Terug naar diensten
Riool onderhoud

Riool onderhoud

Net als een internet- of elektriciteitsverbinding is een goed-werkende riolering inmiddels een eerste levensbehoefte geworden. We willen probleemloos kunnen douchen of naar het toilet gaan, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over al die leidingen onder ons huis. Toch kan het voorkomen dat een riool na verloop van tijd minder goed gaat werken. Leidingen kunnen immers verkalken, verbindingsstukken kunnen beschadigd raken door roestaanslag of een serieuze verstopping. In dat geval kun je het beste een professionele rioolexpert inschakelen.

Riool onderhoud methoden

De beste manier om een riool te onderhouden is door het periodiek uit te laten spuiten. Je hebt dit misschien weleens gezien op straat: met een enorme slang en tankwagen wordt de plaatselijke riolering dan schoongespoten. Op kleinere schaal gebeurt precies hetzelfde in je badkamer. Er wordt een buis in de leiding gevoerd waarmee het riool grondig wordt gereinigd. Het is verder ook mogelijk om direct een controle van je riool uit te laten voeren. Mochten er lekkages of beschadigingen zijn aangetroffen, kan de loodgieter direct bepalen of er leidingen moeten worden vervangen, gerepareerd of gerenoveerd

Riool onderhoud kosten

Rioolonderhoud kost in de regel tussen de € 125  euro en € 150 euro. Hier zit het uurloon van de rioolexpert bij inbegrepen en het gebruik van technische apparatuur. Wees je er bewust van dat de tarieven in het weekend hoger zullen zijn. Bij een afgelegen locatie kunnen er ook hogere voorrijkosten in rekening worden gebracht. Bij simpele klussen zullen de kosten natuurlijk lager uitvallen. Mocht de situatie zich aandienen dat je een betrouwbare rioleringsspecialist nodig hebt, kun je deze snel en eenvoudig via Mygo vinden. Dit kan via onze Matchmaker of telefonisch via: 085 106 1600.