Terug naar tips
Dakgoot reparatie zelf uitvoeren

Dakgoot reparatie zelf uitvoeren

De dakgoot vangt regen- en smeltwater vanaf het dak op en verplaatst dit effectief naar verticale afvoerpijpen die het water de grond in laten lopen. Wanneer zich problemen voordoen met de dakgoten, dan zal je dit vrijwel direct merken in de vorm van een lekkage of vochtplekken op de muur. Veel problemen rondom de dakgoot zijn door jezelf op te lossen. Lees wat je kan doen voordat je een dakdekker inschakelt. 

Dakgoot reparatie met speciale tape

Wanneer je zelf dakgoten gaat repareren, dan is speciale reparatietape het meest voor de hand liggende middel. Deze tape is geschikt voor diverse materialen zoals PVC, aluminium en zinken dakgoten. De tape hecht zich direct aan het oppervlak en zorgt er zo voor dat een lekkage snel verholpen kan worden. De dakgoot reparatietape is eveneens UV bestendig en zal dus gedurende het jaar vast blijven vasthouden. Je kan de tape zelf op maat afknippen. Tot slot kan je met reparatietape verzakte of losgekomen dakgoten effectief herstellen.

Dakgoot reparatie pasta

Dakgoot reparatie pasta is voornamelijk geschikt bij lekkages. De pasta hecht zich stevig en vast aan zinken, PVC en metalen dakgoten. De pasta spuit je op het punt van de lekkage of op een plek waar de dakgoot is losgekomen, zodat de dakgoot weer haar gebruikelijke functie kan vervullen; het opvangen en afvoeren van hemelwater. De pasta voeg je door middel van een kwast toe aan de dakgoot en deze vormt onmiddellijk een weerbestendige beschermlaag die langere tijd effectief blijft.

Dakgoot reparatie: 'voorkomen is beter dan genezen'

Een motto dat ook van toepassing is op de dakgoten. Wil je problemen met de dakgoten voorkomen, zorg er dan voor dat regelmatig de dakgoten worden bijgehouden. Daarbij kan je denken aan het verwijderen van takken en vuiligheid uit de dakgoten, maar ook het controleren van de dakgoot doorloop en of er geen sprake is van verzakkingen waardoor water lastiger wegloopt. Zo voorkom je eventuele schade in de toekomst.