Terug naar diensten
Tuinverlichting repareren

Tuinverlichting repareren

Een storing of kortsluiting van je tuinverlichting heeft meestal te maken met vocht in de tuinspots of grondspots. Als een van deze uitvliegt, kan de aardlekschakelaar om veiligheidsredenen ook afslaan. Zulke problemen zijn natuurlijk vervelend, maar ook te voorkomen. Het is sowieso aan te raden om bij nieuwe tuinverlichting voor een relatief laag voltage te kiezen, bijvoorbeeld 12v in plaats van 230v. Door middel van een transformator wordt de spanning op het juiste niveau gebracht en neemt de kans op storingen ook merkbaar af.

Ten eerste is het belangrijk dat grondspots met een hoog voltage van 230v altijd geaard worden. Deze behuizing voor elektrische apparatuur is geen luxe maar noodzaak. Check bij een storing ook altijd of de grondspots en tuinspots geen vocht bevatten. Haal voorafgaand aan deze controle wel de spanning van de apparaten. Een veel voorkomende oorzaak van vochtschade, is versleten rubber of andere beschadigingen in de kabel. Ook het gebruik van halogeenlampen in de spots kan vochtschade veroorzaken. Deze lampen produceren zoveel warmte dat de druk in de spots sterk toeneemt. Bij het afkoelen (en daarmee de afnemende druk) kan de spot water naar binnen zuigen. LED-lampen zijn daarom vaak een betere optie dan halogeen.

Tuinverlichting repareren kosten

De kosten voor tuinverlichting repareren zijn afhankelijk van het uurloon van de elektricien, de materiaalkosten en de aard van het probleem. Je kunt doorgaans rekening houden met prijzen tussen de 50 en 250 euro. Een exacte prijs bij een vakman bij jou in de buurt vind je snel en gemakkelijk via de Matchmaker van MyGo. Of bel direct naar 085 106 1600 voor een overzicht.