Direct hulp
Terug naar blog
Mogelijkheden van een terrasoverkapping

Mogelijkheden van een terrasoverkapping

22 apr. '22 Door MyGo redactie

Een terrasoverkapping geeft sfeer en comfort aan de tuin. De mogelijkheden voor een overkapping zijn ook steeds diverser, zowel in vorm als in materiaal. Bij een houten overkapping heb je bijvoorbeeld zelf veel invloed op het type hout en de kleurstelling. Kies daarnaast of je de overkapping direct aan de woning wilt vastmaken als veranda, of geef je toch de voorkeur aan een losse overkapping in de vorm van een tuinhuisje of prieel? Met een sfeervolle overkapping kun je vanaf nu het hele jaar comfortabel buiten zitten. 

Terrasoverkapping hout

Dankzij de diversiteit in houtsoorten is er tegenwoordig zeer veel mogelijk met het oog op een tuinoverkapping. Zo kies je uit een strakke, landelijke of klassieke stijl; allen met hun eigen kenmerken en kwaliteiten. Wil je als toevoeging een lichtkoepel, open zijkanten of juist windschermen? Geen probleem! Met duurzame houtsoorten maak je jarenlang gebruik van een luxe tuinoverkapping op maat gemaakt. Welke houtsoorten bestaan er? Je kunt denken aan geïmpregneerd vurenhout, lichtbruin grenenhout, Lariks/Douglas (extra duurzaam), Western Red Cedar en nog veel meer. 

Terrasoverkapping: dit zijn de mogelijkheden

Terrasoverkapping kunststof

Wanneer je kiest voor een veranda, dan is kunststof materiaal erg populair. Deze zijn doorgaans gemaakt van een aluminium skelet/stellage met kunststof platen. Deze overkappingen zijn duurzaam, behouden hun fraaie uiterlijk en zijn in diverse prijsklassen verkrijgbaar. Dankzij de kunststof platen heb je de mogelijkheid om ‘gewoon’ door het dak heen te kijken en dat geeft een open gevoel. Daarnaast is een veranda volledig dicht te maken met windschermen en platen, bijvoorbeeld voor in de winter. Dit open uiterlijk en de stijlvolle toepassingen van kunststof in een tuinoverkapping geven het hele jaar door comfort. 

Terrasoverkapping met toebehoren

Bij de keuze voor een terrasoverkapping is het natuurlijk ook wel zo prettig als je hier vaker dan eens kan zitten. Het toebehoren is zodoende bijna net zo belangrijk als de overkapping zelf. Creëer een gezellige zithoek door te kiezen voor een natuurlijk dak met bamboe of pergola's. Koop een heerlijke ligbank waar je met meerdere mensen in een kring kan zitten en centraal op het terras plaats je een moderne vuurschaal. Of bevestig heaters aan de overkapping. Er zijn diverse opties om de terrasoverkapping te voorzien van sfeerverhogende elementen, waardoor het een comfortabele zithoek wordt.

Terrasoverkapping: dit zijn de mogelijkheden

Meer weten over een terrasoverkapping?

Een tuinoverkapping is ideaal wanneer je ook buiten de zomer heerlijk buiten wilt zitten. Je kunt deze desgewenst nog voorzien van een kacheltje en windschermen voor extra comfort. Ben je geïnteresseerd in alle mogelijkheden? Mygo helpt je bij het vinden van een hovenier in de regio die je graag adviseert over een terrasoverkapping.

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 18 december 2018 en werd op 22 april 2022 geactualiseerd met informatie over toebehoren