Hovenier

Hoveniers bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste hovenier

Zoek je een hovenier die je tuin voor je kan ontwerpen, aanleggen, onderhouden of renoveren? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde hovenier bij jou in de buurt.

Je kunt de Matchmaker zowel online als telefonisch gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel naar 085 106 1600.

Hovenier bezig in de tuin

Veelgestelde vragen

Wat doet een hovenier?

Een hovenier wordt ook wel een tuinman/tuinvrouw of tuinder genoemd en kan je tuin voor je ontwerpen, aanleggen, onderhouden en renoveren. Daarnaast kun je onder andere je tuin laten bestraten, een schutting laten plaatsen, een zwembad of vijver laten aanleggen en bomen laten snoeien door een hovenier. 

De tabel hieronder toont een overzicht van onze pagina’s over de werkzaamheden van hoveniers. Daar kun je naar doorklikken als je meer wilt weten. Wil je online of telefonisch contact met een hovenier voor extra informatie of voor het maken van een afspraak? Raadpleeg dan onze Matchmaker of bel naar 085 106 1600.

Tuin ontwerpen

Boom snoeien

Schutting plaatsen

Tuin aanleggen

Boomstronk frezen

Vlonder bouwen

Tuin onderhouden

Coniferen snoeien

Vijver aanleggen

Tuin renoveren

Tuinverlichting aanleggen

Zwemvijver maken

Tuin bestraten

Tuinverlichting repareren

Zwembad aanleggen

Tuin betegelen

Gazon aanleggen

 

Nette tuin bij woning

Wat kost een hovenier?

Hoveniers werken met een uurtarief, een vaste prijs per werkzaamheid of een vaste prijs per m2. Daarnaast berekenen ze in de meeste gevallen voorrijkosten en kosten voor het gebruikte materiaal. De uiteindelijke prijs die je betaalt hangt van veel verschillende factoren af, die we hieronder toelichten. Gemiddeld betaal je voor hovenierswerkzaamheden tussen de 30 en 70 euro per uur (inclusief 21% btw).

We hebben meerdere pagina’s waarop we een gedetailleerd prijsoverzicht van hovenierswerkzaamheden geven. Hieronder hebben we die pagina’s voor je in een tabel gezet.

Kosten tuinontwerp en beplantingsplan

Kosten coniferen snoeien

Kosten tuin aanleggen

Kosten gazon aanleggen

Kosten tuin onderhouden

Kosten kunstgras aanleggen

Kosten tuin renoveren

Kosten schutting of tuinhek plaatsen

Kosten tuin bestraten

Kosten vlonder bouwen

Kosten tuin betegelen

Kosten zwemvijver maken

Kosten keramische tegels laten leggen

Kosten zwembad aanleggen

Kosten boomstronk verwijderen

Kosten tuinverlichting repareren

Kosten boom kappen

Kosten drainage aanleggen

Grasmatten leggen in woning

Welke factoren bepalen de kosten van een hovenier?

De kosten die je betaalt voor de werkzaamheden van een hovenier, hangen van veel verschillende factoren af. Allereerst spelen de werkzaamheid en de grootte van je tuin een rol: voor een arbeidsintensieve klus in een grote tuin betaal je uiteraard meer dan voor een eenvoudig klusje in een kleine tuin.

Andere kostenbepalende factoren zijn de vereiste voorbereiding en de bereikbaarheid van je tuin. Is je tuin lastig te bereiken, dan is de hovenier langer met voorbereidende werkzaamheden bezig en worden er meer uren (en dus meer kosten) berekend. Daarnaast hanteren ervaren hoveniers vaak een hoger uurtarief en komen er vaak voorrijkosten bij de prijs op.

Tot slot zijn de materiaalkosten en de kosten voor het afvoeren van oud materiaal van belang. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe schutting laten plaatsen terwijl de oude schutting er nog staat, dan worden er kosten berekend voor het verwijderen en afvoeren van de oude schutting. Bij grote klussen zijn er soms bovendien speciale machines nodig, waarvoor de kosten aan jou worden doorberekend.

Eenvoudig prijzen van hoveniers vergelijken?

Wil je tarieven van hoveniers met elkaar vergelijken om de optie te vinden die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere hoveniers.

Wil je liever direct een hovenier spreken die je meer kan vertellen over de prijzen die hij of zij berekent? Dan kun je ons Matchmaker telefoonnummer 085 106 1600 bellen of in de online Matchmaker de optie voor telefonisch contact kiezen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Tuinrenovatie

Welke voordelen biedt een hovenier?

Het inschakelen van een hovenier kent een aantal voordelen, onder andere voor je gemoedsrust en de houdbaarheid van je tuin. Hieronder hebben we die voordelen voor je op een rij gezet en lichten we ze kort toe.

Geen stress meer om de tuin

Als je zelf totaal geen groene vingers hebt, kan tuinieren de nodige hoeveelheid stress opleveren. Door tuinklussen uit te besteden aan een hovenier, wordt je veel werk uit handen genomen en hoef je je dus niet meer druk te maken om je tuin. Je hebt dus wel de lusten van een mooie tuin, maar niet de lasten. Ook kun je vaak meerdere klussen in één keer uitbesteden, waardoor je meteen klaar bent en lange tijd niet naar je tuin om hoeft te kijken.

Vakkennis, advies, ervaring en materiaal

Hoveniers weten alles van bloemen, planten en struiken. Die kennis kunnen ze inzetten om jouw idee om te zetten in een werkbaar plan en om je advies op maat te geven. Daarnaast hebben ze het geschikte materiaal in huis om je tuin zo mooi mogelijk te maken en weet je dankzij hun kennis zeker dat alles op de juiste manier wordt aangelegd en ingericht.

Sneller en langer je droomtuin

Doorgaans is een tuinklus sneller geklaard wanneer hij door een hovenier wordt uitgevoerd dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Daarnaast heeft een hovenier verstand van zaken, waardoor alles zo wordt uitgevoerd dat dat je tuin zo lang mogelijk meegaat.

Meer plezier in je tuin

Met de hulp van een professionele hovenier wordt je tuin mooier dan ooit tevoren. Dat zorgt ervoor dat je er altijd met veel plezier gebruik van kunt maken en naar kunt kijken.

Waardeverhoging van je huis

Een mooie bonus: als je een verzorgde tuin hebt, zorgt dat ervoor dat je huis meer waard wordt. Mocht je dus van plan zijn de woningmarkt te betreden, dan is het aan te raden om het onderhoud aan je tuin uit te besteden aan een hovenier.

Kunstgras leggen door hovenier

Waarop letten bij het inschakelen van een hovenier?

Als je besluit om een hovenier in te schakelen voor één of meerdere tuinklussen, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vraag voor je met een hoveniersbedrijf in zee gaat:

 • Werkt het hoveniersbedrijf met heldere tarieven, voorwaarden en garantieregelingen?
 • Beschikt het hoveniersbedrijf over de benodigde keurmerken, bijvoorbeeld het keurmerk van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners?
 • Communiceren de medewerkers van het hoveniersbedrijf op een manier die je bevalt?
 • Zijn er online veel positieve reviews over het hoveniersbedrijf te vinden?
 • Is voor beide partijen helder wat er van de samenwerking verwacht wordt en hoe de planning eruitziet?
 • Kun je offertes bij het hoveniersbedrijf opvragen en zo ja, bevatten die offertes alle benodigde informatie (materiaalkosten, voorrijkosten, startdatum voor de klus, btw)?

Hoe vind je direct de meest geschikte hovenier?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende hovenier voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een hoveniersbedrijf bij jou in de buurt dat aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.

Gazon aanleggen

Gazon aanleggen

Het aanleggen van een gazon kan een mooie toevoeging zijn aan je tuin. Wanneer een gazon en netjes bij ligt geeft dit vaak een verzorgde indruk en dat is wat veel mensen graag willen in de tuin. Er zijn verschillende keuzes op het gebied van het gazon. Zo is er altijd iets wat past bij jouw situatie. Voor advies kan je altijd terecht bij een professionele hovenier.

Gazon aanleggen, mogelijkheden

Voor het aanleggen van een gazon kan je in grote lijnen kiezen tussen het zelf planten van graszaden, het aanleggen van graszoden of het plaatsen van kunstgras. Het zelf planten van graszaden kost wat extra tijd en moeite ten opzichte van de andere mogelijkheden. Het voordeel is echter dat je daarna een volledig natuurlijk gazon hebt liggen, die je naar eigen believen kunt maaien, bewateren en bemesten. Met graszoden koop je een opgerolde grasmat die klaar is om gelegd te worden. Bij het aanschaffen van een graszode is het van belang dat je deze binnen 24 uur legt. Opgerolde graszoden, zoals je ze in de winkel koopt, blijven namelijk niet langer dan een dag in goede conditie. Graszoden is namelijk ook 'echt' gras, en vereist hetzelfde onderhoud als het gras dat je zelf hebt gezaaid. Het voordeel van een gaszode is dus vooral dat je de tijd van het groeiproces uitspaart en het gazon direct kunt leggen. Kunstgras is, zoals de naam al zegt, is een kunstmatig gras dat vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Het enige onderhoud dat je kunt plegen is het omhoog borstelen van platgedrukte sprieten zodat het er verzorgd en netjes uit blijft zien. Bovendien gaat kunstgras over het algemeen jarenlang mee en blijft het netjes en groen. Wat voor veel mensen een nadeel is is dat er wordt gezegd dat kunstgras er nep uit ziet. Bij de goedkoopste soorten zal dit misschien ook wel het geval zijn. Kunstgras komt tegenwoordig echter in zoveel verschillende tinten en soorten dat het niet perse noodzakelijk is. Ook voor de graszaden en graszoden is er een ruim aanbod in soorten en tinten. Je kunt het gazon dus helemaal naar eigen wens aanleggen.

Voor het aanleggen van een gazon kan je ook terecht bij de hoveniers van MyGo. Zij kunnen helpen met advies over de verschillende soorten (kunst)gras en helpen ook graag bij het aanleggen van het gazon. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te kunnen vergelijken wie de juiste vakman is voor jouw klus. Bel je liever? Onze klantenservice staat graag klaar voor jouw zoektocht naar een vakman. Bel 085 432 00 32

Vijver aanleggen

Vijver aanleggen

Het aanleggen van een vijver is een stap die mensen overwegen als ze de tuin een natuurlijkere uitstraling willen geven. Een mooie vijver sluit aan op de tuin en trekt ook nog eens dieren. Bij het maken van een vijver komen er echter wel een aantal dingen kijken. Voor vragen en ideeën kan je altijd terecht bij de hoveniers van MyGo

Vijver aanleggen, waarom?

Het aanleggen van een vijver kan meerdere redenen hebben. In de meeste gevallen is de reden hiervoor echter het uiterlijk van de vijver en de tuin. Een siervijver of een zwemvijver wordt namelijk omgeven door natuurlijke planten, zowel in als om het water. Doordat er in een natuurvijver geen filter, pomp of folie wordt gebruikt trekt zo’n vijver in het algemeen veer dieren. Je kunt er zelf vissen in laten zwemmen, mits de vijver minstens 80 cm diep is. Daarnaast trekt het ook kikkers, salamanders, insecten en vogels. Wanneer je zorgt voor een goede plantengroei in de vijver zelf zal het water ook voldoende zuurstof bevatten voor dieren die onder water leven.

Vijver aanleggen, hoe?

Het aanleggen van een vijver is een uitgebreid klusje waarvoor je het beste een hovenier kunt inschakelen. Als je voldoende ervaring hebt met het aanleggen van vijvers of zwembaden kan je het ook zelf proberen. Een hovenier heeft echter al tientallen vijvers aangelegd bij klanten die je voor gingen. Hij weet precies welke planten passen in welke situatie en omgeving. De aanleg begint met het maken van een ontwerp en het uitgraven van de juiste ruimte. Vervolgens kan er hier een mooie natuurlijk uitziende vijver worden aangelegd door het plaatsen van de juiste planten en het vullen van de vijver met water. Verder kan een hovenier ook helpen met de rest van de tuinwerkzaamheden om jouw tuin om te toveren tot een ware droomtuin.

Voor de hulp van een hovenier kan je altijd terecht bij MyGo. Met de matchmaker vind je eenvoudig een vakman die actief is in jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Zwembad aanleggen

Zwembad aanleggen

Voor het aanleggen van een zwembad moet je een aantal dingen in je achterhoofd houden. Zo is het van belang dat je goed nadenkt over wat voor een zwembad je wilt, hoe groot deze moet zijn en waar deze moet komen. Voor advies over wat het beste past bij jouw situatie kan je terecht bij de vakmannen van MyGo.

Aanleggen van een zwembad

Wanneer je een zwembad wilt in je tuin hoeft dit niet perse bij een idee te blijven. Het aanleggen van een zwembad in de tuin kan namelijk heel gemakkelijk worden gedaan door een hovenier. Hoveniers zijn gespecialiseerd in alle klussen in en om de tuin en weten precies in te schatten wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Hierbij kan je niet alleen kiezen voor het zwembad zelf maar heb je ook de keuze of je er bijvoorbeeld een terrasje of een pool house bij wilt plaatsen. Als een zwembad toch niet helemaal jouw ding is, of je hebt er niet genoeg ruimte voor in de tuin, dan is een zwemvijver misschien een interessante optie. Een zwemvijver heeft hetzelfde principe als een zwembad, maar dan met begroeiing langs de kanten om een meer natuurlijke indruk te geven. Het aanleggen van een zwembad is in bijna elke tuin echter wel mogelijk. Een zwembad kan worden gebouwd in elke ondergrond en in veel verschillende vormen en maten. De ondergrond en de grootte van het zwembad kan echter wel zorgen voor extra werk en daarmee eventueel extra kosten.

Voor het inschakelen van een hovenier om te informeren naar de mogelijkheden of het uitvoeren van de klus ben je bij MyGo aan het juiste adres. Onze matchmaker heeft een overzicht van verschillende vakmannen door heel Nederland. Kom eenvoudig in contact met de vakman die past bij jouw klus door het vergelijken van profielen en recensies. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan om een inschatting te krijgen van wat jouw klus zal gaan kosten. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Boom snoeien

Boom snoeien

Het snoeien van een boom is belangrijk om te voorkomen dat de boom te ver uitgroeit. Door te snoeien kan je de groei van de boom in goede lijnen brengen en bevorder je bovendien de gezondheid van je boom. Zo lang je dit in de juiste periode doet tenminste.

Boom snoeien, wanneer?

Het is heel belangrijk dat een boom in de juiste periodes wordt gesnoeid. Een boom is immers een levend wezen, die zich in de herfst en winter moet voorbereiden op flinke kou. In de koudere periodes zal een boom dus meer energie richten op het warm blijven en minder op het dichtgroeien van beschadigingen. Bij het snoeien beschadig je de boom echter wel. Het is dus het beste om bomen in de zomer te snoeien. Een kersenboom kan bijvoorbeeld het best worden aangepakt tussen april en half september. In deze periode herstelt de boom gemakkelijk en is de kans op een schimmelinfectie bovendien kleiner. Wanneer en hoe je het beste kunt snoeien hangt ook af van wat voor een boom je hebt en hoe oud deze is. Een boom van een jaar oud heeft andere verzorging nodig dan een oudere boom die al wat steviger in zijn schoenen staat. Voor het juiste onderhoud aan je boom kan je altijd advies vragen van een hovenier of boomverzorger.

Boom snoeien, waarom?

Wanneer je een boom in de tuin hebt of wilt kan je je afvragen of het snoeien wel echt nodig is. Uiteindelijk is dit uiteraard ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je de boom echter niet snoeit kan dit een aantal nadelen hebben voor de boom en de tuin. Aangezien bomen flink snel kunnen groeien kan een niet gesnoeide boom namelijk een erg slordige indruk maken. De taken groeien alle kanten op en er zijn overal bladeren. Naast een verzorgde uitziende tuin is de hoeveelheid licht ook een reden om de boom te snoeien. Een boom kan als deze vrijelijk groeit namelijk een hoop licht opvangen. Je krijgt dan een donkere tuin en er komt misschien minder licht binnen door de ramen. Maar het uiterlijk van de boom of tuin is niet de enige reden om deze goed te verzorgen. Een goed gesnoeide boom bloeit namelijk ook beter en draagt meer vrucht. In de lente ziet een boom die goed is onderhouden er dus ook mooi uit. Als laatste kan je met snoeien ook ziektes voorkomen en verwijderen. Een zieke tak kost de boom veel energie en dit kan ook worden gestoken in het groeien en bloeien van de boom. Bovendien zullen zieke takken uiteindelijk uit zichzelf naar beneden vallen. Dat wil je natuurlijk ook niet op je looppad of zelfs op je hoofd krijgen.

Voor het onderhouden van bomen, maar ook voor het verwijderen van een boom of boomstronk, kan je terecht bij de hoveniers van MyGo. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, profielen en recensies kies de vakman die bij jou past. Liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 106 1600. Wij helpen graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus.

Boomstronk frezen

Boomstronk frezen

Na het kappen van een boom blijven de wortels en boomstronk in de grond achter. Deze vergaan niet zomaar, en als je bijvoorbeeld een terras wilt aanleggen of er moet een nieuwe riolering komen onder de boom dan staat de stronk flink in de weg. Gelukkig kan een boomstronk tegenwoordig snel worden verwijderd door een hovenier.

Boomstronk weg laten frezen

Je kunt zelf proberen een boomstronk te verwijderen, maar dit is zwaar werkt en neemt de nodige tijd in beslag. De beste methode voor het verwijderen van een boomstronk is door deze te frezen. Bij het frezen van een boomstronk verpulver je de wortels van de betreffende stronk met een zogenaamde stobbenfrees. Deze komt in twee mate; de kleine hand-versie, hier kan je zelf achter staan. Er is ook een grotere versie, welke komt in de vorm van een wagentje dat kan worden bestuurd. Frezen is een krachtig proces. Het wordt dan ook aangeraden dit te laten doen door een hovenier. Er kan bij het frezen namelijk meer beschadigen dan alleen de wortels van de boom. Een stobbenfrees verpulvert wortels die tot wel 50 cm diep in de grond zitten. Zo kan je de stronk gemakkelijk verwijderen zonder alle wortels te moeten uitgraven. Een stobbenfrees kan je huren vanaf zo'n 90 euro per dag.

Zoek je hulp van een hovenier? Bij de MyGo matchmaker vind je ervaren hoveniers bij jou in de regio. Vergelijk profielen en recensies en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere hoveniers om te vergelijken. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Coniferen snoeien

Coniferen snoeien

Bij coniferen is het belangrijk dat je deze optijd snoeit. Hoewel de conifeer altijd groen zal blijven kan het namelijk wel gebeuren dat een conifeer de planten om zich heen verstikt. Dit kan je voorkomen door met snoeien te zorgen dat de conifeer niet te veel vergroeit.

Wanneer coniferen snoeien?

Voor het snoeien van coniferen zijn er een paar richtlijnen. Zo is het verstandig om dit in het begin van de zomer te doen. Vooral in eind mei of begin juni zit je in een goede periode voor het snoeien. Gedurende de zomer heeft te conifeer dan voldoende tijd om te herstellen en weer een normaal groeipatroon op te pakken. In augustus zou je de coniferen ook nog kunnen snoeien. Het wordt afgeraden om je in september pas aan deze klus te wagen. In de maanden die volgen hertelt de conifeer dan namelijk niet voldoende en kan de plant zelf dus beschadigd raken. Als je een winterconifeer hebt zou je deze ook twee keer kunnen snoeien in de zomer. Pak hem één keer aan in mei en één keer in eind augustus of begin september. Ook bij jonge coniferen is snoeien belangrijk, Zo voorkom je namelijk dat deze later flink gaan uitwaaieren. Optijd beginnen met snoeien bespaart later dus een hoop extra moeite.

Coniferen snoeien door hovenier

Het snoeien van coniferen hoef je niet perse zelf te doen. Je kan dit namelijk ook laten doen door een hovenier. Hoveniers helpen met bijna alle klussen in en om de tuin, dus ook het snoeien en onderhouden van coniferen. Voor een hovenier is dit niet anders dan een standaard klus en zij zijn hier dus minder lang mee bezig dan een minder ervaren tuinier. Bovendien kan je een onderhoudscontract afsluiten voor je tuin. Dan komt de hovenier niet alleen je conifere snoeien maar pakt hij direct de hele tuin even aan met het nodige onderhoud. Je betaalt hier dan een vast bedrag met maand of jaar voor dat uiteindelijk goedkoper is dan losse onderhoudsbeurten.

Ervaren hoveniers vind je gemakkelijk bij MyGo. Via de matchmaker vind je vakmannen bij jou uit de regio. Vergelijk profielen en recensies om de hovenier(s) te kiezen die bij jou passen. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Tuin aanleggen

Tuin aanleggen

Bij nieuwbouw of uitbreiding kan het zo zijn dat je een nieuwe tuin moet aanleggen. Omdat de tuin vaak het creatieve stukje is van je huis, die helemaal naar jouw smaak moet zijn doe je dit uiteraard het liefst zelf. Als je groene vingers hebt kan dit ook zeker een leuke klus zijn met een goed resultaat. Maar wie geen fan van tuinieren is, er geen tijd voor heeft, of toch graag een handje wordt geholpen kan terecht bij een hovenier.

Tuin aanleggen, hovenier

Een hovenier kan op een heleboel vlakken helpen bij het aanleggen van de tuin en kan het project in goede banen leiden. Voor de hovenier aan de klus begint zal hij of zij eerst samen met jou een tuinontwerp of beplantingsplan opstellen. Hierin kan je al jouw wensen en eisen verwerken in een ontwerp van de tuin, waarna je van de hovenier een uitgebreid voorbeeld krijgt van hoe de tuin er uit zal komen te zien. Al jouw wensen kunnen hierin worden verwerkt zolang dit past binnen de lokale regelgeving en de mogelijkheden in de tuin zelf. Voor inspiratie kan je bovendien vragen naar de verschillende tuin thema's die hoveniers beschikbaar hebben. Zo krijg je het beste overzicht van wat jij allemaal met de tuin kan doen.

Na het opstellen van het tuinontwerp kan je ervoor kiezen eerst zelf aan de slag te gaan. De hovenier wil echter ook met alle plezier de klus direct voor je uit voeren. Dit kost misschien wat meer dan wanneer je het zelf doet. Je weer alleen wel zeker dat een ervaren hovenier het tuinontwerp perfect kan uitvoeren en je na het project gegarandeerd kan uitkijken naar jouw droomtuin. Hoveniers hebben talloze droomtuinen ontworpen en gemaakt voor mensen en weten precies wat ze hiermee moeten. Na het aanleggen van de tuin zou je zelfs een onderhoudscontract kunnen tekenen bij de hovenier. Met een onderhoudscontract komt de hovenier periodiek langs om alles in de tuin bij te houden. Zo blijft jouw tuin er spik en span bij liggen.

Tuin aanleggen, mogelijkheden

In een nieuwe tuin kan je je verbeelding op de vrije loop laten. Onder de juiste omstandigheden is er namelijk niks onmogelijk. Van een mooi moestuintje of een perkje met kleurrijke bloemen tot een zwemvijver met zeldzame planten langs de kant. Hoveniers kunnen stukken uitgraven of heuvels opgooien. Ook het plaatsen van een schuurtje of een veranda kan je laten doen door een hovenier en kan worden opgenomen in het tuinontwerp.

Op zoek naar een hovenier? Via de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies van vakmannen bij jou in de buurt. Zo kies je altijd de vakman die jij vind passen bij de klus. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Tuin renovatie

Tuin renovatie

Soms komt het voor dat je naar je tuin kijkt en deze je gewoon ineens totaal niet bevalt. Dit kan zijn omdat je net bent verhuisd en de nieuwe tuin niet past bij jouw stijl, of misschien is je smaak gewoon veranderd. Wat de reden ook is, een tuinverbouwing is dè manier om jouw tuin weer de juiste uitstraling te geven.

Tuinverbouwing voorbereiden

Wil je je tuin (laten) verbouwen? Een goede voorbereiding is dan van groot belang. Zodra je een duidelijk beeld hebt van hoe de tuin moet worden kan je namelijk veel makkelijker jouw droomtuin creëren. Een hovenier helpt graag met het maken van een tuinontwerp. Bovendien kan je dan direct met hem door spreken wat de grote delen van de klus gaan kosten. Het kappen van een of meerdere bomen, het opgooien van heuveltjes en het uitgraven van een zwembad zijn bijvoorbeeld klussen waarbij je zijn hulp vaak goed kunt gebruiken. Bovendien weet een hovenier als geen ander wat de mogelijkheden zijn en kan hij dus een goed overzicht geven van de opties voor jouw situatie.

Tuin verbouwen, mogelijkheden

De tuin verbouwen is een hele ruime overkoepelende term. Alles waarvoor er vrij grote aanpassingen moeten worden gedaan aan de tuin valt onder de tuinverbouwing. Wat het meest voor komt zijn klussen als het kappen van een boom of het aanleggen van een grasveld. Ook het maken van een tuinpad langs bloemperkjes wordt veel gedaan. Hierbij kan je er ook voor kiezen om heuveltjes op te gooien of een zwembad of vijver uit te graven. Voor het uitbreiden van je tuin kan een hovenier je helpen om de juiste vergunningen te krijgen. Onder een tuin renovatie vallen echter ook alle werkzaamheden aan de al bestaande tuin. Heb je de tuin een tijdje verwaarloosd en ziet deze er nu te wild uit? Een hovenier helpt om alles weer strak en netjes te krijgen. Zelfs het vrijmaken van ruimte voor een schuur of een overkapping valt onder het verbouwen van de tuin.

Ervaren hoveniers vind je bij MyGo. Via de matchmaker kom je eenvoudig in contact met verschillende hoveniers in jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies van verschillende vakmannen. Heb je spoed of heb je liever telefonisch contact? Bel 085 432 00 32 en onze klantenservice helpt je graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus.

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Een tuin onderhouden is misschien nog wel belangrijker dan het aanleggen van de tuin. Planten groeien, stenen en fonteintjes worden vies en lang gras wordt vaak gezien als slordig. Om een tuin mooi te houden is het dus van belang om regelmatig onderhoud te plegen.

Tuin onderhouden

Het onderhouden van een tuin wordt door iedereen anders ervaren. De een vind het heerlijk ontspannend om even te tuinieren, de ander vind het veel te veel werk en ziet er tegen op. De bosjes bijknippen, het gras maaien, planten water geven, tegels schoon spuiten en bomen snoeien. Het moet je maar net liggen. Toch is het belangrijk dat een tuin goed wordt bijgehouden. Dit bevordert niet alleen hoe het er uit ziet, want daarin kunnen de meningen natuurlijk verschillen. Het is ook belangrijk voor de gezondheid van de planten en de leefomstandigheden in de tuin. Een slecht onderhouden plant wordt eerder ziek, gaat sneller dood of groeit flink uit de klauwen. Maar wat moet je nou als je hier helemaal geen tijd voor hebt?

Tuin laten onderhouden

Gelukkig bestaat er ook voor het onderhoud van je tuin de hovenier. Een hovenier steekt graag een handje uit om jouw tuin er weer netjes uit te laten zien. Dit kan een eenmalige onderhoudsbeurt zijn gebaseerd op het uurloon van de hovenier zelf. In dat geval komt de hovenier langs om er even voor te zorgen dat je tuin er weer een tijdje tegenaan kan. Een andere mogelijkheid is echter om een onderhoudscontract af te sluiten. Voor een vast bedrag per maand of per jaar krijg jij regelmatig een hovenier aan je huis voor een onderhoudsbeurt. Met het tekenen van een contract ben je vrijwel altijd goedkoper uit dan met losse onderhoudsbeurten. Bovendien weet de hovenier na een paar keer precies wat jouw wensen zijn en kan hij zich daar goed op aanpassen.

Met het onderhouden van de tuin staan de hoveniers van MyGo je graag een handje bij. Via de matchmaker vind je eenvoudig gekwalificeerde hoveniers bij jou in de regio. Vergelijk vakmannen en kom eenvoudig in contact voor het opvragen van offertes of het uitvoeren van een klus. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Vlonder bouwen

Vlonder bouwen

Een steiger of vlonder kan een leuke toevoeging zijn aan een woning aan het water. Maar bij het bouwen van een vlonder sta je wel voor een aantal keuzes. Hoe groot moet deze worden, welk materiaal wil je gebruiken en hoe maakt je hem stevig genoeg?

Vlonder of steiger, materialen

Voor het bouwen van een vlonder zijn de mogelijkheden wat betreft het materiaal niet heel uitgebreid. Over het algemeen gebruik je namelijk hout voor een vlonder of steiger. Sinds geïmpregneerd hout verboden is in verband met watervervuiling is er echter nog maar één keuze over. De meeste soorten hout zijn niet goed bestand tegen waterschade en zullen snel verslijten. De beste keuze is dus het gebruiken van hardhout. Hardhout is een van de weinige stevige houtsoorten die goed tegen water kan. Hierbij is het aangeraden om planken te gebruiken van 25 tot 30 mm dik.

Vlonder of steiger bouwen

In principe kan je zelf best een steiger of vlonder bouwen. Het is wel makkelijk om hier de hulp bij te hebben van een tweede of derde persoon. Om zelf een steiger te bouwen moet je wel de nodige gereedschappen in huis hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grondboor, paalhamer, boormachine en een houtzaag. Ook is het handig om van jezelf wat technisch te zijn. Je kunt ook altijd een hovenier inschakelen. Deze heeft alle gereedschappen en materialen beschikbaar en helpt graag met het bouwen van een vlonder of steiger.Met de expertise van een hovenier weet je bovendien zeker dat alles goed gebeurt en de vlonder zo lang mogelijk mee gaat.

Voor het bouwen van een vlonder staan de vakmannen van MyGo altijd voor je klaar. Via de Matchmaker vergelijk je eenvoudig vakmannen uit jouw regio. Ook telefonisch helpen wij graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Zwemvijver aanleggen

Zwemvijver aanleggen

Een zwemvijver maken in de tuin is een alternatief voor het plaatsen van een gewoon zwembad. Een zwemvijver ziet er een stuk natuurlijker uit en dat kan goed passen bij de rest van de tuin.

Wat is een zwemvijver?

Het belangrijkste verschil tussen een zwemvijver en een zwembad is dat een zwembad alleen bestaat uit water en het zwembad zelf. Een zwemvijver biedt ook leven aan planten en eventueel zelf dieren. Je kunt de zwemvijver zo inrichten zoals jij dat mooi vindt. Buiten dit om kan je in een zwemvijver ook zelf gewoon zwemmen. Waar in een zwembad het water schoon wordt gehouden met chloor, moet dit in een zwemvijver echter natuurlijk gebeuren. Als je chloor gebruikt sterven de planten immers, en dan is het idee van een zwemvijver weg. In een zwemvijver wordt daarom een filtersysteem aangelegd waarmee vuil op een natuurlijke manier wordt omgezet in voedingsstoffen voor de planten.

Kosten zwemvijver maken

De kosten voor het aanleggen van een zwemvijver kunnen flink verschillen afhankelijk van jou thuis situatie. Het hangt bijvoorbeeld af van hoe groot en diep de vijver moet worden. Ook het filtersysteem komt in verschillende soorten en maten die elk een andere prijs hebben. Als laatste is het ook van belang hoeveel werk er gedaan moet worden ten opzichte van hoe de tuin er nu bij ligt. Moet er bijvoorbeeld veel sloopwerk worden gedaan dan loopt de prijs wel op. Je kunt altijd een offerte opvragen bij een hovenier voor jouw situatie.

Bij MyGo vind je verschillende professionele hoveniers bij jou in de buurt. Vergelijk via de matchmaker gratis en vrijblijvend offertes, profielen en recensies en kies de vakman die bij jou past. Ook telefonisch helpen wij graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel onze klantenservice op telefoonnummer 085 432 00 32


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over hoveniers en het verschillende werk dat zij doen. Hieronder staan nog een aantal gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!