Terug naar tips
Zelf Dakgoot Repareren

Zelf Dakgoot Repareren

Lekkage in de dakgoot?

Een defect aan de dakgoot zorgt voor lekkage en zodoende waterschade aan muren en mogelijk in de woning. Is er sprake van een lekkage aan de dakgoot, dan is deze gelukkig zelf op te sporen. Op basis van de schade kun je vervolgens beslissen zelf de dakgoten te repareren. Als je zelf een beetje handig bent, dan hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Wel dien je zelf op de hoogte te zijn van de handelingen die je moet verrichten en met wat voor type dakgoten je hebt te maken.

Dakgoot reparatie tape

Voor reparaties aan de dakgoot is speciale tape verkrijgbaar. Deze tape is zelfklevend en is stevig genoeg om als ‘dichtend’ te functioneren. Je hebt daardoor geen additionele lijmverbinding of onderliggende laag primer. Het grote voordeel van deze tape is dat deze perfect aansluit op vrijwel alle soorten dakgoten; PVC, zink, aluminium, koper en meer. Daarnaast is de tape bestand tegen UV-straling en dus het hele jaar door te gebruiken. Dit maakt het perfect om kleine gaten en lekkage bij de soldeernaden effectief te verhelpen.

Dakgoot reparatie pasta

Een ander middel waarmee je een lekkage van de dakgoot kunt bestrijden is zogenoemde dakgoot pasta. Dit gebruik je niet alleen voor een reparatie van de dakgoot, maar zelfs voor een complete renovatie. Het is een type coating in de vorm van vloeibaar rubber. De reparatie pasta wordt in vloeibare staat aangebracht op de lekkage en heeft daarna een korte droogtijd nodig; gebruik dit dus uitsluitend bij droge weersomstandigheden. Na het drogen blijft de pasta achter als naadloos en vast vel over de lek. Na het drogen gaat de dakgoot reparatie pasta tot 40 jaar mee en is het bestand tegen ieder weertype.

Na de doe-het-zelf reparatie nog steeds last van lekkage bij de dakgoot? Ga dan bij Mygo op zoek naar een dakdekker in jouw regio!

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Meest gelezen

CV Ketel verplaatsen

CV Ketel verplaatsen

Hoe werkt een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp

Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!