Terug naar diensten
Dakgoot reparatie

Dakgoot reparatie

Een dakgoot reparatie bij lekkage is belangrijker dan veel mensen denken. Doordat de scheur in de dakgoot de snelste weg naar beneden is voor het water, zal de druk op de scheur toenemen. Hierdoor zal scheur groeien en de lekkage ernstiger worden. Een dakgoot reparatie wordt dus steeds noodzakelijker.

Zoek je een dakdekker voor een dakgoot reparatie? Gebruik dan de MyGo Matchmaker. De Matchmaker vind voor jou direct meerdere ervaren dakdekkers in de regio. Neem contact op met een dakdekker naar keuze of vraag eerst één of meerdere offertes aan. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt met het zoeken van een geschikte dakdekker. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Dakgoot reparatie kosten

De kosten van een dakgoot reparatie bestaan uit arbeidskosten, btw en materiaalkosten. Afhankelijk van welk materiaal nodig is voor de dakgoot, en wat het uurtarief van de dakdekker is, kunnen de prijzen variëren van 100 tot ongeveer 200 euro. Ook is het mogelijk dat de dakgoot niet meer te redden valt. In dat geval is een vervanging de nodige ingreep.

De dakgoot vervangen is aanzienlijk duurder en kost gemiddeld zo’n 650 tot 1.500 euro, afhankelijk van het materiaal.

Echter, het kan ook zijn dat de lekkage wordt veroorzaakt door bladeren en vuil in de dakgoot. In dat geval is de dakgoot reinigen voldoende. Als je dit wilt uitbesteden kijk je naar een kostenplaatje van ongeveer 10 tot 15 euro per meter.

Dakgoot reparatie

Dakgoot reparatie, hoe werkt het?

Als een dakgoot reparatie wel noodzakelijk is, dan is de methode afhankelijk van het materiaal van de dakgoot. De dakgoot kan bestaan uit kunststof, aluminium, RVS, zink en koper. In veel gevallen kan je de dakgoot repareren met EPDM. Een soort synthetisch rubber dat ook veel wordt gebruikt als dakbedekking voor platte daken. Als de scheuren of gaten groter zijn moet er bij een dakgoot reparatie een stuk van hetzelfde materiaal als de dakgoot op maat worden gemaakt en aangebracht. Dit kan lang niet bij elk materiaal. Voornamelijk zinken dakgoten staan er om bekend goed herstelbaar te zijn. Een dakgoot reparatie bij een PVC-dakgoot kan enkel worden gedaan met EPDM of door vervanging.

Ben je direct op zoek naar een professional die jouw dakgoot kan komen repareren? Met de MyGo Matchmaker vind je direct meerdere geschikte dakdekkers bij jou in de regio. Neem contact op met een dakdekker naar keuze of vraag eerst één of meerdere offertes aan. Wordt je liever telefonisch geholpen? Bel 085 106 1600 en onze klantenservice gaat samen met jou op zoek naar een dakdekker voor jouw klus.

Wanneer de dakgoot repareren?

Een dakgoot reparatie kun je het beste zo snel mogelijk na het constateren van de schade laten uitvoeren. Hoe eerder je er bij bent hoe kleiner de lekkage namelijk blijft. Hierdoor is de dakgoot gemakkelijk te repareren, vaak met EPDM, en zijn de kosten dus het laagst. Door de druk van het water zal de schade naar verloop van tijd toenemen en is er meer tijd en materiaal nodig om de dakgoot te repareren. De kosten kunnen zo flink oplopen.

Dakgoot reparatie, waarom?

De grootste reden voor een dakgoot reparatie is dat het regenwater door de lekkage niet meer via de regenpijp weg stroomt. In plaats daarvan loopt het water langs de muren van de woning. Hier zoekt het water de snelste weg naar beneden, ook als dat via gaten en kieren naar binnen is. Hierdoor kan isolatiemateriaal nat worden en zijn isolatiewaarde verliezen. Maar ook andere vormen van waterschade, zoals schimmelplekken, kunnen hierdoor eerder voor komen. De kosten van deze schade kunnen flink oplopen. Bovendien is een dakgoot reparatie alsnog nodig om nieuwe schade te voorkomen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een dakdekker voor jouw klus. Maak een keuze uit de dakdekkersbedrijven bij jou in de regio en neem direct contact op of vraag eerst één of meerdere offertes aan. Wordt je liever telefonisch geholpen met het zoeken naar een geschikte specialist(e)? Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!