Direct hulp
Terug naar diensten
Renovatie riolering

Renovatie riolering

Een rioolrenovatie kan de levensduur van je riolering verlengen met een extra 50 jaar. Bovendien verhelpt een renovatie alle kleine problemen zoals scheurtjes, gaatjes en slijtage. Zo ben je dus weer verzekerd van een goedwerkend rioolsysteem. Overweeg een rioolrenovatie van de vakmannen van MyGo.

Bij MyGo vind en contacteer je heel gemakkelijk een rioleringsexpert bij jou in de regio. Zo win je direct advies in over de mogelijkheden in jouw situatie. Wil je de klus laten uitvoeren? Ook daarvoor kun je gebruikmaken van de MyGo Matchmaker of bellen naar 085 106 1600.

Rioolrenovatie, waarom?

In de loop van de tijd is het best mogelijk dat je riolering vaker kuren krijgt dan voorheen. Soms is dit toeval, maar het kan er ook op wijzen dat het riool aan vervanging toe is. Het vervangen van een compleet rioolstelsel is vaak echter onnodig. Daarom hebben rioolspecialisten een manier gevonden om het riool te renoveren. Met de verschillende renovatietechnieken is het tegenwoordig mogelijk om het riool te versterken zonder al het zware sloop- en vervangingswerk.

Het renoveren en/of vervangen van jouw rioleringsstelstel kan onder andere helpen om terugkerende problemen in het riool op te lossen. Daarnaast kan je ook toekomstige problemen voorkomen. Rioleringsspecialisten geven aan dat na een renovatie van de riolering deze er maar liefst weer 50 jaar tegen aan kan.

Wat kost een rioolrenovatie?

Bij het renoveren van je riool kunnen de kosten variëren.

  • Kosten voor het relinen bij een gemiddelde rijwoning zijn ongeveer 1000 euro.
  • Kosten voor het relinen bij een rijwoning met veel riolering zijn ongeveer 2000 euro.
  • Kosten voor het relinen bij een grote woning met een groot leidingnetwerk zijn ongeveer 5000 euro.
  • Rioleringsbuizen laten vervangen kan vanaf minimaal 900 euro per 11 meter.

De kosten voor het riool relinen zijn relatief stabiel. Deze zijn vrijwel alleen afhankelijk van de grootte van het huis en het rioleringsstelsel. Het vervangen van rioleringsbuizen brengt ook nog extra kosten met zich mee. Zo kan het extra geld kosten als er zware machines en technieken moeten worden toegepast door de woonsituatie. Bij het vervangen van de riolering zit gemiddeld 55% van de kosten namelijk in sloop- en herstelwerkzaamheden.

Ben je direct op zoek naar iemand die jouw riolering kan renoveren? Met de MyGo Matchmaker vind je gemakkelijk een specialist(e) voor al jouw klussen. Kom eenvoudig in contact met verschillende gespecialiseerde bedrijven bij jou in de regio of vraag eerst één of meerdere offertes aan. Word je liever telefonisch geholpen met zoeken? Bel dan naar 085 106 1600.

Hoe wordt mijn riolering gerenoveerd?

Rioolrenovatie wordt ook wel ‘relinen’ genoemd. Het principe hierbij is niet heel ingewikkeld. Bij relinen wordt er een extra laag in de rioleringsbuis aangebracht, waardoor schade aan de originele rioolbuis geen problemen meer veroorzaakt. Deze laag maakt de buis steviger en weer waterdicht. Een nadeel is wel dat de doorsnede van de buis iets kleiner wordt. Voordat deze laag wordt aangebracht moet het riool eerst wel grondig worden gereinigd. Er zijn twee methodes om deze laag aan te brengen, de kousmethode en spray-relinen. Beide methodes worden hieronder uitgelegd.

Kousmethode

Bij de kousmethode wordt er een lange kous ingesmeerd met een kleverige hars. Deze kous wordt met de kleverige laag aan de buitenkant in de buis geplaatst. Door de kous met lucht op te blazen lijnt deze perfect uit met de bestaande buis. Hierna wordt de buis verwarmt en hecht de harslaag zich stevig vast aan de bestaande buis. Deze methode kan alleen worden toegepast bij buizen met een diameter van minstens 50 millimeter. Bij dunnere buizen kan het zijn dat de kousmethode de buis zo dun maakt dat het water er niet meer goed door kan stromen. Afmetingen die zo klein zijn komen gelukkig niet zo vaak voor, dus meestal staat deze optie gewoon open.

Spray relinen

Een andere mogelijkheid is de ‘relining-spraytechniek’. Bij deze methode wordt de riolering gerenoveerd door met een soort verfspuit te relinen. Deze spuit kan ook dunnere buizen renoveren, tot een diameter van minimaal 34 millimeter. Deze techniek renoveert de leidingen van afvoer tot aan het gemeentelijk riool en maakt net als de kousmethode het hele rioleringsstelsel weer waterdicht.

Twee alternatieven voor het relinen van je riolering zijn het vervangen van riolering en de ‘buis-in-buismethode. Het vervangen van de rioleringsbuizen spreekt aardig voor zichzelf. De rioleringsbuizen zullen worden verwijderd en nieuwe buizen worden daarvoor terug geplaatst. Door het vervangen van de buizen is het rioleringssysteem weer nieuw in plaats van zo goed als nieuw. Dit maakt de kans op nieuwe defecten wat kleiner. Het nadeel hiervan is echter wel dat er veel sloop- en herstel werkzaamheden bij komen kijken. Vaak duurt deze ingreep wel langer en kost het wat meer.

Bij de buis-in-buis methode worden er nieuwe dunnere buizen in de bestaande riolering geschoven. De ruimte tussen de buizen wordt opgevuld zodat ze stevig in elkaar zitten. De buizen worden dus wel een stukje smaller, maar het water kan er weer vrij doorheen lopen. Ook bij deze methode zal er wel wat sloop- en herstelwerk zijn, maar dit is niet zo veel als bij het vervangen van de riolering.

Overlast bij renovatie van het riool

Als jou riolering wordt gerenoveerd kan dit bijna niet worden gedaan zonder een beetje overlast. Om hoeveel overlast dit bij jou precies gaat is afhankelijk van de methode die wordt gebruikt. Bij het relinen van de riolering valt de overlast relatief mee. Je kunt rekenen op een lichte rioolgeur in de woning en waarschijnlijk een beetje geluidsoverlast van de werkzaamheden.

Bij het vervangen van de rioleringsbuizen zal de overlast wel wat groter zijn. Door de sloopwerkzaamheden zal er meer geluid worden geproduceerd. Daarnaast ligt het riool dan helemaal open dus zal de geur ook wat sterker doordringen. Ook zal je tijdens alle werkzaamheden aan het riool, zowel renoveren als vervangen, worden gevraagd zo min mogelijk gebruik te maken van je riolering. Dat houdt in dat bijvoorbeeld douchen en de was draaien niet kan tijdens de rioleringsrenovatie.

Renovatie van de riolering via MyGo

Zowel het relinen van de riolering als het vervangen van de rioolbuizen wordt over het algemeen gedaan door een rioleringsspecialist. Op zoek naar een vak man die aansluit op jouw situatie? MyGo matcht. Vind snel en gemakkelijk vakmannen bij jou in de buurt met de MyGo Matchmaker. Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk, of bel naar onze klantenservice op telefoonnummer 085 106 1600.