Terug naar diensten
Dakgoot Reparatie

Dakgoot Reparatie

Lekt je dakgoot? Dit komt nogal eens voor. Een dakgootlekkage komt helaas niet alleen voor bij oude dakgoten. Ook slecht gemonteerde dakgoten zijn vaak de dupe. Om verdere schade te voorkomen is een dakgoot reparatie raadzaam.

Verschillende reparatiemogelijkheden

In 9 van de 10 gevallen ontstaat dakgootlekkage door schade, scheuren of breuken in de dakgoot zelf. Meestal hoeft een dakgoot bij schade niet meteen vervangen te worden, maar is een dakgoot reparatie voldoende.  Afhankelijk van het soort materiaal, wordt dakgootlekkage op de volgende manieren gerepareerd.

Dakgoot reparatie bij metalen dakgoot

Zink is het materiaal dat het vaakst wordt gebruikt voor een metalen dakgoot. Daarnaast worden de metalen RVS, koper en aluminium hier ook nog wel eens voor gebruikt. Kleine gaten en scheuren in dakgoten vallen te repareren met EPDM. EPDM is een soort synthetisch rubber met meerdere toepassingen. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als dakbedekking op platte daken. Voor grotere gaten en scheuren worden op maat gemaakte stukken van het dakmateriaal gebruikt, zoals bijvoorbeeld zink.

Dakgoot reparatie bij kunststof dakgoot

Naast metalen dakgoten van materialen zoals zink zijn er ook veel daken met kunststof dakgoten. Veel gebruikte materialen voor een kunststof dakgoot zijn PVC, polyester of plastic dakgoten. Scheuren en gaten in kunststof dakgoten kunnen volledig worden gerepareerd met behulp van EPDM.

Zelf dakgoot repareren met EPDM

Als je niet onhandig bent is een dakgootreparatie in veel gevallen ook zelf uit te voeren. Hier enkele handigheden om de dakgootreparatie soepel te laten verlopen.

  • Maak schoon voordat je EPDM in de gaten en scheuren aanbrengt. Wanneer de ondergrond, droog schoon en vetvrij is hecht het materiaal beter op je dak.
  • Zorg dat je voldoende materiaal in huis hebt, niets zo vervelend als het niet af kunnen maken van je klus i.v.m. materiaaltekort.
  • Zorg ervoor dat je EPDM goed gemengd is in het geval je de vloeibare variant gebruikt.

Zie je ondanks deze handige tips een dakgoot reparatie zelf niet zitten? Dan brengt Mygo je graag, gemakkelijk en snel in contact met een kwalitatieve dakspecialist bij jou in de buurt. Ga naar de MyGo Matchmaker op de pagina, of bel gratis en vrijblijvend naar 085 - 432 00 32.