Riolering

Ontstoppingsbedrijven en rioleringsbedrijven in Nederland | 2023

Vind eenvoudig het beste ontstoppingsbedrijf

Zoek je een professioneel ontstoppingsbedrijf om problemen met je riolering op te lossen? Een loodgieter of rioleringsspecialist kan je helpen met bijvoorbeeld het ontstoppen van je toilet of als je doucheputje verstopt zit. Maar ook voor het leggen of verleggen van riolering of je regenpijp ontstoppen kun je een ervaren rioleringsbedrijf inschakelen.

Gebruik de 24/7 online MyGo Matchmaker om direct een geschikt ontstoppingsbedrijf te vinden voor jouw specifieke probleem. Liever telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker? Ook dat kan! Bel ons dan tijdens reguliere openingstijden op 085 106 1600.

Toilet verstopt

Veel gestelde vragen

Wat doet een ontstoppingsbedrijf?

Een ontstoppingsbedrijf of rioleringsbedrijf kan alle problemen omtrent je riool voor je oplossen. Van een vervelende lucht uit het riool, lekkages, verstoppingen of rioolvliegjes. Tevens kunnen ze je riool relinen, rioolinspectie verrichten, je riool ontstoppen, riolering aanleggen, je gootsteen ontstoppen en bijvoorbeeld je kelder leegpompen. Hieronder zie je een overzicht van de diensten die ontstoppingsbedrijf aanbieden. Elke werkzaamheid is een tevens een handige klikbare link, voor als je meer informatie wilt over de desbetreffende werkzaamheid.

Vetput vervangen

Rioollekage

Renovatie riolering

Rioolinspectie

Vetput legen

Verstopping badkamer

Kelder leegpompen

Drainage aanleggen

Septische put

Septic tank legen

Toilet ontstoppen

Regenpijp ontstoppen

Regenwaterput laten plaatsen

Rioolproblemen

Riool repareren

Rioollucht verhelpen

Verstoppingen verhelpen

Riool vervangen

Riolering ontstoppen

Rioolvliegjes bestrijden

Rioolservice

Water in kruipruimte

Relinen riool

Rioolreiniging

 

Riolering aanleggen

Riool onderhoud

 

Septic tanks in de grond

Wat kost een rioleringsbedrijf?

De kosten van rioleringsbedrijf hangen vaak af van de moeilijkheid van de klas een het uurtarief van de rioleringsspecialist en de materiaalkosten. Een loodgieter rekent gemiddeld 40 tot 60 euro per uur. In onderstaande tabel zie je links naar de kostenpagina's van een aantal specifieke werkzaamheden omtrent riolering:

Relinen riool kosten

Riolering aanleggen kosten

Rioolinspectie kosten

Septic tank legen kosten

Kosten riool ontstoppen

Riool verstopt kosten

Welke factoren bepalen de prijs van een ontstoppingsbedrijf?

De kosten voor het inschakelen van een rioleringsbedrijf of ontstoppingsbedrijf hangen af van een aantal zaken:

 • De werkzaamheden. Zijn de werkzaamheden lastig uit te voeren? Moet de specialist bijvoorbeeld in een kleine kruipruimte werken? Hoe arbeidsintensiever de klus is, des te meer je doorgaans betaalt.
 • De bereikbaarheid. Wanneer de plek slecht te bereiken is en de loodgieter sloopwerkzaamheden moet verrichten om het probleem op te lossen dan betaal je tevens doorgaans een meerprijs.
 • Spoed? Heb je per direct een loodgieter nodig? Bijvoorbeeld in de avonduren of het weekend? Dan betaal je ook vaak meer.
 • Materiaalkosten. Vooral bij het aanleggen of vervangen van je riolering betaal je materiaalkosten.
 • Afval afvoeren. Wanneer de rioleringsspecialist afval moet afvoeren zal hij hiervoor kosten in rekening brengen.
 • Voorrijkosten. Loodgieters hanteren tevens vaak voorrijkosten.
 • Omvang van de klus. Hoe groter de klus is, hoe langer een ontstoppingsspecialist bezig is en hoe meer je betaalt.

Afvoerleiding ontstoppen

Eenvoudig prijzen van ontstoppingsbedrijven vergelijken?

Wil je graag prijzen van verschillende rioleringsbedrijven met elkaar vergelijken? Maak dan simpelweg gebruik van onze online Matchmaker. De MyGo Matchmaker zal je direct matchen met de meest geschikte vakmannen in jouw regio. Ook kun je dan prijsopgaven opvragen bij verschillende ontstoppingsbedrijven en deze met elkaar vergelijken zodat je de beste rioleringsspecialist binnen jouw specifieke budget kunt kiezen.

Liever telefonisch contact? Dat kan ook! Bel ons op 085 106 1600 dan kunnen wij je verder helpen met eventuele vragen die je hebt. Ook kunnen wij een terugbelverzoek voor je indienen zodat je de vakman je op een later tijdstip terugbelt wanneer het jou uitkomt.

Welke voordelen biedt een rioleringsbedrijf?

Een ontstoppingsbedrijf helpt je met alle problemen omtrent riolering. Ook geven ze vaak garantie op hun geleverde werk zodat je je geen zorgen hoeft te maken om verdere problemen. Een ervaren loodgieter of rioleringsspecialist beschikt tevens over de juiste kennis en materialen zodat zij het probleem snel en ter plekke kunnen oplossen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd vakkundig en goed geholpen wordt. Ook wanneer je spoed hebt, in de avonduren of het weekend, kan een ontstoppingsbedrijf je helpen. Houd er dan wel rekening mee dat je vaak een meerprijs betaalt.

Waarop letten bij het inschakelen van een ontstoppingsbedrijf?

Wanneer je rioleringsspecialist wilt gaan inschakelen kun je rekening houden met de volgende zaken:

 • Kies een lokaal rioleringsbedrijf. Kies voor een rioleringsbedrijf uit de buurt om geld te besparen op de voorrijkosten.
 • Duidelijk tarieven en garanties? Heeft het ontstoppingsbedrijf duidelijke tarieven en geven ze garantie op het geleverde werk en materialen?
 • Positieve reviews. Kun je online positieve reviews over het desbetreffende ontstoppingsbedrijf vinden? Of kennen je buren of familie een goed rioleringsbedrijf in de regio?
 • Offertes opvragen. Kun je offertes opvragen? En staat alle informatie hier duidelijk op vermeld? Denk aan materiaalkosten, voorrijkosten, btw, etc.

Hoe vind je direct het beste ontstoppingsbedrijf?

MyGo helpt je om zonder zoeken het meest geschikte rioleringsbedrijf te vinden voor jouw klus. Gebruik de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met een geschikte loodgieter in jouw regio. Liever bellen? Bel dan naar 085 106 1600.


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk heb je alles kunnen vinden wat je zocht over de riolering en werkzaamheden daaraan. Hieronder staan nog een aantal gerelateerde onderwerpen. Hopelijk beantwoorden die al je aanvullende vragen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!