. MyGo heeft wat prijsscenario’s voor je berekend zodat je een beter beeld krijgt van de prijs van een riool relinen:

  1. Weinig leidingwerk. Wil je het riool relinen van een gemiddelde rijtjeswoning met een normale hoeveelheid aan leidingwerk? Het relinen van ongeveer tien meter aan rioolbuizen kost zo’n 1.000 euro.
  2. Gemiddeld leidingwerk. Heb je een gemiddelde woning die wat verder van de aansluiting af staat, zodat je meer leidingwerk hebt? Dan betaal je zo’n 2.000 euro voor het relinen van het riool.
  3. Veel leidingwerk. Heb je een grote woning die ook nog eens ver van de aansluiting af staat? Voor een grote woning met veel leidingwerk kunnen de kosten van het riool relinen oplopen tot zo’n 5.000 euro.

Meer weten over riool relinen?

Een relinen wordt ook wel een leidingrenovatie genoemd. Bij een relinen worden de leidingen grondig schoongemaakt. Dit schoonmaken wordt gedaan met hoge druk of met speciale apparatuur wanneer hoge druk niet genoeg is. Vuil, roest en vetten worden zo verwijderd. Vervolgens wordt er een laag polyester in de buizen aangebracht.

Relining kan gedaan worden bij riolering van staal, beton, gietijzer, asbest, gres en PVC. De buizen moeten een doorsnede hebben van tussen de vijf en vijfentwintig centimeter. Door de laag polyester worden de buizen sterker en aan de binnenzijde gladder. Een andere methode van relinen is de spray methode. Er wordt dan spray aan de binnenkant van de buizen gespoten. Deze spray is ook geschikt voor dunne buizen. Ga voor meer informatie naar onze pagina over de riolering relinen.

Wat zijn de kosten voor het relinen van je riool?

Afbeelding 2: Rioleringsbuizen liggen klaar voor een riool renovatie

Bespaartips van MyGo: relinen riool

MyGo heeft wat handige tips verzameld zodat je voordelig je riool kunt laten relinen:

  1. Samen met buren. Is jouw riool verouderd en wil je de buizen laten relinen? Wellicht hebben je buren hetzelfde probleem. Laat je het riool samen met de buren relinen, dan betaal je vaak in verhouding minder.
  2. Voorkom verstopping. Zorg ervoor dat je geen vuil, zoals haren, zeep- en etensresten, door het riool spoelt: hierdoor kan het riool sneller verstopt raken.
  3. Locale loodgieter. Kies een locale loodgieter via de MyGo Matchmaker om te besparen op de voorrijkosten.
  4. Offertes vergelijken. Door offertes te vergelijken kun je de prijzen van loodgieters vergelijken en de voordeligste loodgieter uitkiezen. Dit doe je via de MyGo Matchmaker.

MyGo helpt je aan de beste loodgieter

Het riool relinen kun je het beste laten doen door een deskundige loodgieter, omdat er speciale apparatuur voor nodig is. De beste loodgieters vind je via de MyGo Matchmaker. De Matchmaker toont de gegevens van geschikte loodgieters voor jouw klus. Je kunt direct een loodgieter bellen om een afspraak te maken of een situatieopname te laten doen. Maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen zodat je van tevoren al precies weet hoeveel de klus gaat kosten. Bovendien kun je zo ook gemakkelijk en snel de voordeligste loodgieter kiezen. Via de Matchmaker vind je dus de beste én de goedkoopste specialist. Bel je liever? Dan kun je ons telefonisch bereiken op 085 106 1600.