Terug naar diensten
Rioolreiniging uitvoeren

Rioolreiniging uitvoeren

Een riool kan na verloop van tijd verstopt raken. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je je bedenkt hoeveel we er dagelijks gebruik van maken. Een riool reinigings service kan je helpen met periodiek onderhoud of plotseling opduikende problemen. Bij MyGo kun je snel een ervaren loodgieter of lekdetectie-expert inschakelen.

Rioolreiniging methoden

Een verstopt toilet kun je meestal zelf nog wel verhelpen. Misschien ligt het probleem bij een kapotte sifon of een mankement in de spoelbak. Maar als je last hebt van een defecte riolering, kun je het beste een ervaren vakman inschakelen. Die heeft ook de hightech apparatuur waarmee het probleem snel valt te achterhalen.

Een riool reinigen begint met het bepalen van het probleem. Met behulp van een thermografische camera kan worden gekeken of er sprake is van wortelgroei of schimmelvorming, of dat er misschien verstoppingen en lekkages zijn ontstaan. Op basis van deze informatie kan er dan een methode worden bepaald om het probleem te bestrijden. Eventueel kan het riool ook gerelined of gerenoveerd worden. Met een nieuwe, beschermende coating van kunsthars wordt de binnenkant dan beschermd tegen toekomstige beschadigingen.

Rioolreiniging kosten

De kosten van een riool reiniging service liggen meestal rond de € 150,- Dit bevat onder andere het eerste uur arbeidsloon en het gebruik van technische apparatuur. Als de reparatie langer duurt, rekenen de meeste loodgieters per volgend uur € 30,- à € 40,-. Het is wel zo dat je hier doorgaans een garantie bijkrijgt. Mocht het riool in de daaropvolgende weken weer problemen vertonen, is de vervolgbehandeling het eerste uur gratis. Vind snel en gemakkelijk een vakman bij jou in de buurt via de Matchmaker van Mygo, of bel direct naar: 085 - 432 00 32