Terug naar diensten
Tuin Verbouwen

Tuin Verbouwen

Bij een tuin verbouwing moet je vooral denken aan een nieuwe indeling van de tuin. Misschien wil je een vijver laten graven, verschillende bomen kappen, meer ruimte maken voor een grasveld, of juist verschillende paden met aangrenzende bloemperkjes aanleggen. Deze werkzaamheden vallen allemaal onder de noemer tuinverbouwing. Met een ervaren hovenier kun je snel een algemeen ontwerp samenstellen waarin de voorwaarden van de verbouwing uiteen worden gezet.

Tuin verbouwen plan samenstellen

Een tuin veranderen doe je niet zomaar. Voor het kappen van bomen of het graven van een zwembad heb je bepaalde apparatuur nodig. Bovendien is het gevaarlijk om hier zelf zomaar mee aan de slag te gaan. Schakel bij een tuin renovatie dan ook altijd een ervaren hovenier in. In het geval van een tuin ophogen kan hij de beste plek selecteren, en bij een tuin opknappen kan hij aangeven welke delen het meeste hulp nodig hebben. Als je bijvoorbeeld een heuveltje aan wilt laten leggen of een verhoogde plantenbak wilt, wil je immers zeker weten dat deze niet na twee maanden alweer verzakt.

Tuin verbouwen kosten

Tuin renovatie is een parapluterm, dus de precieze kosten van een tuin verbouwen zullen afhangen van de gekozen werkzaamheden. Het aanleggen van een zwembad is immers aanzienlijk duurder dan het neerzetten van een schutting of het kappen van twee bomen. De gemiddelde kosten van een grondige tuin verbouwing komen doorgaans neer op € 5000,- euro. Voor informatie over precieze werkzaamheden kun je terecht bij de hoveniers van MyGo via de Matchmaker. Of bel direct naar: 085 432 00 32