Terug naar diensten
Boomstronk frezen

Boomstronk frezen

Een boomstronk kan vaak vervelende problemen opleveren. Ook als een grote boom gekapt is blijven de wortels en stronken immers in de grond achter. Bij het aanleggen van een nieuw terras, tuinverlichting of riolering kan dat voor complicaties zorgen. Een boomstronk verwijderen kun je natuurlijk altijd zelf proberen, maar dit is zwaar en bijzonder tijdrovend werk. Bovendien zit een wortel vaak zo diep dat een mens ze er nooit zonder hulp uit kan krijgen. In dit geval kun je het beste een hovenier inschakelen. Hij beschikt over de zware apparatuur die nodig is om een boomstronk te verwijderen.

Boomstronk verwijderen frezen

Een beproefde methode bij bomen verwijderen is een boomstronk uitfrezen. Er wordt hierbij gebruikt gemaakt van een zogeheten stobbenfrees. Dit is een freesmachine waarmee wortels van een gerooide boom kapot gemaakt worden. De stobbenfrees kun je krijgen in een kleine uitvoering, zodat je er zelf achter plaats kunt nemen, of in de vorm van een wagentje waar je op kunt zitten. Een boom verwijderen met de stobbenfrees gaat relatief simpel, omdat de machine de wortels simpelweg verpulverd. Wortels tot op wel 50 cm diepte kunnen zo worden verwijderd. Het wordt aangeraden om een stobbenfrees te laten besturen door een hovenier, aangezien de kracht van de machine ook schade aan kan richten. Je kunt een freesmachine echter ook zelf huren om een boom te verwijderen. Dit kost gemiddeld zo'n 90 euro per dag.

Een hovenier bij jou in de buurt vind je snel en gemakkelijk via de Matchmaker van MyGo. Of telefonisch via: 085 432 00 32