Hovenier

Hoveniers bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste hovenier

Zoek je een hovenier die je tuin voor je kan ontwerpen, aanleggen, onderhouden of renoveren? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde hovenier bij jou in de buurt.

Je kunt de Matchmaker zowel online als telefonisch gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel naar 085 106 1600.

Hovenier bezig in de tuin

Veelgestelde vragen

Wat doet een hovenier?

Een hovenier wordt ook wel een tuinman/tuinvrouw of tuinder genoemd en kan je tuin voor je ontwerpen, aanleggen, onderhouden en renoveren. Daarnaast kun je onder andere je tuin laten bestraten, een schutting laten plaatsen, een zwembad of vijver laten aanleggen en bomen laten snoeien door een hovenier. 

De tabel hieronder toont een overzicht van onze pagina’s over de werkzaamheden van hoveniers. Daar kun je naar doorklikken als je meer wilt weten. Wil je online of telefonisch contact met een hovenier voor extra informatie of voor het maken van een afspraak? Raadpleeg dan onze Matchmaker of bel naar 085 106 1600.

Tuin ontwerpen

Boom snoeien

Schutting plaatsen

Tuin aanleggen

Boomstronk frezen

Vlonder bouwen

Tuin onderhouden

Coniferen snoeien

Vijver aanleggen

Tuin renoveren

Tuinverlichting aanleggen

Zwemvijver maken

Tuin bestraten

Tuinverlichting repareren

Zwembad aanleggen

Tuin betegelen

Gazon aanleggen

 

Nette tuin bij woning

Wat kost een hovenier?

Hoveniers werken met een uurtarief, een vaste prijs per werkzaamheid of een vaste prijs per m2. Daarnaast berekenen ze in de meeste gevallen voorrijkosten en kosten voor het gebruikte materiaal. De uiteindelijke prijs die je betaalt hangt van veel verschillende factoren af, die we hieronder toelichten. Gemiddeld betaal je voor hovenierswerkzaamheden tussen de 30 en 70 euro per uur (inclusief 21% btw).

We hebben meerdere pagina’s waarop we een gedetailleerd prijsoverzicht van hovenierswerkzaamheden geven. Hieronder hebben we die pagina’s voor je in een tabel gezet.

Kosten tuinontwerp en beplantingsplan

Kosten coniferen snoeien

Kosten tuin aanleggen

Kosten gazon aanleggen

Kosten tuin onderhouden

Kosten kunstgras aanleggen

Kosten tuin renoveren

Kosten schutting of tuinhek plaatsen

Kosten tuin bestraten

Kosten vlonder bouwen

Kosten tuin betegelen

Kosten zwemvijver maken

Kosten keramische tegels laten leggen

Kosten zwembad aanleggen

Kosten boomstronk verwijderen

Kosten tuinverlichting repareren

Kosten boom kappen

Kosten drainage aanleggen

Grasmatten leggen in woning

Welke factoren bepalen de kosten van een hovenier?

De kosten die je betaalt voor de werkzaamheden van een hovenier, hangen van veel verschillende factoren af. Allereerst spelen de werkzaamheid en de grootte van je tuin een rol: voor een arbeidsintensieve klus in een grote tuin betaal je uiteraard meer dan voor een eenvoudig klusje in een kleine tuin.

Andere kostenbepalende factoren zijn de vereiste voorbereiding en de bereikbaarheid van je tuin. Is je tuin lastig te bereiken, dan is de hovenier langer met voorbereidende werkzaamheden bezig en worden er meer uren (en dus meer kosten) berekend. Daarnaast hanteren ervaren hoveniers vaak een hoger uurtarief en komen er vaak voorrijkosten bij de prijs op.

Tot slot zijn de materiaalkosten en de kosten voor het afvoeren van oud materiaal van belang. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe schutting laten plaatsen terwijl de oude schutting er nog staat, dan worden er kosten berekend voor het verwijderen en afvoeren van de oude schutting. Bij grote klussen zijn er soms bovendien speciale machines nodig, waarvoor de kosten aan jou worden doorberekend.

Eenvoudig prijzen van hoveniers vergelijken?

Wil je tarieven van hoveniers met elkaar vergelijken om de optie te vinden die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere hoveniers.

Wil je liever direct een hovenier spreken die je meer kan vertellen over de prijzen die hij of zij berekent? Dan kun je ons Matchmaker telefoonnummer 085 106 1600 bellen of in de online Matchmaker de optie voor telefonisch contact kiezen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Tuinrenovatie

Welke voordelen biedt een hovenier?

Het inschakelen van een hovenier kent een aantal voordelen, onder andere voor je gemoedsrust en de houdbaarheid van je tuin. Hieronder hebben we die voordelen voor je op een rij gezet en lichten we ze kort toe.

Geen stress meer om de tuin

Als je zelf totaal geen groene vingers hebt, kan tuinieren de nodige hoeveelheid stress opleveren. Door tuinklussen uit te besteden aan een hovenier, wordt je veel werk uit handen genomen en hoef je je dus niet meer druk te maken om je tuin. Je hebt dus wel de lusten van een mooie tuin, maar niet de lasten. Ook kun je vaak meerdere klussen in één keer uitbesteden, waardoor je meteen klaar bent en lange tijd niet naar je tuin om hoeft te kijken.

Vakkennis, advies, ervaring en materiaal

Hoveniers weten alles van bloemen, planten en struiken. Die kennis kunnen ze inzetten om jouw idee om te zetten in een werkbaar plan en om je advies op maat te geven. Daarnaast hebben ze het geschikte materiaal in huis om je tuin zo mooi mogelijk te maken en weet je dankzij hun kennis zeker dat alles op de juiste manier wordt aangelegd en ingericht.

Sneller en langer je droomtuin

Doorgaans is een tuinklus sneller geklaard wanneer hij door een hovenier wordt uitgevoerd dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Daarnaast heeft een hovenier verstand van zaken, waardoor alles zo wordt uitgevoerd dat dat je tuin zo lang mogelijk meegaat.

Meer plezier in je tuin

Met de hulp van een professionele hovenier wordt je tuin mooier dan ooit tevoren. Dat zorgt ervoor dat je er altijd met veel plezier gebruik van kunt maken en naar kunt kijken.

Waardeverhoging van je huis

Een mooie bonus: als je een verzorgde tuin hebt, zorgt dat ervoor dat je huis meer waard wordt. Mocht je dus van plan zijn de woningmarkt te betreden, dan is het aan te raden om het onderhoud aan je tuin uit te besteden aan een hovenier.

Kunstgras leggen door hovenier

Waarop letten bij het inschakelen van een hovenier?

Als je besluit om een hovenier in te schakelen voor één of meerdere tuinklussen, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vraag voor je met een hoveniersbedrijf in zee gaat:

  • Werkt het hoveniersbedrijf met heldere tarieven, voorwaarden en garantieregelingen?
  • Beschikt het hoveniersbedrijf over de benodigde keurmerken, bijvoorbeeld het keurmerk van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners?
  • Communiceren de medewerkers van het hoveniersbedrijf op een manier die je bevalt?
  • Zijn er online veel positieve reviews over het hoveniersbedrijf te vinden?
  • Is voor beide partijen helder wat er van de samenwerking verwacht wordt en hoe de planning eruitziet?
  • Kun je offertes bij het hoveniersbedrijf opvragen en zo ja, bevatten die offertes alle benodigde informatie (materiaalkosten, voorrijkosten, startdatum voor de klus, btw)?

Hoe vind je direct de meest geschikte hovenier?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende hovenier voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een hoveniersbedrijf bij jou in de buurt dat aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over hoveniers en het verschillende werk dat zij doen. Hieronder staan nog een aantal gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.