Terug naar diensten
Riool Vervangen

Riool Vervangen

Een riolering vervangen kan voorkomen in de volgende situaties. Het kan bijvoorbeeld dat de oude riolering dermate beschadigd raakt dat renovatie uiteindelijk geen soelaas zal bieden. In dat geval moet er een nieuw leidingsysteem worden aangelegd. Het kan ook dat je bestaande riolering wilt uitbreiden, bijvoorbeeld naar een nieuwe badkamer. Ook dan kan het voorkomen dat delen van de riolering moeten worden vervangen. Bij Mygo kun je eenvoudig in contact komen met ervaren rioolexperts die je van nuttig advies kunnen voorzien. Een riolering is immers niet iets om zelf mee te gaan knutselen.

Ten eerste moet je bepalen of de riolering echt moet worden vervangen. Als de lekkages of verstoppingen door een simpele reparatie kunnen worden verholpen is dat veel voordeliger dan de complete riolering vervangen. Ook het relinen van het riool kan in dat opzicht uitkomst bieden. Met relinen wordt het riool eerst grondig gereinigd, waarna er een kunstharslaag wordt aangebracht aan de binnenkant van het riool. Met relinen kun je de levensduur van een bestaand rioleringssyteem aanzienlijk verlengen.

Mocht je een gresbuis willen vervangen, kun het ook het best een rioolexpert inschakelen. Een gresbuis is doorgaans gemaakt van klei en chamotte. De geglazuurde buitenkant garandeert dat de buis waterdicht blijft. Gresbuizen gaan al lang mee en hoeven niet per se te worden vervangen als ze nog goed werken. Als je toch liever een ander soort buis wilt, kun je kiezen voor beton of pvc. 

Het vervangen van een standleiding gebeurt vaak als de leiding door roestschade teveel is aangetast. In de regel is het vervangen van een standleiding een gecompliceerd proces. Kosten liggen al snel tussen de € 5000,- en € 10.000,-. Tegelwerk en stucwerk moeten worden opengebroken, en ook sanitair zal tijdelijk moeten worden losgekoppeld. Vervang de standleiding dus alleen wanneer het echt nodig is.

Riolering vervangen zonder kruipruimte

Het is de nachtmerrie van veel woningeigenaren: eindelijk heb je die nieuwe parketvloer liggen, blijkt er iets met de riolering aan de hand te zijn. Als er dan geen kruipruimte is, lijkt de enige optie het openbreken van de nieuwe vloer te zijn. Daar moet je natuurlijk niet aan denken. Tegenwoordig hebben professionele rioolservice-bedrijven echter methodes ontwikkeld om hak- en breekwerk zoveel mogelijk te vermijden. Een van deze methoden maakt gebruik van een zandzuigwagen. Met behulp van deze wagen wordt het zand onder het huis weggezogen, om de riolering bloot te leggen. Hierna kan de riolering verwijderd worden en door nieuw leidingwerk worden vervangen.

Riool vervangen kosten

De gemiddelde kosten bij het vervangen van een riool zullen afhangen van verschillende factoren. Ten eerste moet je bedenken hoeveel meter leidingwerk er uiteindelijk nodig zal zijn. Dit kun je natuurlijk ook in overleg met een vakman bespreken, die goed in kan schatten welke hoeveelheid van toepassing is op jouw situatie. Bij 11 meter aan riolering moet je rekening houden met ongeveer € 700,- tot € 900,- aan gemiddelde arbeidskosten. De materiaalkosten van € 200,- tot € 300,- komen hier nog bovenop. Extra werkzaamheden zoals het inschakelen van een zandzuigwagen kunnen daarbij voor een aanzienlijk hoger tarief zorgen. Aangezien dit ook voor rioolservice-bedrijven een moeilijke operatie is, waarbij schade aan vloer en huis angstvallig wordt vermeden, zal dit meer tijd, meer techniek, en daardoor uiteindelijk ook meer geld kosten. Voor een specifiek kostenoverzicht bel naar: 085 432 00 32.