Loodgieter

Op deze pagina vind je alles over de meest voorkomende werkzaamheden van loodgieters.

Over elk van deze klussen vind je een uitgebreide beschrijving. Zo vind je hier:

  • Hoe jij je het best kunt voorbereiden
  • Hoe de klus in zijn werk gaat
  • De te overwegen voor- en nadelen
  • Wat er verder bij komt kijken

Bovendien vind je in onze matchmaker heel gemakkelijk een loodgieter voor jouw klus door heel Nederland.

Om te zorgen dat je gemakkelijk vindt wat je zoekt, kun je de onderwerpen aanklikken in de inhoudsopgave.

Ook vind je in de tekst steeds handige aanklikbare links die je doorverwijzen naar andere onderwerpen die voor jouw situatie mogelijk ook van belang zijn.

We wensen je een goede ervaring en hopen dat je snel en gemakkelijk vindt wat je zoekt!

Afdoppen waterleiding

Afdoppen waterleiding

Wanneer je een leiding tijdelijk of permanent niet meer wilt gebruiken is het belangrijk dat er door deze leiding ook geen onnodig water meer stroomt. Wil je de badkamer bijvoorbeeld verplaatsen of heb wordt er een stuk van de leiding überhaupt niet meer gebruikt, dan kan de deze waterleiding afdoppen.

Waterleiding afdoppen, hoe?

Een waterleiding afdoppen spreekt eigenlijk voor zich. De bedoeling bij het afdoppen is dat je letterlijk een dop plaatst op het einde van de leiding om te zorgen dat er geen nieuw water in kan stromen. Er zijn twee manieren om dit te doen; door te solderen of door een knelkoppeling te plaatsen. Er zijn een aantal regels en richtlijnen ten opzicht hiervan waaraan moet worden voldaan. Een professionele loodgieter neemt al deze regels in acht bij het afdoppen van de leiding en zorgt dat dit veilig gebeurt. Een regel die voor beide methodes geldt is dat de leiding zo dicht mogelijk bij de hoofdkraan moet worden afgedopt, deze afstand mag maximaal 5 keer de diameter van de hoofdkraan zijn. Deze regel is opgesteld om verspreiding van de legionella-bacterie te voorkomen, die graag groeit in stilstaand water.

Afdoppen met knelkoppeling

Het afdoppen van de waterleiding met een knelkoppeling is niet heel erg ingewikkeld. Om dit te doen haal je de leiding los en plaats je met twee moersleutels een knelkoppeling strak over de leiding. Voor deze methodes zijn ook een paar regels opgesteld. Een knelkoppeling mag bijvoorbeeld alleen worden gebruikt bij afsluiting voor korte periodes. Daarnaast is het niet toegestaan een knelkoppeling te gebruiken wanneer de leiding in de muur of het stucwerk zit. Dit komt omdat er bij een knelkoppeling nog kans is dat er toch een lekkage uit voort komt, en in muren en stucwerk is dit best vervelend. Het koper van de pijp en de verbindingsstukken mogen ook niet in aanrakig komen met het stucwerk.

Afdoppen door solderen

Als je de leiding niet kan of mag afdoppen met een knelkoppeling is de enige optie dus nog om een soldeerdop aan de leiding te solderen. Dit werk is een stuk ingewikkelder dan het plaatsen van een knelkoppeling. De dop moet aan de leiding vast worden gesoldeert en daarbij moet je ook opletten dat er geen schade komt aan andere stukken leiding of aan de hoofdkraan. Loodgieters helpen graag met het dichtsolderen van een leiding en zorgen er hierbij voor dat bijkomende schade wordt voorkomen. Het afdoppen van een leiding met soldeerwerk wordt normaal gesproken vooral gedaan wanneer een leiding permanent of voor langere tijd moet worden afgesloten. Ook leidingen die in de muur of in het stucwerk lopen moeten worden gesoldeerd.

Via de MyGo matchmaker vind je snel en gemakkelijk gekwalificeerde loodgieters bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk ook de ervaringen van anderen om de vakman te vinden die bij jou past. Ook telefonisch helpt MyGo graag met het vinden van de juiste vakman. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Buitenkraan aanleggen

Buitenkraan aanleggen

Veel huizen in Nederland hebben naast hun binnenkraan ook een buitenkraan. Het hebben van een buitenkraan is erg handig voor bijvoorbeeld het wassen van de auto of het bewateren van de planten in de tuin. Wanneer jouw huis dus niet beschikt over een buitenkraan kan het interessant zijn om deze toch aan te leggen.

Buitenkraan laten aanleggen

Het aanleggen van een buitenkraan is een klus waar een aantal dingen bij komen kijken. Om water uit de buitenkraan te laten komen moet deze natuurlijk goed (kunnen) worden aangesloten op de leidingen. Het kan dus zijn dat er ook een leiding moet worden verlegd. Bovendien heb je met een buitenkraan de kans dat deze in de wintermaanden bevriest. Wanneer het water in de leiding naar de kraan bevriest zal het uitzetten en kan de leiding springen.

Er zijn een aantal manieren om een buitenkraan vorstvrij te houden. Allereerst kan je de buitenkraan bijvoorbeeld laten inpakken met isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal zorgt er dan voor dat het water mindersnel zal komen te bevriezen. Ook het aanleggen van een tweede kraan kan helpen om vorst tegen te gaan. Via de tweede kran kan je in de wintertijd het water uit de leidingen tappen waardoor er geen water meer is om te bevriezen.

De gemakkelijkste optie is waarschijnlijk echter het laten aanleggen van een vorstvrije buitenkraan. Deze vorstvrije kraan wordt schuin aflopend in de muur geplaatst. Hier wordt binnen huis een afsluitmechanisme aan toe gevoegd zodat je de buitenkraan volledig kunt afsluiten. Wanneer je deze afsluit zal het water door zwaartekracht uit de leiding lopen zodat deze niet meer kan bevriezen.

Voor het aanleggen van een buitenkraan en nog veel meer klussen kan je altijd terecht bij de loodgieters van MyGo. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit jouw regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend vakmannen en offertes en kies de professionaldie het beste past bij jouw wensen en behoeftes. Ook telefonisch brengt onze klantenservice je graag in contact met gekwalificeerde vakmannen bij jou in de buurt. Bel 085 432 00 32

Lekkage badkamer

Lekkage badkamer

Niemand zit natuurlijk te wachten op een lekkage in de badkamer. Naast dat er vochtplekken en schimmel kan ontstaan kan er namelijk ook een nare geur komen te hangen in en rond de badkamer.

Lekkage badkamer vinden

Hoewel het vaak vrij duidelijk is dat er een lekkage zit in de badkamer, kan het soms erg lastig zijn om deze te vinden. Vochtplekken geven vaak een vertekend beeld van waar de lekkage zich bevindt. Bovendien heeft de badkamer normaal gesproken veel plekken waar de lekkage kan zijn begonnen. Denk bijvoorbeeld aan de doucheafvoer, de wasmachine of misschien het toilet. Maar ook in de muren en vloer kan een leiding zijn gesprongen of gescheurd. Een goede indicatie voor waar de lekkage zit is vaak te vinden in de kitnaden en tegels. Als de kitnaden of tegels los zitten of bollen kan dit erop duiden dat de lekkage daar in de buurt is ontstaan. Als het je niet lukt de oorsprong van het lek zelf te ontdekken wil een loodgieter of lekdetectie specialist hier graag bij helpen. Een lekdetectie specialist kan lekkages nauwkeuriger en gemakkelijker opsporen dan een loodgieter. Bij grote of lastig te vinden lekkages biedt dit dus een hele mooie uitkomst. Bij kleine, gemakkelijkere lekkages kan een loodgieter vaak ook helpen en is het inschakelen van een lekdetectie dus een onnodige kostenpost.

Badkamerlekkage oplossen

Voor het oplossen van een lekkage in de badkamer heb je vaak een loodgieter nodig, mits je niet de kennis en materialen hebt om dit zelf te doen. Een loodgieter gaat hierbij professioneel aan het werk en repareert niet alleen de lekkages zelf. De loodgieter zal ook opzoek gaan naar de oorzaak en deze bij de wortel aanpakken. Zo weet jij zeker dat er voorlopig geen nieuwe lekkage zal ontstaan. Ook als de leidingen toe blijken te zijn aan vervanging zal de loodgieter dit bespreekbaar maken en kijken of hij misschien direct zou kunnen helpen.

Voor het vinden van een gekwalificeerde loodgieter bij jou in de regio ben je bij MyGo op het juiste adres. MyGo matcht. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met een vakman die voldoet aan al jouw eisen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken en vind de juiste professional voor jouw klus. Ook telefonisch staat onze klantenservice graag voor je klaar. Bel 085 432 00 32

Gasleiding vervangen

Gasleiding vervangen

Zoals alle dingen in huis gaat ook de gasleiding niet voor eeuwig mee. Gasleidingen kunnen last krijgen van roestschade of ouderdom waardoor zij niet meer zo veel kunnen hebben als voorheen. Wanneer dit het geval is kan het een hoop toekomstige reparatiekosten schelen als je de leidingen vervangt of laat vervangen.

Wanneer gasleiding vervangen

Een gasleiding heeft over het algemeen een vrij lange levensduur. Hoe lang dit precies is, is afhankelijk van het materiaal en hoe intensief de leiding is gebruikt. Bij de meeste leidingen zal de levensduur rond de 50 jaar zitten. De gasleiding hoeft in principe niet te worden vervangen tot deze geregeld problemen begint te vertonen. Door roestschade, droogte, scheurtjes of verzakkingen kan een leiding in kwaliteit zo achter uit zijn gegaan dat deze het niet goed meer aan kan. In zo'n geval is het tijd voor een vervanging, en een loodgieter zal dit ook zelf aangeven wanneer hij terugkerende problemen vermoed. Het is dus verstandig om met enige regelmaat de leidingen te laten controleren.

Soorten gasleiding

Gasleidingen worden van verschillende materialen gemaakt en geplaatst. Tussen deze verschillende materialen zitten meerdere verschillen. Een gasleiding kan worden gemaakt van zowel staal, als ook koper en PVC. Een stalen gasleiding is gevoeliger voor roestvorming en waterschade dan een van koper of PVC. Bij een gasleiding van PVC wordt openlijk getwijfeld aan de brandveiligheid, hoewel er geen bewijzen zijn dat deze leidingen niet veilig zouden zijn. Bij het gebruik van een PVC of metalen buis wordt aangeraden om hier een mantelbuis omheen te doen. Deze mantelbuis moet extra bescherming bieden tegen lekkages en hoge temperaturen. Wanneer je de gasleiding toch laat vervangen kan het dus interessant zijn om te kijken naar een koperen gasleiding.

Vervangen gasleiding

Het vervangen van een gasleiding is een klus waarbij uiterste precisie is geboden. Je zou het in principe zelf kunnen doen, maar let hierbij heel goed op dat er geen fouten worden gemaakt. Een foutje in de gasleiding leidt namelijk vaak tot een gaslek en daarmee tot gevaarlijke situaties. Een loodgieter is gespecialiseerd in het repararen, verleggen en vervangen van gas- en waterleidingen. Een loodgieter helpt dan ook graag bij het goed uitvoeren van deze klus, en zal niet weg gaan voor hij na controles zeker weet dat de leiding veilig is te gebruiken. De prijs die een loodgieter rekent voor het vervangen van een leiding is afhankelijk van meerdere dingen. Allereerst verschilt het per loodgieter wat hij rekent als uurloon en voorrijkosten. Daarnaast zal in de prijs rekening worden gehouden met materiaalkosten, de hoeveelheid leiding en eventueel gereedschap. De prijs kan per situatie dus uiteenlopen.

Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een loodgieter die werkzaam is in jouw regio. Vergelijk eenvoudig vakmannen en offertes om de beste vakman te vinden voor jouw klus. Ook telefonisch helpt onze klantenservice graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw. Bel 085 432 00 32

Gasfornuis aansluiten

Gasfornuis aansluiten

Hoewel duurzame energie steeds populairder wordt is het gasfornuis toch nog een van de meest voorkomende apparaten in de Nederlandse keuken. Net als elk ander apparaat is een gasfornuis uiteindelijk een keer aan vervanging toe. MyGo helpt je graag met het aansluiten van een nieuw gasfornuis.

Aansluiten gasfornuis tips

Het aansluiten van een gasfornuis is voor iemand met wat technische kennis niet persé heel ingewikkeld. Omdat een gasfornuis staat aangesloten op de gasleidingen wordt het over het algemeen echter wel aangeraden dit toch door een loodgieter te laten doen. Wil je het nou wel zelf proberen, dan zijn hier een paar dingen waar je op moet letten.

Let erop dat werken met gasleidingen gevaarlijk kan zijn, en dat zorgvuldig en voorzichtig handelen dus erg belangrijk is. Het gasfornuis kan je aansluiten door achter het gasfornuis de ring van de gasaansluiting omhoog te schuiven en daarna een van de connecties stevig vast te schroefen. Daarna kan de ring weer vast worden gemaakt. Bij afwezigheid van de ring kan je de aansluitingen ook goed dicht maken met professioneel teflontape. Hierna kan je de gasslang aansluiten. Voor je je nieuwe gasfornuis gaat gebruiken is het heel belangrijk de aansluitingen goed te controleren op lekkage en of de gasslang niet te dicht langs de kookplaat loopt. Als een van deze twee dingen namelijk niet goed zitten kan dit leiden tot hele gevaarlijke situaties zoals een gasexplosie.

Gasfornuis laten aansluiten

Het zelf aansluiten van een gasfornuis is natuurlijk niet voor iedereen een eenvoudige klus. En aangezien veiligheid boven alles staat staan de loodgieters van MyGo altijd klaar om te helpen. Loodgieters helpen jou met het aansluiten van het gasfornuis op een veilige manier, en controleren meteen voor jou of alle aansluitingen goed zijn. Zo weet je zeker dat je geen lekkages terugvindt in de gasleidingen en je veilig gebruik kunt maken van het nieuwe gasfornuis. Gemiddeld genomen rekenen loodgieter tussen de 60 euro en 75 euro voor het aansluiten van een gasfornuis.

MyGo heeft een groot netwerk van ervaren en gekwalificeerde vakmannen door heel Nederland. Bij elke klus helpt MyGo graag met het vinden van jouw ideale vakman. Maak gebruik van de MyGo matchmaker of bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Gasleiding afpersen

Gasleiding afpersen

Zoals vrijwel alles in en rond het huis kunnen ook gasleidingen verouderen. Het is daarom van belang om gasleidingen ook periodiek te laten inspecteren. De algemene richtlijn hiervoor is minimaal eens per 5 jaar een controle van een ervaren loodgieter.

Gasleiding controleren

Gasleidingen kunnen na verloop van tijd zwakker worden. Als kleine problemen te lang onopgemerkt blijven stijgt hierbij de kans op lekkages. Met name bij een gasleiding kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Het gas uit de gasleiding is namelijk heel licht ontvlambaar en brengt ook risico op verstikking met zich mee. Door de gasleiding periodiek te laten controleren is de vakman er op tijd bij als zich problemen voordoen in de gasleiding. Zo blijft het risico minimaal en de kwaliteit optimaal.

Wanneer gasleiding afpersen?

Wanneer een loodgieter problemen vermoed in de gasleiding kan hij het nodig achten om de gasleiding af te persen. Dit kan in twee situaties voorkomen; ten eerste als een gedeelte van het leidingstelsel helemaal niet meer wordt gebruikt en om een gaslekkage te kunnen detecteren. Bij het afpersen van een gasleiding zet de loodgieter afwisselend druk op de verschillende leidingsstukken. Door dit te doen kan een loodgieter een te hoge of te late druk opmerken, en hier iets aan doen.

Voor het controleren en/of afpersen van jouw gasleiding heeft MyGo verschillende ervaren vakmannen verzameld door heel Nederland. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met een vakman uit jouw regio, die aansluit op jouw wensen en behoeften. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken, en kies de vakman die het beste bij jou past. Ook telefonisch helpt MyGo graag met het vinden van de juiste vakman. Bel 085 432 00 32

Gasleiding Verleggen

Gasleiding Verleggen

Het verleggen van leidingen is over het algemeen een precisie klus. Dit geldt al voor een waterleiding, maar voor een gasleiding is het nog belangrijker dat de leidingen goed worden geplaatst. Het wordt dan ook aangeraden dit door een loodgieter te laten doen.

Gasleiding verleggen, risico's

Het verleggen van een gasleiding is een lastige klus die echt goed moet gebeuren. Met genoeg technisch inzicht en ervaring met leidingen verleggen zou je deze klus zelf kunnen uitvoeren. Wanneer de gasleiding echter niet goed is aangelegd kan er gas ontsnappen. In tegenstelling tot een waterleiding, waar een lekkage alleen wateroverlast veroorzaakt, is een lekkage in de gasleiding levensgevaarlijk. Een klein foutje kan ervoor zorgen dat de leidingen niet goed aangesloten zijn op elkaar en er gas uit de leidingen lekt. Gas is heel lichtontvlambaar, en als er genoeg uit de leiding lekt kan het omzetten van een lichtschakelaar al aanleiding zijn voor een ontploffing.

Belangrijke punten gasleiding verleggen

Bij het verleggen van een gasleiding zijn er een paar dingen die extra aandacht vereisen. Allereerst is het van belang dat de leidingen goed op elkaar zijn aangesloten met behulp van knelkoppelingen. Deze knelkoppelingen verbinden de verschillende leidingsbuizen en moeten volledig luchtdicht zijn afgesloten. Een manier om te controleren of deze koppelingen goed vast zitten kan je er sop over smeren. Als het sop luchtbelletjes vormt komt er nog lucht vrij uit de leiding en zit deze niet goed vast.
In de keuken is het van belang dat de gasleidingen in een extra PVC-mantel zijn gestoken. Deze laag moet de leidingen beschemen tegen vochtschade van eventuele lekkages in de waterleiding. Door de gasleiding te beschermen tegen vochtschade verklein je de kans dat een waterlekkage óók een gaslekkage veroorzaakt.

Voor meer informatie en een kostenindicatie kan je altijd terecht bij een van de loodgieters van MyGo. MyGo heeft een groot netwerk van ervaren vakmannen door heel Nederland en helpt graag bij het vinden van dè vakman voor jouw klus. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen die aansluiten op jouw wensen en behoeften. Ook telefonisch staat onze klantenservice je graag te woord, bel naar 085 432 00 32

Gaslekkage

Gaslekkage

Bij een gaslekkage is het zaak om snel te handelen. Een gaslekkage brengt namelijk aardig wat ongewenste gevolgen met zich mee. Allereerst is het hebben van een gaslekkage niet prettig voor de portemonnee. De gasrekening wordt namelijk gewoon doorgeteld terwijl er gas uit de leidingen lekt. Daarnaast is het ook voor het milieu niet goed om onnodig gas te laten ontsnappen. Als laatste, en zeker niet onbelangrijk, brengt een gaslekkage groot brandgevaar met zich mee.

Gaslekkage herkennen

Het herkennen van een gaslekkage is in de meeste gevallen vrij simpel. Gas uit de leidingen is om gevaarlijke situaties te voorkomen voorzien van een sterke doordringende geur. Bij het ruiken van deze zwafelachtige lucht zou er direct een belletje moeten gaan rinkelen. Soms kan de lekkage echter zo klein zijn dat de geur niet direct opvalt, of kan de lekkage zich op een plek bevinden waar de geur te veel wordt verdrongen met andere geuren. Kleine lekkages vormen minder risico dan grotere lekkages, maar toch is het risico nog niet weg. Als je de geur niet direct herkent kan de hoogte van de gasrekening en de meterstand ook een indicatie zijn van een gaslek. Wanneer je gebruik namelijk hoger ligt dan je deze had verwacht is het mogelijk dat er gas is weggelekt dat je niet hebt gebruikt.

Gaslekkage oplossen

Het oplossen van een gaslekkage moet vaak met enige spoed gebeuren. Om risico's en onnodig gasverbruik minimaal te houden is het allereerst belangrijk dat na het herkennen van de lekkage de hoofdkraan wordt dichtgedraaid. door de gastoevoer af te sluiten zorg je ervoor dat er in elk geval niet meer gas weg kan lekken. Vervolgens is het verstandig om alle ramen en deuren in de ruimte open te zetten. Zo kan het gas naar buiten ontsnappen en wordt het brandgevaar dus steeds kleiner. Het kan een tijdje duren voor al het gas zijn uitweg heeft gevonden, laat de deur dan ook liever te lang open staan dan te kort. Terwijl het gas zich langzaam naar buiten verplaatst kan je alvast een loodgieter bellen. Loodgieters helpen graag met alle problemen in water- en gasleidingen en hebben voldoende ervaring om de lekkage veilig en snel op te lossen. Een gaslekkage wordt door loodgieters vaak gezien als spoed, er is dus een grote kans dat je snel kunt worden geholpen en dus ook snel weer gebruik kunt maken van de gasvoorziening.

Slimme meter voor gaslekkages

Om gaslekkages in de toekomst nog makkelijker te kunnen herkennen kan je tegenwoordig een slimme meter laten plaatsen. Deze slimme meter detecteert drukverlies in de leidingen en speelt dit direct door naar de Netbeheerder. De Netbeheerder kan je op de hoogte stellen van een vermoeden van een lekkage. Wanneer het drukverlies een grootte bereikt van 3.0bar of hoger zal de Netbeheerder automatisch de gastoevoer naar het huis afsluiten. Zo is er zo min mogelijk risico.

Hulp nodig van een loodgieter? MyGo helpt je graag met het vinden van een ervaren vakman uit jouw regio. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met de vakmannen die het best aansluiten op jouw wensen en behoeften. Ook vraag je bij MyGo gratis en vrijblijvend offertes aan om deze te vergelijken. heb je meer spoed of heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van een vakman. Bel 085 432 00 32

Leiding Verleggen

Leiding Verleggen

Het aan- en verleggen van leidingen kan soms uitkomst bieden bij het (ver)bouwen van bijvoorbeeld een badkamer. Het kan voorkomen dat de leidingen namelijk niet daarheen lopen waar jij ze wilt hebben. Een loodgieter helpt graag met het aanleggen van nieuwe leidingen en het verleggen van bestaande buizen.

Waterleiding, soorten buizen

Het waterleidingstelstel bestaat uit een heleboel buizen die door de gehele woning lopen. Al het water wordt met deze buizen toe- en afgevoerd. Het is daarom belangrijk dat de buizen stevig genoeg zijn en niet zomaar lek raken of verzakken. Er zijn dan ook verschillende materialen waar de leidingen van kunnen worden gemaakt. Het meest gebruikte materiaal voor de buizen is koper. Hier wordt nog een onderscheid gemaakt tussen harde koper en zachte koper. Hard koper heeft wat zwaarder gereedschap nodig om te kunnen monteren, hier staat tegenover dat het wel een stevigere buis is met een langere levensduur. Naast koper kan de buis ook worden gemaakt van kunststof. Een kunststoffen leiding is goedkoper en is net als zacht koper relatief makkelijk te monteren.

Waterleiding aanleggen

Het aanleggen en verleggen van een water- of gasleiding moet zorgvuldig gebeuren. Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onnodige lekkages, die veel overlast met zich mee brengen. Het is daarom aan te raden om klussen als dit uit te besteden aan iemand met ervaring en expertise. Een loodgieter helpt graag met het aanleggen en verleggen van leidingen. Hierbij kan je zelf kiezen of de leidingen in de muur moeten komen, wat er netter uit ziet. Ook kunnen de leidingen buiten de muur komen. In dat geval zijn de leidingen later gemakkelijker te repareren omdat de loodgieter de muur niet open hoeft te breken.

Voor hulp bij het kiezen van de juiste loodgieter kan je altijd terecht bij MyGo. Via de MyGo matchmaker vind je gemakkelijk een vakman die bij jou past. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken. Ook telefonisch helpt de klantenservice van MyGo graag. Bel 085 432 00 32

Alles over loodgieters

Alles over loodgieters

Loodgieters staan voor je klaar bij alle problemen, vragen en aanpassingen van jouw gas- en waterleidingen. Of het nou gaat om een lekkage of een verstopping, of om het verleggen van waterleidingen.

Loodgieter werkzaamheden

Een loodgieter is beschikbaar voor verschillende lange termijn klussen. Denk hierbij aan het verleggen van leidingen of het aanleggen van een nieuw leidingstelstel. Ook voor het installeren van sanitair kan een loodgieter uitkomst bieden. Met zijn of haar expertise is het installeren van een toiletpot of kraan bijvoorbeeld helemaal geen probleem. Ook bij spoed klussen biedt een loodgieter graag uitkomst. Heb je last van een vervelende water- of gaslekkage, dan kan de loodgieter vaak wel tijd vrijmaken om dit probleem snel te verhelpen. Ook hardnekkige verstoppingen in de waterafvoer zijn zo verholpen met hulp van een ervaren vakman.

Kosten loodgieter

De prijs die de loodgieter zal rekenen is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw klus. is het een simpel klusje dat zo is gebeurt, dan zal de prijs vaak rond het uurloon liggen. Bij loodgieters ligt het uurloon meestal tussen de 40 euro en 70 euro. Als de loodgieter verder moet reizen om te kunnen helpen kunnen hier eventueel nog voorrijkosten bij komen. Bij ingewikkeldere klussen zal de prijs uiteraard hoger uitvallen. Houdt hierbij rekening met dat hoe meer apparatuur en rijd een klus kost, hoe hoger de prijs voor de klus is. Het opsporen en oplossen van een lek samen kost bijvoorbeeld gemiddeld 70 euro tot 100 euro. Ook zal er voor een spoed klus een hoegere prijs worden gerekend dan voor een gewone afspraak.

Altijd een goede vakman

Wanneer je last hebt van problemen in de leidingssystemen wil je natuurlijk een goede ervaren vakman voor de klus. Bij MyGo vind je altijd een ervaren, gekwalificeerde vakman uit jouw regio. Zo biedt MyGo bijvoorbeeld inzicht op de certificaten en keurmerken die de bij ons aangesloten loodgieter hebben gehaald. Via de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig vakmannen die voldoen aan jouw eisen en wensen. Zowel via de matchmaker als ook telefonisch helpt MyGo bij de zoektocht naar de juiste vakman. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Waterleiding Afpersen

Waterleiding Afpersen

Zodra er een lekkage zit in de waterleiding valt deze op meerdere manieren te detecteren. Loodgieters en lekdetectie specialisten hebben hier veel professionele apparatuur voor beschikbaar en hebben vaak in een mum van tijd door waar de lekkage zich bevindt. De waterleiding afpersen is een snelle effectieve manier om te achterhalen in welke waterleiding de lekkage precies zit.

Afpersen waterleiding

Bij het afpersen van de waterleiding zet een vakman de verschillende leidingdelen afwisselend onder druk. Dit gebeurt met specialistische afpersapparatuur en veel ervaring. De loodgieter is zo in staat om met metingen drukverlies in de leiding te vinden. Als er drukverlies is gevonden weet je in welke leiding de lekkage zich bevindt. Als er geen drukverlies zichtbaar wordt is het goed om te kijken naar de andere manieren van lekdetectie. Ook kan het zijn dat er in plaats van een lek misschien sprake is van een verstopping.

Waarom waterleiding afpersen

Een lekkage in de waterleiding brengt een aantal nare gevolgen met zich mee. Hoe langer de lekkage aanhoudt, hoe groter eventuele vocht-, schimmel- en rotschade zal zijn. Het is dus zaak om een lekkage zo snel mogelijk te vinden en op te lossen. Alle schade die mee komt met de lekkage kost namelijk ook weer geldt om op te lossen, dat geldt zou je gemakkelijk kunnen uitsparen. Bovendien kan een lekkage op de lange termijn ook vervelend zijn voor de luchtwegen en kan allergieën voor bijvoorbeeld pollen en huismijt. Ook de gevolgen van astma kunnen verergeren als een lekkage in de waterleidingen lang aanhoudt.

Heb jij last van een lekkage? Of vermoed je last te hebben van een lekkage? De vakmannen van MyGo zijn ervaren in zowel het vinden als het oplossen van lekkages. Via de MyGo matchmaker vind je altijd een vakman bij jou in de buurt die klaar staat om te helpen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk, of bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Waterleiding Gesprongen

Waterleiding Gesprongen

Waterleidingen kunnen op een hoop verschillende manieren beschadigen. Naast een verstopping en kleine lekkages komt het bijvoorbeeld ook voor dat waterleidingen springen. Doorgaans is de oorzaak van een gesprongen waterleiding vorst in de leiding waardoor het water uitzet. Als de druk van dit uitgezette water te groot wordt kan de leiding bezwijken en springt deze. Andere oorzaken liggen bijvoorbeeld bij een verstopping of verkalking.

Oplossen gesprongen waterleiding

Bij een gesprongen waterleiding is het allereerst belangrijk om te weten waar het lek is ontstaan. Dit hoeft namelijk niet persé op de plek te zijn waar de vochtschade bijvoorbeeld als eerste opviel. Het vinden van de gesprongen leiding zonder professionele apparatuur is lastig. Het wordt dan ook aangeraden dit te laten doen door een loodgieter of lekinspectiebedrijf. Deze kunnen met geavanceerde technieken precies achterhalen waar de gesprongen leiding zich bevindt, zonder daar hak- en breekwerk bij nodig te hebben. Als het lek gevonden is en je bent technisch aangelegd zou je de waterleiding zelf kunnen proberen te herstellen. Het wordt echter ook hierbij aangeraden dit door een loodgieter te laten doen. Zo beperk je de kans dat er iets mis gaat en de schade zich verergert.

De loodgieters van MyGo helpen graag met het verhelpen van problemen in de leidingen. Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met gekwalificeerde vakmannen uit jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken, en vind de vakman die het beste aansluit op jouw wensen. Ook telefonisch ondersteunen wij je graag bij het vinden van de juiste vakman. Druk op de matchmaker knop of bel 085 432 00 32

Waterleiding repareren

Waterleiding repareren

Wanneer je last hebt van een lekkage in de waterleiding gaat dit gepaard met een aantal vervelende gevolgen. Zo kan de waterrekening flink op lopen en kan er vochtschade ontstaan in de vloer of muur. Om de schade beperkt te houden is het van belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen bij het opmerken van een lekkage.

Lekkage waterleiding herkennen

Lekkages in de waterleiding vallen in de meeste gevallen wel op. Zo kan een willekeurige vochtplek in de muur of vloer wijzen op een lek in de waterleiding. Daarnaast is de beste indicatie voor een lek in een waterleiding een onverwacht hoog waterverbruik. Wanneer de waterleiding in beton is gevestigd is deze vaak lastiger te herkennen dan wanneer deze in de muur of vloer loopt. Vooral bij zulke lekkages is het dus van belang om regelmatig de waterstand even te controleren.

Lek in waterleiding opsporen

Heb je vastgesteld dat je last hebt van een lekkage? Dan is het nu zaak om de locatie van het lek te vinden. Een loodgieter kan dit lek wel opsporen, maar kan niet door muren heen kijken. Als de loodgieter dus niet precies weet waar het lek zit zal hij de muur op willekeurige plekken open moeten breken om de leidingen te zien. Het valt dus aan te raden om voor het opsporen van een lek een lekdetectie specialist in te schakelen. Deze kan met behulp van geavanceerde technieken het lek vinden zonder breekwerk in de muur of vloer. Soms wordt een lekdetectie (gedeeltelijk) vergoed door de verzekering, raadpleeg jou verzekeraar om na te vragen of jij ook in aanmerking komt voor deze vergoeding.

Lekkage waterleiding oplossen

Wanneer je weet waar de lekkage zich bevindt is de volgende stap om deze lekkage ook te verhelpen. Een loodgieter helpt graag bij het repareren en vervangen van beschadigde waterleidingen. Wanneer de locatie en omvang van het probleem bekend is zal de loodgieter weinig moeite hebben met het oplossen van het lek. Hij zal een kijkje nemen bij de waterleiding en mee denken over de beste optie om het probleem te verhelpen.

Last van een lekkage en hulp nodig met het opsporen of oplossen hiervan? Bij MyGo vind je ervaren loodgieters uit jouw regio. Via de MyGo Matchmaker vergelijk je eenvoudig vakmannen bij jou in de buurt. Liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice via 085 432 00 32

Lekkage plafond

Lekkage plafond

Lekkage aan je plafond?

Dat is schrikken. Wat te doen? Sluit allereerst de hoofdkraan van de waterleiding af. Weet je niet precies hoe dat moet? We helpen je graag. Klik hier: Lekkage plafond, en in de eerste alinea lees je hoe de waterleiding snel af te sluiten.

Oorzaken Plafondlekkage

Vervolgens is het zaak om de oorzaak vast te stellen. Het kan immers ook uit de cv leiding komen. Dán helpt het je niets wanneer je de (drink)waterleiding afsluit. Controleer dus ook snel of er ergens een radiator of cv leiding lekt. Kijk daarbij eerst op plekken van waaruit het water naar de plek kan lopen, waar de plafondlekkage zichtbaar is geworden.

Heb je de oorzaak van de plafond lekkage nog niet gevonden? Controleer dan andere zaken, zoals bijvoorbeeld de wasmachine aan- en afvoer, wanneer die zich op een plek bevinden van waaruit het water naar de plek van de plafondlekkage kan lopen. Andere oorzaken kunnen zijn: lekkage vanuit de badkamer, lekkage vanuit het dak, of regenwater dat via de regenafvoer niet goed kan doorlopen. 

Het water opvangen

Afhankelijk van hoe heftig de lekkage is wil je natuurlijk ook snel met doeken, een pan, of een emmer het lekkende water opvangen. Al het water dat je kunt opvangen vóór de lekkageplek in het plafond, voorkomt immers dat die plek erger wordt.

Oorzaak niet gevonden?

Kun je de oorzaak niet vinden? Dan kun je waarschijnlijk beter een vakspecialist laten komen. In dit geval een loodgieter of een lekdetectie specialist. De matchmaker van MyGo is daar geknipt voor. Je kunt (gratis en vrijblijvend) kiezen of je liever direct telefonisch iemand spreekt om je te helpen, of dat je liever online direct inzicht krijgt in welke gekwalificeerde vakman zo snel mogelijk je probleem kan oplossen. klik op de Matchmaker knop, of bel 085 432 00 32.

Wil je eerst nog meer lezen? Hieronder tref je een aantal gerelateerde artikelen.

Lekdetectiespecialist

Methoden lekkage opsporen

Llekdetectie waterleiding

Waterlekkage opsporen

Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Verstoppingen in de gootsteen ontstaan over het algemeen door vuil- en vetresten die in de gootsteen terecht zijn gekomen. Om verstoppingen dus zo veel mogelijk te voorkomen is het van belang om zorg te dragen dat je vet en vuil weggooit in plaats dit weg te spoelen.

Gevolgen van gootsteen verstopping

Een verstopte gootsteen gaat gepaard met een aantal nare gevolgen. Je kunt je vuile water niet meer weg krijgen en er komt vaak een nare rioollucht bij kijken. Als de verstopping te lang aan houdt kan je bovendien ook last krijgen van rioolvliegjes. Deze houden zich graag op rond stilstaand water en zijn lastig weg te krijgen.

Hoe ontstop je een gootsteen?

Als je gootsteen eenmaal verstopt is wil je dit vaak zo spoedig mogelijk hebben verholpen. Als je er vroeg bij bent zit de verstopping over het algemeen nog relatief dicht aan de oppervlakte. In dit geval kan je zelf proberen de verstopping op te lossen. Hiervoor zijn meerdere methodes, waarvan de ene makkelijker zelf is uit te voeren dan de andere. Als je alles hebt geprobeerd om de gootsteen zelf te ontstoppen, maar het probleem is niet opgelost of blijft terugkomen, is het tijd om een expert in te schakelen. Met zijn expertise en professionele apparatuur is het ontstoppen voor een loodgieter vaan een fluitje van een cent. Hij kan gemakkelijk leidingen los halen en schoonmaken en plaatst ze ook weer goed terug zodat je geen problemen meer ondervindt met de gootsteen. Bij een diepliggende verstopping kan het nodig zijn een rioolexpert in te schakelen in plaats van een loodgieter. Deze heeft meer verstand van de riolering in de woning en kan problemen die verder zijn weggezakt dus gemakkelijk verhelpen.

Voor het inschakelen van een loodgieter of rioleringsexpert zit je bij MyGo goed. Via de matchmaker vind je eenvoudig allerlei vakmannen die werken in jouw regio. Vergelijk profielen en recensies en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo kies je altijd de vakman die bij jou past. Heb je spoed of heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag emt het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32.

Kraan vervangen

Kraan vervangen

Het vervangen van een kraan is een klus die je het beste kunt laten uitvoeren door een professionele loodgieter. Je kunt de klus eventueel ook zelf uitvoeren met de nodige dosis technisch vernuft. Het is echter wel belangrijk dat de kraan goed wordt aangelegd om lekkages te voorkomen.

Hoe wordt een kraan vervangen?

Het vervangen van een kraan is een klusje dat nogal kan verschillen in hoe dit moet worden uitgevoerd. Dit hangt namelijk af van hoe de kraan is geplaatst en waar deze zich bevindt. Het vervangen van een kraan in de badkamer is namelijk veel moeilijker dan het vervangen van een kraan in de keuken. Het vervangen van een buitenkraan is relatief gezien de minst uitgebreide klus. De kraan in de badkamer is vaak namelijk weggewerkt in de muren, en hier kom je dus relatief moeilijk bij de juiste slangen en leidingen. Bij een buitenkraan is dit juist vrij simpel.

Kraan vervangen in de keuken

Voor het vervangen van elke kraan begin je met het dichtdraaien van de hoofdkraan of stopkranen. Je wilt de watertoevoer namelijk afgesloten hebben om te voorkomen dat je straks een hoop water verliest. Als je de watertoevoer hebt afgesloten moet je ook de leiding nog even leeg maken. Dit doe je door alle kranen open te zetten of bij de aftapper naast de hoofdkraan. Hierna kan je onder het gootsteenkastje alle aangesloten slangetjes en leidingen loskoppelen van de kraan die je wilt vervangen. Sluit de nieuwe kraan weer op dezelfde manier aan en controleer even of dit goed is gebeurt. Draai hiervoor de watertoevoer weer open en kijk of er water uit de kraan komt als je deze een tijdje open hebt laten staan.

Buitenkraan vervangen

Voor het vervangen van een buitenkraan moet je dus wederom de hoofdkraan afsluiten. Je kunt hierna de buitenkraan losdraaien naar de linkerkant. Let erop dat je dit voorzichtig doet zodat je het schroefdraad niet beschadigt. Het is heel goed mogelijk dat de buitenkraan stevig vast zit en je handschoenen of een moertang nodig hebt om voldoende grip te houden. Blijf echter voorzichtig te werk gaan om de mechanismen niet te beschadigen. Zodra de buitenkraan los is moet je het kapotte tape van het schroefdraad afhalen. Plaats hier vervolgende nieuw teflontape overheen, met voorkeur tegen de draairichting in. Op deze manier creëer je de beste bescherming tegen lekkages. Hierna kan je de nieuwe kraan erop draaien en en deze weer even testen. Zet de hoofdkraan weer open en laat de buitenkraan eventjes open staan om te zien of er water uit komt.

Voor het vervangen van een kraan kan je altijd de hulp inschakelen van een professionele loodgieter van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de buurt. Vergelijk profielen en recensies om de vakman te vinden die het beste past bij jouw klus. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan of bel onze klantenservice op 085 432 00 32

WC reparatie

WC reparatie

Het repareren van de wc is een klus die de meeste mensen het liefst zo min mogelijk uitstellen. Het kleine kamertje wordt immers dagelijks gebruikt en het is niet fijn wanneer het toilet niet naar behoren werkt. Om eventuele problemen te verhelpen kan je altijd een loodgieter inschakelen. Er zijn echter ook diverse dingen die je zelf kunt proberen.

Wc repareren

Heb je hoge nood? Het inschakelen van een loodgieter garandeert een snelle en foutloze reparatie. Zo ben je er zeker van de je toilet spoedig weer doet wat het moet doen en jij weer kunt genieten van je WC. Heb je een hier wat minder haast bij en wil je eerst graag zelf proberen de problemen te verhelpen, dan kan je je het beste eerst even inlezen over hoe een toilet nou eigenlijk werkt. De essentiële onderdelen in een toilet zijn namelijk de vlotter, de vlotterkraan en het bodemventiel. Deze onderdelen moeten werken om te zorgen dat jouw toilet je behoefte weer fatsoenlijk kan afvoeren naar de riolering.

Hoe werkt een toilet?

Wanneer jij het toilet doorspoelt zal er in de spoelbak een ventiel openen. Dit is het bovengenoemde bodemventiel. Wanneer dit ventiel is geopend kan het watervanuit de spoelbak de toiletpot in stromen om deze schoon te spoelen. Als het waterpijl weer laag genoeg is zal het ventiel door de druk van het water uit zichzelf weer sluiten. In het waterreservoir bevindt zich ook de vlotter. Deze vlotter is verbonden met de vlotterkraan en drijft in principe op het water. Wanneer het waterpijl in je reservoir daalt daalt de vlotter mee en activeert dit de vlotterkraan. Deze zal het water weer aanvullen tot de vlotter weer boven in het reservoir drijft. Als het water te hoog wordt aangevuld zorgt de overloopopening ervoor dat overtollig water weer wordt afgevoerd.

Problemen in het toilet

Van de meeste problemen die zich voordoen in je toilet ligt de oorzaak bij deze essentiële onderdelen. Verkalking en viezigheid in de spoelbak kan zorgen van het ventiel of de vlotter worden beperkt in de beweging die zij horen te maken. Om een kapot toilet te repareren kan een schoonmaakbeurt dus soms al wonderen doen. Strooi een beetje baksoda in de spoelbak, en giet hier vervolgend een scheur schoonmaakazijn bij.

Je kunt ook een goede scheut ontkalkingsmiddel in de spoelbak gieten. Als je dit een nachtje laat staan zou al de kalk en viezigheid moeten zijn verdwenen. Loopt het toilet door en heeft schoonmaken niet geholpen? Probeer dan de watertoevoer eens af te sluiten en controleer of het toilet nog steeds door loopt. Als dit het geval is is het bodemventiel waarschijnlijk toe aan vervanging.

Op zoek naar een loodgieter voor het repareren van je toilet? Bij MyGo heb je zo een vakman voor jouw klus. Via de matchmaker vind je eenvoudig loodgieters bij jou in de regio, die past bij jouw klus. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag. Bel 085 432 00 32.

Lekkage Toilet

Lekkage Toilet

Een lekkage in het toilet komt vrijwel nooit gelegen. Je krijgt wateroverlast, last van nare geurtjes en de waterrekening loopt daarbij ook nog eens op. Je wilt de oorzaak dan ook het liefst zo snel mogelijk achterhalen.

Oorzaken toilet lekkage

Een lekkage in het toilet kan een aantal oorzaken hebben. Allereerst kan het natuurlijk zo zijn dat de leidingen zijn verouderd of de druk simpelweg niet meer aan konden. Dat gebeurt soms en hier kan je zelf niks aan doen. Wanneer het toilet te lang verstopt heeft gezeten kan er ook een lekkage ontstaan door de ontstane druk. Let dus altijd goed op dat je optijd handelt wanneer je toilet signalen van een verstopping vertoont. Ook een slecht gemonteerd toilet kan lekkages tot gevolg hebben. Dit komt het vaakst voor bij hangende of zwevende wc's. Als dit de oorzaak is kun je het toilet het beste opnieuw laten monteren door een van onze professionele loodgieters.

Lekkage toilet verhelpen

Voor het verhelpen van de lekkage zal de loodgieter eerst achterhalen hoe diep het probleem zich bevindt. Als de lekkage dicht bij de toiletpot zit kan hij hier uiteraard gemakkelijk bij en is het probleem daarmee ook vlug verholpen. Als de lekkage een dieper liggende oorzaak heeft zal hier wat meer werk in gaan zitten. De loodgieter moet zich eerst een weg banen naar de oorzaak van de lekkage en die hier in de kiem smoren. Na de reparatie wordt alles dan weer netjes afgewerkt en werkt je toilet weer naar behoren.

Voor het inschakelen van een loodgieter ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de matchmaker vind je eenvoudig een loodgieter uit jouw regio om te helpen bij de klus. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies om altijd de juiste vakman te vinden. Voor spoedklussen en telefonisch contact staat onze klantenservice ook graag voor je klaar. Bel 085 432 00 32

WC Loopt Door

WC Loopt Door

Een doorlopend toilet is om een aantal verschillende redenen vervelend. Het zorgt voor een storend achtergrondgeluid, is niet prettig wanneer je zelf op de wc zit en kost bovendien onnodig water. Het is dus ook wel zo prettig om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

WC loopt door, repareren

Wanneer je wc door loopt kan dit een aantal oorzaken hebben. In de meeste gevallen doet de vlotter gewoon niet meer wat deze moet doen. Dit kan komen door vuil of kalkaanslag dat de beweging van de vlotter blokkeert. Het kan ook zijn dat er een ander onderdeel in het waterreservoir is beschadigd. Als het probleem ligt bij de vlotter kan je dit in veel gevallen zelf proberen op te lossen. Een grondige schoonmaak beurt van het waterreservoir kan bijvoorbeeld wonderen verrichten. Als je merkt dat het toilet al begint met langer doorlopen dan je wilt kan je het beste zo vroeg mogelijk handelen. Zo heb je er het minste werk aan en de grootste kans dat je het doorlopende toilet zelf kunt repareren. Naar verloop van tijd kan het langer doorlopen namelijk over gaan in constant doorlopen. Zodra dit het geval is wordt het repareren lastiger. Bovendien wordt de onnodig geleden schade aan de waterrekening ook groter als de wc constant door loopt.

Waterreservoir moeilijk te bereiken

Afhankelijk van je toilet is het waterreservoir soms moeilijk te bereiken. Met name in hangende wc's of wc's van het merk Geberit hebben meestal een weggewerkt waterreservoir. Bij een toilet van Geberit kan je met enig technisch vernuft het bedieningspaneel eraf draaien. Hierachter zitten een boel verschillende onderdelen waar je een goede schoonmaakbeurt aan moet geven. Hiervoor moet je de onderdelen een voor een los halen en ook weer goed terug plaatsen. Je kunt voor hulp altijd een loodgieter inschakelen.

De loodgieters van MyGo staan altijd klaar om jou te helpen met problemen in het sanitair. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman die actief is in jouw regio. Vergelijk eventueel profielen, recensies en offertes en kies de vakman die bij jou past. Heb je een spoedklus of liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 432 00 32


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk heb je alles kunnen vinden wat je zocht over loodgieters en hun werkzaamheden. Hieronder vind je nog een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.