Terug naar diensten
Verstopping badkamer

Verstopping badkamer

Is je douchebak verstopt? Of heb je last van een wasbak verstopping? Dan is er waarschijnlijk een probleem in het leidingwerk van je badkamer. Voordat je een loodgieter of rioolspecialist inschakelt, kun je het best eerst zelf een paar dingen proberen. In het geval van het toilet zou je de stortbak kunnen reinigen met huishoudazijn, ontkalkingsmiddel of andere biologische schoonmaakmiddelen. Laat deze een paar uur staan en kijk dan of het toilet nog steeds niet goed werkt. In dat geval kan het probleem ook liggen bij een gebrekkig werkende sifon. Als je een beetje handig bent kan je ook het sifon kan je in principe zelf vervangen of reinigen.

Verstopping afvoer badkamer

Als de afvoer van je badkamer verstopt is, kun je het best eerst met een rubberen ontstopper aan de slag gaan. Met de zuigkracht van de ontstopper kun je het vuil uit de afvoer verwijderen. Als dit niet werkt, kun je eventueel ook een kopje soda, vermengd met water en eventueel een lepeltje azijn, door de afvoer laten stromen. Geef dit mengsel 15 minuten de tijd om vet- en vuilresten los te maken en spoel dan na met een kan heet water. Als dit geen effect heeft, kun je ook met een ontstoppingsveer proberen om het vuil uit de leiding te krijgen. Dit is wel een vies klusje, dus je moet niet schrikken als er een samengeklonterde haarbal uit het putje tevoorschijn komt. Met de ontstoppingsveer kun je echter niet heel diep in de leiding komen.

Als de verstopping aanmerkelijk dieper zit, kun je het beste een rioolexpert langs laten komen. Hij kan door middel van een thermografische camera of ultrasone detectie bepalen waar de verstopping precies zit. Aangezien een verstopping temperatuur- en minieme geluidsverschillen tot gevolg heeft, kan een vakman hiermee de locatie achterhalen van het probleem. Hij kan verder met een mechanische pomp de verstopping uit de leiding zuigen of spuiten. Hiermee kan de leiding ook onmiddellijk worden gereinigd.

Verstopping badkamer kosten

Bij kleine verstoppingen kun je eventueel zelf wat apparatuur aanschaffen. Een rubberen gootsteenontstopper kun je al voor 5 euro bij iedere bouwmarkt (of online) kopen. Voor een ontstoppingsveer van drie meter betaal je doorgaans 8 euro. Je kunt ook kiezen voor een duurdere optie met een kleine handpomp. Die heb je al vanaf 20 euro, hoewel de duurdere modellen op kunnen lopen tot 100 euro. Het voordeel van de ontstoppingspomp is dat hij makkelijk te bedienen is en dat je niet zelf met je handen het putje in moet. Als je ervoor kiest een vakman in huis te halen, zullen de kosten van een badkamer verstopping meestal tussen de 50 en 150 euro zitten. Sommige loodgieters rekenen daarentegen vaste prijzen, terwijl anderen uitgaan van een uurloon. Omdat de meeste ontstoppingsklusjes niet heel lang duren, kun je vaak het beste voor een uurloon kiezen. Dat ligt voor de meeste loodgieters rond de 50 euro. Bij MyGo kun je snel een goed beeld krijgen van de meest recente tarieven en methodes. Bel daarvoor direct naar 085 106 1600.