Terug naar diensten
Gazon aanleggen

Gazon aanleggen

Een mooi gazon kan een hele verrijking zijn voor je tuin. Het zorgt voor structuur en het biedt een prachtig decor voor bloeiende struiken en planten. Je kan natuurlijk zelf gras zaaien en laten groeien, maar je kan ook kiezen voor graszoden of kunstgras. Daarbij is het belangrijk te bepalen welke grassoort je wilt gebruiken. Er zijn duizenden verschillende grassoorten en afhankelijk van de functie van jouw gazon kies je de juiste mix. Ook is het belangrijk om te weten of je een sproeisysteem wilt aanleggen. Dit moet namelijk gebeuren voordat je het gazon aanlegt.

Gazon aanleggen met graszoden

Graszoden zijn grasmatten die je kant en klaar kan kopen en in de tuin kan leggen. Zorg er wel voor dat je dit binnen 24 uur na aankoop doet, want in opgerolde toestand blijven ze niet langer dan een dag in goede conditie. Zelf aanleggen van graszoden is vrij gemakkelijk maar het vereist wel een goede voorbereiding en nazorg.

Gazon aanleggen met kunstgras

Het grote voordeel van kunstgras is dat het geen onderhoud nodig heeft en jarenlang een mooie uitstraling kan houden. Dit scheelt veel tijd en je hebt toch een prachtig groen veld in je tuin. Je hoeft bijvoorbeeld het gras niet te maaien, sproeien of bemesten. Je moet het kunstgras alleen af en toe borstelen, zodat de sprieten weer omhoog staan. Ideaal dus als je weinig tijd hebt of niet van tuinieren houdt. Ook hier is het belangrijk om de juiste soort te kiezen. Veel mensen denken dat kunstgras er altijd onecht uitziet. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Je hebt tegenwoordig heel veel verschillende soorten en tinten om deze er zo echt mogelijk uit te laten zien.

Gazon aanleggen kosten

De kosten voor het aanleggen van een gazon lopen erg uiteen en zijn afhankelijk van jouw specifieke wensen. Heb je bijvoorbeeld alleen graszoden nodig en ga je het zelf aanleggen of wil je dit laten doen door een hovenier? Ook maakt het soort gras en de oppervlakte uit voor de totaalprijs van jouw nieuwe gazon. De goedkoopste optie is meestal om alles zelf te doen en graszaden te kopen. Voor een specifieke prijsopgave kan je het beste een van de hoveniers van MyGo benaderen via de Matchmaker of telefonisch via: 085 432 00 32.