Snoeiseizoen

Snoeiseizoen

2 jul. '19 • Door MyGo redactie

Snoeiseizoen - welke bomen en planten moeten nu gesnoeid worden en welke niet?

Een bekende uitspraak onder hoveniers luidt als volgt: ‘snoeien doet groeien’. Een uitspraak die ook jij vast wel eens hebt gehoord. Maar zeker niet alle bomen en planten hoef je te snoeien en snoei je op hetzelfde moment en op dezelfde manier.  Bij het zomer snoeiseizoen wat aangebroken is zijn er verschillende bomen en planten die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er een aantal bomen en planten die graag met rust worden gelaten tijdens de warmere maanden van het jaar.  Bomen en planten die binnen het zomer snoeiseizoen vallen zijn de volgende:

-          Blauweregen

-          Vaste planten (ridderspoor, vrouwenmantel, korenbloem en klokjesbloem)

-          Berk

-          Esdoorn

-          Notenbomen

-          Haagbeuk

-          Buxus

Planten en bomen die geen snoeiwerkzaamheden nodig hebben tijdens de zomermaanden zijn de volgende:

-          Fruitbomen (zoals appels en peren)

-          Rozen

-          Lavendel

-          Leilinde

-          Vlinderstruik

Snoeiseizoen – hoe snoei je deze bomen en planten?

Het doel van is dat jou planten en bomen dankzij de juiste snoei lang meegaan, gezond groeien en voldoende ruimte krijgen om helemaal tot hun recht te komen. Onderstaand wordt besproken waar je op moet letten bij het snoeien om dit te bewerkstelligen.

-          Probeer de natuurlijke vorm van de plant/boom te behouden. Snoei kruisende takken weg, neem dood hout weg en houd het hart open van de plant/boom.

-          Het uitdunnen is belangrijker dan alleen het stukje aan het einde van de tak weg te snoeien. Dit houdt de plant/boom jong en sterk.

-          Let goed op waar je begint te knippen. Kijk naar de knoppen op de tak en snoei vlak boven deze knoppen. Zo behoudt de tak de meeste groeikracht en groeisnelheid.

-          Probeer tijdig te snoeien, snoeiwonden van meer dan 10 centimeter overgroeien niet makkelijk. Gebruik hierbij een vlijmscherpe snoeischaar of zaag zodat er een gladde snoeiwond ontstaat.

Snoeiseizoen – hulp bij snoeien

Mocht u de snoeiwerkzaamheden uit handen willen geven aan een echte professional, dan bent u bij Mygo op het goede adres! Een professioneel hoveniersbedrijf kan je met alle snoeiwerkzaamheden assisteren. Het voordeel hiervan is dat een ervaren hovenier precies weet wanneer hij wat moet doen en hoe alles in zijn werk gaat. Via Mygo schakelt u snel de juiste hovenier in voor uw snoeiwerkzaamheden!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!