Terug naar prijzen
Schutting laten plaatsen kosten

Schutting laten plaatsen kosten

Wat kost een schutting laten plaatsen?

Een schutting plaatsen is de ideale oplossing wanneer je wat meer privacy in je tuin wilt of je tuin wilt afschermen tegen de wind.

 • Een schutting laten plaatsen kost gemiddeld tussen de 500 en de 800 euro.
 • De gemiddelde kosten voor zo'n project bedragen zo’n 600 euro.
 • Je bent meestal minimaal 300 euro kwijt aan een schutting plaatsen en maximaal ongeveer 2.000 euro.

In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van een schutting laten plaatsen.

Direct een hovenier in de buurt?

Klik op de Matchmaker of bel 085 432 00 32

Prijsopbouw schutting laten plaatsen

De prijzen van schuttingen plaatsen kunnen variëren per houtsoort. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een schutting per materiaalsoort en de plaatsing.

Tabel 1: Schutting plaatsen; gemiddelde kosten per materiaal

Materiaal

Gemiddelde kosten

Hardhout

€90-200

Geïmpregneerd hout

€60-130

Kunststof: composiet

€50-100

Natuurlijk

€35-80

Plaatsing

€15-20 per meter

Poort schutting materialen en kosten

Als je slechts een schutting plaatst als afscheiding tussen jou en de buren, heb je geen poort nodig. Maar als de schutting geplaatst wordt als omheining van de tuin, moet je ook een poort aanschaffen. Je kunt kiezen uit een poort met een aan de bovenkant gebogen deur of een rechte deur. Ook een poort met een dubbele deur is mogelijk. De kosten van een schutting poort plaatsen vind je in onderstaande tabel:

Tabel 2: Schuttingpoort plaatsen; gemiddelde kosten per materiaal

Product

Gemiddelde kosten

Poort van hardhout

€150-750

Poort van geïmpregneerd hout

€70-400

Dubbele poort van hardhout

€600-750

Dubbele poort van geïmpregneerd hout

€350-400

Kunststof poort: composiet

€300-450

Plaatsing

€30-60

Materialen schutting laten plaatsen

Zoals in de bovenstaande tabel te zien is, kun je een schutting laten plaatsen van verschillende materialen. Hieronder staan de eigenschappen van deze materialen kort beschreven:

 • Hout. Hout is het meest populaire materiaal voor schuttingen plaatsen, mede door de natuurlijke uitstraling die het meebrengt. Je kunt onder andere kiezen uit grenen of vuren hout, maar ook bankirai van hardhout. Een houten schutting moet regelmatig worden onderhouden.
  • Geïmpregneerd hout. Deze houtsoort gaat zo’n 15 jaar mee en kan van vuren, grenen of cederhout zijn. Het is bewerkt met een impregneermiddel als bescherming tegen insecten en schimmels.
  • Hardhout. Hardhout is veel steviger dan geïmpregneerd hout. Omdat het van betere kwaliteit is, gaat het minstens 25 jaar mee. Je kunt onder andere kiezen uit beukenhout, mahoniehout en eikenhout.
 • Kunststof (composiet). Composiet is een strak samengeperst mengsel van graniet en kwarts dat resulteert in een oersterk materiaal. Een schutting van kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden en onderhoudsvrij. Qua uitstraling is er veel mogelijk: je kunt zelfs een houten look nabootsen.
 • Natuurlijk. Een natuurlijke schutting wordt gemaakt van planten en geeft een prachtige natuurlijke look aan jouw tuin. Een natuurlijke schutting moet onderhouden en bijgeknipt worden.

Prijsvoorbeeld: schutting laten plaatsen

De kosten van een schutting plaatsen verschillen uiteraard per tuin. De kosten in dit artikel zijn berekend voor een gemiddelde tuin. Heb je een kleine tuin? Dan betaal je uiteraard minder voor jouw schuttinglaten plaatsen. Met een grotere tuin zullen de kosten oplopen. Hieronder vind je een aantal prijsvoorbeelden om een beter beeld te krijgen van de mogelijke kosten voor het plaatsen van jouw schutting bij een gemiddelde tuin:

 • Voordelige schutting plaatsen. Wil je een schutting om ervoor te zorgen dat de buren niet meer je tuin in kunnen kijken? Je hoeft dan slechts een paar meter schutting aan te schaffen. Hiervoor betaal je meestal tussen de 150 en de 300 euro, inclusief de plaatsing.
 • Gemiddelde schutting plaatsen. Zoek je een schutting die een grens kan vormen tussen jouw tuin en de stoep? Dan heb je een schutting met een poort nodig. Hiervoor betaal je meestal zo’n 250 tot 600 euro, inclusief plaatsing.
 • Luxe schutting laten plaatsen. Ben je op zoek naar een stevige schutting om jouw tuin een mooie uitstraling te geven? Dan heb je een luxe schutting met poort nodig. Je betaalt dan zo’n 350 tot 800 euro, inclusief de plaatsing.

Tips van MyGo: schutting laten plaatsen

MyGo heeft een aantal tips voor je verzameld voor het plaatsen van een schutting:

 1. Gaasschermen met klimop. Houd je meer van een groene schutting? Dan kun je gaasschermen met klimop plaatsen. Gaasschermen kosten zo’n 6 euro per meter en klimop begroeiing ongeveer 15 tot 30 euro per meter. Dit geeft je schutting een prachtige groene uitstraling én is uitermate voordelig.
 2. Zelf voorbereiden. Om te besparen op de montagekosten, kun je het materiaal voor de schutting alvast zelf ophalen. Ook kun je ervoor zorgen dat de monteur overal makkelijk bij kan en dat er dus geen voorwerpen in de weg liggen. Een eventuele oude schutting of planten die op de plek van de nieuwe schutting staan, kun je het beste alvast zelf verwijderen.
 3. Bamboe. Ben je geïnteresseerd in een natuurlijke schutting maar ben je nog niet overtuigd door de mogelijkheid voor gaasschermen met klimop? Dan kun je ook een schutting van bamboe overwegen. Een bamboe schutting kost zo’n 40 tot 60 euro per meter.
 4. Waterpas. Ben je van plan om zelf een schutting aan te leggen? Dit wordt meestal afgeraden. Dat komt omdat het erg lastig is om een schutting precies waterpas aan te leggen. Als een schutting niet waterpas staat, zal het niet goed aansluiten en is je schutting niet stevig genoeg. Daarom kun je de plaatsing beter uitbesteden aan een professional.

De beste specialist vind je met MyGo

Voor het laten plaatsen van je schutting kun je het beste een professionele hovenier inschakelen. De beste tuinmannen bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker.

Hovenier in de regio nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel naar 085 432 00 32.