Terug naar diensten
Rioolproblemen

Rioolproblemen

Rioolproblemen blijven vaak niet binnen het riool. De rioolgeur dringt zich door in de woning, door verstoppingen blijft afvalwater liggen en rioolvliegjes komen het huis binnen. Om deze problemen te voorkomen of op te lossen is een snelle oplossing vaak gewenst.

Om direct een rioolspecialist(e) te vinden die kan helpen bij jouw rioolproblemen gebruik je de MyGo Matchmaker. Vind snel en gemakkelijk verschillende gespecialiseerde bedrijven in de regio. Neem direct contact op of vraag eerst één of meerdere offertes aan. Wordt je liever telefonisch geholpen? Ben dan naar 085 106 1600.

Rioolproblemen herkennen

Rioolproblemen kunnen onverwacht opduiken, en lang voortduren. Beginnende problemen aan het riool zijn wel op meerdere manieren te herkennen. De meest opvallende indicatie voor een verstopte of kapotte riolering is de rioolgeur. Bij het ruiken van een sterke rioollucht in huis weet je dat er iets verkeerd zit. Daarnaast kan je rioolproblemen herkennen aan water dat moeilijk door de afvoer komt en aan borrelende geluiden uit de afvoer.

Soms zijn rioolproblemen niet te voorkomen. Zo kan het rioolsysteem verouderd zijn of kan de riolering zijn verzakt. Meestal ligt de oorzaak echter bij de dingen die door de afvoer zijn gespoeld.

Rioolproblemen kosten

  • Het oplossen van rioolproblemen kost gemiddeld zo’n €85 euro tot €130 euro
  • Het relinen van het riool kost gemiddeld tussen de €1.000 en €5.000 euro

De prijs voor het oplossen van problemen met de riolering ligt gemiddeld tussen de 85 en 130 euro. Deze prijs kan wel oplopen afhankelijk van hoe lang de klus zal duren en de voorrijkosten die door het bedrijf worden gerekend. Het eerder benoemde relinen kost, afhankelijk van de hoeveelheid leidingen die moeten worden aangepakt, tussen de 1.000 en 5.000 euro. Dit lijkt heel duur, maar door de riolering te relinen kan je dit geld gemakkelijk uitsparen op onderhoud en reparaties. Al helemaal als jouw riolering al enigszins toe is aan vervanging, is dit het overwegen waard.

Wil je een offerte laten opstellen of direct een rioolexpert inschakelen? Het kàn met de MyGo Matchmaker. Vind direct meerdere specialisten bij jou in de regio en neem snel en gemakkelijk contact op. Wordt je liever telefonisch geholpen? Bel dan naar 085 106 1600.

Rioolproblemen opsporen

Om de verstopping in het riool op te kunnen lossen moet je eerst weten waar de rioolproblemen zich bevinden. De exacte locatie van de verstopping of rioolschade is vaak best lastig te vinden zonder professionele apparatuur. Wel kan je de oorsprong achterhalen door een paar kleine handelingen.

Allereerst is het een goede optie om je neus te volgen. Als je kunt achterhalen waar de rioolgeur het sterkst is weet je in elk geval in welke ruimte het probleem zich bevindt. Als dit bijvoorbeeld uit de badkamer komt heb je alsnog niet veel aan deze informatie. De verstopping kan dan namelijk zowel in de afvoer van de douche, als het toilet, de gootsteen of de waterafvoer van de wasmachine zitten. Om er achter te komen welke van deze de boosdoener is kan je alle afvoeren even doorspoelen. De afvoer waar het water het langzaamst uit loopt is waarschijnlijk de boosdoener. Door te weten waar het rioolprobleem vandaan komt kan je al een hoop kosten besparen op de opsporing van de exacte locatie.

Rioolproblemen oplossen

De beste oplossing voor rioolproblemen is het grondig reinigen van het leidingwerk. Je kunt eerst nog proberen om met een ontstoppingsveer of een rubberen ontstopper het riool weer vrij te maken. Bij problemen die dicht bij de oppervlakte zitten kan de beweging in de verstopping zorgen dat hij losser komt te zitten. Door hierna een paar keer goed door te spoelen kan het zijn dat de verstopping zichzelf oplost. Helpt dit niet dan kan je nog proberen een glas azijn of ontstoppingsmiddel in de afvoer leeg te gieten. Na een half uurtje kun je dit wegspoelen met heet water. Werkt dit allemaal niet? dan wordt het tijd een ontstoppingsbedrijf in te schakelen.

Rioleringsexperts gebruiken vaak een camerainspectie om de oorzaak van de rioolproblemen te vinden. Door een kleine camera met een duwkabel het riool in te duwen kunnen ze zien waar de schade zit, hoe hevig de schade is en welke oplossing gepast is. De oplossing die zij bieden is afhankelijk van de aard van het probleem. Bij een rioollekkage zal een deelreparatie of relining de beste oplossing zijn. Bij een verstopping kan een hogedruk reiniger soms uitkomst bieden.

Rioolproblemen voorkomen

Gelukkig zijn er wel manieren om rioolproblemen te voorkomen. Normaal toiletpapier en menselijke ontlasting zijn bedoeld voor het riool. Deze spoelen dan ook gemakkelijk weg en zullen vrijwel nooit een probleem veroorzaken. Het gevaar ligt bij het wegspoelen van bijvoorbeeld vetresten door de gootsteen of haren in het doucheputje. Ook een teveel aan toiletpapier kan echter wel degelijk zorgen dat het toilet verstopt raakt. Let er dus op dat je alleen zaken naar het riool verstuurt die daar ook voor zijn bedoeld.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht of direct een afspraak met een rioleringsbedrijf, verwijzen wij je graag naar de Matchmaker van MyGo. Heb je liever direct telefonisch contact? Bel direct naar: 085 106 1600.