Terug naar tips
Buitengesloten? 5 tips om weer binnen te komen

Buitengesloten? 5 tips om weer binnen te komen

De sleutel aan de binnenkant van de deur of deze achter jezelf gesloten zonder dat je een sleutel bij je hebt? Kies niet direct voor het meest gunstige raam om in te tikken; lees onze 5 tips om een buitengesloten huis binnen te komen zonder verdere schade aan te richten. Geen hoge) kosten maar simpelweg rationeel blijven nadenken. Mocht je na het lezen van deze 5 tips nog altijd geen oplossing hebben gevonden, schakel dan een slotenmaker in of kies er toch voor om via een raam binnen te komen. 

Buitengesloten tip 1: Gebruik de brievenbus in de voordeur

Deze eerste tip werkt natuurlijk alleen wanneer je een brievenbus in je voordeur hebt geplaatst én wanneer je de sleutel aan de binnenkant hebt laten zitten. De deur is normaal gesproken niet op slot, dus je hebt ‘slechts’ een kleerhanger of stevig draad nodig om de deurklink naar beneden te halen. Simple as that. Geen ongewenste kosten en materiaal die de buren doorgaans graag aanbieden. 

Buitengesloten tip 2: Door het raam naar binnen

Vooral in de zomer zijn mensen nogal eens geneigd een raam open te laten staan, zeker wanneer dit op de 1e verdieping of nog hoger is. Dé uitgelezen kans om relatief eenvoudig en snel binnen te komen. Leen een schroevendraaier en ladder van de buren of een andere bekende en open het raam door de scharnieren los te draaien. Is er iemand in de buurt die kleiner is dan jijzelf? Stel dan voor om diegene naar binnen te laten gaan om je vervolgens via de voordeur weer naar binnen te laten. 

Buitengesloten tip 3: Een huurhuis? Vraag het je huurbaas

Vrijwel iedere woning beschikt over tenminste twee voordeursleutels. Zeker in het geval van een huurhuis heeft de huurbaas vrijwel altijd een reservesleutel in bezit. Voor de huurbaas is dit doorgaans geen probleem, al dien je soms servicekosten te betalen. Slechts in één situatie is er een probleem: Als de originele sleutel nog in de binnenkant van de deur zit. Wil je voorkomen dat je definitief buitengesloten wordt? Laat dan een reservesleutel achter bij een familielid of goede vriend. 

Buitengesloten tip 4: Gebruik een pasje of paperclip

De zogenaamde flippermethode; even fameus als gevreesd en daarom niet altijd meer mogelijk. Heb je ooit een film of serie gezien waarbij een auto- of deurslot geopend werd met een pasje? Dat bestaat dus echt, hoewel steeds minder. Met deze methode schuif je een pasje tussen de deurpost en deur zelf en probeert via het hefboom effect de deurklink omlaag te krijgen. De deur moet in dit geval niet zijn voorzien van een anti-inbraakstrip. Omdat deze methode een tijdlang zeer populair is geweest onder inbrekers beschikken veel deuren tegenwoordig wel over de extra beveiliging van een anti-inbraakstrip. 

Buitengesloten tip 5: Boren

De laatste optie is vrij complex, omdat niet iedereen over het juiste gereedschap beschikt en deze methode tijdrovend is. Tijd die je niet altijd hebt. Daarnaast is deze methode waarbij je een boormachine, schroevendraaien en schroeven gebruikt behoorlijk kostbaar, aangezien je het slot daadwerkelijk forceert. Om deze methode te laten werken boor je een gaatje circa 2 centimeter onder het slot, waarna je door diverse beveiligingslagen heen dient te boren. Uiteindelijk kom je op een punt waar je met een schroevendraaier het slot open kunt draaien. Dit is wel een secuur werkje en niet voor iedereen weggelegd. Omdat je hierna waarschijnlijk een nieuw slot nodig hebt kan je er ook voor kiezen een slotenmaker in te schakelen. 

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Meest gelezen

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Droogte tuin: tips om het tegen te gaan

Droogte tuin: tips om het tegen te gaan

Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!