Terug naar diensten
Coniferen snoeien

Coniferen snoeien

Een groot voordeel van coniferen is dat de meeste soorten altijd groen blijven. Ook in de winter is je tuin daardoor voorzien van een mooie groene haag. Coniferen snoeien is om de zoveel tijd echter wel belangrijk. Als je dit nalaat, kunnen er vergroeiingen optreden, waardoor de boom andere planten kan verstikken.

Coniferen snoeien wanneer

Coniferen kun je doorgaans het beste aan het begin van de zomer snoeien. Eind mei, begin juni wordt in de regel als de beste periode gezien. Je kunt een coniferenhaag eventueel ook nog in augustus snoeien, als een soort winterbeurt. Na september wordt coniferen snoeien afgeraden, omdat de boom dan minder snel herstelt. Een grote winterconifeer kun je meestal twee keer snoeien, één keer in mei en nog een laatste keer in augustus of begin september. Ook bij een jonge conifeer kun je prima een paar centimeter wegknippen. Op die manier kan de boom mooi dichtgroeien en zal hij later niet teveel uitwaaieren.

Coniferen snoeien kosten

De kosten van coniferen snoeien zijn vooral afhankelijk van de hoeveelheid. Als de hovenier meerdere coniferen moet snoeien of een hele haag is hij daar meestal een dagdeel mee bezig. In dat geval kun je uitgaan van een gemiddelde prijs van 150 tot 200. euro. Je kunt eventueel wat hoveniers met elkaar vergelijken om de goedkoopste optie te vinden. Bij MyGo kun je eenvoudig een goed prijsoverzicht opvragen. Dit is ook telefonisch mogelijk via: 085 106 1600. Wij snoeien je conifeer met plezier!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!