Terug naar prijzen
Boom kappen kosten

Boom kappen kosten

Wat kost een boom kappen?

De kosten van een boom kappen bedragen gemiddeld zo’n 500 tot 700 euro. De minimale kosten zijn 400 euro en maximaal betaal je ongeveer 800 euro voor het kappen van een boom. Een boom kappen is geschikt wanneer de boom in de weg staat of wanneer de boom ziek of onstevig is. Je kunt direct een afspraak maken voor een boom kappen via de MyGo Matchmaker. Je ontvangt dan een handig overzicht met de contactgegevens van geschikte hoveniers bij jou in de buurt. Je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen zodat je precies weet hoeveel de klus voor jou gaat kosten. Voor vragen over de Matchmaker kun je telefonisch terecht op 085-432 00 32.

Prijsopbouw kosten boom kappen

Soort klus

Gemiddelde kosten

Kleine boom kappen (hoogte tot 6m, omvang tot 20cm)

€400

Gemiddelde boom kappen (hoogte 6-8m, omvang 20-35cm)

€600

Grote boom kappen (hoogte vanaf 8m, omvang vanaf 35cm)

€800

Boomstronk verwijderen

€50-200

Mogelijkheden boom kappen

De kosten van een boom kappen verschillen dus op basis van de hoogte en de omvang van de boom. Vanzelfsprekend kost het meer om een grote boom te kappen dan een kleine. Er zijn drie manieren om een boom te kappen:

  1. Laten vallen. Als er voldoende ruimte in de tuin is, kan een boom onderin in één keer worden afgezaagd. De hovenier maakt al een inkeping om te bepalen naar welke kant de boom valt. Laten vallen is de snelste en goedkoopste methode om een boom te kappen. Tot slot wordt het houd in stukken gezaagd en verwijderd.
  2. Klimmen. Vaak is er niet voldoende ruimte om een boom te laten vallen. Dan klimt de hovenier in de boom en zaagt hij of zij deze in stukken af. Vervolgens wordt het hout verwijderd.
  3. Hoogwerker. Bij sommige bomen is het niet veilig om te klimmen, bijvoorbeeld omdat ze onstevig of ziek zijn. Dan huurt de hovenier een hoogwerker in en zaagt de boom in stukken af. Deze manier van een boom kappen is prijziger, omdat je ook de huur van de hoogwerker moet betalen.

Boomstronk laten verwijderen kosten

Als de boom gekapt is en het hout afgevoerd, blijft alleen de boomstronk nog over. Deze kun je het beste laten verwijderen door dezelfde hovenier die ook de boom heeft gekapt. Zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten. Een boomstronk verwijderen kost meestal tussen de 50 en 200 euro. Bij boomstronken met een doorsnee van meer dan 80 centimeter kunnen deze kosten tot 500 euro bedragen. Het verwijderen van een boomstronk kan worden gedaan door middel van uitgraving of met een stobbenfrees. Het is belangrijk dat je van tevoren aangeeft aan de hovenier wat je daarna met de plek waar de boom stond wilt doen. Dit bepaalt namelijk hoe diep de boomstronk moet worden verwijderd. Meer informatie over het verwijderen van een boomstronk vind je in dit artikel.

Tips van MyGo: boom kappen

Als je een boom wilt kappen, moet je met een aantal dingen rekening houden. MyGo heeft wat tips voor een boom kappen voor jou op een rijtje gezet:

  1. Vergunning. Als je een boom wilt kappen, heb je meestal een omgevingsvergunning nodig, ookal staat de boom in je eigen tuin. Het kan even duren voordat je de vergunning hebt, dus houd hier rekening mee in je planning. Je kunt de vergunning aanvragen bij je eigen gemeente.
  2. Hout afvoeren. Zodra de boom gekapt is, ligt er een heleboel hout in je tuin. Het wordt aangeraden om van tevoren met de hovenier af te spreken wie het hout zal afvoeren. Het is namelijk erg veel werk om dit zelf te doen. Zorg er daarom voor dat het afvoeren van het hout al bij de prijs in zit.
  3. Hovenier. Het scheelt een hoop gedoe om een professionele hovenier in te schakelen voor het kappen van jouw boom. Bovendien is het veiliger. Het is namelijk best gevaarlijk om een boom te laten vallen of om zelf in een boom te klimmen om deze te kappen. Een hovenier heeft de nodige ervaring en zorgt ervoor dat de klus goed verloopt. Daarom raden wij het aan om deze klus uit te besteden aan een hovenier.

Een geschikte hovenier vind je met MyGo

Voor het kappen van een boom kun je voor de veiligheid het beste een hovenier inhuren. De hovenier heeft het benodigde gereedschap om de boom veilig en snel te kappen. Een geschikte hovenier voor jouw klus kun je vinden met de Matchmaker van MyGo. Via onze Matchmaker ontvang je een handig overzicht met de beste hoveniers bij jou in de buurt. Je kunt hen direct bellen of mailen voor een afspraak, maar je kunt ook eerst een offerte aanvragen. Zo weet je precies hoeveel de klus ongeveer gaat kosten. Je kunt bij MyGo zelfs meerdere offertes aanvragen, zodat je de kosten van verschillende hoveniers kunt vergelijken. Hiermee kun je veel geld besparen. Gebruik dus de Matchmaker om de beste en de voordeligste hovenier in jouw regio te vinden. Je kunt ook bellen naar 085-432 00 32.