Terug naar blog
Tuintrends voor 2019

Tuintrends voor 2019

14 jan. '19 Door MyGo redactie

Het jaar is nog jong, maar nu al zijn veel mensen bezig met de nieuwste trends; voor de vloer, het interieur én de tuin. In het afgelopen jaar hebben we lange periodes met een droog weertype meegemaakt, met daarbij nieuwe plantsoorten die volledig tot bloei kwamen. Hoe maak je jouw tuin het bestand tegen langdurige droogte, maar ook bij overlast door plotselinge neerslag? Dat uiteraard afgewisseld met een veelzijdige en stijlvolle tuin waar je gedurende het hele jaar van kan genieten. Maak kennis met de tuintrends voor 2019 bij Mygo.

Tuintrends: kleurrijk en vriendelijk

De nieuwe invulling van de tuin is kleurrijk; niet enkel meer groen, maar juist de kleuren roze en paars die steeds meer terugkomen. Deze hoef je niet altijd in de grond te plaatsen, maar ook potten met een unieke vorm passen steeds beter in een moderne tuin. Dat betekent niet dat deze potten de plaats van gras moeten overnemen, want de basis is nog altijd belangrijk. Zeker bij overtollige neerslag is het verstandig om een bepaalde marge aan gras in de tuin over te houden, zodat het water door de bodem kan worden verwerkt.

Tuintrends: een rustieke en authentieke invulling

Een andere tuintrend die al een aantal jaren gaande is, is die van de rustieke tuin, ook wel een landelijke tuin genoemd. Er komen veel landelijke aspecten in terug en de tuin vereist iets meer onderhoud; struiken, kleine bomen en een eigen moestuin zijn veelvoorkomend in deze rustieke tuinen. Daarnaast vormen natuurlijk en sfeervolle artikelen zoals houten zithoeken in combinatie met tuinkachels en vuurhaarden een fraaie toevoeging. Een landelijke tuin waar je zowel in de zomer als daarbuiten heerlijk kan relaxen.

Tuintrends: de do’s en don’ts

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar er bestaan een aantal echte do’s en don’ts als het op tuinen aankomt. Vooral stadse tuinen hadden tot voorkort nog de neiging om volledig betegeld te worden, maar dat is tegenwoordig een echte don’t. Tuurlijk is het gemakkelijk, maar een volledig betegelde tuin geeft nou niet echt die authentieke sfeer ‘van buiten’. Een gouden middenweg tussen het gemak van stenen/tegels in combinatie met groen en kleurrijke planten is een absolute do.

Een andere don’t is zomaar aan de slag gaan. De mooiste tuinen hebben een zekere cohesie en dat betekent dat de invulling goed op elkaar aansluit. Kies je ervoor de volledige achtertuin opnieuw in te vullen, ga dan aan de slag met een duidelijk plan en verdeel deze in fasen. Kies planten die bij elkaar passen en kleuren die goed matchen. Laat je ook inspireren en bezoek een tuinmarkt voor meer mogelijkheden. Hierdoor zorg je voor het beste resultaat na een tuinrenovatie.

Alle tuintrends in de praktijk

Kan je ook niet wachten op het nieuwe tuinseizoen en ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw tuin zijn? Laat je bij Mygo verder informeren door een hovenier uit de regio. Zoek niet verder en neem vanaf hier direct contact op met een professional in tuinen.