Terug naar diensten
Riolering ontstoppen

Riolering ontstoppen

Het ontstoppen van de riolering kan soms uitlopen tot een tijdrovende klus. Soms lijkt het zelfs een onbegonnen zaak om de verstopping te verhelpen. Hier lees je wat je kunt proberen en wanneer het tijd is voor de hulp van een professional.

Wil je direct een ontstoppingsbedrijf inschakelen? Maak dan gebruik van de Matchmaker van MyGo. Vind snel en gemakkelijk meerdere vakbedrijven bij jou in de regio en neem direct contact op. Liever eerst een offerte ontvangen? Ook die kun je aanvragen met de Matchmaker. Voor hulp per telefoon kan je bellen naar 085 106 1600.

Ontstoppen riolering kosten

De kosten voor een gemiddelde verstopping liggen zo tussen de 90 en150 euro incl. voorrijkosten, btw en het eerste arbeidsuur. Mocht de klus langer duren en/of er een camera-inspectie bij nodig zijn, dan kunnen deze prijzen al snel verdubbelen. Voor een ontstopping rekenen de meeste rioleringsbedrijven een vaste prijs. Als er door de duur van de klus of bijkomende werkzaamheden een uitzondering moet worden gemaakt kan je rekenen op de volgende kosten:

Tabel 1: Kosten voor riool ontstoppen / rioolinspectie

Kostenbepalende factoren Prijs
Arbeidskosten per uur €40 - 60
Speciale apparatuur per uur €20 - 40
Spoed (extra bedrag bovenop uurtarief) €25

Riolering ontstoppen afvoer

Bij een verstopte afvoer is het belangrijk te weten waar de verstopping vandaan komt, voordat je deze gaat verhelpen. In de keuken ligt dit vaak aan vet- of etensresten, in de badkamer aan zeep en haren en in het toilet zou er per ongeluk een wc-blokje doorgespoeld kunnen zijn. Als je het ontstoppen niet goed aanpakt, kan de verstopping dieper in de afvoer wegzakken.

Er zijn verschillende manieren om je afvoer te ontstoppen. Zo kun je deze bijvoorbeeld reinigen met soda en azijn in kokend water, de plopper erbij pakken en/of de sifon losschroeven en schoonmaken. Chemische ontstoppingsmiddelen worden ten zeerste afgeraden. Deze zijn erg slecht voor je riolering en het milieu.

Riolering ontstoppen wc

Indien je wc verstopt is, heb je wellicht de neiging teveel door te spoelen in de hoop dat de verstopping daarmee oplost. Het is beter om dit niet te doen, er komt dan namelijk teveel water in het toilet waardoor het moeilijker wordt om de wc te ontstoppen. Je kan het beste eerst zelf een handschoen aantrekken en in de afvoer voelen of daar iets verstopt zit. Zo ja, verwijder dit dan indien mogelijk.

Verder kan je proberen om een paar druppeltjes ontstoppingsmiddel in de wc-hals te gieten en daar vervolgens een flinke emmer heet water overheen te gieten. Laat dit 5 minuten inwerken en spoel dan door. Het ontstoppingsmiddel kan o.a. vet oplossen, waardoor de verstopping verholpen kan worden. Als dit niet werkt, zou je de rubberen ontstopper (plopper) erbij kunnen pakken en deze stevig en langzaam in de wc-hals drukken. Op die manier is de zuigkracht het sterkst en kan je met een trekkende beweging de verstopping wegspoelen. Blijf dit herhalen totdat het helemaal opgelost is.

Riolering ontstoppen douche

Een verstopte doucheput herken je meestal aan water dat niet of nauwelijks doorspoelt en een bijkomende rioolstank. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen aangezien een langdurige verstopping behoorlijk wat schade kan toebrengen aan jouw rioolleidingen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een verstopte doucheput zoals: zeepresten, schoonmaakmiddelen, lange haren, scheerschuim en/of stofvuil. Je kan dit ontstoppen met diverse ontstoppingsmiddelen waaronder wederom een plopper, niet-chemische schoonmaakmiddelen, azijn- of sodaoplossing in kokend water of een lang voorwerp dat vuil kan verwijderen wat dieper in de leiding ligt.

MyGo helpt je graag met een riool ontstoppen

Indien u alles geprobeerd heeft en de verstopping nog niet verholpen is, kunt u het beste een betrouwbare vakspecialist(e) inschakelen die deze klus zo spoedig mogelijk voor u oplost. Op MyGo kan je de verschillende bedrijven vergelijken op basis van prijs/kwaliteit en vervolgens een afspraak maken met een van onze vakmannen. Gebruik de Matchmaker of bel direct naar: 085 106 1600.