Terug naar diensten
Boom snoeien

Boom snoeien

Een boom is een levend wezen, en daarom gedragen ze zich in ieder jaargetijde wat anders. Net zoals mensen zich in de winter warmer gaan kleden, neemt ook een boom bepaalde voorzorgsmaatregelen. Wil je bomen snoeien, dan is het ook belangrijk om te weten wanneer je dit het beste kunt doen. Als je op het verkeerde moment begint met boomverzorging kan je een boom namelijk ernstig beschadigen.

Verder is het ook belangrijk om de leeftijd van een boom in acht te nemen. Een jong boompje van 1 jaar heeft andere behoeftes dan een wat oudere boom van 2 tot 4 jaar. Je kunt je vaak het beste laten adviseren door een hovenier, zodat je geen fouten maakt bij het snoeien. De kersenboom kun je bijvoorbeeld alleen in de periode april tot half september snoeien. De maand augustus, (doorgaans enkele weken na de kersenoogst) wordt als het optimale tijdstip gezien. Ook bij een (jonge) judasboom is het belangrijk om in het zomerseizoen, van eind juni tot midden juli te snoeien. Het voordeel van deze periode is dat de boom sneller van zijn ‘’wonden’’ herstelt. De kans op schimmelinfecties is door de relatieve warmte en droogte ook minder groot. Mocht je boom helemaal niet meer in goede staat zijn, dan kan de hovenier hem altijd verwijderen.

Boom snoeien kosten

Voor het snoeien van een boom zal een boomverzorger gemiddeld 35 tot 50 euro per uur rekenen. De totaalprijs van bomen laten snoeien zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid bomen, de hoeveelheid hout die verwijderd moet worden, en de complexiteit van de procedure. Via de Matchmaker van MyGo kun je eenvoudig een overzicht krijgen van de gemiddelde tarieven en de verwachte kosten. Of bel direct naar 085 106 1600 voor het maken van een afspraak.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!