Hovenier

Op deze pagina vind jij alles over hoveniers en hun meest voorkomende werkzaamheden.

Over elke klus die een hovenier voor jou kan uitvoeren vind je een uitgebreide beschrijving. Hierin vind je onder anderen:

  • Hoe jij je het best voorbereid
  • Hoe de klus in zijn werk gaat
  • De voor- en nadelen m.b.t. de klus
  • Wat hier verder nog bij komt kijken

Bovendien kun je in de MyGo matchmaker eenvoudig in contact komen met de een hovenier uit jouw regio.

Om zeker te zijn dat je gemakkelijk vindt wat je zoekt, kun je gebruik maken van de aanklikbare links in de inhoudsopgave.

Daarnaast vindt je ook in de tekst handige links naar pagina's en onderwerpen die mogelijk relevant kunnen zijn voor jouw klus.

We wensen je een prettige ervaring en hopen dat je snel en gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt!

Gazon aanleggen

Gazon aanleggen

Het aanleggen van een gazon kan een mooie toevoeging zijn aan je tuin. Wanneer een gazon en netjes bij ligt geeft dit vaak een verzorgde indruk en dat is wat veel mensen graag willen in de tuin. Er zijn verschillende keuzes op het gebied van het gazon. Zo is er altijd iets wat past bij jouw situatie. Voor advies kan je altijd terecht bij een professionele hovenier.

Gazon aanleggen, mogelijkheden

Voor het aanleggen van een gazon kan je in grote lijnen kiezen tussen het zelf planten van graszaden, het aanleggen van graszoden of het plaatsen van kunstgras. Het zelf planten van graszaden kost wat extra tijd en moeite ten opzichte van de andere mogelijkheden. Het voordeel is echter dat je daarna een volledig natuurlijk gazon hebt liggen, die je naar eigen believen kunt maaien, bewateren en bemesten. Met graszoden koop je een opgerolde grasmat die klaar is om gelegd te worden. Bij het aanschaffen van een graszode is het van belang dat je deze binnen 24 uur legt. Opgerolde graszoden, zoals je ze in de winkel koopt, blijven namelijk niet langer dan een dag in goede conditie. Graszoden is namelijk ook 'echt' gras, en vereist hetzelfde onderhoud als het gras dat je zelf hebt gezaaid. Het voordeel van een gaszode is dus vooral dat je de tijd van het groeiproces uitspaart en het gazon direct kunt leggen. Kunstgras is, zoals de naam al zegt, is een kunstmatig gras dat vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Het enige onderhoud dat je kunt plegen is het omhoog borstelen van platgedrukte sprieten zodat het er verzorgd en netjes uit blijft zien. Bovendien gaat kunstgras over het algemeen jarenlang mee en blijft het netjes en groen. Wat voor veel mensen een nadeel is is dat er wordt gezegd dat kunstgras er nep uit ziet. Bij de goedkoopste soorten zal dit misschien ook wel het geval zijn. Kunstgras komt tegenwoordig echter in zoveel verschillende tinten en soorten dat het niet perse noodzakelijk is. Ook voor de graszaden en graszoden is er een ruim aanbod in soorten en tinten. Je kunt het gazon dus helemaal naar eigen wens aanleggen.

Voor het aanleggen van een gazon kan je ook terecht bij de hoveniers van MyGo. Zij kunnen helpen met advies over de verschillende soorten (kunst)gras en helpen ook graag bij het aanleggen van het gazon. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te kunnen vergelijken wie de juiste vakman is voor jouw klus. Bel je liever? Onze klantenservice staat graag klaar voor jouw zoektocht naar een vakman. Bel 085 432 00 32

Vijver aanleggen

Vijver aanleggen

Het aanleggen van een vijver is een stap die mensen overwegen als ze de tuin een natuurlijkere uitstraling willen geven. Een mooie vijver sluit aan op de tuin en trekt ook nog eens dieren. Bij het maken van een vijver komen er echter wel een aantal dingen kijken. Voor vragen en ideeën kan je altijd terecht bij de hoveniers van MyGo

Vijver aanleggen, waarom?

Het aanleggen van een vijver kan meerdere redenen hebben. In de meeste gevallen is de reden hiervoor echter het uiterlijk van de vijver en de tuin. Een siervijver of een zwemvijver wordt namelijk omgeven door natuurlijke planten, zowel in als om het water. Doordat er in een natuurvijver geen filter, pomp of folie wordt gebruikt trekt zo’n vijver in het algemeen veer dieren. Je kunt er zelf vissen in laten zwemmen, mits de vijver minstens 80 cm diep is. Daarnaast trekt het ook kikkers, salamanders, insecten en vogels. Wanneer je zorgt voor een goede plantengroei in de vijver zelf zal het water ook voldoende zuurstof bevatten voor dieren die onder water leven.

Vijver aanleggen, hoe?

Het aanleggen van een vijver is een uitgebreid klusje waarvoor je het beste een hovenier kunt inschakelen. Als je voldoende ervaring hebt met het aanleggen van vijvers of zwembaden kan je het ook zelf proberen. Een hovenier heeft echter al tientallen vijvers aangelegd bij klanten die je voor gingen. Hij weet precies welke planten passen in welke situatie en omgeving. De aanleg begint met het maken van een ontwerp en het uitgraven van de juiste ruimte. Vervolgens kan er hier een mooie natuurlijk uitziende vijver worden aangelegd door het plaatsen van de juiste planten en het vullen van de vijver met water. Verder kan een hovenier ook helpen met de rest van de tuinwerkzaamheden om jouw tuin om te toveren tot een ware droomtuin.

Voor de hulp van een hovenier kan je altijd terecht bij MyGo. Met de matchmaker vind je eenvoudig een vakman die actief is in jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Zwembad aanleggen

Zwembad aanleggen

Voor het aanleggen van een zwembad moet je een aantal dingen in je achterhoofd houden. Zo is het van belang dat je goed nadenkt over wat voor een zwembad je wilt, hoe groot deze moet zijn en waar deze moet komen. Voor advies over wat het beste past bij jouw situatie kan je terecht bij de vakmannen van MyGo.

Aanleggen van een zwembad

Wanneer je een zwembad wilt in je tuin hoeft dit niet perse bij een idee te blijven. Het aanleggen van een zwembad in de tuin kan namelijk heel gemakkelijk worden gedaan door een hovenier. Hoveniers zijn gespecialiseerd in alle klussen in en om de tuin en weten precies in te schatten wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Hierbij kan je niet alleen kiezen voor het zwembad zelf maar heb je ook de keuze of je er bijvoorbeeld een terrasje of een pool house bij wilt plaatsen. Als een zwembad toch niet helemaal jouw ding is, of je hebt er niet genoeg ruimte voor in de tuin, dan is een zwemvijver misschien een interessante optie. Een zwemvijver heeft hetzelfde principe als een zwembad, maar dan met begroeiing langs de kanten om een meer natuurlijke indruk te geven. Het aanleggen van een zwembad is in bijna elke tuin echter wel mogelijk. Een zwembad kan worden gebouwd in elke ondergrond en in veel verschillende vormen en maten. De ondergrond en de grootte van het zwembad kan echter wel zorgen voor extra werk en daarmee eventueel extra kosten.

Voor het inschakelen van een hovenier om te informeren naar de mogelijkheden of het uitvoeren van de klus ben je bij MyGo aan het juiste adres. Onze matchmaker heeft een overzicht van verschillende vakmannen door heel Nederland. Kom eenvoudig in contact met de vakman die past bij jouw klus door het vergelijken van profielen en recensies. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan om een inschatting te krijgen van wat jouw klus zal gaan kosten. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Boom Kappen

Boom Kappen

Om een boom te kappen moeten er een aantal dingen worden geregeld en in het oog gehouden. Vooral wanneer je dit zelf wilt doen is het een hoop geregel. Het is dan ook het makkelijkst een boom te laten verwijderen door een hovenier of boomkapbedrijf.

Boom kappen, hoe?

Voor het kappen van een boom zijn er een aantal richtlijnen die je in acht moet nemen. Dit is hoe een professionele hovenier ook te werk zou gaan. Allereerst is het belangrijk dat de nodige gereedschappen en veiligheidskleding beschikbaar is. Het kappen van een boom is namelijk geen risicovrije klus. Een hovenier zal zich eerst met een veiligheidsgordel aan de boom bevestigen. Het gebruik van een ladder wordt ten zeerste afgeraden omdat dit onstabiel en gevaarlijk is. Vervolgens verwijder je als eerst de kleinere takken. Deze vormen het minste gevaar bij het vallen en zijn het snelst weg te halen. Hierna werk je langzaam toe naar de dikkere takken. Bij de dikke takken is het van belang om deze goed vast te zetten. Bevestig ze met een dik touw aan een andere tak zodat ze niet zomaar naar beneden vallen. Hetzelfde doe je ook met de boom zodra de takken zijn verwijderd. Bevestig de boom goed en snij hem eerst voor de helft schuin door aan de kant waar je hem naar beneden wilt laten zakken. Hierna zaag je hem nog eens recht door tot minstens de helft van de boom. Herhaal dit vervolgens aan de andere kant tot de boom begint te hellen. Let er op dat je niet onder de valrichting van de boom staat wanneer je de boom helemaal doorzaagt.

Boom kappen vergunningen

Voor het kappen van een boom heb je sinds 2010 een vergunning nodig. Er zijn hiervoor meerdere redenen. Allereerst is het van belang dat de boom veilig wordt verwijderd, om risico voor de omgeving te verkleinen. Daarbij is het ook belangrijk dat er genoeg groen overblijft in Nederland. Daarom kan het in sommige gemeenten of provincies een voorwaarde zijn dat er voor een gekapte boom een nieuwe boom moet worden geplant. Voor het verwijderen van een zieke of risicovolle boom wordt bijna altijd wel een vergunning vergeven. Door een hovenier in te schakelen heb je geen last van het aanvragen van een vergunning. Hoveniers of boomkapbedrijven hebben alle benodigde vergunningen al binnen en nemen jou alle zorgen uit handen.

Voor het inschakelen van een hovenier kan je altijd terecht bij MyGo. Via de matchmaker kom je snel in contact met hoveniers bij jou in de buurt. Vraag gratis en vrijblijvend verschillende offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Zo kies je altijd de vakman die past bij jouw klus. Liever telefonisch contact? onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Boom Snoeien

Boom Snoeien

Het snoeien van een boom is belangrijk om te voorkomen dat de boom te ver uitgroeit. Door te snoeien kan je de groei van de boom in goede lijnen brengen en bevorder je bovendien de gezondheid van je boom. Zo lang je dit in de juiste periode doet tenminste.

Boom snoeien, wanneer?

Het is heel belangrijk dat een boom in de juiste periodes wordt gesnoeid. Een boom is immers een levend wezen, die zich in de herfst en winter moet voorbereiden op flinke kou. In de koudere periodes zal een boom dus meer energie richten op het warm blijven en minder op het dichtgroeien van beschadigingen. Bij het snoeien beschadig je de boom echter wel. Het is dus het beste om bomen in de zomer te snoeien. Een kersenboom kan bijvoorbeeld het best worden aangepakt tussen april en half september. In deze periode herstelt de boom gemakkelijk en is de kans op een schimmelinfectie bovendien kleiner. Wanneer en hoe je het beste kunt snoeien hangt ook af van wat voor een boom je hebt en hoe oud deze is. Een boom van een jaar oud heeft andere verzorging nodig dan een oudere boom die al wat steviger in zijn schoenen staat. Voor het juiste onderhoud aan je boom kan je altijd advies vragen van een hovenier of boomverzorger.

Boom snoeien, waarom?

Wanneer je een boom in de tuin hebt of wilt kan je je afvragen of het snoeien wel echt nodig is. Uiteindelijk is dit uiteraard ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je de boom echter niet snoeit kan dit een aantal nadelen hebben voor de boom en de tuin. Aangezien bomen flink snel kunnen groeien kan een niet gesnoeide boom namelijk een erg slordige indruk maken. De taken groeien alle kanten op en er zijn overal bladeren. Naast een verzorgde uitziende tuin is de hoeveelheid licht ook een reden om de boom te snoeien. Een boom kan als deze vrijelijk groeit namelijk een hoop licht opvangen. Je krijgt dan een donkere tuin en er komt misschien minder licht binnen door de ramen. Maar het uiterlijk van de boom of tuin is niet de enige reden om deze goed te verzorgen. Een goed gesnoeide boom bloeit namelijk ook beter en draagt meer vrucht. In de lente ziet een boom die goed is onderhouden er dus ook mooi uit. Als laatste kan je met snoeien ook ziektes voorkomen en verwijderen. Een zieke tak kost de boom veel energie en dit kan ook worden gestoken in het groeien en bloeien van de boom. Bovendien zullen zieke takken uiteindelijk uit zichzelf naar beneden vallen. Dat wil je natuurlijk ook niet op je looppad of zelfs op je hoofd krijgen.

Voor het onderhouden van bomen, maar ook voor het verwijderen van een boom of boomstronk, kan je terecht bij de hoveniers van MyGo. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, profielen en recensies kies de vakman die bij jou past. Liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32. Wij helpen graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus.

Boomstronk frezen

Boomstronk frezen

Na het kappen van een boom blijven de wortels en boomstronk in de grond achter. Deze vergaan niet zomaar, en als je bijvoorbeeld een terras wilt aanleggen of er moet een nieuwe riolering komen onder de boom dan staat de stronk flink in de weg. Gelukkig kan een boomstronk tegenwoordig snel worden verwijderd door een hovenier.

Boomstronk weg laten frezen

Je kunt zelf proberen een boomstronk te verwijderen, maar dit is zwaar werkt en neemt de nodige tijd in beslag. De beste methode voor het verwijderen van een boomstronk is door deze te frezen. Bij het frezen van een boomstronk verpulver je de wortels van de betreffende stronk met een zogenaamde stobbenfrees. Deze komt in twee mate; de kleine hand-versie, hier kan je zelf achter staan. Er is ook een grotere versie, welke komt in de vorm van een wagentje dat kan worden bestuurd. Frezen is een krachtig proces. Het wordt dan ook aangeraden dit te laten doen door een hovenier. Er kan bij het frezen namelijk meer beschadigen dan alleen de wortels van de boom. Een stobbenfrees verpulvert wortels die tot wel 50 cm diep in de grond zitten. Zo kan je de stronk gemakkelijk verwijderen zonder alle wortels te moeten uitgraven. Een stobbenfrees kan je huren vanaf zo'n 90 euro per dag.

Zoek je hulp van een hovenier? Bij de MyGo matchmaker vind je ervaren hoveniers bij jou in de regio. Vergelijk profielen en recensies en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere hoveniers om te vergelijken. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Coniferen Snoeien

Coniferen Snoeien

Bij coniferen is het belangrijk dat je deze optijd snoeit. Hoewel de conifeer altijd groen zal blijven kan het namelijk wel gebeuren dat een conifeer de planten om zich heen verstikt. Dit kan je voorkomen door met snoeien te zorgen dat de conifeer niet te veel vergroeit.

Wanneer coniferen snoeien?

Voor het snoeien van coniferen zijn er een paar richtlijnen. Zo is het verstandig om dit in het begin van de zomer te doen. Vooral in eind mei of begin juni zit je in een goede periode voor het snoeien. Gedurende de zomer heeft te conifeer dan voldoende tijd om te herstellen en weer een normaal groeipatroon op te pakken. In augustus zou je de coniferen ook nog kunnen snoeien. Het wordt afgeraden om je in september pas aan deze klus te wagen. In de maanden die volgen hertelt de conifeer dan namelijk niet voldoende en kan de plant zelf dus beschadigd raken. Als je een winterconifeer hebt zou je deze ook twee keer kunnen snoeien in de zomer. Pak hem één keer aan in mei en één keer in eind augustus of begin september. Ook bij jonge coniferen is snoeien belangrijk, Zo voorkom je namelijk dat deze later flink gaan uitwaaieren. Optijd beginnen met snoeien bespaart later dus een hoop extra moeite.

Coniferen snoeien door hovenier

Het snoeien van coniferen hoef je niet perse zelf te doen. Je kan dit namelijk ook laten doen door een hovenier. Hoveniers helpen met bijna alle klussen in en om de tuin, dus ook het snoeien en onderhouden van coniferen. Voor een hovenier is dit niet anders dan een standaard klus en zij zijn hier dus minder lang mee bezig dan een minder ervaren tuinier. Bovendien kan je een onderhoudscontract afsluiten voor je tuin. Dan komt de hovenier niet alleen je conifere snoeien maar pakt hij direct de hele tuin even aan met het nodige onderhoud. Je betaalt hier dan een vast bedrag met maand of jaar voor dat uiteindelijk goedkoper is dan losse onderhoudsbeurten.

Ervaren hoveniers vind je gemakkelijk bij MyGo. Via de matchmaker vind je vakmannen bij jou uit de regio. Vergelijk profielen en recensies om de hovenier(s) te kiezen die bij jou passen. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw. Bel 085 432 00 32

Alles over hoveniers

Alles over hoveniers

Hoveniers zijn vakspecialisten met een heel breed werkgebied. Je moet verstand hebben van tuinieren, maar ook van het bouwen van schuttingen, schuurtjes en vlonders. Daarnaast hebben hoveniers verstand van kleinschalige tuinverlichting aanleggen en het uitgraven van vijvers en zwembaden. Bij al de werkzaamheden is het van belang dat ze expertise hebben en zorgvuldig te werk gaan zodat de tuin altijd netjes achter wordt gelaten.

Werkzaamheden van hoveniers

Hoveniers staan klaar voor vrijwel alle klussen in en om te tuin. Om meer over de specifieke werkzaamheden te lezen kan je simpelweg klikken op een van de links. Dit is wat een hovenier over het algemeen doet:

Belangrijke kwaliteiten van hoveniers

Een goede hovenier heeft niet alleen veel verstand van planten en tuinen maar ook van alles eromheen. Een hovenier kan jouw wensen en eisen goed verwerken in een tuin met de juiste uitstraling en toch genoeg functionaliteit. Bovendien moet hij ook goed vooruit kunnen kijken. Planten en bomen groeien immers altijd door, en je moet optijd kunnen inschatten wat elkaar in de weg gaat zitten. Hoveniers hebben groene vingers en hebben altijd parate kennis over welke soorten planten er in jouw tuin passen. Bovendien is ook de nodige dosis technisch inzicht vereist om goede schuttingen en vlonders te kunnen bouwen. Ook het bestraten van de tuin is een klusje waar een hovenier veel kennis voor nodig heeft. Niemand wil namelijk een pad met allemaal scheve tegels. Omdat een tuin mooi moet zijn en uitstraling nodig heeft moet een hovenier heel precies te werk kunnen gaan en weinig fouten maken.

Heb jij een hovenier nodig voor een van bovenstaande klussen? MyGo helpt graag met het vinden van de juiste man voor jouw tuin. Via de matchmaker kom je eenvoudig in contact met ervaren vakmannen bij jou in de buurt. Vraag gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk recensies en profielen om zo de juiste hovenier te kiezen. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Schutting Plaatsen

Schutting Plaatsen

Het hebben van een schutting in de tuin helpt enorm om de tuin te maken tot jouw prive gebiedje. Niemand die je kan zien, niemand die zomaar binnen loopt en een duidelijke grens. Het plaatsen van een schutting is voor veel mensen dan ook een belangrijk klusje die goed moet gebeuren. Een hovenier kan helpen met het uitzoeken en plaatsen van de beste schutting voor jou situatie.

Soorten schuttingen

Bij het plaatsen van een schutting heb je de keuze uit een aantal onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat je weet hoe je de schutting geplaatst wilt hebben. Helaas is het plaatsen van een schutting niet zo simpel als het in de grond slaan van een paar palen. Je wilt immers dat deze stevig is en bestand is tegen weersomstandigheden en bijvoorbeeld spelende kinderen. Je kunt een schutting dan ook op twee manieren in de grond bevestigen. In sommige gevallen laat je de schutting plaatsen in een betonnen fundering. Dit is veel werk en kost ook extra geld, en doe je dus alleen als jouw persoonlijke situatie het vereist. De meer gebruikte methode is het in de grond slaan van paalhouders. Hier kan je de schutting in bevestigen en goed vastschroeven voor extra stevigheid. Hierna is het ook belangrijk dat je kiest van welk materiaal de schutting gemaakt moet zijn. De meeste schuttingen worden gemaakt van hout. Hierbij is geïmpregneerd hout de goedkoopste optie. Ook hardhout wordt veel gebruikt voor het maken van schuttingen omdat dit hout beter bestand is tegen bijvoorbeeld vocht- en schimmelschade. Wat tegenwoordig ook een populair alternatief is is het gebruik van composiet. Composiet is een kunststof die kwa uiterlijk heel erg lijkt op hout. Het verschil is dat alle nadelen van hout niet gelden voor composiet. Composiet is bijzonder stevig, gaat zo'n 10 jaar mee en heeft niet tot nauwelijks last van schade door gewone weersomstandigheden. De prijs van composiet ligt wel wat hoger dan die van een houten schutting.

Voor het aanschaffen en plaatsen van een schutting kan je altijd terecht bij een ervaren hovenier. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een hovenier bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Zo kies jij altijd de vakman die bij jou past. Liever telefonisch contact? Bel 085 432 00 32 en onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou.

Tuin Aanleggen

Tuin Aanleggen

Bij nieuwbouw of uitbreiding kan het zo zijn dat je een nieuwe tuin moet aanleggen. Omdat de tuin vaak het creatieve stukje is van je huis, die helemaal naar jouw smaak moet zijn doe je dit uiteraard het liefst zelf. Als je groene vingers hebt kan dit ook zeker een leuke klus zijn met een goed resultaat. Maar wie geen fan van tuinieren is, er geen tijd voor heeft, of toch graag een handje wordt geholpen kan terecht bij een hovenier.

Tuin aanleggen, hovenier

Een hovenier kan op een heleboel vlakken helpen bij het aanleggen van de tuin en kan het project in goede banen leiden. Voor de hovenier aan de klus begint zal hij of zij eerst samen met jou een tuinontwerp of beplantingsplan opstellen. Hierin kan je al jouw wensen en eisen verwerken in een ontwerp van de tuin, waarna je van de hovenier een uitgebreid voorbeeld krijgt van hoe de tuin er uit zal komen te zien. Al jouw wensen kunnen hierin worden verwerkt zolang dit past binnen de lokale regelgeving en de mogelijkheden in de tuin zelf. Voor inspiratie kan je bovendien vragen naar de verschillende tuin thema's die hoveniers beschikbaar hebben. Zo krijg je het beste overzicht van wat jij allemaal met de tuin kan doen.

Na het opstellen van het tuinontwerp kan je ervoor kiezen eerst zelf aan de slag te gaan. De hovenier wil echter ook met alle plezier de klus direct voor je uit voeren. Dit kost misschien wat meer dan wanneer je het zelf doet. Je weer alleen wel zeker dat een ervaren hovenier het tuinontwerp perfect kan uitvoeren en je na het project gegarandeerd kan uitkijken naar jouw droomtuin. Hoveniers hebben talloze droomtuinen ontworpen en gemaakt voor mensen en weten precies wat ze hiermee moeten. Na het aanleggen van de tuin zou je zelfs een onderhoudscontract kunnen tekenen bij de hovenier. Met een onderhoudscontract komt de hovenier periodiek langs om alles in de tuin bij te houden. Zo blijft jouw tuin er spik en span bij liggen.

Tuin aanleggen, mogelijkheden

In een nieuwe tuin kan je je verbeelding op de vrije loop laten. Onder de juiste omstandigheden is er namelijk niks onmogelijk. Van een mooi moestuintje of een perkje met kleurrijke bloemen tot een zwemvijver met zeldzame planten langs de kant. Hoveniers kunnen stukken uitgraven of heuvels opgooien. Ook het plaatsen van een schuurtje of een veranda kan je laten doen door een hovenier en kan worden opgenomen in het tuinontwerp.

Op zoek naar een hovenier? Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies van vakmannen bij jou in de buurt. Zo kies je altijd de vakman die jij vind passen bij de klus. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

Soms komt het voor dat je naar je tuin kijkt en deze je gewoon ineens totaal niet bevalt. Dit kan zijn omdat je net bent verhuisd en de nieuwe tuin niet past bij jouw stijl, of misschien is je smaak gewoon veranderd. Wat de reden ook is, een tuinverbouwing is dè manier om jouw tuin weer de juiste uitstraling te geven.

Tuinverbouwing voorbereiden

Wil je je tuin (laten) verbouwen? Een goede voorbereiding is dan van groot belang. Zodra je een duidelijk beeld hebt van hoe de tuin moet worden kan je namelijk veel makkelijker jouw droomtuin creëren. Een hovenier helpt graag met het maken van een tuinontwerp. Bovendien kan je dan direct met hem door spreken wat de grote delen van de klus gaan kosten. Het kappen van een of meerdere bomen, het opgooien van heuveltjes en het uitgraven van een zwembad zijn bijvoorbeeld klussen waarbij je zijn hulp vaak goed kunt gebruiken. Bovendien weet een hovenier als geen ander wat de mogelijkheden zijn en kan hij dus een goed overzicht geven van de opties voor jouw situatie.

Tuin verbouwen, mogelijkheden

De tuin verbouwen is een hele ruime overkoepelende term. Alles waarvoor er vrij grote aanpassingen moeten worden gedaan aan de tuin valt onder de tuinverbouwing. Wat het meest voor komt zijn klussen als het kappen van een boom of het aanleggen van een grasveld. Ook het maken van een tuinpad langs bloemperkjes wordt veel gedaan. Hierbij kan je er ook voor kiezen om heuveltjes op te gooien of een zwembad of vijver uit te graven. Voor het uitbreiden van je tuin kan een hovenier je helpen om de juiste vergunningen te krijgen. Onder een tuin renovatie vallen echter ook alle werkzaamheden aan de al bestaande tuin. Heb je de tuin een tijdje verwaarloosd en ziet deze er nu te wild uit? Een hovenier helpt om alles weer strak en netjes te krijgen. Zelfs het vrijmaken van ruimte voor een schuur of een overkapping valt onder het verbouwen van de tuin.

Ervaren hoveniers vind je bij MyGo. Via de matchmaker kom je eenvoudig in contact met verschillende hoveniers in jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies van verschillende vakmannen. Heb je spoed of heb je liever telefonisch contact? Bel 085 432 00 32 en onze klantenservice helpt je graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus.

Tuinhek Plaatsen

Tuinhek Plaatsen

Overweeg je een tuinhek te plaatsen? Al helemaal wanneer je huisdieren of kinderen door de tuin hebt lopen is dit zeker geen overbodige luxe. Het plaatsen van een tuinhek is echter wel iets meer dan het plaatsen van een paar palen. Het moet stevig zijn, tegen weersomstandigheden kunnen en bovendien is het ook wel leuk als hij er netjes uitziet en bij de tuin past.

Tuinhek plaatsen, waarom?

Voor het plaatsen van een tuinhek zijn er over het algemeen een aantal redenen. Zoals hierboven benoemd kan een tuinhek je een hoop zorgen uit handen nemen wanneer je huisdieren of kinderen hebt. Je maakt het moeilijker voor ze om zomaar uit de tuin te verdwijnen. Je hoeft dus ook niet meer perse constant op ze te letten. Hiernaast geeft een tuinhek ook een mooie afbakening van je tuin. Het geeft duidelijk aan dat het jouw tuin is. Dat kan een veiliger gevoel meebrengen of het gevoel van wat extra privacy in je tuin. Bovendien kan een mooi tuinhek ook een leuke toevoeging zijn aan de uitstraling van je tuin. Dit kan ook worden versterkt doordat er een breed assortiment is aan materialen en kleuren voor het tuinhek.

Tuinhek plaatsen, soorten

Tuinhekken komen in een hoop verschillende soorten, maten, designs en materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hek van hout, maar ook composiet en gaas zijn veel gekozen opties. Bij een tuinhek van hout kan je kiezen voor geïmpregneerd hout of een tuinhek van hardhout. Een hek van hardhout gaat over het algemeen langer mee, maar kost ook een beetje extra. Bovendien is het bij een hek van hout ook handig deze goed in te lakken of in te smeren met olie om het hek te beschermen tegen vochtschade en schimmel. Een tuinhek van composiet is wat steviger en gaat langer mee dan een van hout. Ook deze moet periodiek worden gereinigd en onderhouden om zo lang mogelijk mee te gaan. Een tuinhek van gaas heeft ook zo zijn eigen voordelen. Hoewel het gaas op zichzelf geen zicht blokkeert van buitenaf en misschien wat minder stevig is dan andere tuinhekken kan deze wel heel mooi op gaan in het uiterlijk van de tuin. Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk planten tegen of zelfs door het gaas laten groeien. Zo creëer je een natuurlijk uitziende beschutting die dus ook lang mee gaat. Een hovenier helpt niet alleen graag met het plaatsen van een tuinhek, maar ook met het kiezen wat er het beste past bij jouw situatie.

Bij MyGo vind je gemakkelijk hoveniers bij jou in de regio. Via de matchmaker vind je eenvoudig een overzicht van ervaren hoveniers uit de buurt om te vergelijken. Bekijk profielen en lees recensies, of vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

 

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Een tuin onderhouden is misschien nog wel belangrijker dan het aanleggen van de tuin. Planten groeien, stenen en fonteintjes worden vies en lang gras wordt vaak gezien als slordig. Om een tuin mooi te houden is het dus van belang om regelmatig onderhoud te plegen.

Tuin onderhouden

Het onderhouden van een tuin wordt door iedereen anders ervaren. De een vind het heerlijk ontspannend om even te tuinieren, de ander vind het veel te veel werk en ziet er tegen op. De bosjes bijknippen, het gras maaien, planten water geven, tegels schoon spuiten en bomen snoeien. Het moet je maar net liggen. Toch is het belangrijk dat een tuin goed wordt bijgehouden. Dit bevordert niet alleen hoe het er uit ziet, want daarin kunnen de meningen natuurlijk verschillen. Het is ook belangrijk voor de gezondheid van de planten en de leefomstandigheden in de tuin. Een slecht onderhouden plant wordt eerder ziek, gaat sneller dood of groeit flink uit de klauwen. Maar wat moet je nou als je hier helemaal geen tijd voor hebt?

Tuin laten onderhouden

Gelukkig bestaat er ook voor het onderhoud van je tuin de hovenier. Een hovenier steekt graag een handje uit om jouw tuin er weer netjes uit te laten zien. Dit kan een eenmalige onderhoudsbeurt zijn gebaseerd op het uurloon van de hovenier zelf. In dat geval komt de hovenier langs om er even voor te zorgen dat je tuin er weer een tijdje tegenaan kan. Een andere mogelijkheid is echter om een onderhoudscontract af te sluiten. Voor een vast bedrag per maand of per jaar krijg jij regelmatig een hovenier aan je huis voor een onderhoudsbeurt. Met het tekenen van een contract ben je vrijwel altijd goedkoper uit dan met losse onderhoudsbeurten. Bovendien weet de hovenier na een paar keer precies wat jouw wensen zijn en kan hij zich daar goed op aanpassen.

Met het onderhouden van de tuin staan de hoveniers van MyGo je graag een handje bij. Via de matchmaker vind je eenvoudig gekwalificeerde hoveniers bij jou in de regio. Vergelijk vakmannen en kom eenvoudig in contact voor het opvragen van offertes of het uitvoeren van een klus. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Tuinontwerp maken

Tuinontwerp maken

Het maken van een tuinontwerp is een belangrijke voorbereiding voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Zo heb je direct een goed beeld van hoe de tuin moet worden.

Tuinontwerp maken

Voor het opstellen van een tuinontwerp kan je met heel veel dingen rekening houden. Samen met een hovenier kan je kijken naar wat je mogelijkheden zijn. Als je een beeld hebt van wat voor uitstraling de tuin moet hebben kan de hovenier helpen dit te realiseren. Denk hierbij aan de vorm, de grootte, het type beplanting en de tuinverlichting. Ook het bestraten van delen van de tuin kan worden meegenomen in het tuinontwerp. Er zijn een hoop verschillende thema's waaruit kan worden gekozen. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om de tuin in toon te brengen met de woning. Zo kan je het effect creëren van een woonkamer die doorloopt in de tuin. Met het juiste tuinontwerp zet je dus een grote stap naar jouw droomtuin.

Tuinontwerp met een hovenier

Een hovenier helpt graag graag bij het maken van zo'n tuinontwerp. Met jaren aan ervaring en expertise weet een hovenier heel goed wat de mogelijkheden zijn voor jouw tuin. Hij houdt goed rekening met de ruimte die je beschikbaar hebt en thema's die jij zelf belangrijk vindt. Hoveniers hebben talloze tuinen ontworpen en denken goed mee. Ze beelden een mooi voorbeeld uit van hoe de tuin eruit kunt zien waar jij je mening over kunt laten schijnen. Wanneer je vindt dat de tuin af is kan je ook direct met de hovenier regelen dat het aanleggen van de tuin wordt opgepakt. Zo heb je binnen no-time een tuin die helemaal voldoet aan je wildste dromen.

Voor het inschakelen van een hovenier kan je altijd terecht bij MyGo. Met een ruim aanbod aan vakmannen door heel Nederland vind je gemakkelijk een hovenier bij jou in de regio. Via de matchmaker vergelijk je gratis en gemakkelijk profielen, recensies en offertes van verschillende vakmannen. Zo kies je altijd de vakman die het beste past bij jou klus! Liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32 en wij zoeken voor jou de juiste vakman voor jou.

Vlonder Bouwen

Vlonder Bouwen

Een steiger of vlonder kan een leuke toevoeging zijn aan een woning aan het water. Maar bij het bouwen van een vlonder sta je wel voor een aantal keuzes. Hoe groot moet deze worden, welk materiaal wil je gebruiken en hoe maakt je hem stevig genoeg?

Vlonder of steiger, materialen

Voor het bouwen van een vlonder zijn de mogelijkheden wat betreft het materiaal niet heel uitgebreid. Over het algemeen gebruik je namelijk hout voor een vlonder of steiger. Sinds geïmpregneerd hout verboden is in verband met watervervuiling is er echter nog maar één keuze over. De meeste soorten hout zijn niet goed bestand tegen waterschade en zullen snel verslijten. De beste keuze is dus het gebruiken van hardhout. Hardhout is een van de weinige stevige houtsoorten die goed tegen water kan. Hierbij is het aangeraden om planken te gebruiken van 25 tot 30 mm dik.

Vlonder of steiger bouwen

In principe kan je zelf best een steiger of vlonder bouwen. Het is wel makkelijk om hier de hulp bij te hebben van een tweede of derde persoon. Om zelf een steiger te bouwen moet je wel de nodige gereedschappen in huis hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grondboor, paalhamer, boormachine en een houtzaag. Ook is het handig om van jezelf wat technisch te zijn. Je kunt ook altijd een hovenier inschakelen. Deze heeft alle gereedschappen en materialen beschikbaar en helpt graag met het bouwen van een vlonder of steiger.Met de expertise van een hovenier weet je bovendien zeker dat alles goed gebeurt en de vlonder zo lang mogelijk mee gaat.

Voor het bouwen van een vlonder staan de vakmannen van MyGo altijd voor je klaar. Via de matchmaker vergelijk je eenvoudig vakmannen uit jouw regio. Ook telefonisch helpen wij graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Tuinverlichting Aanleggen

Tuinverlichting Aanleggen

Bij het aanleggen van verlichting kom je voor een aantal keuzes te staan. De soort verlichting die je wilt aanleggen is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de plek waar je deze wilt plaatsen en de sfeer die het af moet geven. Om zeker te zijn dat je de beste keuzes maakt kan je het beste een lichtplan maken, hier kan een elektricien goed bij helpen.

Tuinverlichting aanleggen, mogelijkheden

De mogelijkheden bij het aanleggen van tuinverlichting zijn eindeloos. Voor elke tuin is er iets te vinden wat goed past bij de indruk die de tuin moet maken. De verlichting bij een tuinpad staat bijvoorbeeld vaak lager aan de grond en hoeft niet heel fel te zijn. Je hoeft immers alleen maar te zien waar je loopt. Dit geldt ook voor andere sfeerverlichting, zoals bij een fontein of een plantenbak. Als je verlichting plaatst bij bijvoorbeeld de serre moeten deze wel wat feller zijn. Op plaatsen waar mensen buitn willen zitten wil je natuurlijk ook genoeg kunnen zien. Bovendien heb je nog de keuze tussen ledverlichting en zonneverlichting. Het nadeel van zonneverlichting is dat je nooit van tevoren weet hoeveel zon de lamp kan krijgen op een dag. Ledverlichting werkt in principe altijd zolang je elektriciteit ook werkt.

Tuinverlichting aanleggen: tips

Wanneer je tuinverlichting aan legt is het van belang dat je deze veilig is. Controleer daarom altijd of de lampen zijn voorzien van een veiligheidscertificaat en alle kabels goed zijn geaard. Schakel bij twijfel ook altijd een elektricien in om te zorgen dat de installate veilig is. Wanneer je tuinverlichting zelf wilt aanleggen of wilt laten aanleggen door een hovenier is het ook verstandig het voltage terug te brengen van 230v naar 12v. Dit kan je gemakkelijk doen door een transformator te plaatsen tussen de verlichting en het stopcontact.

Voor het inschakelen van een elektricien of hovenier kan je altijd terecht bij MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman uit jouw regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, profielen en recensies en kies de vakman die bij jou past. Liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice 085 432 00 32.

Sfeer Op Maat: Tuinverlichting via Mygo

Sfeer Op Maat: Tuinverlichting via Mygo

Sfeer wordt in grote delen bepaald door de hoeveelheid en het soort licht dat op die plek aanwezig is. Voor een mooie tuin kan de juiste tuinverlichting dus een belangrijke rol spelen.

Het aanleggen van tuinverlichting

Het aanleggen van tuinverlichting is een klus waarbij de hulp van een hovenier of elektricien zeker niet overbodig is. Met voldoende technisch vernuft zou je het ook zelf kunnen doen. Je werkt echter wel met elektriciteit, en in veel gevallen moet deze in de tuin nog worden aangelegd. Tuinverlichting komt in veel verschillende soorten en maten zodat er altijd iets is wat past bij jouw tuin. Voor het uitzoeken van sfeervolle verlichting en het vinden van de beste plekken helpt een hovenier graag.

Tuinverlichting onderhouden

Tuinverlichting heeft op zichzelf niet heel veel onderhoud nodig om jaren mee te gaan. Om te zorgen dat de verlichting zo goed mogelijk blijft werken is het echter wel aan te raden om een of twee keer per jaar een kleine onderhoudsbeurt te plegen. Je kunt bijvoorbeeld de verlichting schoonmaken en de elektra laten keuren. Zo voorkom je onnodige problemen, die gepaard gaan met reparatiekosten.  Het onderhouden van verlichting is van belang omdat de tuinverlichting buiten wordt blootgesteld aan de weersomstandigheden. De materialen zijn meestal sterk genoeg om lang mee te gaan ondanks regen, kou en wind. Toch is het voor een lamp best zwaar om dit elke dag op te vangen.

Tuinverlichting repareren

Wanneer je tuinverlichting het niet meer (goed) doet kan je deze ook laten repareren. Hierbij kan je, afhankelijk van de oorzaak, altijd wel terecht bij een elektricien of hovenier. Je moet je tuinverlichting laten repareren in meerder situaties. Zo kan de verlichting zijn gebroken of beschadigd door het weer of dieren in de tuin. Daarnaast kan het ook zijn dat de elektriciteit moeite heeft gekregen om de verlichting te bereiken. In dit laatste geval kan dat liggen aan kortsluiting, een gedeeltelijke stroomstoring of kabels die zijn beschadigd. Als het probleem bij de lamp zelf ligt kan je hier het beste een hovenier voor inschakelen. Een elektricien is handig wanneer er problemen spelen in de elektriciteit.

Voor zowel het inschakelen van een elektricien als een hovenier kan je terecht bij MyGo. Via de matchmaker kom je eenvoudig in contact met een vakman bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, recensies en profielen en kies de vakman die bij jou past. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de jusite vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Zwemvijver Maken

Zwemvijver Maken

Een zwemvijver maken in de tuin is een alternatief voor het plaatsen van een gewoon zwembad. Een zwemvijver ziet er een stuk natuurlijker uit en dat kan goed passen bij de rest van de tuin.

Wat is een zwemvijver?

Het belangrijkste verschil tussen een zwemvijver en een zwembad is dat een zwembad alleen bestaat uit water en het zwembad zelf. Een zwemvijver biedt ook leven aan planten en eventueel zelf dieren. Je kunt de zwemvijver zo inrichten zoals jij dat mooi vindt. Buiten dit om kan je in een zwemvijver ook zelf gewoon zwemmen. Waar in een zwembad het water schoon wordt gehouden met chloor, moet dit in een zwemvijver echter natuurlijk gebeuren. Als je chloor gebruikt sterven de planten immers, en dan is het idee van een zwemvijver weg. In een zwemvijver wordt daarom een filtersysteem aangelegd waarmee vuil op een natuurlijke manier wordt omgezet in voedingsstoffen voor de planten.

Kosten zwemvijver maken

De kosten voor het aanleggen van een zwemvijver kunnen flink verschillen afhankelijk van jou thuis situatie. Het hangt bijvoorbeeld af van hoe groot en diep de vijver moet worden. Ook het filtersysteem komt in verschillende soorten en maten die elk een andere prijs hebben. Als laatste is het ook van belang hoeveel werk er gedaan moet worden ten opzichte van hoe de tuin er nu bij ligt. Moet er bijvoorbeeld veel sloopwerk worden gedaan dan loopt de prijs wel op. Je kunt altijd een offerte opvragen bij een hovenier voor jouw situatie.

Bij MyGo vind je verschillende professionele hoveniers bij jou in de buurt. Vergelijk via de matchmaker gratis en vrijblijvend offertes, profielen en recensies en kies de vakman die bij jou past. Ook telefonisch helpen wij graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel onze klantenservice op telefoonnummer 085 432 00 32


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over hoveniers en het verschillende werk dat zij doen. Hieronder staan nog een aantal gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.