Terug naar tips
Zelf Aanleggen Moestuin

Zelf Aanleggen Moestuin

Een moestuin aanleggen, begint bij het zoeken van een geschikte locatie. Bepaal dus eerst welke plek in je tuin de meeste lichtval krijgt en waar de planten relatief beschut zijn tegen de wind. Vervolgens moet je kijken welke groentes je het liefst wil telen en hoeveel ruimte je daar ongeveer voor nodig hebt. Kijk ook direct wat voor grondtype jouw tuin heeft. Bepaalde planten groeien immers beter op een kleigrond en andere hebben liever een bodempje zand. Op basis van deze informatie kun je een definitieve lijst opstellen van te telen groentes. Samen met een hovenier kun je ook een beplantingsplan maken.

Zelf aanleggen moestuin methoden

Je kunt het beste beginnen met het aanleggen van een moestuin in het voorjaar. Dan kun je namelijk ook direct beginnen met zaaien. Verdeel de moestuin onder in vier vlakken, ieder vlak voor een andere soort, en begin met zaaien. Sommige planten, zoals paprika’s en tomaten, moet je al binnen voorzaaien, vanwege ons koude klimaat. Houd hier ook rekening mee. Probeer in de daaropvolgende jaren ook aan vlakverdeling en wisselteelt te doen. Door op ieder vlak steeds andere groentes te telen, zorg je ervoor dat de bodem niet uitgeput raakt.

Zelf aanleggen moestuin onderhoud

Waar het bij een moestuin uiteindelijk vooral op neerkomt is onderhoud. Wieden, wieden en wieden, tot je er bij neervalt. De moestuin zal namelijk last krijgen van onkruid, insecten en ander slecht weer. De enige manier om hem hiertegen te beschermen is door nauwgezet onderhoud te bieden en de moestuin zo schoon mogelijk te houden. Ook voor onderhoud kun je bij een hovenier terecht. Via de Matchmaker van Mygo vind je hoveniers bij jou in de buurt, of telefonisch via: 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Meest gelezen

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Zelf buiten elektriciteit aanleggen

Zelf buiten elektriciteit aanleggen

Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!