Terug naar prijzen
Rioolinspectie kosten

Rioolinspectie kosten

Wat kost rioolinspectie?

Rioolinspectie kost meestal tussen de 100 en de 200 euro. Rioolinspectie is nodig wanneer je last hebt van een rioolstank in de woning en niet weet waar het vandaan komt. De kans is groot dat het riool ergens beschadigd is, waardoor de geur lekt. In dit artikel vind je alles over de kosten van rioolinspectie.

Met spoed een rioolinspectie nodig? Bel dan nu een geschikte specialist via de MyGo Matchmaker. Heb je een minder spoedeisende klus, dan kun je ook eerst één of meerdere offertes vergelijken. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw rioolinspectie

In tabel 1 vind je de factoren die de prijs van een rioolinspectie kunnen beïnvloeden. Over het algemeen duurt een rioolinspectie niet langer dan een uur. Dan betaal je dus tussen de 60 en de 100 euro voor de rioolinspectie wanneer die binnen standaard werkuren valt en er geen spoed vereist is. Bel je met spoed een loodgieter? Dan betaal je een extra tarief van ongeveer 25 euro. Wanneer je ook nog buiten de standaard werkuren van deze loodgieter belt, kan dit extra tarief oplopen.

Tabel 1. Rioolinspectie kosten

Prijsbeïnvloeder

Prijs

Arbeidskosten per uur

€40-60

Speciale apparatuur per uur

€20-40

Spoed

€25

Spoed buiten standaard werkuren

€25 of meer

Hoe werkt rioolinspectie?

Heb je last van een nare geur in de woning die wel eens bij het riool vandaan kan komen? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk het riool laat inspecteren. In het riool leven namelijk veel schimmels en bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid wanneer deze in de woning terechtkomen. Met een camera inspectie kan de loodgieter nauwkeurig de locatie bepalen van eventuele beschadigingen in het riool. Een camera inspectie is geschikt voor een riool met een diameter van 42 tot 160 millimeter. Mogelijke beschadigingen aan het riool kunnen breuken en scheuren zijn. Ook verzakkingen, urinesteen en ingroei van boomwortels kunnen het riool beschadigen.

Na een rioolinspectie

Na een rioolinspectie is het belangrijk dat de oorzaak van de stank zo snel mogelijk wordt aangepakt. Vaak is dit een beschadiging in het riool die moet worden gerepareerd of een verstopping. De kosten van een riool ontstoppen bedragen tussen de 130 en de 170 euro. Is het riool beschadigd, dan kunnen de kosten voor de reparatie erg verschillen afhankelijk van de complexiteit van de klus. Het uurloon van een rioolspecialist is 40 tot 60 euro. Hoe langer de klus duurt, hoe meer je dus betaalt.

Tips om rioolproblemen te voorkomen

Je wilt natuurlijk het liefst nooit rioolproblemen krijgen. Daarom heeft MyGo drie belangrijke tips verzameld die problemen met het riool helpen voorkomen:

  1. Voorkomen. Een riool raakt vaak verstopt wanneer er veel vuil in terechtkomt via de putjes van wasbakken en de douche. Zorg er dus voor dat er geen haren in het doucheputje blijven zitten en dat je geen etensresten door de wasbak in de keuken spoelt. Ook zeepresten kunnen een verstopping veroorzaken.
  2. Onderhoud riool. Een riool wordt goed onderhouden door de gemeente. Je kunt ook zelf helpen met het rioolonderhoud zodat je minder snel last krijgt van rioolproblemen. Dit doe je door elke maand de wasbakken de vullen met soda en heet water. Vervolgens trek je de stoppen eruit, zodat het riool goed doorspoelt. Resten vuil worden door de stroom water meegenomen.
  3. Voorzichtig klussen. Je kunt je rioolbuizen beschadigen tijdens het klussen, waardoor je rioolproblemen kunt krijgen. Klus daarom altijd extra voorzichtig wanneer je in de buurt van leidingen werkt.

Bespaartips van MyGo: rioolinspectie

Heb je rioolproblemen? Dan wil je het liefst een zo voordelig mogelijke rioolinspectie. Daarom heeft MyGo de volgende bespaartips samengesteld:

  1. Spoed. Heb je met spoed rioolinspectie nodig? Vraag dan van tevoren aan de loodgieter hoeveel je extra betaalt voor de vereiste spoed. Zo weet je zeker dat de loodgieter geen te hoge toeslag rekent.
  2. Vaste prijs. Het is verstandig om van tevoren een vaste prijs af te spreken met de loodgieter. Zo weet je precies hoeveel je moet betalen en kan de prijs niet oplopen als de klus langer duurt.
  3. Meerdere offertes. Via de Matchmaker van MyGo kun je meerdere offertes aanvragen van loodgieters. Zo kies je gemakkelijk een voordelige loodgieter uit.
  4. Locale loodgieter. Door een locale loodgieter te kiezen bespaar je op de voorrijkosten van de loodgieter.

De beste loodgieter vind je met MyGo

Voor een rioolinspectie is speciale apparatuur nodig, en daarom kan je deze klus het beste uitbesteden aan een deskundige loodgieter. De beste loodgieters bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een overzicht van geschikte vakspecialisten in jouw regio. Je kunt direct één bellen voor een afspraak, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Is er spoed vereist? Vraag dan niet eerst een offerte, maar maak meteen een afspraak. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 106 1600.