Terug naar diensten
Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Aan een mooie tuin valt vrijwel altijd nog wat werk te verrichten. Of het nou gaat om het toevoegen van nieuwe planten of het mooi houden van alles wat er al staat, een tuin is voor veel mensen nooit af. Er moet bijvoorbeeld gesnoeid worden, de vijver moet schoon worden gehouden of het gras worden gemaaid. Dit kan een behoorlijke klus zijn, maar regelmatig onderhoud van de tuin is nodig als je het hele jaar door van je tuin wilt kunnen genieten. Sommige mensen verrichten het tuinonderhoud helemaal zelf en ervaren tuinieren als rustgevend. Indien je geen groene vingers hebt, of als het je te veel wordt dan komen de hoveniers van MyGo graag langs om een handje te helpen.

Tuin laten onderhouden

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het onderhouden van je tuin. De overeenkomst moet natuurlijk passen bij jouw type tuin en wensen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een onderhoudscontract te tekenen. De hovenier zorgt er dan voor dat je tuin in topconditie blijft. Je kunt ook kiezen voor eenmalig onderhoud op basis van een uurtarief. Wanneer je kiest voor een wekelijks of maandelijks onderhoudscontract dan stelt de hovenier een schema op, zodat je exact kunt zien in welke weken het tuinonderhoud wordt uitgevoerd.

Bomen snoeien

Het is tijd om te snoeien als de bladeren van de bomen zijn gevallen. Vaak wordt het snoeien van bomen door veel huizenbezitters als lastig ervaren. Wanneer moet er eigenlijk precies worden gesnoeid en welke bomen? Maar vooral hoe kun je het beste bomen snoeien? Een hovenier neemt je deze zorgen graag uit handen.

Veel huizenbezitters vinden het snoeien van bomen ingewikkeld of te veel werk. Ook wordt soms simpelweg vergeten dat een boom gesnoeid moet worden. Bomen snoeien is echter zeer belangrijk voor de gezondheid van je boom, zeker als je wilt dat je boom er in de zomer weer net zo mooi bij staat als vorig jaar. Met name in het geval van een jonge boom is zorgvuldige begeleiding geen overbodige luxe. De kruin van de boom wordt dermate gevormd dat de boom er later gezond uitziet. Als de ontwikkelingsfase voorbij is, kan dit vormingsproces ook langzaam afgebroken worden. Je kunt de kruin dan sterker maken door zwakke en zieke takken ertussenuit te knippen. Of juist andere takken meer ruimte te geven om te ontwikkelen. Voor tuinonderhoud vind je via de Matchmaker snel en gemakkelijk een hovenier bij jou in de buurt. Of bel direct naar: 085 432 00 32