Terug naar prijzen
Drainage aanleggen kosten

Drainage aanleggen kosten

Wat kost drainage aanleggen?

Drainage aanleggen kost gemiddeld tussen de 1.000 en de 1.500 euro. De meeste mensen betalen zo’n 1.300 euro voor dit project. Drainage in je tuin aanleggen zorgt ervoor dat water na een regenbui snel wordt afgevoerd, zodat je geen last hebt van overtollig water. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van drainage aanleggen. Via de MyGo Matchmaker kun je er snel achter komen hoeveel deze klus voor jou gaat kosten. Je kunt namelijk één of meerdere offertes aanvragen bij de beste hoveniers bij jou in de buurt. Ook kun je er direct één bellen om een afspraak te maken. Uiteraard kun je ons ook telefonisch bereiken op 085 106 1600.

Prijsopbouw drainage aanleggen

De prijzen van drainage aanleggen bestaan uit de kosten van de materialen en de arbeidskosten. De arbeidskosten bepalen ongeveer 70% van de kosten van drainage aanleggen.

Tabel 1. Kosten drainage aanleggen tuin

Onderdeel drainage aanleggen

Prijs per 50 meter

Drainagebuis 50 mm

€80

Drainagebuis 60 mm

€90

Drainagebuis 80 mm

€130

Drainagebuis 100 mm

€170

Hovenier

€40-60 per uur

Kosten drainage aanleggen | Mogelijkheden & tips

Mogelijkheden drainage aanleggen

De prijs van drainage aanleggen kan variëren op basis van de aard van de klus:

  1. Oppervlaktedrainage. Heb je last van grote plassen in de tuin na een regenbui? Dan kun je drainage aanleggen in de tuin. De hovenier plaatst een sleuf in de tuin waarin drainagebuizen van 50 millimeter worden geplaatst. De sleuf wordt opgevuld met zand. De buizen worden om de vijf meter geplaatst. Deze klus kost voor 100 meter aan buizen zo’n 1.000 euro.
  2. Ringdrainage. Loopt je kelder vaak onder met water na een regenbui? Dan moet er een speciaal drainagesysteem worden aangebracht in de kelder. Hiervoor heb je buizen van 100 millimeter nodig. De buizen komen dan niet alleen door de tuin, maar ook vlak langs de gevel van je woning. De sleuf wordt met schelpen gevuld. De buizen worden tussen de 50 centimeter geplaatst. Deze klus kost zo’n 1.500 euro voor 100 meter aan buizen.
  3. Drainage tegels. Heb je last van plassen op je dakterras? Dan kun je hiervoor drainage tegels plaatsen welke het water goed afvoeren. Deze zogeheten Dreentegels kosten gemiddeld tussen de 25 tot 35 euro per vierkante meter.

Meer weten over drainage?

Een drainagesysteem in je tuin bestaat uit vele buizen die onder de grond worden geplaatst zodat ze niet te zien zijn. Deze buizen bestaan uit PVC en een omhulling. Er zijn twee soorten omhullingen:

  • Polypropeen omhulling. Een polypropeen omhulling is geschikt voor een kleibodem. Polypropeen is een kunststof en zorgt ervoor dat de buis minder snel gaat rotten. Ook is het geen probleem wanneer de kleibodem zuur is. Een buis met polypropeen omhulling kost zo’n 70 euro voor een buis van 50 meter lang en 50 millimeter breed.
  • Kokosomhulling. Een kokosomhulling is geschikt bij een veen- of zandbodem. Het heeft een levensduur van meer dan 50 jaar. Een drainagebuis met kokosomhulling kost wat meer dan één met een polypropeen omhulling: namelijk zo’n 90 euro voor een buis van 50 meter lang en 50 millimeter breed.

Kosten drainage aanleggen | Mogelijkheden & tips

Kosten vulling sleuf

Om de drainagebuizen heen wordt een materiaal geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen water in de buis dringt. Als de drainagebuizen goed omringd zijn met deze vulling, wordt de rest van de sleuf gevuld met aarde. Je kunt kiezen uit drie soorten vullingen, te zien in tabel 2:

Tabel 2. Vulling drainagesleuf kosten

Drainage vulling

Eigenschappen

Gemiddelde prijs per 1000 kilo

Drainage zand (drainzand)

Onttrekt oppervlaktewater

€80

Drainage grind

Onttrekt oppervlaktewater snel

€110

Drainage schelpen

Onttrekt oppervlakte water het snelst

€160

Bespaartips van MyGo: drainage aanleggen

MyGo heeft wat handige tips verzameld zodat je voordelig je drainage kunt aanleggen:

  1. Tuin leeghalen. Om te besparen op de arbeidskosten is het verstandig om zelf alvast de tuin helemaal leeg te maken. Zo kan de hovenier direct de drainage in de tuin aanleggen.
  2. Lokale hovenier. Door een lokale hovenier te kiezen bespaar je op de voorrijkosten. Via de MyGo Matchmaker vind je gemakkelijk een geschikte hovenier bij jou in de buurt.
  3. Zelf aan- en afvoeren. Wil je flink besparen op de arbeidskosten voor drainage aanleggen? Heb je een aanhanger, dan kun je zelf de materialen aan- en afvoeren. Het is verstandig om van tevoren te overleggen met de specialist welke materialen je precies moet aanschaffen.
  4. Meerdere offertes. Je kunt veel besparen op de kosten van drainage aanleggen door meerdere offertes aan te vragen. Offertes aanvragen bij de beste hoveniers doe je met de Matchmaker.

MyGo helpt je aan de voordeligste hovenier

Je kunt je drainage het beste laten aanleggen door een deskundige hovenier. De beste hoveniers vind je via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een handig overzicht van geschikte hoveniers bij jou in de buurt. Je kunt er direct één kiezen om een afspraak mee te maken, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je precies hoeveel jouw drainage klus gaat kosten en kun je de voordeligste hovenier uitkiezen. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.