Terug naar diensten
Drainage aanleggen

Drainage aanleggen

In een zompig land als Nederland is drainage geen overbodige luxe. Als je last hebt van een overstromende kelder of een bijzonder drassige tuin, kun je drainage gebruiken om extra water af te voeren. Drainage aanleggen kun je prima zelf doen, maar je kunt er ook een ervaren vakman voor inschakelen bij Mygo.

Drainage aanleggen rond huis

Bij het aanleggen van drainage moet je bepaalde dingen in het oog houden. Wat voor drainagebuis ga je bijvoorbeeld gebruiken? De PP450-mantel kun je in vrijwel iedere grondsoort gebruiken en heeft een levensduur van ongeveer 50 jaar. Kokos is een milieuvriendelijk, natuurlijk materiaal en rot na 10 jaar netjes weg. Je kunt ook een drainagebuis aanleggen zonder mantel, maar dat kan eigenlijk alleen in zware kleigrond. Bepaal ook eerst wat voor ondergrond je tuin heeft. Bij een veen- of zandgrond is een kokosbuis vaak de betere keuze, terwijl bij kleigrond een drainagebuis van kunststofvezels meer geschikt is. Met name in zure grond is een stevigere drainagebuis belangrijk. Anders rot het materiaal te snel weg.

Drainage aanleggen kosten

Het aanleggen van drainage is relatief duur. Het hele project kost vaak tussen de € 1000,- en € 1600,-. De precieze prijs zal afhangen van de grootte van de drainagebuis. Drainagebuizen van ca. 50mm kosten € 80,- per 50 meter en van 100mm € 170,- per 50 meter. Bij Mygo kun je makkelijk een offerte aanvragen om de precieze kosten voor je tuin te bepalen. bel direct naar: 085 432 00 32.