Riolering

Op deze pagina kan alles worden gevonden over de meest voorkomende klussen op het gebied van rioolservice.

Voor elk van deze klussen vind je een uitgebreide beschrijving. Zo lees je hier:

  • Hoe jij je het beste kunt voorbereiden
  • Hoe elke klus in zijn werk gaat
  • De bijkomende voor- en nadelen
  • Wat er nog meer bij de klus komt kijken

Je vindt hier ook de MyGo matchmaker, waarmee je snel en eenvoudig rioolservices kunt vinden bij jou in de buurt.

Om snel en gemakkelijk te kunnen vinden wat je zoekt kun je gebruik maken van de aanklikbare onderwerpen in de inhoudsopvage.

Bovendien vind je in de tekst ook handige links naar pagina's die mogelijk relevant zijn. Zo kun jij je gemakkelijk inlezen op de klus die moet gebeuren.

Relinen riool

Relinen riool

Wanneer er zich problemen voor doen in de riolering is dit vaak heel vervelend. Je kunt last krijgen van vestoppingen, lekkages, rioolstank en/of rioolvliegjes. Om zo veel mogelijk overlast te voorkomen is het vaak zaak om spoedig in te grijpen. Wanneer de riolering weer is gerepareerd is het probleem in de meeste gevallen voor langere tijd verholpen. Het kan echter gebeuren dat jouw rioleringssysteem vaker last krijgt van kuren dan voorheen.

In veel gevallen kunnen regelmatige problemen er op wijzen dat de riolering al te erg beschadigd is om goed te kunnen functioneren, zelfs na een reparatie. Dit kan bijvoorbeeld goed voorkomen wanneer de riolering tegen het einde van de 40 jaar lange gemiddelde levensduur aan loopt. Ga dus even na of jouw woning rond of misschien zelf voor 1980 is gebouwd.

Relinen riolering

Wanneer de riolering inderdaad zodanig is beschadigd dat een reparatie geen soelaas meer biedt, is relinen het overwegen waard. Bij relinen plaatst een rioleringsspecialist, na een grondige reinigingsbeurt en rioolinspectie, een kous in de leiding. Deze kous kan gemakkelijk worden geplaatst zonder de riolering open te moeten breken, wat een hoop kosten en bijkomende kans op schade kan schelen.

Deze kous is aan de buitenkant bewerkt met een kunsthars. Wanneer de kous in de leiding is geplaatst wordt deze met lucht opgeblazen en daarna met stoom of warm water gehecht aan de binnen kant van de leidingen. Zo wordt er een nieuwe waterdichte laag aangebracht in de riolering die volgens experts weer zo'n 50 jaar mee moet kunnen.

Riool relinen, waarom?

Relinen wordt in veel gevallen overwogen om een aantal redenen. Ten eerste scheelt het relinen van de riolering enorm in de kosten. Het kost minder tijd en minder zware gereedschappen, bovendien zijn er geen sloop- en herstelwerkzaamheden nodig. Dit zorgt er allemaal voor dat de rioolspecialist een lagere prijs kan rekenen voor het relinen van een riool dan voor het vervangen of compleet renoveren hiervan. Daarnaast is relinen ook minder belastend voor het milieu en de directe omgeving. Het veroorzaakt minder geluids- en stankoverlast, er komt minder vuil vrij, en er is minder zware apparatuur nodig.

Voor het relinen van de riolering, en voor andere rioolservices staan de rioleringsexperts van MyGo altijd voor je klaar. Met behulp van de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een gekwalificeerde vakman bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend vakmannen en offertes om de vakman te vinden die perfect past bij jou wensen en behoeften. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar, bel onze klantensercive via 085 432 00 32

Riool onderhoud

Riool onderhoud

Onze verwachtingen van de rioleringssystemen zijn vaak hoog gespannen. Het lijkt vanzelfsprekend dat de riolering bijna altijd goed functioneert. Dat is ook niet zo gek aangezien de levensverwachting van een riool gemiddeld 40 jaar is. Als je deze 40 jaar echter vol wilt maken is het van belang dat de riolering zo af en toe een onderhoudsbeurt krijgt. Zo verklein je de kans op problemen en ben je er bij eventuele problemen op tijd bij. Dit scheelt een hoop onnodige reparatiekosten.

Rioolonderhoud, zo werkt het

Het onderhouden van de riolering bestaat uit twee onderdelen. Allereerst zal een rioleringsspecialist het riool grondig schoon spuiten. Dit gebeurt zowel op grote schaal, met een tankwagen bij de buitenriolering, als ook kleiner zoals met een hogedrukreiniger bij de binnenriolering. Dit doet de vakman door bijvoorbeeld vanuit de badkamer of keuken een buis in de leidingen te voeren om deze van binnen uit schoon te spuiten. Daarnaast zal bij een onderhoudsbeurt van het riool ook een controle worden uitgevoerd. Zo kan de rioolexpert direct zien of er (beginnende) schade is en of er een reparatie of renovatie nodig is.

Benieuwd naar de mogelijkheden van rioleringsonderhoud in jouw regio? Bij MyGo vind je ervaren, gekwalificeerde vakmannen bij jou in de buurt. Via de MyGo Matchmaker kom je gemakkelijk in contact met vakmannen die voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 432 00 32

Rioolinspectie

Rioolinspectie

Problemen in de riolering zijn erg vervelend. Het kan een hoop overlast veroorzaken, en de oorzaak is vaak lastig zomaar te achterhalen. Toch is het handig om te weten waar het probleem zich bevindt voor je een rioolexpert inschakelt. Als de locatie namelijk niet bekend is, moet deze dan mogelijk worden gevonden door bijvoorbeeld de muur of vloer open te breken. Rioolinspectie bedrijven kunnen helpen om de problemen op te sporen zonder hak- of breekwerk.

Rioolinspectie, hoe werkt het?

Rioolinspectie bedrijven maken gebruik van professionele apparatuur om de conditie van jou riolering te achterhalen. Ook de oorzaak en locatie van eventuele problemen kunnen eenvoudig worden gevonden met een rioleringsinspectie. Om een rioolinspectie uit te voeren hebben rioolinspectie bedrijven verschillende technieken ontwikkeld.

De meest bekende is de 'lekdichtheidscontrole' door middel van een rookmachine. Voor deze inspectie wordt er een natuurvriendelijke rook het rioolsysteem ingeblazen. Op plekken waar deze rook naar buiten komt is de riolering lek. Met behulp van een 'kleurstofinspectie' kan worden achterhaald hoe de riolering in het pand loopt en of deze goed is aangesloten.

Daarnaast kan een rioolinspectie bedrijf ook controleren of, en hoe ver, een rioolbuis is verzakt door een 'hellingshoekmeting'. er worden dan sensoren in het riool geplaatst die verzakkingen kunnen detecteren. Als laatste kan het bedrijf ook een camera tot ongeveer 30m diep het riool in duwen met een duwkabel. Met deze methode kan de rioolexpert binnen in de riolering kijken en zien welke schade er is en hoe hevig die schade is.

Voor het vinden van problemen in de riolering is een rioolinspectie in sommige gevallen niet te vermijden. Bij MyGo vind je gekwalificeerde rioolinspectie bedrijven die jou kunnen helpen. Via de matchmaker vergelijk je gemakkelijk vakmannen en offertes, om zelf te bepalen wie jij in huis wilt halen voor de klus. Ook telefonisch kunnen wij helpen met het vinden van een vakman in jouw regio. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32.

Drainage aanleggen

Drainage aanleggen

Drainage kan in regenachtige landen erg belangrijk zijn. Wanneer je bij hevige regenval wateroverlast krijgt in de kelder, of een veel te drassige tuin hebt, kan drainage een oplossing bieden. Met drainage help je de grond namelijk een handje bij het afvoeren van overtollig water.

Soorten drainagebuizen

Voor drainage zijn er verschillende buizen van verschillende materialen beschikbaar. Welke buis je gebruikt is vooral afhankelijk van het type ondergrond waarin de drainage wordt aangelegd. Een kunststoffen buis houdt het voor een langere periode uit, en wordt aangeraden in relatief zure ondergronden. De levensduur van de PP450-matel is bijvoorbeeld 50 jaar. Kokos is daarintegen natuurlijker en rot op een natuurlijke manier weg na 10 jaar. Deze soort wordt vooral aangeraden in veen- of zandgronden.

Kosten drainage aanleggen

De kosten van drainage variëren. Wat onder andere belangrijke factoren zijn hierin is de grootte van de buizen en het oppervlak van de grond die moet worden behandeld. Ook het materiaal maakt natuurlijk een verschil in kosten.

Hulp nodig van een rioleringsspecialist bij het aanleggen van drainage? Via de MyGo matchmaker vind je gemakkelijk een vakman in jouw regio die aansluit op jouw behoeften. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk om te zien aan wie jij de klus wilt toevertrouwen. Hulp nodig bij het invullen van de matchmaker of heb je liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Regenpijp ontstoppen

Regenpijp ontstoppen

Als de regenpijp verstopt zit is de kans groot dat zich bij het regenen een paar ongemakken voor doen. Zo kan het gebeuren dat het regenwater uit de dakgoot loopt omdat het water niet weg kan stromen. Ook kan het gebeuren dat er door de druk van het water scheurtjes ontstaan in de regenpijp. Deze scheurtjes kunnen zorgen voor een rioolstank in of om het huis en voor vochtplekken in de muren en de kruipruimte of kelder. Bij een verstopping is het dus verstandig om snel te handelen.

Verstopping regenpijp oplossen

Om een verstopping in de regenpijp te verhelpen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. Zo kan je de dakgoot vrij maken van vuil en bladeren. Wanneer de verstopping aan de boven- of onderkant van de regenpijp zit kan je proberen de verstopping zelf door te prikken met bijvoorbeeld een verstoppingsveer. Werkt dit ook niet en ben je in het bezit van een hogedrukreiniger dan kan je nog proberen de verstopping er met kracht uit te spoelen. Hierbij is er echter wel kans dat je de regenpijp beschadigt, het inschakelen van een vakman wordt dan ook wel aangeraden als de andere stappen niet werken.

Voor het oplossen van een verstopping in de regenpijp of in de dakgoot kan je de hulp vragen van een professionele rioleringsspecialist. Deze kan helpen om dieper liggende verstoppingen te verhelpen. Bij MyGo vind je gekwalificeerde vakmannen in jouw regio. Via de matchmaker vraag je gemakkelijk verschillende offertes op om uitgebreid te vergelijken. Ook telefonisch kunnen wij je helpen bij je keuze voor een professional. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Rioollucht verhelpen

Rioollucht verhelpen

Wanneer er een rioollucht hangt in en/of om het huis, wil je dit zo snel mogelijk hebben opgelost. Naast dat de geur op zichzelf meestal al niet als prettig wordt gezien zijn er nog meer negatieve gevolgen aan een rioollucht in het huis. Zo kan een rioolgeur ook fysieke klachten opleveren zoals hoofdpijn. Het is dus zaak om zo snel mogelijk in actie te komen bij het herkennen van een rioollucht.

Oorzaak rioollucht vinden

Allereerst is het natuurlijk zaak om een idee te krijgen van waar de geur vandaan komt. De exacte locatie is vaak lastig om te achterhalen, maar je kunt wel aardig in de buurt komen. Over het algemeen geldt dat het volgen van je neus het beste werkt. Hoe sterker de geur wordt, hoe dichter je bij de boosdoener bent. Als de geur bijvoorbeeld duidelijk uit de badkamer komt kan je nog kijken of je last hebt van een verstopping. Probeer eens om het toilet door te spoelen of de kraan even te laten lopen. Als het water blijft staan weet je dat het gaat om een verstopping en weet je ook direct waar deze ongeveer zit.

Rioollucht oplossen

Omdat de rioolgeur afkomstig is uit de riolering is het niet aan te raden er zelf aan te gaan sleutelen wanneer je hier geen ervaring mee hebt. De beste optie is om een rioleringsspecialist te laten helpen. door middel van een rioolinspectie kan een specialist de exacte locatie van het probleem achterhalen en deze als het moet direct oplossen. De rioolexpert zal ook samen met jou kijken wat de meest effectieve oplossing is voor het probleem, zodat de kans op problemen in de toekomst kleiner is.

Op zoek naar een oplossing voor de rioollucht in je huis? De vakmannen van MyGo helpen graag. Via de matchmaker vind en vergelijk je gemakkelijk gekwalificeerde vakmannen bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kies zelf welke vakman je het beste bij jouw klus vind passen. Ook telefonisch staan wij voor je klaar, bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Riool repareren

Riool repareren

Hoewel de riolering normaal gesproken heel betrouwbaar is, kan het toch voorkomen dat er in het riool het een en ander beschadigd. Zulke beschadigingen kunnen gepaard gaan met een hoop nare gevolgen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van verstoppingen, een rioolgeur in of om het huis of je kunt overlast krijgen van rioolvliegjes die overal opduiken. Dat is allemaal natuurlijk erg vervelend, en moet zo spoedig mogelijk worden verholpen. Voor reparaties aan de riolering staan rioleringsexperts altijd voor je klaar.

Rioolreparatie of rioolrenovatie

Bij problemen in het riool zijn er een aantal mogelijke oplossingen. Als er zich bijna nooit problemen voordoen in jouw riolering is een simpele reparatie vaak al wel voldoende. De problemen zullen dan zijn verholpen en je kunt weer rustig gebruik maken van het rioolsysteem. Wanneer problemen in de riolering echter vaker opduiken, kan het zijn dat de riolering niet sterk genoeg meer is om de druk te houden. Dit komt bijvoorbeeld veel voor bij oudere rioleringen. In zo'n geval kunnen de problemen wel worden verholpen met een reparatie maar is de kans groot dat deze problemen weer terug komen na verloop van tijd. Om de problemen echt voor langere tijd te tackelen kan het een idee zijn de riolering te laten renoveren. Riool renovatie komt voor in drie vormen:

  • Deelrenovatie
  • Renovatie met de kousmethode (relining)
  • Inlaatrenovatie

Welke methode het beste is is afhankelijk van de situatie. Je kunt dit in het artikel Rioolrenovatie allemaal uitgebreid lezen. Ook kunt u met een rioleringsspecialist overleggen wat hem de meest effectieve methode lijkt.

Bij problemen in de riolering staan de vakmannen van MyGo altijd voor je klaar. Via de MyGo matchmaker vind en vergelijk je gemakkelijk verschillende vakmannen die werken in jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken en kies zelf bij wie jij de klus in handen wilt leggen. Liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op telefoonnummer 085 432 00 32

Toilet ontstoppen

Toilet ontstoppen

Een verstopping in het toilet wil je graag zo snel mogelijk verholpen hebben. Iedereen wil immers graag gebruik kunnen maken van zijn toilet wanneer dat nodig is. Bovendien zitten veel mensen ook niet te wachten op de rioolgeur die uit de toiletpot kan komen wanneer deze is verstopt.

Gelukkig is het ontstoppen van een toilet meestal geen hogere wiskunde. Met een rubberen gootsteenontstopper of een ontstoppingsveer kan je verstoppingen die dicht aan de oppervlakte zitten vaak eenvoudig los krijgen. Ook het gebruiken van biologische ontstoppingsmiddelen zoals huishoudazijn, ontkalkingsmiddel en baksoda is vaak erg effectief tegen verstoppingen.

Toilet ontstoppen door professional

Natuurlijk zijn er helaas ook gevallen waarbij het niet lukt om het toilet zelf te ontstoppen. De verstopping kan bijvoorbeeld te diep in de leidingen zitten waardoor je er zelf niet bij kunt. Ook kan het gebeuren dat de verstopping zo hardnekkig is dat deze niet zomaar verdwijnt. In zulke gevallen zal je er toch een loodgieter of rioleringsspecialist bij moeten halen.

Via de MyGo matchmaker vin je gemakkelijk een vakman bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk. Ook telefonisch kunnen wij je helpen aan gekwalificeerde vakmannen in jouw regio, bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Kelder leegpompen

Kelder leegpompen

Vooral in huizen in laagliggende gebieden wil het nog wel eens voorkomen dat de kelder onder water komt te staan. Een ondergelopen kelder neemt een aantal vervelende consequenties met zich mee. Zo kunnen er vocht en schimmelplekken op de muur ontstaan en vegroot een vochtige kelder de kans op ongedierte. Bij wateroverlast in de kelder is het dus van belang om actie te ondernemen.

Wateroverlast in de kelder verhelpen

Bij het verhelpen van een volgelopen kelder moeten er een aantal dingen worden gedaan. Als eerst moet de kelder uiteraard leeg worden gepompt. Wanneer je zelf een waterpomp ter beschikking hebt kan je dit vrij gemakkelijk zelf doen. Heb je deze niet? Geen zorgen, ook professionals kunnen helpen met het wegpompen van water uit de kelder. deze kunnen dan ook gelijk helpen bij alle andere stappen. Zo moet er bijvoorbeeld worden gekeken waar het water precies vandaan kwam om problemen in de toekomst te voorkomen. Mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld hoog grondwater, onvoldoende ventilatie of een verstopte of lekkende leiding. Zodra de oorzaak van de wateroverlast in de kelder bekend is kan deze worden opgelost. In de meeste gevallen zal je hier wel de hulp van een loodgieter of rioolspecialist bij nodig hebben.

Op zoek naar een gekwalificeerde vakman bij jou in de buurt? Via de MyGo matchmaker kom je gemakkelijk in contact met diverse vakmannen bij jou in de regio. vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken en kies de vakman die jij het meest geschikt vind. Liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Renovatie Riolering

Renovatie Riolering

Het riool is cruciaal in ieder huishouden. Hoewel onze rioolsystemen bijna altijd betrouwbaar zijn kan het toch voorkomen dat de riolering opeens kuren krijgt. In de meeste gevallen zal het gaan om een verstopping of kleine beschadiging aan de rioolbuizen. Dan is het vaak wel voldoende om de riolering te ontstoppen, reinigen en/of repareren. Soms is de riolering echter zodanig beschadigd dat problemen keer op keer blijven terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een oud riool dat op meerdere plekken begint te scheuren. Wanneer dit het geval is, is het vaak effectiever om het riool te laten renoveren.

Wat is rioolrenovatie?

Het renoveren is het verstevigen van rioleringsbuizen zonder de riolering bloot te moeten leggen. Rioleringsspecialisten maken meestal namelijk gebruik van de ‘kousmethode’, ‘relining-spraytechniek’ of de ‘buis-in-buis-methode’. Bij de eerste twee methodes wordt er een harslaag aangebracht binnen in de rioleringsbuis. Als deze laag uithardt vormt het een stevige waterdichte laag in de rioolbuis waardoor deze weer naar behoren kan functioneren. De laatst genoemde ‘buis-in-buis-methode’ houdt in dat de rioolspecialist een dunnere buis aanbrengt in de bestaande rioleringsbuis, en de eventuele ruimte tussen de buizen opvult.

Waarom rioolrenovatie?

Tegen de tijd dat een renovatie van het riool wordt overwogen is een simpele reparatie vaak niet meer voldoende om de problemen in de riolering op te lossen. Wanneer dat eenmaal het geval is, is het meest overwogen alternatief voor een renovatie het vervangen van de riolering. Toch wordt voor relatief kleine schade vaker gekozen voor renovatie. Er zijn een aantal dingen die je kunt meenemen in je keuze. Zo is een renovatie van de riolering vaak aanzienlijk goedkoper dan het vervangen van de riolering. Voor het renoveren hoeft er namelijk niet zo veel extra werk te worden verricht. Bij een vervanging wordt er tegenwoordig zo veel mogelijk sloop- en herstelwerk vermeden. Toch is het voor een vervanging van het riool wel nodig om het rioolsysteem bloot te leggen. Vaak wordt dit gedaan door middel van een zandzuigwagen. Maar welke methode de specialisten ook gebruiken, het blootleggen van de riolering zorgt voor extra kosten.
Wanneer de schade aan de riolering te groot is zal ook een renovatie niet meer mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verzakte riolering of ingegroeide boomwortels. In zulke gevallen zullen de rioolbuizen moeten worden vervangen.

Voor hulp bij het oplossen van problemen in  de riolering bieden de rioleringsspecialisten van MyGo graag de helpende hand. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een gekwalificeerde vakman die aansluit op jouw behoeften en wensen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kies aan wie jij de klus toe wilt wijzen. Ook telefonisch brengen wij je in verbinding met vakmannen bij jou in de regio. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Water in kruipruimte

Water in kruipruimte

De kruipruimte is een kleine ruimte die zich onder het huis bevindt. Soms kan het gebeuren dat deze ruimte onder water komt te staan. Zo'n overstroming van de kruipruimte kan meerdere oorzaken hebben, waar je vaak zelf niets aan kunt doen. Toch kan vocht in de kruipruimte best nare gevolgen hebben. Wanneer het water bijvoorbeeld via de muren omhoog kruipt kan een vochtige kruipruimte de aanzet zijn tot vocht en schimmelplekken op de muren en in de vloer van bijvoorbeeld de huiskamer.

Oorzaken vochtige kruipruimte 

Een vochtige kruipruimte of water in de kruipruimte kan meerdere oorzaken hebben. Ten eerste is het mogelijk dat de kruipruimte niet goed genoeg is geventileerd. Dit valt vrij gemakkelijk op te lossen door te zorgen voor betere ventilatie. Wat ook een mogelijke oorzaak is, is hoogstaand grondwater. Ook kan wateroverlast in de kruipruimte komen door een lekkage of verstopping in de riolering. In de laatste twee gevallen is het verstandig om samen met een expert op zoek te gaan naar een passende oplossing.

Kosten wateroverlast in kruipruimte

Het oplossen van wateroverlast in de kruipruimte kan erg variëren in kosten. Het ligt er bijvoorbeeld aan wat de oorzaak is van het water, en hoe het probleem vervolgens zal worden opgelost. Wanneer het water bijvoorbeeld alleen weggepompt hoeft te worden zijn de kosten relatief laag. Als een loodgieter of rioleringsspecialist naast het wegpompen van water ook nog op zoek moet naar een lekkage, én die moet oplossen kan de totaalprijs echter wel oplopen.

Hulp nodig van een gekwalificeerde vakman voor jouw kruipruimte? MyGo matcht. Graag gratis en goed. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen in jouw regio. Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze om de vakman te vinden die het best aansluit op jouw wensen en behoeften. Onze klantenservice kan ook helpen de matchmaker te doorlopen. Bel naar 085 432 00 32

Riool Vervangen

Riool Vervangen

Het riool vervangen wordt door veel mensen overwogen wanneer zij veel problemen ondervinden met hun rioolsysteem. Terecht ook zou je zeggen, behalve dat renovatie en reparaties van de riolering vaak ook voldoende zijn om de riolering weer te laten functioneren. Bovendien is het over het algemeen ook goedkoper om de standleiding te laten repareren in plaats van te vervangen. Bekijk daarom altijd eerst jouw opties voor reparatie en renovatie van het riool. Bij hevige schade, zoals ingegroeide boomwortels, kan het echter zo zijn dat het riool niet meer kan worden gerenoveerd. In zo’n geval is het vervangen van (een deel van) jouw riolering een serieuze mogelijkheid.

Vervangen rioolsysteem: mogelijkheden

Bij het vervangen van de riolering zijn er een meerdere mogelijkheden om rekening mee te houden. Wanneer je bijvoorbeeld toch al een nieuw stuk riool aan moet leggen naar een nieuwe badkamer kan het een goed idee zijn om de aansluitende riolering gelijk te vervangen als dit nodig is. Dan weet je zeker dat alle riolering goed op elkaar aansluit.

Ook gresbuizen kunnen worden vervangen door een rioleringsspecialist. Gresbuizen gaan langer mee en zijn gegarandeerd waterdicht. Andere materialen voor rioolbuizen zijn beton en PVC.

Het vervangen van een standleiding kan je het beste zo lang mogelijk uitstellen. Om de standleiding te vervangen is er een hoop sloop- en herstelwerk nodig, wat weer veel extra kosten met zich mee brengt. Een standleiding hoeft pas te worden vervangen wanneer de roestschade in de leidingen te groot is geworden.

Riolering vervangen zonder breken

Rioleringsexperts hebben technieken ontwikkeld om bij werkzaamheden aan de riolering zo min mogelijk hinder te veroorzaken. De belangrijkste ontwikkeling op dit vlak is misschien wel de techniek om de riolering te kunnen bereiken zonder de vloer te moeten slopen. Met behulp van een zandzuigwagen is het voor rioleringsexperts nu vaak mogelijk om de onderkant van het huis te bereiken zonder schade toe te brengen aan het huis zelf.

Ben jij op zoek naar een rioleringsspecialist die kan helpen bij het vervangen, of toch renoveren van jouw standleiding? Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met gekwalificeerde vakmannen bij jou in de regio. Vraag gratis offertes aan en vergelijk om de vakman te vinden die het best bij jou past. Kom ook telefonisch gemakkelijk in contact met vakmannen in jouw regio, bel onze klantenservice op: 085 432 00 32. 

Rioolproblemen

Rioolproblemen

Rioolproblemen zijn altijd vervelend. Of het nou gaat om rioolvliegjes, een verstopping of een scheurtje in de riolering. Vaak gaan rioolproblemen gepaard met een hoop ongemakken. Soms zijn de problemen zelf op te lossen, maar als de verstopping dieper in het riool zit kan een rioolspecialist er makkelijker bij.

Rioolproblemen opsporen

Om goed geholpen te kunnen worden bij problemen met de riolering is het handig om van te voren te weten waar de problemen ongeveer vandaan komen. Dit is niet altijd makkelijk om te achterhalen, maar een goede eerste stap is om de eventuele rioolstank te volgen. Zo kan je er achter komen in welke ruimte het riool bijvoorbeeld verstopt zit. Lees meer tips om rioolproblemen op te sporen in je huis.

Rioolproblemen oplossen

Er zijn een hele boel verschillende problemen die kunnen opduiken in de riolering. Een verstopping zit vaak redelijk dicht bij de oppervlakte en kan je daarom meestal zelf verhelpen. Problemen als rioolvliegjes of verzakkingen van het riool zijn moeilijker om zelf op te lossen en kunnen beter worden gedaan door een rioleringsspecialist. Wanneer er vaker problemen opspelen vanuit het riool kan je ook overwegen om jouw riolering te relinen.

Op zoek naar een echte vakman? De MyGo matchmaker koppelt jou altijd aan de best passende vakman, en dat helemaal gratis. Vraag gratis offertes aan en vergelijk vakmannen bij jou in de buurt. Liever telefonisch contact? Ook dat kan! Bel naar 085 432 00 32 en wij verbinden je door naar een vakman bij jou in de buurt.

Septic Tank Legen

Septic Tank Legen

Een septic tank, ook bekend als de beerput, moet met enige regelmaat worden geleegd en gereinigd. Wanneer je de septische put niet leegt, kan dat een paar kleine problemen opleveren. In de septic tank vormt zich naar verloop van tijd namelijk een dikke sliblaag. Wanneer deze laag te dik wordt kunnen er onder andere verstoppingen ontstaan of kan je last krijgen van een rioolgeur in huis.

Kosten septische put legen

Het wordt over het algemeen afgeraden om een septic tank zelf te legen. Bij het legen kunnen er namelijk gevaarlijke afvalstoffen vrijkomen. Schakel voor het legen van jouw beerput dus altijd een vakman in die de put kan leegzuigen. De prijs die een rioleringsexpert hiervoor rekent verschilt. De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van de put en hoe makkelijk deze bereikbaar is voor de vakman. Extra werk brengt dus extra kosten met zich mee.

Via de matchmaker van MyGo kom je snel en eenvoudig in contact met gekwalificeerde vakmannen in jouw regio. Vind de best passende rioleringsexperts voor het legen van jóuw septische put, en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken. Liever contact via de telefoon? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Verstopping Badkamer

Verstopping Badkamer

Een verstopping in de badkamer kan erg vervelend zijn. In de badkamer gebruik je immers voor bijna alles wel een waterafvoer. Denk aan de douche, het toilet of de wasmachine. Een verstopping in de badkamer kan je voornamelijk herkennen aan borrelende geluiden in de afvoer of aan een rioolstank. Om een verstopping op te lossen kan je een aantal dingen zelf proberen. Werken dezen niet dan is het verstandig om de hulp in te schakelen van een loodgieter.

Verstopping zelf verhelpen

Wanneer de verstopping dicht aan de oppervlakte zit is het goed mogelijk om de verstopping zelf op te lossen. Als eerst is het een goed idee om met een ontstopper te pogen het vuil los te krijgen uit de leidingen. Als ontstopper kan je onder andere een rubberen ontstopper gebruiken. Ook een ontstoppingsveer is effectief gereedschap om hierbij te gebruiken. Als het met de ontstoppers niet lukt om de verstopping te verhelpen, is het ook een optie om de leiding te reinigen met huishoudelijke middelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van huishoudazijn en warm water om het vuil te laten oplossen. Het is wel belangrijk dat je dit even een uurtje laat inwerken.

Verstopping laten verhelpen

Lukt het niet de verstopping te verhelpen of heb je geen tijd of zin dit zelf te doen? De loodgieters van MyGo helpen je graag. Met speciale apparatuur en jarenlange ervaring is de verstopping vaak eenvoudig en snel verholpen. de kosten verschillen per loodgieter, maar liggen vaak rond het uurloon van ongeveer €50 euro.

Via de matchmaker van MyGo vind je gemakkelijk een loodgieter bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze. Ook telefonisch kan je snel in contact komen met een gecertificeerde vakman in jouw regio. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Rioollekkage

Rioollekkage

Een rioollekkage kan de nodige problemen met zich mee brengen. Zo kan een klein scheurtje, breukje of sterretje aan het rioolsysteem de oorzaak zijn van rioolstank in het huis. Ook rioolvliegjes en verstoppingen kunnen een gevolg zijn van een lekkage in de riolering.

Opsporen rioollekkage

Om een lekkage in de riolering aan te kunnen pakken is het belangrijk om eerst te weten waar de lekkage zich bevindt. Aangezien het riool grotendeels onder de grond zit kan het lastig zijn om de locatie van een lek te vinden. De meest effectieve manier om hier toch achter te komen is door een lekdetectiespecialist in te schakelen. Het is wel aan te raden om even bij de opstalverzekering na te vragen of een lekdetectie wordt vergoed.

Oplossen rioollekkage

Wanneer je weet waar de lekkage zich in het riool bevindt kan je op zoek naar een daadwerkelijke oplossing voor het probleem. Afhankelijk van hoe ernstig de schade en de lekkage is kan een simpele reparatie vaak wel uitkomst bieden. Vooral als de problemen zich voor het eerst voor doen of zich heel lang niet hebben laten zien is een reparatie waarschijnlijk voldoende. Komen de problemen nou ondanks reparaties herhaaldelijk terug, dan zal je samen met de rioolsspecialist kunnen kijken naar een betere oplossing. Het renoveren van de riolering kan een goede oplossing zijn op de lange termijn.

Voor hulp bij zowel het opsporen, als het repareren en renoveren van jouw riool staan de rioolexperts van MyGo altijd voor je klaar. Vraag via de MyGo matchmaker gratis en vrijblijvend offertes aan van vakmannen die passen bij jou wensen en behoeften. Vergelijk eenvoudig en kies zelf aan wie jij de klus toe wilt vertrouwen. Ook telefonisch kan je snel in contact komen met vakmannen in jouw regio. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Rioolservice

Rioolservice

De riolering, een stelsel van buizen die ons leven zo veel makkelijker maken. Echter lukt dit niet altijd zonder problemen, en soms wordt het ook voor het riool even wat te veel. De rioolservices van MyGo helpen bij elk probleem  in jouw riolering. Of het nou gaat om stank of een verstopping, of zelfs om het legen van een vetput en beerput, de rioolexperts staan voor je klaar.

Hoe voorkom je rioolproblemen?

Rioleringsproblemen kunnen veel oorzaken hebben. Om rioolproblemen nou zo goed mogelijk te voorkomen kan je zorgen dat je geen vuil door het riool spoelt wat daar niet voor is bedoeld. Dingen als haar, vet en etensresten kunnen zich ophopen en een hoop ongemakken veroorzaken. Daarnaast kan je regelmatig de afvoeren schoonspoelen met huishoudelijke middelen zoals azijn of ontstoppingsmiddel. Sommige problemen zijn echter niet te voorkomen. Naar mate de tijd vordert wordt de riolering zwakker en kunnen invloeden van buitenaf, zoals ingroeiende boomwortels bijvoorbeeld, het riool beschadigen.

Kosten van rioolservice

Heeft zich nou onverhoopt alsnog een probleem voorgedaan in het riool, dan is de beste optie het inschakelen van een rioolexpert. De kosten die hiervoor worden gerekend zijn afhankelijk van de taak, de hulpmiddelen en de kosten van de vakman zelf. MyGo heeft voor alle rioolservices die zij aanbiedt de kosten uitgezocht.

Verstopping verhelpen

Rioollekkage

Riolering Vervangenrenoveren of relinen

Rioollucht verhelpen

Riolering inspecteren

Riolering aanleggen

Riolering onderhouden

Rioolvliegjes bestrijden

Septische put/vetput plaatsen en onderhouden

Septische put/vetput legen

Met de MyGo matchmaker vind je snel en eenvoudig een vakman die aansluit bij al jou wensen en behoeften. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en beslis zelf in wiens handen jij jouw riolering legt. Ook telefonisch kom je gemakkelijk in contact met vakmannen bij jou in de buurt, bel onze klantenservice op 085 432 00 32
MyGo matcht. Graag gratis en goed.

Verstopping verhelpen

Verstopping verhelpen

Een verstopping kan een boel nare gevolgen hebben. Zo kan je last krijgen van vervelende geurtjes of kan je water niet goed meer weg spoelen. Soms kan het nodig zijn om bij een verstopping een loodgieter te raadplegen. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een passende loodgieter bij jou in de buurt.

Verstopping zelf verhelpen

In sommige gevallen kan je de verstopping ook zelf oplossen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een ontstopper of een ontstoppingsmiddel. Voor meer tips over het zelf verhelpen van een verstopping klik je hier.

Verstopping keuken

Wanneer de verstopping zich in de keuken bevindt wordt het zelf verhelpen al een wat ingewikkelder klusje. Vaak zit het probleem hier namelijk in het sifon. Toch is ook dit nog zelfstandig op te lossen. Voor de uitleg hoe je het sifon schoonmaakt of vervangt klik je hier.

Verstopping niet verholpen?

Als je de verstopping niet zelf hebt kunnen verhelpen dan is het toch tijd om professionele hulp in te schakelen. De loodgieters van MyGo staan altijd voor je klaar. Vind jouw ideale vakman met de MyGo matchmaker of bel ons service centrum op 085 432 00 32

Riolering ontstoppen

Riolering ontstoppen

Een verstopte riolering kan een heleboel verschillende oorzaken hebben. De verstopping kan onder andere zijn ontstaan in de afvoer van de douche, wc of de gootsteen in de keuken. De oorzaak van de verstopping hangt af van de plek waar deze is ontstaan. Als de verstopping uit de douche komt kan het probleem bijvoorbeeld liggen bij lange haren of een ophoping van zeep en scheerschuim.

Verstopping zelf oplossen

Wanneer de verstopping relatief dicht aan de oppervlakte zit kan je deze vaak zelf wel verhelpen. Wat je kunt proberen is bijvoorbeeld met behulp van een rubberen ontstopper of een ontstoppingsveer de verstopping lostrekken of door prikken. Als dit niet helpt is het ook mogelijk de verstopping op te lossen met huishoudelijke middelen. Het wordt wel afgeraden chemische middelen te gebruiken, omdat dit slecht is voor zowel de leidingen als het milieu. Een van de vele manieren om de afvoer verantwoord te ontstoppen is bijvoorbeeld door schoonmaakazijn te mengen met heet water en dat in de afvoer te gieten. Vervolgens laat je dit eventjes intrekken en spoel je nog een keer na met heet water.

MyGo helpt je graag met een riool ontstoppen

Mocht het zelf niet lukken de verstopping te verhelpen, staan er natuurlijk altijd rioolexperts voor je klaar. Met veel kennis en ervaring hebben zij de meeste verstoppingen in een mum van tijd opgelost, en ben jij snel van je problemen af.

Ben je op zoek naar een goede vakman in jouw regio? MyGo matcht. via de MyGo matchmaker kom je gemakkelijk in contact met gekwalificeerde vakmannen bij jou in de buurt. Vergelijk vakmannen en hun offertes, en kies zelf aan wie jij de klus wilt uitbesteden. Heb je liever telefonisch contact? Ook dat kan, bel onze klantenservice op telefoonnummer 085 432 00 32

Riolering aanleggen

Riolering aanleggen

Het aanleggen van riolering is een vrij uitgebreide klus. Redenen om een nieuwe of extra riolering aan te leggen kunnen verschillen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe badkamer laat bouwen kan het zijn dat de waterafvoer moet worden aangesloten op de riolering. Ook bij nieuwbouw is het aanleggen van nieuwe een riolering belangrijk.

Riolering aanleggen, hoe werkt het?

Riolering aanleggen kan zowel een binnen- als een buitenklus zijn. Dit komt omdat de riolering een gedeelte in het huis en een gedeelte buiten het huis heeft. Bij het aanleggen van riolering kan het zijn dat er hak- en breekwerk noodzakelijk is. In andere gevallen kan een rioleringsspecialist bij de riolering komen met behulp van een zandzuigwagen. Zodra de vakman toegang heeft tot het rioolstelsel kan er worden begonnen met het aanleggen van riolering.

Kosten riolering aanleggen

De kosten voor de aanleg hangt af van een aantal dingen. Zo is het belangrijk om te weten hoeveel meter riolering er aangelegd moet worden. Verder kunnen de kosten nog oplopen als de oorspronkelijke riolering in slechte staat is, of als het rioolstelsel lastig te bereiken is.

Voor het aanleggen van een riolering is de hulp van een rioleringsexpert aangeraden. Via de MyGo matchmaker vind je gemakkelijk gekwalificeerde vakmannen in jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk. Ook telefonisch helpen wij je bij het vinden van de juiste vakman. Bel onze klantenservice op telefoonnummer 085 432 00 32

Regenwaterput laten plaatsen

Regenwaterput laten plaatsen

In een wereld waar duurzaam wonen blijft groeien is iedereen op zoek naar duurzame investeringen. De regenwaterput maakt het mogelijk om jaarlijks veel kostbaar drinkwater te besparen. Bovendien is het hergebruik van regenwater niet alleen goed voor het milieu, het bespaart ook nog eens flink in de portemonnee.

Waarvoor kun je regenwater gebruiken?

Regenwater heeft tegenwoordig al aardig wat verschillende toepassingen. Naast het bewateren van de tuin en het wassen van de auto kan regenwater tegenwoordig ook worden gebruikt in huishoudelijke apparaten zoals de (af)wasmachine en in het sanitair, voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de wc of zelfs om mee te douchen. Het regenwater is helaas nog niet geschikt als drinkwaterconsumptie, hoewel dat in de toekomst wel lijkt te veranderen.

De regenwatertank

Putten voor regenwater komen uiteraard in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een betonnen regenwaterput of een van kunststof. Het belangrijkste verschil tussen de twee materialen is dat de betonnen put met een hijskraan moet worden geplaatst. Een regenwaterput van kunststof hoeft daarentegen niet met een hijskraan te worden geplaatst, maar wel worden verzwaard zodat deze niet omhoog drijft op het grondwater. Naast het materiaal is er ook nog keuze in grootte, extra systemen en voor een kunststoffen tank zelfs in vorm.

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden voor een regenwatertank in jouw tuin? De rioleringsspecialisten van MyGo helpen je graag met orïentatie en met het plaatsen van de put zelf. Vind een passende vakman bij jou in de buurt via de MyGo matchmaker, of bel naar onze klantenservice op telefoonnummer 085 432 00 32

Septische put: plaatsen, onderhoud en prijzen

Septische put: plaatsen, onderhoud en prijzen

Een septische put, ofwel een beerput, is een put die afvalwater van onder andere het sanitair kan zuiveren door bezinking. De put verzameld het afvalwater en laat alle bezinkbare delen in het water zinken naar de bodem. Hier worden deze materialen afgebroken door bacteriën. Hierna is het water weer te gebruiken.

Septische put: soorten

Septische putten kunnen voorkomen in twee materialen; beton en PVC. Door de verschillende eigenschappen van deze materialen hebben de twee soorten beide zowel voor- als nadelen. Zo is een betonnen put bijvoorbeeld zo zwaar dat deze met een hijskraan geplaatst moet worden. Een septic tank van PVC is daarentegen weer zo licht dat deze gemakkelijk ophoog kan worden gedrukt door hoogstaand grondwater. Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillen tussen een septictank van beton en van PVC.

Septische put aanschaffen en onderhouden

Een septic tank moet worden aangeschaft, geïnstalleerd en onderhouden. Voor de aanschaf moet je vooral rekening houden met welke grootte jij nodig hebt. De meest voorkomende maten zijn 1.500L en 3.000L. Bij het bepalen van de grootte van de put moet je onder andere rekening houden met hoeveel ruimte je hebt en hoeveel water jij wilt reinigen in de put. Wat de installatie betreft moet je rekening houden met graafwerk en een juiste aansluiting aan de riolering. Daarnaast moet bij plaatsing van een betonnen put de locatie goed bereikbaar zijn voor een hijskraan. Voor het onderhouden van de beerput moet deze minstens 1 keer per jaar worden gecontroleerd. Daarnaast moet een professional de put eens in de zoveel tijd legen om verstoppingen te voorkomen en de omstandigheden voor de bacteriën optimaal te houden. Vaak kan dit echter wel worden gecombineerd met het controleren van de septische put.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een septische put? of wil je hulp met het onderhoud van een al geplaatste tank? De gekwalificeerde vakmannen van MyGo helpen graag gratis en goed. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker en vind gemakkelijk vakmannen bij jou in de buurt. Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze. heb je liever telefonisch contact? onze klantenservice is bereikbaar op 085 432 00 32

Vetput legen

Vetput legen

Wanneer je een vetput hebt kan deze soms best vol raken. Het is belangrijk om de vetput optijd te legen en schoon te maken. Door de vetput te (laten) legen voorkom je namelijk vervelende situaties zoals onnodige verstoppingen in het riool of defecten in de vetput zelf.

Vetput legen: waarom?

De vetput moet regelmatig worden geleegd om een aantal problemen te voorkomen. Door een te volle vetput kan het vet gaan samenklonteren met het water. Dit kan verstoppingen veroorzaken, wat zelf ook weer nare gevolgen met zich mee brengt. zo kan water bijvoorbeeld terug omhoog komen, wat onhygiënisch is en bovendien niet al te fris ruikt. daarnaast kost het oplossen van deze problemen meer geld dan het voorkomen ervan.

Tips voor het legen van een vetput

De slibopvangruimte mag voor maximaal 50% gevuld zijn. Voor de vetopslagruimte is dit maximum 80%. Door een vakman te laten kijken naar jouw vetput kan je een goed beeld krijgen van hoe vaak jouw vetput geleegd en gereinigd moet worden. De vetput mag ook niet beschadigd zijn. Controleer dus regelmatig op schade zodat je hier zo snel mogelijk bij bent. Meer tips en informatie over de het legen van jouw vetput vind je op MyGo.

Heb jij een vakman nodig voor het legen of inspecteren van jouw vetput? Via de Matchmaker van MyGo kom je eenvoudig in contact met gekwalificeerde vakmannen bij jou in de buurt. Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze, of bel onze klantenservice op telefoonnummer 085 432 00 32

Rioolreiniging uitvoeren

Rioolreiniging uitvoeren

Een rioleringssysteem heeft een gemiddeld verwachte levensduur van ongeveer 40 jaar. Dit betekent helaas niet dat de riolering ook 40 jaar lang geen problemen heeft. Een gemiddeld huishouden heeft eens in de 3 tot 6 jaar last van een verstopping. Veel verstoppingen kunnen worden verholpen en ook voorkomen door de riolering zo nu en dan te reinigen.

Methoden rioolreiniging

Het riool kan op verschillende manieren worden gereinigd. Het reinigen van de riolering valt onder de werkzaamheden die bij het onderhoud van je riolering horen. Kleine rioolreinigingen zijn gemakkelijk zelf uit te voeren. Zo kan je bij vuil dat dicht aan de oppervlakte zit een rubberen ontstopper of een verstoppingsveer gebruiken om vuil los te krijgen van de leidingen. Ook milieuvriendelijke biologische schoonmaakmiddelen zoals witte azijn of ontkalkingsmiddel kunnen helpen om vuil op te laten lossen. Wanneer het vuil zich dieper in de leidingen ophoopt kan een rioolreinigingsbedrijf het vuil wegwerken door met hoge druk het riool schoon te spoelen. Bij een volledige onderhoudsbeurt zal de rioleringsexpert het riool ook inspecteren om potentiele problemen op te sporen. Met geavanceerde apparaten kan de specialist zo gemakkelijk dingen als wortelingroei, verzakkingen van het riool en andere schade detecteren.

Op zoek naar een rioleringsspecialist die kan helpen bij jou rioolproblemen? MyGo helpt bij het vinden van een vakman uit jouw regio die aansluit op jouw wensen en behoeften. Via de MyGo matchmaker vind je gekwalificeerde vakmannen bij jou in de buurt en vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken. Ook telefonisch staat onze klantenservice je graag te woord om te helpen met de zoektocht naar de juiste vakman. Druk op de matchmaker knop of bel naar 085 432 00 32

Rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes, ook wel motmuggen genoemd, zijn die kleine zwarte vliegjes die vaan bewegingsloos op muren en spiegels zitten in de buurt van afvoeren en leidingen. Rioolvliegjes zijn niet prettig om in huis te hebben, ze laten vervelende vlekken achter als je ze doodt en zijn geen prettig gezicht. Het is daarom zaak om rioolvliegjes zo snel mogelijk te bestrijden nadat je ze opmerkt. Rioolvliegjes planten zich snel voort, al helemaal als zij genoeg organisch materiaal hebben om zich te voeden.

Rioolvliegjes bestrijden, hoe doe je dat?

Rioolvliegjes houden zich zoals wel meer vliegen graag op rond stilstaand water. Ze vinden niets lekkerder dan een vochtige, donkere plek waar ook nog restjes voedsel en dergelijke te vinden is. Een bekende broeiplek voor deze vliegjes is dan ook in rioleringen en dakgoten waar het water niet meer zo goed weg loopt. Als je last hebt van rioolvliegjes kan dit heel goed duiden op een verstopping of lekkage in de riolering.

Om van deze vliegjes af te komen in huis is de eerste stap natuurlijk om ze binnen huis geen eten te laten vinden. Zorg dat GFT afval dus zo spoedig mogelijk buitenshuis in de container terecht komt, en laat het niet in huis liggen. Deze maatregel helpt om te voorkomen dat het aantal rioolvliegjes in huis steeds sneller toeneemt. De motmuggen zullen echter nog altijd wel verschijnen vanuit de riolering. Om helemaal van het probleem af te komen is het belangrijk om de problemen binnen het riool ook aan te pakken.

Rioolproblemen kan je in sommige gevallen best goed zelf verhelpen. Als een verstopping bijvoorbeeld relatief dicht aan de oppervlakte zit kan je deze met een rubberen ontstopper, een ontstoppingsveer of biologische schoonmaakmiddelen vaan zelf wel oplossen. Wanneer dit niet heeft geholpen wijst dat er meestal op dat de verstopping dieper in de leidingen zit. Als dit het geval is wordt het zelf oplossen een stukje ingewikkelder. Het rioolsysteem is namelijk niet iets waar je zonder ervaring zomaar aan moet gaan klussen. Het wordt aangeraden om voor zulke klussen een rioleringsspecialist in te schakelen.

MyGo helpt je graag met rioolvliegjes bestrijden

De vakmannen van MyGo staan altijd voor je klaar. Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen die passen bij jouw wensen en behoeften. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk dezen. Ook telefonisch kunnen wij je in contact brengen met vakmannen voor jouw klus. Bel onze klantenservice via 085 432 00 32


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk heb je alles kunnen vinden wat je zocht over de riolering en werkzaamheden daaraan. Hieronder staan nog een aantal gerelateerde onderwerpen. Hopelijk beantwoorden die al je aanvullende vragen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.