Terug naar diensten
Boomstronk frezen

Boomstronk frezen

Een boomstronk frezen is de volgende stap in het verwijderen van een boom. Je kunt de boomstronk die achter blijft na het kappen gebruiken als tuindecoratie. Wanneer je de ruimte echter nodig hebt voor een andere invulling is de boomstronk frezen de effectiefste manier om de boomstronk weg te halen. Lees op deze pagina meer over het wegfrezen van een boomstronk en de kosten daarvan.

Ben je direct op zoek naar een hovenier die de boomstronk in jouw tuin weg kan frezen? Met de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig lokale hoveniers voor het uitvoeren van de klussen in je tuin. Vraag offertes aan, plan een afspraak in of neem eerst contact op per telefoon of per mail. Wordt je liever telefonisch aan een goede hovenier geholpen? Bel dan naar 085 106 1600.

Methodes boomstronk verwijderen

Voor het verwijderen van een boomstronk zijn meerdere methodes. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Boomstronk frezen
  • Boomstronk chemisch verwijderen
  • Boomstronk wegbranden
  • Boomstronk wegzagen
  • Boomstronk uittrekken
  • Boomstronk verwijderen met zout

Deze pagina gaat alleen over de boomstronk frezen. De andere methodes staan hier uitgelegd.

Wat kost een boomstronk frezen?

Een boomstronk frezen kun je in principe zelf doen met een stobbenfrees. Een stobbenfrees kun je op verschillende plekken huren. Vaak ben je goedkoper uit als je een hovenier inschakelt om je boomstronk te frezen. Bovendien kan een stobbenfrees je tuin beschadigen wanneer je hier niet voorzichtig mee om gaat. Een boomstronk frezen bij een hovenier kost gemiddeld namelijk zo’n 150 tot 300 euro. De kosten zijn wel afhankelijk van de grote van de klus. Wil je meer weten over de kosten van frezen? Bekijk dan dit kostenoverzicht.

Waarom frezen?

Een boomstronk frezen is de meest gebruikte methode voor het verwijderen van een boomstronk. Door een sterk wortelkanaal dat meters diep kan rijken is een boomstronk vrij lastig om te verwijderen. Het uitgraven van alle wortels neemt veel ruimte in beslag en is daarmee een aanslag op je tuin. Met frezen heb je relatief weinig schade aan je tuin. Bovendien is het een goedkope en effectieve methode om je boomstronk te verwijderen.

Een hovenier kan jou advies geven over de methode die het beste past bij jouw situatie. Ook kan hij helpen met het verwijderen van de boomstronk. Vind snel een hovenier bij jouw in de buurt met de MyGo matchmaker, of bel 085 106 1600 om telefonisch te worden geholpen.

Hoe werkt frezen?

Bij boomstronken frezen wordt er meestal gebruik gemaakt van een stobbenfrees. Dit is een speciale machine die je langs en over de boomstronk laat gaan. Door de enorme kracht achter een freesmachine verpulvert de boomstronk, en daarmee het centrum van de wortels. De diepere wortels kunnen vervolgens gewoon in de grond blijven zitten, deze zullen vanzelf vergaan. De boomstronk frezen is dus ideaal om de restanten van je boom met zo min mogelijk moeite te verwijderen. De stobbenfrees is er in een kleine uitvoering, die je als een soort grasmaaier kunt duwen, en een grote uitvoering in de vorm van een wagentje.

Hoe moet ik mij voorbereiden?

Als voorbereiding op het frezen is het handig om te weten wat de afmetingen van de stronk zijn. Door rekening te houden met de afmetingen kan je de beste frees uitzoeken voor jouw situatie en beperk je de kans op onbedoelde schade aan je tuin. Verder is het verstandig om te zorgen dat de ruimte om de boomstronk heen leeg is. Zo ervaar jij of de hovenier geen hinder tijdens het werken.

Hoe diep moet de boomstronk worden verwijderd?

De meeste freesmachines kunnen boomwortels tot wel 50 cm diep verpulveren. Alle boomwortels die dieper zitten dan dit zijn meestal geen hinder meer voor normale tuinactiviteiten. Mocht je nou bijvoorbeeld een zwembad willen aanleggen of een nieuwe boom terug willen planten, dan kan het handig zijn de wortels alsnog uit te graven. Je kunt er in dat geval ook voor kiezen om de boomstronk direct uit te (laten) graven, zonder deze eerst weg te frezen.

Schakel hulp in bij MyGo

Heb je hulp of advies nodig van een professional? Bij MyGo vind je de beste hoveniers uit jouw regio op één plek. Met de Matchmaker vergelijk je gemakkelijk aanbevolen vakmannen voor jouw klus. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan of plan direct een datum. Heb je spoed of wil je liever telefonisch worden geholpen? Onze klantenservice staat voor je klaar. Bel 085 106 1600 en wij helpen je met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!