Terug naar blog
Doucheput verstopt

Doucheput verstopt

3 jan. '19 Door MyGo redactie

Hoezeer we ook ons best doen, een verstopping in de riolering is altijd mogelijk. Je ziet dit ook meer dan eens naar voren komen in de vorm van een verstopte douchegoot. De beleving van een douchebeurt wordt hierdoor minder prettig en daarnaast krijg je mogelijk last van een rioollucht door opborrelend vocht. Heb je hier ook al eens last van  gehad? Dan hoeft dit niet direct te betekenen dat je met een hardnekkige verstopping hebt te maken. Soms is het mogelijk om een verstopping in de douche zelf op te lossen, een andere keer zal je een ontstoppingsbedrijf nodig hebben om te helpen. Wat zijn de oorzaken van een douche die verstopt en wat is de oplossing?

Alle redenen waarom de doucheput verstopt raakt

Wellicht had je het al geraden, maar haren zijn reden nummer 1 voor een verstopping van de doucheput. Heb je haar dat makkelijk uitvalt of scheer je jezelf onder de douche? Controleer na afloop van de douchebeurt dan altijd de drain of het putje op achtergebleven haren. Tevens is zeep/shampoo een belangrijke boosdoener bij een verstopping in de badkamer. Diverse soorten zeep en shampoo stromen minder goed weg of behouden hun natuurlijke binding, waardoor zeepresten rondom de goot achterblijven en zich afzetten. Op de langere termijn zorgt dit voor een nauwere doorgang van water. In combinatie met haren kan je jezelf voorstellen hoe snel een verstopping ontstaat.

Een verkeerde aanleg van het riool kan tot slot ook een mogelijke reden zijn voor een verstopping in de badkamer, maar je zou dan ook op andere afvoer locaties problemen moeten waarnemen. 

Doucheput verstopt: Oplossingen om de afvoer te ontstoppen

Een verstopping in de afvoer van de douche kan je zelf oplossen. Klassieke methoden die ontstoppen mogelijk maken zijn de plopper en kristalsoda. De plopper trekt door middel van een vacuüm haren en ander vuil uit de afvoer en maakt deze weer vrij. Het kristalsoda dien je op te lossen in kokend heet water en vervolgens door de afvoer te spoelen. Mocht dit de verstopping niet verhelpen, dan kan je eveneens HG duo ontstopper gebruiken. Tot slot biedt de ontstoppingsveer een mogelijke uitkomst. Dit is een type metalen draad die je tot op een bepaalde hoogte door de afvoer kan duwen. Mocht het resultaat miniem of onvoldoende zijn, dan heb je behoefte aan een ontstoppingsbedrijf.

Doucheput verstopt geraakt? Laat het oplossen

De kosten voor het ontstoppen van de afvoer in de badkamer zijn doorgaans opgebouwd uit drie of vier variabelen: Arbeid, de voorrijkosten, materiaal en een percentage BTW. Het tarief in het eerste half uur is doorgaans anders dan het tarief in het tweede half uur. Een verstopping in de douche kan vaak binnen een half uur tot drie kwartier worden opgelost; dit kost je circa €100. Is de afvoer van de doucheput verstopt en wil je graag weten wat de kosten voor ontstoppen zijn bij een specialist in jouw regio? Ga met Mygo op zoek naar een specialist in jouw regio.