Zwemvijver kosten

Zwemvijver kosten

Wat kost een zwemvijver?

Het aanleggen van een zwemvijver van 30 vierkante meter en een diepte van 150 centimeter kost zo’n 40.000 euro. Een zwemvijver van 30 vierkante meter met een diepte van 100 centimer kost ongeveer 25.000 euro. Een zwemvijver is ideaal omdat het een natuurlijke uitstraling biedt én je kunt genieten van zwemmen in je eigen tuin. Bovendien hoef je een zwemvijver in tegenstelling tot een zwembad niet zelf te onderhouden. In dit artikel kun je alles vinden over de soorten zwemvijvers inclusief de voordelen. De precieze kosten voor jouw zwemvijver kom je te weten door de MyGo Matchmaker te gebruiken. Hier kun je offertes aanvragen bij specialisten of direct een afspraak maken voor een situatieopname. Meer informatie over de Matchmaker vind je door te bellen naar 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw zwemvijver kosten

De precieze prijzen van een zwemvijver kunnen we helaas niet schematisch weergeven, omdat deze klus in iedere tuin andere werkzaamheden en kosten met zich meebrengt. Omdat alle zwemvijvers verschillend zijn, kun je het beste een offerte aanvragen als je wilt weten hoeveel deze klus voor jou gaat kosten. Je kunt via de MyGo Matchmaker één of meerdere offertes aanvragen. Als je wilt weten wat jouw mogelijkheden zijn, kun je vaak ook eerst een situatieopname laten doen door de specialist. Zo weet je precies wat voor zwemvijvers geschikt zijn voor jouw tuin, wensen en budget. Ook kun je bellen naar 085 106 1600 voor meer informatie over de Matchmaker.

Wat kost een zwemvijver?

Soorten zwemvijver

Er zijn drie soorten zwemvijvers: de standaard zwemvijver, de natuurvijver en de koivijver.

  • Standaard zwemvijver. Dit is een rechthoekige vijver met een zwemgedeelte, een filter en een plantengedeelte. Het zwemgedeelte is door deze filter vrij van planten en dus ideaal om in te zwemmen. Het plantengedeelte zorgt voor een natuurlijke zuivering van het water. De prijs hiervan ligt meestal tussen de 25.000 en de 40.000 euro voor 30 vierkante meter, afhankelijk van de diepte.
  • Natuurvijver. Een natuurvijver kan behalve rechthoekig ook andere, natuurlijkere vormen aannemen. Het hele bassin beschikt over zuiverende planten en de zijkanten lopen over in de tuin, wat de natuurvijver een prachtige natuurlijke uitstraling geeft. Een natuurvijver is meestal goedkoper dan een standaard zwemvijver, omdat de zijkanten niet recht gemaakt hoeven te worden.
  • Koivijver. Een koivijver is een zwemvijver waarin ook vissen leven. Hiervoor moet de vijver ten minste 80 centimeter diep zijn. Behalve zuiverende planten heeft de koivijver ook een vijverpomp nodig om optimale leefomstandigheden te garanderen voor de vissen. Vraag van tevoren wel even na welke vissen geschikt zijn voor een koivijver.

Zwemvijver aanleggen werkzaamheden

Voor het aanleggen van een zwemvijver moet eerst de grond worden uitgegraven met een graafmachine. Daarna wordt er een betonnen, gewapende plaat ingegoten van minstens 20 centimeter dik. De betonnen wanden van de vijver worden opgemetseld en zijn ook minstens 20 centimeter dik. Een voordeligere optie is vijverfolie, wat minder stevig is en sneller kapot gaat door scheuren of ophopend vuil. De zwemvijver werkt met een collector, die het zuivere water verzamelt, en een circulatiepomp, die het water rondpompt. Qua onderhoud heeft een zwemvijver het alleen nodig dat je af en toe de filterende planten bijknipt of een blaadje of takje verwijdert. Voor de kostenverschillen tussen de methode met de graafmachine en die met folie kun je een vakspecialist contacteren via de MyGo Matchmaker.

Wat kost een zwemvijver?

Hoe kun je een zwemvijver verwarmen?

Je kunt een zwemvijver verwarmen op verschillende manieren, zoals met warmtepompen, met externe verwarming of met zonnewarmte. Het is verstandig om de temperatuur onder de 26 graden te houden en de zwemvijver het eerste jaar na de plaatsing onverwarmd te laten, zodat de planten voldoende kunnen groeien. Jonge planten kunnen namelijk nog niet goed tegen verwarming. Je kunt extra warmte verkrijgen door een donker afdekzeil aan te schaffen, omdat dit zonnewarmte opvangt. Als je wilt weten hoeveel het zal kosten om jouw zwemvijver te verwarmen, neem dan contact op met onze specialisten. De beste specialisten bij jou in de buurt kun je vinden via onze Matchmaker.

6 Voordelen zwemvijver aanleggen

Er zit een aantal voordelen aan het aanleggen van een zwemvijver:

  1. Minimaal onderhoud. Je hoeft het water in een zwemvijver niet zelf te onderhouden. Dit wordt namelijk gedaan door de planten die in de vijver leven.
  2. Milieuvriendelijk. Omdat een zwemvijver zichzelf op een natuurlijke wijze reinigt, is de zwemvijver een milieuvriendelijke keuze.
  3. Beter voor het lichaam. Het water in een zwemvijver is beter voor het lichaam dan chloorwater in zwembaden, omdat het op een natuurlijke manier wordt gereinigd. Het water is met name beter voor de huid, de ogen en het haar.
  4. Geen bacterievorming. Doordat water in een zwemvijver voortdurend in beweging is, ontstaat er geen bacterievorming in de zwemvijver, wat in een zwembad wel gebeurt.
  5. Natuurlijke look. Een zwemvijver is volledig geïntegreerd in de rest van de tuin en heeft hierom een natuurlijke uitstraling.
  6. Bespaar energie. Met de filterplanten in een zwemvijver bespaar je veel energie ten opzichte van een zwembad, dat meer energie verbruikt om het chloorniveau op peil te houden.

De beste specialist vind je met MyGo

De gemiddelde kosten van een zwemvijver zijn bijna niet te berekenen, omdat iedere zwemvijver uniek is. Daarom kun je het beste de MyGo Matchmaker gebruiken om te weten te komen hoeveel een zwemvijver plaatsen precies voor jou gaat kosten. Via de Matchmaker ontvang je een overzicht van geschikte specialisten bij jou in de buurt. Je kunt direct bellen of mailen voor een afspraak, maar je kunt ook eerst een situatieopname laten doen. Ook kun je één of meerdere offertes vragen. Zo weet je precies hoeveel jouw klus gaat kosten en wat jouw mogelijkheden zijn. Voor vragen over de Matchmaker kun je bellen naar 085 106 1600.  

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!