Terug naar diensten
Tuin bestraten

Tuin bestraten

Wil jij je tuin bestraten? Een mooie strak betegelde tuin of een gezellig terras is zo geregeld. Er zijn tal van mogelijkheden voor verschillende materialen en ondergronden. De tuin bestraten is een specifieke klus waarbij enige kennis en ervaring nodig is. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen de juiste tegels op de juiste grond leggen.

Ben je van plan om jouw tuin te laten bestraten door een ervaren hovenier? Neem dan contact op met een van de vakmannen van MyGo. Je kunt hier snel en eenvoudig één of meerdere offertes aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten bij het bestraten van een tuin. Een hovenier kan je ook helpen bij het adviseren van een passende tuinbestrating zodat de tuin mooi past bij de stijl van je huis. Liever direct telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

Soorten bestrating

Je kunt jouw tuin bestraten met verschillende soorten materiaal. De meest voorkomende materialen voor tuinbestrating zijn: Grindtegels, klinkers of betontegels maar er zijn meer mogelijkheden. Ook de ondergrond is van belang, deze kan namelijk in cement gedaan worden maar ook op vlak opvulzand. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten bestrating:

 • Koppelstones. Dit zijn simpele klinkers waarmee je rondingen en verloop kunt aanbrengen in de tuin. Ze zijn relatief voordelig en je kunt ze in verschillende kleuren krijgen. Op die manier kun je geheel je eigen look creëren. Koppelstones zijn ook goed bestand tegen het weer en tegen kalkaanslag.
 • Betonbestrating. Betonklinkers bestaan uit grind, cement en zand. Deze vorm van bestrating is zeer stevig, maar is gevoeliger voor kalkaanslag of het ontstaan van algen en mossen. Je kunt dit zoveel mogelijk voorkomen door het beton regelmatig schoon te spuiten met een lagedrukspuit.
 • Flagstones. Flagstones zijn platen van natuursteen die in verschillende vormen te verkrijgen zijn. Ze worden meestal gemaakt van leisteen, kwartszandsteen of kwartsiet. Door de verschillende vormen geven flagstones een levendige look aan je tuin.
 • Grind. Grind is de meest voordelige vorm van bestrating en zorgt voor een nostalgische uitstraling van jouw tuin.
 • Waaltjes. Dit zijn gebakken stenen die meestal een rode kleur hebben, waardoor ze een ouderwetse uitstraling geven. Daarnaast zijn ze erg maatvast. Met waaltjes kun je een prachtig nostalgisch terras of pad in je tuin creëren.
 • Natuursteen. Natuursteen is ontzettend sterk, duurzaam en bestendig tegen het weer. Er treedt geen erosie of slijtage op en je kunt er qua look alle kanten mee op.  

Terras bestraten

Een mooi terras in de tuin is heerlijk om af en toe even lekker buiten te kunnen zitten en te kunnen genieten van het buitenleven. Wil je een terras aanleggen, dan is het belangrijk dat je weet wat voor terras je graag zou willen. Bij het bestraten van het terras is het belangrijk dat de ondergrond stabiel is, zodat de stenen niet zullen verzakken. Om die reden zal er vaak een nieuw zandbed geplaatst moeten worden. Dit zand zakt namelijk veel minder weg en zal de nieuwe bestrating veel meer ondersteuning geven dan andere zandsoorten. Het is natuurlijk wel zo fijn als de tafels en stoelen op het terras recht blijven staan. 

Kosten tuin bestraten

De tuin bestraten kan een lastige klus zijn, daarom kan het een verstandig besluit zijn om dit uit te laten voeren door een hovenier of stratenmaker. Hieronder een overzicht van de kosten voor het laten bestraten van de tuin:

 • Stratenmaker: 25-35 euro per uur
 • Bestraten: 15-55 euro per m2
 • Ophoog- en zand: 40-60 euro per m3
 • Opsluitbanden: 2-4 euro per meter

De meeste tuinbestrating wordt per m2 berekend. Er kunnen namelijk behoorlijke verschillen zitten tussen de soorten sierbestrating per m2. Hieronder een overzicht met de meest voorkomende sierbestrating en de prijs per m2. 

 • Koppelstones: 10 - 20 euro per m2
 • Betonbestrating: 10 - 30 euro per m2
 • Flagstones: 20 - 35 euro per m2
 • Natuursteen: 25 - 55 euro per m2

Wil je de kosten liever zo laag mogelijk houden? Dan is grind de meest voordelige keuze. Voor grind betaal je gemiddeld 7,50 euro per m2. Lees hier verder voor meer informatie over de prijzen bij het bestraten van een tuin.

Vind een geschikte hovenier via MyGo

Wil je graag een ervaren hovenier inschakelen voor het bestraten van jouw tuin? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende hoveniers bij jou in de buurt. Deze kun je met elkaar vergelijken op basis van bijvoorbeeld recensies, prijzen en bedrijfsinformatie. Kies vervolgens zelf de hovenier uit die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Op die manier kun je met een gerust hart deze klus uitbesteden en straks genieten van een mooie aangelegde bestrating. Liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600. Wij helpen je graag!