Terug naar diensten
Rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes bestrijden

Misschien ken je ze wel van een vies toilet, ergens aan de Franse of Italiaanse snelwegen. Kleine, zwarte vliegjes, die soms bewegingsloos op muren en spiegels blijven zitten. Erg vies, natuurlijk. In Nederland zijn rioolvliegjes, - of motmuggen, zoals ze eigenlijk heten - meestal het gevolg van lekkages in de riolering, waardoor ze je huis binnen kunnen komen. Net als met andere ongediertesoorten is het belangrijk om rioolvliegjes snel en effectief te bestrijden, zodat ze zich niet ongemoeid voort kunnen planten. Hoe langer je rioolvliegjes laat zitten, hoe moeilijker het wordt om ze uiteindelijk weg te krijgen. Aarzel dus niet om een professionele rioolspecialist in te schakelen als je denkt dat het probleem je boven het hoofd groeit. 

Rioolvliegjes bestrijden

Net als andere vliegen zijn rioolvliegjes dol op vochtige, donkere plekken, met veel organisch materiaal. Een riool is dus hun perfecte habitat. Een goede manier om een rioolvliegjes plaag te voorkomen is door je huis goed schoon te houden en nergens, ook niet in de koelkast, rottend fruit te laten liggen. Door goed schoon te maken, wordt het al moeilijker voor rioolvliegjes om lang in je huis te overleven.

Waar tref je rioolvliegjes vooral aan?

Een aantal plaatsen in je woning zijn van nature erg geschikt voor rioolvliegjes. Denk hierbij aan afvoerputjes, vuilnisbakken, garages, etc. Zorg er dus voor dat je ook doucheputjes periodiek grondig reinigt. Dat kan het best met milieuvriendelijke, biologische schoonmaakmiddelen, die verder geen schade aanrichten. Ook het tijdig schoonmaken van dakgoten kan helpen om rioolvliegjes op afstand te houden. In een met bladeren en water gevulde dakgoot is het voor rioolvliegjes immers goed toeven.

Mocht je rioolvliegjes in je huis aantreffen, en helpen de bovenstaande maatregelen niet om het probleem te verhelpen, dan is er misschien iets anders aan de hand. Rioolvliegjes kunnen namelijk ook duiden op een lekkage in je riool. Heb je behalve de rioolvliegjes ook last van een aanhoudende vieze lucht, een slecht stromend toilet, of een douche waarin het water blijft staan? Dan kan een lekkage of verstopping de bron zijn van het probleem. Lekkages en verstoppingen gaan bovendien vaak samen, omdat door een verstopping de waterdruk op bepaalde plekken dermate toeneemt dat er een lek ontstaat. Vooral bij oudere rioolbuizen vormt dit een serieus risico.

Rioolvliegjes bestrijden kosten

Als je rioolvliegjes wilt (en kunt) bestrijden met huis-tuin-en-keukenmiddelen ben je meestal goedkoop uit. Dan volstaat een grondige schoonmaak, en de aanschaf van wat serieuze schoonmaakmiddelen, een ontstopper, en een paar rubberen handschoenen. Ligt de oorzaak echter dieper, kun je meestal niet om een professionele loodgieter of verdelger heen. Bij Mygo bieden we een mooi overzicht van verschillende vakkundige rioolspecialisten, die je snel en effectief met je probleem kunnen helpen. Het arbeidsloon (per uur) van een loodgieter ligt meestal tussen de 40 en 50 euro, en voor één klus zal meestal tussen de 100 à 150 euro gerekend worden, afhankelijk van de aard van het probleem. Voor een specifiek kostenoverzicht bel direct naar: 085 432 00 32.