Direct hulp
Terug naar blog
Tuintrends voor 2022

Tuintrends voor 2022

27 apr. '22 Door MyGo redactie

De lente is begonnen. Veel mensen bezig met de nieuwste trends; voor de vloer, het interieur én de tuin. In de afgelopen jaren hebben we door corona nog meer tijd in eigen tuin doorgebracht. Ook nu we weer naar ons werk gaan spenderen we alweer de nodige uurtjes in de tuin. Hoe maak je die dit jaar extra gezellig en comfortabel? Hoe creëer je een veelzijdige en stijlvolle tuin waar je gedurende het hele jaar van kan genieten. Maak kennis met de terras- en tuintrends voor 2022 bij MyGo.   

Tuintrends 2022: kleurrijk en vriendelijk

De nieuwe invulling van de tuin is kleurrijk; niet enkel meer groen, maar juist de kleuren roze en paars die steeds meer terugkomen. Deze hoef je niet altijd in de grond te plaatsen, maar ook potten met een unieke vorm passen steeds beter in een moderne tuin. Dat betekent niet dat deze potten de plaats van gras moeten overnemen, want de basis is nog altijd belangrijk. Zeker bij overtollige neerslag is het verstandig om een bepaalde marge aan gras in de tuin over te houden, zodat het water door de bodem kan worden verwerkt.

Rustieke en authentieke sfeer

Een andere tuintrend die al een aantal jaren gaande is, is die van de rustieke tuin, ook wel een landelijke tuin genoemd. Er komen veel landelijke aspecten in terug en de tuin vereist iets meer onderhoud; struiken, kleine bomen en een eigen moestuin zijn veelvoorkomend in deze rustieke tuinen. Daarnaast vormen natuurlijk en sfeervolle artikelen zoals houten, rieten of rotan zithoeken in combinatie met tuinkachels en vuurhaarden een fraaie toevoeging. Een landelijke tuin waar je zowel in de zomer als daarbuiten heerlijk kan relaxen. 

Tuintrends 2019

Terrastrends 2022: Ultiem relaxen in eigen tuin

Overkappingen, buitenkeukens, heaters, vuurkorven en een comfortabele loungeset. We spenderen meer en meer tijd in onze eigen tuin. Vooral in coronatijd hebben we de tuin en terras een upgrade gegeven. De buitenruimte is onze ideale plek geworden om te chillen, te socializen of een frisse neus te halen. Doordat we niet meer op vakantie konden, hebben we onze eigen vakantieparadijsje gecreëerd. Hoewel reizen weer mogelijk is, zet de trend van comfortabel genieten in eigen tuin zich ook in 2022 onverminderd voort. 

De do’s en don’ts in je tuin

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar er bestaan een aantal echte do’s en don’ts als het op tuinen aankomt. Vooral stadse tuinen werden tot voorkort vaak volledig betegeld. In tijden van ecologisch evenwicht is dat een absolute don’t. Uiteraard is een onderhoudsvrije tuin gemakkelijk, maar een volledig betegeld terras geeft bovendien niet echt die authentieke sfeer ‘van buiten’. Een gouden middenweg tussen het gemak van stenen/tegels in combinatie met groen en kleurrijke planten is een absolute do.

Een andere don’t is zomaar aan de slag gaan. De mooiste tuinen hebben een zekere cohesie en dat betekent dat de invulling goed op elkaar aansluit. Kies je ervoor de volledige achtertuin opnieuw in te vullen, ga dan aan de slag met een duidelijk plan en verdeel deze in fasen. Kies planten die bij elkaar passen en kleuren die goed matchen. Laat je ook inspireren en bezoek tuincentrum of hovenier voor meer mogelijkheden. Hierdoor zorg je voor het beste resultaat van een tuinrenovatie.

Tuintrends 2019

Tuininrichting

Kun je ook niet wachten op het nieuwe tuinseizoen en ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw tuin zijn? Laat je via de MyGo Matchmaker verder informeren door een hovenier uit de regio. Zoek niet verder en neem vanaf hier direct contact op met een professional in tuinen.