Terug naar diensten

Rioolservice

Waar doen rioolproblemen zich voor?Rioolproblemen kunnen zich al een tijdlang ophouden, maar je ziet dit het duidelijkst terugkomen in de afvoer van het toilet, keuken/gootsteen of het doucheputje. Verstoppingen in het riool kunnen zich al een langere periode opbouwen en ten einde naar voren komen bij de afvoer. Een eerste indicatie voor een verstopping in het riool is borrelen of een rioolstank. Een tijdelijke oplossing vormt bijvoorbeeld een zuignap of doorspoelen van de afvoer. Rioolstank kan het gevolg zijn van een verstopping, maar ook van een scheurtje in de riolering. Rioolvliegjes houden zich graag op rondom stilstaand water en ook dat is dus een indicatie voor een verstopping in de afvoer/riolering. 

Offerte aanvragen bij de rioolservice Uit kostenoverweging kiezen veel mensen ervoor een verstopping in de riolering eerst zelf te bestrijden. Dit lost het probleem doorgaans tijdelijk of ten dele op, maar naar verloop van tijd zal het probleem vaak terugkomen. Veel mensen vragen zich af wat rioolservice kost en dat is logisch. Wil je graag meer weten over de kosten, dan is het mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen voordat je van de diensten van rioolservice gebruik maakt. Hier helpt de rioolservice bij Mygo je graag mee:

  • Verstoppingen van de afvoer
  • Rioolvliegjes
  • Rioolstank in het toilet, de meterkast of ergens anders in of in de directe omgeving van de woning
  • Een inspectie van het riool (camera)
  • Het legen van een septic tank/vetput
  • De reparatie, reiniging of renovatie van de riolering


Een offerte voor rioolservice vraag je zowel telefonisch als online aan. Veel rioolproblemen en daarbij horende gevolgen zijn namelijk bekend en hebben een vaste prijs. Het aanvragen van een offerte is vrijwel altijd vrijblijvend, tenzij je graag wilt dat de rioolservice bij je thuiskomt voor een eerste observatie en kennismaking. Maak gebruik van de tool van Mygo om rioolservice aan te vragen in de eigen regio.Direct van alle rioolproblemen afDe service die rioleringsbedrijven verlenen zorgt er doorgaans voor dat alle rioolproblemen onmiddellijk worden opgelost. Mochten er meerdere oorzaken ter grondslag liggen aan de rioolproblematiek, dan worden deze van te voren aangegeven en vaak direct opgelost. Heb je bijvoorbeeld niet alleen te maken met een verstopping, maar ook zonder het te weten rioolvliegjes in huis, dan zal dit op hetzelfde moment worden opgepakt. 

Het legen van een septic- of vet tank zijn ook activiteiten waarvoor je gebruik maakt van rioolservice. Het is ook mogelijk een olie- of vetafscheider aan te leggen. Een septic tank bevat doorgaans veel afvalmateriaal met een bepaalde inhoud. Voordat je contact opneemt met rioolservice is het aan te raden er zelf achter te komen wat de inhoud van de septic tank is, zodat het bedrijf in jouw regio direct kan bepalen of en hoe snel zij je kunnen helpen. Zeker zijn dat je een betrouwbare rioolservice inschakelt? De branche rioolservice kent geen eigen keurmerken, maar je zou bijvoorbeeld wel kunnen kijken naar een eventuele certificering bij de rioolservice. Wil je vrijblijvend een offerte ontvangen voor het legen van de septic- of vet tank, het ontstoppen van uw riool of wil je (een gedeelte van) het riool laten vervangen? Vraag die offerte dan telefonisch of schriftelijk aan bij de rioolspecialist in jouw regio via Mygo.