Terug naar diensten
Rioolreiniging uitvoeren

Rioolreiniging uitvoeren

Rioolreiniging is van belang wanneer het rioolsysteem al een tijdje in gebruik is en je rioolproblemen zoveel mogelijk wilt voorkomen. Met een rioolreiniging worden beginnende verstoppingen en dergelijke onschadelijk gemaakt voor zij een echt probleem vormen.

Om direct een rioleringsbedrijf in te schakelen voor een rioolreiniging kan je 24/7 gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Vind meerdere rioleringsexperts, plan direct een afspraak in of neem eerst contact op met de specialist(e). Heb je liever telefonisch hulp met het vinden van een rioolexpert? Bel dan naar 085 106 1600.

Inhoudsopgave

Rioolreiniging kosten

De kosten voor rioolreiniging zijn afhankelijk van een aantal dingen. Onder andere het uurtarief van het rioleringsbedrijf, de voorrijkosten en hoe lang het duurt om het riool goed schoon te krijgen. In onderstaande tabel vind je de kosten die je kan verwachten.

Tabel 1: Kosten rioolreiniging/rioolinspectie

Kostenbepalende factoren Prijs
Arbeidskosten per uur €40 - 60
Speciale apparatuur per uur €20 - 40
Spoed (extra bedrag bovenop uurtarief) €25

Gemiddeld zal een rioolreiniging zonder inspectie niet langer duren dan een uur. Met de voorrijkosten en btw er bij ligt de prijs gemiddeld tussen de 100 en 150 euro.

De prijs kan oplopen wanneer je ook een rioolinspectie laat uitvoeren. Hier kunnen eventueel beschadigingen en lekkages uit naar voren komen. Voor meer informatie over rioolinspecties en de bijbehorende kosten kan je terecht op deze pagina. Het repareren van een beschadigde riolering staat hier beschreven.

Rioolreiniging waarom?

Een riool raakt naar verloop van tijd vervuild. We spoelen van alles door de gootsteen en de wc. Het vet en vuil koekt vast in je rioleringsbuizen. En haar en wc papier klitten samen met vuilresten waardoor je riolering op den duur verstopt raakt.

Verstoppingen kunnen een hoop nare gevolgen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rioollucht of rioolvliegjes in huis of zelfs schade aan het rioolstelsel.

Door preventief riool reinigen kun je voorkomen dat jouw riool verstopt raakt. Je voorkomt nare lekkages en vieze luchtjes en houdt het riool met goed onderhoud in de best mogelijke conditie.

Om direct een rioolexpert in te schakelen of eerst een offerte aan te vragen verwijzen wij je door naar de MyGo Matchmaker. Vind 24/7 snel en gemakkelijk verschillende gespecialiseerde bedrijven bij jou in de regio. Wordt je liever telefonisch te woord gestaan? Bel dan naar 085 106 1600.

Rioolreiniging methodes

Er zijn vier methodes om het riool te reinigen en eventuele verstoppingen te verhelpen. Welke methode de rioolspecialist(e) bij jouw riolering gebruikt is afhankelijk van de situatie.

Rioolreiniging met hogedruk spuit

De eerste, en meest gebuikte, methode voor rioolreiniging is het reinigen met een hogedruk spuit. De specialist(e) zal met behulp van deze hogedruk spuit het hardnekkige vuil weg spuiten om de rioolbuizen weer vrij te maken. Beginnende verstoppingen en verstoppingen die niet te hardnekkig zijn zullen hiermee verdwijnen. Zo is de riolering weer zorgeloos te gebruiken.

Rioolreiniging met een frees

Bij deze methode gebruikt de rioolexpert een speciale frees. Dit apparaat met meerdere flexibele veren kan de leidingen schoon maken door al het vuil los de schuren van de randen. Bovendien komt de frees gemakkelijk door meerdere bochten heen en boort hij zichzelf door verstoppingen.

Rioolreiniging met een ontstoppingsveer

Deze methode kan je ook zelf doen als je beschikt over een ontstoppingsveer. Specialisten hebben zoveel ervaring met dit handige gereedschap dat een verstopping aan de oppervlakte in een mum van tijd is doorgeprikt. Hierna zal de lekkage gemakkelijk verdwijnen bij het doorspoelen van de afvoer. Eventueel kan de riolering er hierna alsnog met een hogedruk spuit worden doorgespoten om hem helemaal schoon te krijgen.

Rioolreiniging met een zuigwagen

Het reinigen van de riolering met een zuigwagen wordt gedaan bij hele ernstige gevallen. Deze methode is ook aanzienlijk duurder dan de andere methodes. De zuigwagen probeert het vuil met grote kracht los te zuigen. Hiermee kan meer kracht worden gezet dan met een hogedruk spuit, waardoor de hardnekkigste verstoppingen los komen.

Rioolreiniging combineren met rioolinspectie

Een rioolreiniging kan goed worden gecombineerd met een rioolinspectie. Bij een rioolinspectie gebruikt een rioolexpert een of meerdere methodes om de rioolbuizen en afvoerleidingen te controleren op gebreken. Aan de buitenkant kan dit worden gedaan door middel van een lekdetectie zolang de leidingen maar niet te ver onder de grond lopen. Voor gebreken van binnenuit wordt vaan gebruik gemaakt van een camera inspectie. Er wordt in dat geval een kleine camera in het rioolstelsel geduwd met een duwkabel. Zo kan de specialist(e) verstoppingen, lekkages en beschadigingen ontdekken.

Een rioolinspectie werkt het beste wanneer de riolering zo schoon mogelijk is. Als er veel vuil- en vetresten op de randen zitten is het ontdekken van een scheur of gaatje een stuk moeilijker. De beide werkzaamheden kunnen dan ook het beste worden gecombineerd. Direct na een rioolreiniging is het riool schoon en kunnen gebreken gemakkelijk worden gevonden.

Meer informatie over rioolinspecties en de kosten die daarbij komen kijken vind je op deze pagina.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct meerdere rioleringsbedrijven bij jou in de regio. Neem telefonisch of per mail contact op of vraag eerst één of meerdere offertes aan. Wordt je liever telefonisch geholpen met het vinden van een geschikt vakbedrijf? Bel dan naar 085 106 1600.

Rioolreiniging, wat kan je zelf doen?

Door de riolering zelf goed te onderhouden kan je ook een hoop problemen voorkomen. Een rioolreiniging is zo nu en dan een keer nodig om de buizen echt goed schoon te krijgen, maar met de volgende stappen is het veel minder vaak nodig:

  • Spoel je afvoeren zo nu en dan met soda en heet water. Doe dit niet alleen bij de gootsteen maar ook het toilet, de douche, de (af)wasmachine en eventuele andere afvoeren.
  • De sifon onder de wasbak vult zich gemakkelijk met vuil. Maak de sifon zo nu en dan eens schoon.
  • Kijk uit met wat je door de afvoeren spoelt. Vet- en etensresten, maar ook haren en plastic veroorzaken een heel groot deel van de verstoppingen.

MyGo helpt graag bij het vinden van een rioleringsbedrijf

Een rioolreiniging kun je zonder problemen overlaten aan een rioolspecialist van MyGo. Met ons landelijke netwerk vinden we altijd een gespecialiseerde vakman bij jou in de buurt.

Voor een rioolexpert kun je bellen naar 085 106 1600. Je kunt ook de MyGo Matchmaker gebruiken om de meest geschikte vakman in de regio te vinden. Je hebt de mogelijkheid om direct een afspraak te maken via de telefoon, via de mail of je kunt een terugbelverzoek plaatsen.

Het is ook mogelijk om vrijblijvend één of meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier kun je verschillende specialisten vergelijken. Zo vind je altijd de meest ideale vakman voor jou klus.