Terug naar tips
Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag op het terras of elders buitenshuis is voor veel mensen een doorn in het oog. Het geeft een slordige en onverzorgde uitstraling; men wil dit dan ook zo snel en effectief mogelijk verwijderen. Van groene aanslag spreken we doorgaans bij mos of algen op de klinkers en tuinmeubelen, maar ook bloempotten en overige materialen die gedurende het jaar buiten blijven staan. Deze groene aanslag kan behoorlijk hardnekkig zijn, in het bijzonder op hout en tegelwerk. Verhelpen is een pittige onderneming. Hier lees je wat je kunt doen om groene aanslag effectief te verwijderen.

Groene aanslag verwijderen op houten meubilair

Houten meubilair in de tuin biedt zeer veel mogelijkheden en juist daarom is dit materiaal zeer populair onder huizenbezitters. Bij de juiste keuze kun je dit type meubilair tevens het hele jaar buiten laten staan, maar er is één keerzijde; groene aanslag nestelt zich gemakkelijk op diverse houtsoorten. Groene aanslag in de vorm van mos of algen kunnen een flinke spelbreker zijn. Wil je dit effectief verwijderen, ga dan niet direct aan de slag met allerlei wondermiddeltjes zoals groene zeep of soda; dit kan de kwaliteit en uitstraling van het hout op de langere termijn aantasten. Begin in plaats daarvan eerst met een half harde borstel het hout voorzichtig te ‘schrobben’ en gebruik daarbij hooguit een beetje water. Mocht je hiermee de echt hardnekkige plekken niet schoon krijgen, dan kan je altijd nog beslissen om door middel van een sopje met soda en groene zeep gericht aan de slag te gaan.

Groene aanslag van de bestrating verwijderen

Tijdens de herfst en winter staat de bestrating rondom je woning bloot aan allerlei weersomstandigheden en situaties; regen, blaadjes, sneeuw, wind, hagel en noem maar op. In de voorjaar komt dan vaak het moment om de bestrating weer te fatsoeneren; het verwijderen van de ontstane groene aanslag is daar onderdeel van. Wil je dit op de meest effectieve manier doen, dan kiezen veel mensen voor een hogedrukspuit- of reiniger. Hierbij dien je echter wel secuur te werk te gaan, anders verliest de bestrating haar oorspronkelijke structuur, kwaliteit en voegwerk. Er zijn tegenwoordig overigens diverse opties die effectief werken én waartegen bestrating goed bestand is.

Geschikte alternatieven voor verwijderen groene aanslag

Alternatieven voor de hogedrukspuit zijn de gebruikelijke middelen; soda, schoonmaakazijn of een sopje met Biotex. Deze laatste optie weekt het vuil extra goed los, waardoor je met een veger de meeste groene aanslag al effectief kunt verwijderen. Voor een perfecte reiniging bestaat eveneens een geschikt impregneermiddel. Deze beschermen de bestrating extra goed tegen groene aanslag in alle perioden van het jaar.

 

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Meest gelezen

Dakisolatie: bekijk de mogelijkheden

Dakisolatie: bekijk de mogelijkheden

Zelf Muur Schilderen

Zelf Muur Schilderen

Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!