Dakdekker

Hieronder vind je gedetailleerde informatie over alle klussen die vallen binnen de werkzaamheden van een dakdekker.

Over elke werkzaamheid vind je een beschrijving waar in elk geval de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Hoe kun jij je voorbereiden op de klus
 • Hoe gaat de klus in zijn werk
 • Welke voor- en nadelen brengt de klus mee
 • Wat komt er verder bij de klus kijken

Ook vind je hier de MyGo matchmaker. Met deze matchmaker vind je gemakkelijk een dakdekker die past bij jouw situatie en jouw klus door heel Nederland.

Om te zorgen dat je alles gemakkelijk kunt vinden kan je onderwerpen aanklikken in de inhoudsopgave.

Bovendien vind je in elk stukje tekst handige aanklikbare links die je doorverwijzen naar pagina's die relevant zijn bij de betreffende klus.

We hopen dat je snel en gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt en wensen je een goede ervaring!

Dakgoot reinigen

Dakgoot reinigen

Dakgoot laten schoonmaken, waarom?

Zit de dakgoot vol met bladeren, takken en/of ander vuil? Dan is het belangrijk om deze schoon te maken. Doe je dit niet, dan kan het regenwater niet goed afgevoerd worden, waardoor het water naar beneden valt. Daarnaast kunnen er lekkages ontstaan of is het mogelijk dat de hele dakgoot afbreekt door het zware gewicht van al het vuil. Ook zorgt de vochtige omgeving van de dakgoot ervoor dat insecten hier graag als broedplaats gebruik van maken. Om deze eventuele problemen te voorkomen is het dus van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw dakgoot goed gereinigd wordt.

Kosten dakgoot laten schoonmaken

Omdat je te maken hebt met hoogtes is het voor je eigen veiligheid het beste om jouw dakgoot te laten schoonmaken door een ervaren dakdekker. Zij beschikken over de juiste kennis, ervaring en veiligheidsmaatregelen voor het uitvoeren van deze klus. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 50 euro en 75 euro voor 10 meter goot. De totaalprijs is met name afhankelijk van de lengte, hoogte en bereikbaarheid van jouw dakgoot.

Voor hulp bij het vinden van een geschikte dakdekker kan je snel en gemakkelijk gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier vind je meerdere specialisten bij jou in de buurt die je met elkaar kan vergelijken. Het is ook mogelijk om één of meerdere offertes op te vragen. Zo kan je vervolgens de dakdekker uitkiezen die het beste past bij jouw wensen en behoeften. Bel je liever? Dat kan ook via 085 – 432 00 32.

Dakpannen coaten

Dakpannen coaten

Dakpannen coaten, waarom?

Een dakpan coaten betekent simpelweg dat je deze schoonmaakt en een nieuwe toplaag aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat je beschadigingen zoals mosgroei en ander vuil verwijdert en daarmee eventuele grotere problemen zoals het scheuren of breken van de pannen kan voorkomen. Een dakpan gaat in Nederland ongeveer een halve eeuw mee. De dakpannen worden voortdurend blootgesteld aan de wisselende weersomstandigheden waardoor er geleidelijk slijtage zal ontstaan. Om de levensduur zo lang mogelijk te houden is het aan te raden om de pannen goed te onderhouden. Het coaten van de dakpannen kan daarom bijdragen aan de levensduur van jouw pannendak.

Dakpannen coaten of vervangen?

Het kan zijn dat de kwaliteit van de dakpannen te slecht is om deze nog te coaten. Het is daarom van belang om eerst goed te kijken naar de huidige staat van de pannen. Je kan hierbij letten op de hoeveelheid dakpannen die stuk zijn, de mate waarin de oppervlakte van de pannen oneffenheden bevat of de ligging van de pannen. Een dakdekker kan door middel van een dakinspectie het beste bepalen of je de dakpannen kan laten coaten of dat je ze beter kan laten vervangen.

Voor- en nadelen dak coaten

Er zitten een aantal belangrijk voor- en nadelen aan het coaten van een pannendak. Hieronder vind je de belangrijkste argumenten:

Voordelen

 • Coaten zorgt voor een betere wering tegen mos, algen, water en vuil.
 • Het is voordeliger dan een nieuwe dakbedekking
 • De schoonmaak en nieuwe toplaag is een duurzame oplossing en zorgt ervoor dat het dak nog makkelijk 15 jaar mee kan.

Nadelen

 • Coaten pakt alleen de oppervlakte en de zichtbare problemen aan. Hierdoor blijven eventuele problemen in de ondergrond of de constructie van de dakpannen ongemoeid.

Kosten dakpannen coaten

De gemiddelde prijs voor de reiniging ligt tussen de 5 en 15 euro per m2 en voor de coating betaal je gemiddeld tussen de 10 en 20 euro per m2. De totaalprijs voor het reinigen en coaten van jouw dakpannen is dus sterk afhankelijk van jouw dakoppervlak. Heb je bijvoorbeeld een dakoppervlakte van 40m2, dan zit je op een totaalbedrag van ongeveer 900 euro inclusief arbeid en btw.

Voor hulp bij het reinigen en coaten van jouw dakpannen kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kan je snel en eenvoudig verschillende dakdekker bij jou in de buurt vinden en met elkaar vergelijken. Het is mogelijk om één of meerdere offertes aan te vragen om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten voor jouw klus. Kies vervolgens de dakdekker die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32 en je wordt direct in contact gebracht met een specialist uit jouw regio.

Renovatie dak

Renovatie dak

Renovatie dak, wanneer?

Zie je beschadigingen zoals scheurtjes of verzakkingen in jouw dak? Dan kan het zijn dat het dak toe is aan een renovatie. Indien je twijfelt kan je het beste eerst een dakinspectie laten uitvoeren door een ervaren dakdekker. Hij kan vervolgens aangeven welke werkzaamheden en materialen er nodig zijn om het dak te herstellen. Het is belangrijk om jouw dak met regelmaat even te checken op eventuele beschadigingen. Hoe eerder je daarbij bent, hoe kleiner de kans dat het probleem zich uitbreidt. Een goed dak biedt immers een beschermende kwaliteit en zekerheid voor een woning.

Soorten dakrenovaties

Er zijn een aantal situaties waarbij een dakrenovatie met enige regelmaat voorkomt, zoals:

Renovatie pannendak

Dakpannen kunnen bij heftige weersomstandigheden zoals storm, regen of vorst breken, scheuren of verzakken. Dit kan voor vervelende problemen zorgen zoals lekkages of het doorlaten van koude lucht in de woning. Indien dit gebeurt bij meerdere dakpannen, is het verstandig dit zo snel mogelijk te laten repareren. Mochten de pannen met regelmaat beschadigd raken, dan kan je een volledige renovatie overwegen.

Renovatie bitumen dakbedekking

Naast dakpannen is een bitumen dakbedekking zeer gevoelig voor aantasting, lekkages en kleine scheurtjes. Doordat er verschillende lagen moeten worden aangebracht ontstaan er eerder scheuren, waardoor de kans op lekkages vergroot. Daarnaast is het belangrijk bij een bitumen dakbedekking om deze regelmatig te checken op takken, bladeren en ander vuil. Indien dit niet verwijderd wordt kan het regenwater niet goed wegkomen en vergroot de kans op beschadigingen en lekkages.

Renovatie bij asbest

Het renoveren van daken met asbest is een klus die uitermate zorgvuldig uitgevoegd dient te worden. De overheid wil dat alle daken in 2024 asbestvrij verklaard kunnen worden en geeft hiervoor op dit moment diverse subsidieregelingen voor vrij. Het zijn op dit moment vooral nog oudere stallen van boerenbedrijven die beschikken over een dakbedekking met asbest. Het is inmiddels 30 jaar geleden dat er een verbod is gekomen op de bouw van daken met asbest. Deze worden dus hopelijk allemaal gerenoveerd voor 2024.

Kosten dakrenovatie

De gemiddelde prijzen voor een dakrenovatie verschillen per type dak. Voor een plat dak betaal je gemiddeld tussen de 70 en 100 euro per m2 en voor een schuin dak tussen de 90 en 125 euro per m2 inclusief arbeid en btw.

Voor hulp bij het renoveren van jouw dak kan je via MyGo in contact komen met verschillende dakdekkers bij jou in de buurt. Met behulp van de MyGo matchmaker vind je snel en eenvoudig geschikte vakmannen uit jouw regio. Je kan de specialisten vervolgens met elkaar vergelijken en zelf bepalen welke dakdekker het beste past bij jouw wensen en behoeften. Het is ook mogelijk om één of meerdere offertes op te vragen om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten voor jouw klus. Liever telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32.

Bitumen dakbedekking aanbrengen

Bitumen dakbedekking aanbrengen

Bitumen dakbedekking plaatsen, waarom?

De meeste platte daken zijn in Nederland voorzien van bitumen dakbedekking. Het materiaal komt voort uit de productie van ruwe olie. Dit bevat verschillende eigenschappen die geschikt zijn voor het bedekken van een dak, namelijk:

 • Blijft goed zitten op diverse materialen.
 • Waterdicht.
 • Kan zich weren tegen chemische stoffen.
 • Is eenvoudig en snel te herstellen.
 • Is relatief voordelig.

Aan ieder voordeel zit helaas een nadeel. Hieronder vind je de belangrijkste nadelen wat bitumen betreft:

 • Relatief korte levensduur (ongeveer 25 jaar, pannendaken kunnen wel 80 jaar meegaan).
 • Is niet goed bestand tegen UV-straling.
 • Door de benodigde verschillende lagen, vergroot de kans op lekkage.  
 • Takken, bladeren en ander vuil moeten regelmatig verwijderd worden. Anders kan het regenwater niet goed wegkomen.

Soorten bitumen dakbedekking

Het is belangrijk om te weten dat er twee soorten bitumen bestaan: SBS en APP. Hieronder de belangrijkste verschillen:

SBS bitumen

SBS bitumen is zeer elastisch en een grote hechtkracht. Daardoor is dit type zeer geschikt voor allerlei soorten ondergrond, zoals isolatie of hout. Daarnaast zorgt de elasticiteit er ook voor dat het eventuele problemen zoals krimpen of uitzetten van het onderliggen materiaal goed opgevangen kan worden. Een nadeel van SBS is dat het minder goed bestand is tegen UV-straling. Dit kan verholpen worden door er een extra schutlaag van lei of grind op te leggen. Doe je dit niet? Dan heb je kans dat het oppervlak na verloop van tijd poreus wordt.

APP bitumen

Deze soort bitumen is minder elastisch dan SBS, maar wel beter bestand tegen UV-straling en extreme temperaturen. APP wordt vooral toegepast op daken die amper kunnen krimpen of uitzetten.

Wat kost bitumen dakbedekking?

De gemiddelde prijs voor een bitumen dakbedekking ligt ongeveer tussen de 45 en 55 euro per m2 inclusief arbeid en btw. De kosten zijn daarbij o.a. afhankelijk van de oppervlakte van het dak, de huidige staat van het dak en het soort bitumen dat je kiest.

Voor hulp bij het plaatsen van jouw bitumen dakbedekking kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Daar kan je snel en eenvoudig verschillende dakdekker vinden bij jou in de buurt. Deze kan je met elkaar vergelijken en vervolgens de specialist uitzoeken die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het is mogelijk om één of meerdere offertes op te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus. Bel je liever? Neem dan contact op via 085 – 432 00 32 en je wordt direct in contact gebracht met een geschikte dakdekker bij jou in de buurt.

EPDM leggen

EPDM leggen

EPDM dakbedekking, waarom?

EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) bestaat uit een groep synthetische rubbers of elastomeren. Deze vorm van dakbedekking wordt veelvuldig gebruikt, omdat EPDM een effectieve, waterdichte structuur heeft en duurzaam geproduceerd wordt. Daarnaast heeft EPDM een gemiddelde levensduur van ongeveer 40 jaar en kan het gerecycled worden. Ook is deze populaire dakvorm eenvoudig aan te brengen, is het bestand tegen zeer hoge temperaturen en heb je geen last van onkruid of ander vuil.

EPDM dakbedekking aanleggen

EPDM is om de zojuist genoemde redenen hard op weg om de meest gebruikte dakbedekking voor platte daken te worden. Met name omdat dit een van de  meest duurzame vorm is voor het bedekken van je dak. Naast EPDM zie je ook heel veel bitumen dakbedekkingen, deze wordt aangebracht met een dakbrander. Het is mogelijk om EPDM over een bitumen laag heen te leggen, maar het is heel belangrijk dat dit goed gebeurd. Anders kunnen er vervelende situaties ontstaan waarbij er vocht vast komt te zitten tussen de lagen en je vervolgens alles opnieuw moet laten doen.

Wat kost EPDM?

De gemiddelde prijs voor een EPDM dakbedekking ligt rond de 50 euro per m2 incl. btw. EPDM is een kunststofdakbedekking dat 100% recyclebaar en rotbestendig is.

Voor hulp bij het aanleggen van jouw EPDM dakbedekking kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Daar vind je de geschikte dakdekkers bij jou in de buurt. Je kan via MyGo snel en eenvoudig meerdere offertes opvragen, zodat je een dakdekker kan vinden die goed aansluit bij jouw wensen en behoeften. Ook is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met een specialist in jouw regio. Dit kan via 085 – 432 00 32.

Rieten dak onderhoud

Rieten dak onderhoud

Rieten dak, waarom?

Een rieten dak geeft een authentiek en nostalgisch beeld door zijn charmante en natuurlijke uitstraling. Deze vorm van dakbedekking gaat ver terug in de tijd en is nog altijd een populair en duurzaam product voor een woning. Daarnaast brengt riet koelte in de zomerdagen en warmte in de winterdagen. Dit komt door de holle stengel die zorgt voor een goede isolatie en een warmte reflecterende werking. Ook kan het riet na zijn levensduur als dakbedekking eenvoudig hergebruikt worden als brand- of meststof en vervult daarmee de cradle-to-cradle kringloop.

Rieten dak vervangen

Een rieten dak gaat ongeveer 40 jaar mee, mits deze goed onderhouden wordt. Indien het niet goed onderhouden wordt, kunnen er namelijk eerder mossen, algen en schimmels optreden waardoor het riet zijn natuurlijke beademing verliest. Ook zal het rieten dak dan langer vochtig blijven, waardoor de groei van de schimmels alleen maar bevordert wordt. Zorg er daarom voor dat je een rieten dak periodiek laat onderhouden door een ervaren dakdekker. Zij hebben de kennis en ervaring in huis om een rieten dak netjes te onderhouden en eventueel te repareren. Je kan er bijvoorbeeld wel zelf voor zorgen dat het riet zo goed mogelijk kan drogen door eventuele bomen zoveel mogelijk uit de buurt te houden van het dak. De takken en bladeren zorgen namelijk voor schaduw, waardoor het dak langer vocht vasthoudt.

Kosten rieten dak

De prijzen voor het vervangen van een rieten dak liggen gemiddeld rond de 80 euro per m2 inclusief materiaal, arbeidsloon en btw. Ook het weghalen van de oude dakbedekking, het plaatsen van de nieuwe bedekking en de afwerking zitten daarbij inbegrepen.

Voor hulp bij het vervangen of aanleggen van een rieten dak kan je vrijblijvend gebruik maken van de MyGo matchmaker. Daar kan je snel en eenvoudig een geschikte dakdekker vinden bij jou in de buurt. Je kan vervolgens meerdere offertes opvragen of direct een afspraak maken. Liever telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32.

Dak Vervangen

Dak Vervangen

Dak vervangen, wanneer?

Een dak gaat tussen de 25 en 80 jaar mee, indien deze goed onderhouden wordt. De totale levensduur is daarbij sterk afhankelijk van het type dak. Gaat het om een bitumen dakbedekking, dan zit je eerder rond de 25 jaar. Heb je dakpannen? Dan kunnen deze wel 80 jaar meegaan. Het kan voorkomen dat er heftige weersomstandigheden zoals een storm of hevige regenbuien plaatsvinden waardoor een dak plotseling gerepareerd of vervangen moet worden.

Dak vervangen, tijdsbestek?

Een dakdekker kan door middel van een inspectie beoordelen in welke staat het dak zich bevindt en welke werkzaamheden nodig zijn om het dak te herstellen. Een dakdekker kan gemiddeld 50m2 dak per dag vervangen, hierbij zit het weghalen van de oude dakbedekking, het leggen van het nieuwe dak en de afwerking inbegrepen.

Soort dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking waaruit je kan kiezen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende daken en de gemiddelde kosten en levensduur:

Soort dak

Gemiddelde levensduur

Gemiddelde kosten per m2 (incl. arbeid en btw)

Bitumen (plat dak)

25 jaar

€40

Riet (hellend dak)

40 jaar

€80

PVC (plat dat)

40 jaar

€70

EPDM (plat dak)

50 jaar

€50

Dakpannen (hellend dak)

80 jaar

€80

Kosten dak vervangen

De prijzen voor een nieuw dak liggen gemiddeld tussen de 75 en 150 euro per m2. Dit is inclusief het weghalen van de oude dakbedekking, materiaal en btw. De kosten verschillen per type en soort dak. De totaalkosten voor het vervangen van een dak zijn verdeeld in ongeveer 50% materiaal-, 40% arbeids-, 5% voorrij- en 5% afvoerkosten.

Voor hulp bij het vervangen van jouw dak kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Daar kan je snel en eenvoudig verschillende dakdekkers in jouw regio vinden en vervolgens met elkaar vergelijken. Je kan meerdere offertes opvragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus. Kies daarna zelf de dakdekker die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact met een dakdekker bij jou in de buurt? Bel dan 085 – 432 00 32.

Alles over dakdekkers

Alles over dakdekkers

Het kan voorkomen dat er iets aan je dak moet gebeuren. Of het nou een volledige dakrenovatie, kleine reparatie of periodiek onderhoud betreft, het liefst schakel je hier een bekwaam vakman voor in. Voor de diverse werkzaamheden aan het dak kun je via MyGo een geschikte vakman bij jou in de regio vinden. Via MyGo vraag je vrijblijvend een offerte aan en krijg je de kans om verschillende vakmannen de vergelijken. Via onze matchmaker vind je de geschikte vakmannen bij jou in de buurt. 

Dakdekkers

De dakdekkers van MyGo kunnen nagenoeg elke klus op het gebied van daktechniek uitvoeren. Via MyGo kun je zelf makkelijk aangeven welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Vervolgens zoeken wij een vakman in de regio die aan jouw eisen voldoet. Zo kun je bijvoorbeeld vakmannen inschakelen voor daklekkage , dakgootreparaties en het plaatsen van dakpannen. Naast het repareren van jouw dak(goot) kunnen de dakdekkers ook een volledige dakrenovatie uitvoeren. Mocht je dak aan vernieuwing toe zijn, dan kun je via MyGo hier een erkende dakdekker voor inschakelen. Dakdekkers zijn er ook om onderhoud aan uw dak te verzorgen. Zo staan de vakmannen klaar voor klussen zoals het schoonmaken van de dakgoot, impregneren van de schoorsteen en het coaten van de dakpannen. En ook voor het isoleren van uw dak  ben u bij ons aan het juiste adres. Een goede dakisolatie leidt tot een lagere energierekening. 

Dakbedekkingen:

Op MyGo vind je voor elk type werkzaamheid en dakbedekking een geschikte vakman. De dakdekkers die wij bieden werken onder andere met de dakbedekkingen die hieronder vermeldt staan.:

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra je een gratis offerte opvraag, maken wij een selectie van geschikte vakmannen die zich in jouw omgeving bevinden. Je ontvangt vervolgens een overzicht met de aanbiedingen van de dakdekkers in de regio, dit alles geheel vrijblijvend. Ook is het een optie om een vakman langs te laten komen, zodat hij een betere inschatting van de situatie en het kostenplaatje kan maken. Daarnaast leer je vakman gelijk kennen.

Keurmerken

De dakdekkers die je via MyGo kunt vinden beschikken over een keurmerk. Wij houden van transparantie, daarom kun je naast de keurmerken ook de ervaringen van vorige klanten inzien. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Onze dakdekkers beschikken over diverse keurmerken. De keurmerken die je tegen kunt komen vind je in het overzicht hieronder:

 • Vebidak: Het keurmerk Vebidak geeft aan dat de dakdekker is aangesloten bij de brancheorganisatie voor bitumen en kunststof daken. Hiermee wordt de kwaliteit van dergelijke dakwerkzaamheden gewaarborgd.
 • Dakmerk: Het keurmerk voor dakdekkersbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen omtrent platte daken.
 • Dakmeester: Stichting Dakmeester is het landelijke netwerk van gekwalificeerde dakdekkers en materialen voor het hellende dak. Dakdekkersbedrijven die hierbij zijn aangesloten dragen de titel ‘Dakmeester’ en kunnen als de beste dakpannen leggen.
 • Dumebo DWS: De branchevereniging voor dakdekkersbedrijven die de kwaliteit omtrent metalen daken waarborgt.
 • KOMO: Het keurmerk dat waarborgt dat het dakdekkersbedrijf enkel kwalitatieve dakbedekking gebruikt.
 • VCA (veiligheid): Certificaat voor dakdekkersbedrijven die voldoen aan de eisen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu.

Ben je op zoek naar een dakdekker? Via MyGo kom je gemakkelijk in contact met een erkend dakspecialist bij jou in de regio. Maak gebruik van de matchmaker of neem telefonisch contact op met de klantenservice door te bellen naar 085 - 432 00 32.

 

Dakgoot Reparatie

Dakgoot Reparatie

Het kan gebeuren dat je te maken krijgt met een lekkage aan je dakgoot. Dakgootlekkage komt voor bij oude dakgoten, maar ook bij een relatief nieuwe dakgoot kan lekkage optreden. Dit is dan vaak het gevolg van een slechte montage. Om gevolgschade te voorkomen is het verstandig om de dakgoot te laten repareren.

Reparaties

In de meeste gevallen ontstaat een lekkage aan de dakgoot door schade of scheuren in de dakgoot zelf. Vaak hoeft een dakgoot niet meteen vervangen te worden. Een reparatie volstaat in dat geval. Hoe de dakgoot gerepareerd wordt hangt af van het materiaal, hieronder vind je diverse opties. 

Repareren metalen dakgoot

Bij het repareren van een metalen dakgoot wordt vaak gebruik gemaakt van zink. Verder worden materialen zoals aluminium, koper en RVS ook gebruikt bij het repareren van een metalen dakgoot. Voor kleinere gaten en scheuren wordt vaak EPDM gebruikt als reparatie materiaal. Voor grotere schade worden vaak op maat gemaakte stukken van het materiaal waar de dakgoot van gemaakt is gebruikt, bijvoorbeeld zink.

Reparatie kunststof dakgoot

Naast dakgoten die gemaakt zijn van zink, zijn er ook dakgoten gemaakt van kunststof. Denk hierbij aan materialen zoals PVC, polyester of plastic. Bij een dakgoot gemaakt van kunststof kan de schade volledig gerepareerd worden met EPDM.

EPDM voor dakgootreparatie

 Indien je een beete handig bent, kun je een dakgootreparatie vaak zelf uitvoeren. Hieronder vind je een aantal dingen om rekening mee te houden als je een dakgoot wilt repareren met EPDM.

 • Zorg ervoor dat de dakgoot schoon is alvorens je EPDM aanbrengt. Als de dakgoot schoon, droog en vetvrij is hecht EPDM beter op je dak,
 • Zorg voor voldoende materiaal zodat je genoeg materialen hebt om de klus volledig af te maken. 
 • Indien je de vloeibare variant van EPDM gebruikt, zorg er dan voor dat de EPDM goed gemengd is. 

Wil je de dakgoot reparatie toch laten uitvoeren door een erkend vakman? Ook dat kan bij MyGo. Via MyGo kom je gemakkelijk in contact met een erkend dakspecialist bij jou in de regio. Maak gebruik van de matchmaker of neem telefonisch contact op door te bellen naar 085 - 432 00 32.  

Dakgoot Vervangen

Dakgoot Vervangen

Een dakgoot gaat niet voor altijd mee. Op een gegeven moment is de dakgoot. Doordat de dakgoot versleten is kunnen er lekkages optreden, wordt het water niet meer goed afgevoerd en in sommige gevallen kan de constructie zelfs een gevaar gaan vormen. Dan is het verstandig om de dakgoot te vervangen. Indien je een beetje handig bent, kun je zelf proberen om de dakgoot te verwijderen. De zomer is hiervoor een geschikt moment. Vervolgens kun je een dakdekker inschakelen om een nieuwe dakgoot te installeren. Uiteraard kan een dakdekker ook de dakgoot voor je verwijderen. Via MyGo heb je snel een vakman gevonden.

Dakgoot vervangen bij een rijtjeshuis

Woon je in een rijtjeshuis? Dan deel je in de meeste gevallen de dakgoot met de buren. In dat geval dragen jij en je buren samen de verantwoordelijkheid onderhoud en dus ook het vervangen van de dakgoot. Indien de dakgoot dus beschadigd is, of aan vervanging toe is, dan is het raadzaam om eerst met de buren af te stemmen wat de te nemen stappen zijn. De beide partijen kunnen dan samen offertes opvragen bij dakdekkers en zo een kostenplaatje maken. Indien de huizen een vergelijkbare lengte hebben, zullen de kosten dus ook evenredig verdeeld kunnen worden. 

Vervangen dakgoot

Alvorens je de dakgoot laat vervangen, is het belangrijk om te bedenken wat er in plaats van de oude dakgoot moet komen. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, en elk materiaal heeft zijn eigen pluspunten. Een dakgoot van zink gaat dan bijvoorbeeld weer langer mee, en een koperen dakgoot is weer heel duurzaam en kan makkelijk bewerkt worden. Als je de dakgoot wilt laten vervangen kun je dit het beste overlaten aan een vakman. Bij het vervangen van de dakgoot wordt er gewerkt op hoogte, wat de nodige gevaren met zich meebrengt. Daarnaast beschikt de dakdekker over de juiste apparatuur om de nieuwe dakgoot te installeren. 

Kosten vervangen dakgoot

De kosten van het vervangen van de dakgoot bestaan uit materiaalkosten en arbeidskosten. Zoals eerder vermeld kunnen de materiaalkosten variëren. Zo zijn zink en koper relatief duur. Kunststof is goedkoper, maar gaat op zijn beurt weer minder lang mee. Voor meer informatie over de kosten en procedure bij het vervangen van de dakgoot kun je een kijkje nemen op onze pagina over het vervangen van de dakgoot.

Ga jij je dakgoot vervangen en wil je hierbij hulp van een erkend vakman? Kijk dan op MyGo en gebruik de matchmaker om een vakman bij jou in de buurt te vinden. Kom je er niet uit? Wij zijn ook telefonisch te bereiken op 085 - 432 00 32

Leien dak leggen

Leien dak leggen

In Nederland wordt lei als sinds jaar en dag gebruikt voor het bedekken van daken. Oudere panden hebben momenteel zelfs nog daken die van echt, ouderwets lei gemaakt zijn. Vandaag de dag zijn er ook veel kunstof varianten beschikbaar welke de functionele eigenschappen van lei combineren met het herkenbare uiterlijk. Op de Nederlandse markt zijn er twee veel voorkomende leisoorten. Deze soorten bestaan uit vele dochtermerken waardoor je veel opties hebt bij het kiezen van een leien dakbedekking.

Het verschil tussen kunstlei en natuurleisteen

De natuurlijke voor van leisteen, natuurleisteen, wordt op bijna elke continent gedolven, hierdoor bestaan er veel variaties van natuurleisteen.  Hierdoor heb je als klant veel keuze qua kleur. Naast de diversiteit in kleur vinden veel klanten de kleine imperfecties die natuurleisteen heeft een mooie uitstraling geven. Natuurleisteen gaat een leven lang mee, hier tegenover staat wel de hogere prijs van natuurleisteen. Kunstlei is goedkoper, echter is de levensduur van kunstlei ook een stuk korter.

Lekkage leien dak

Natuurlei is zeer goed bestand tegen weersinvloeden, lekkages en waterschade komen hierdoor weinig voor. Het is daarbij wel belangrijk om het dak goed te onderhouden, schoon te houden en te controleren op eventuele schade. Bij het aanleggen van kunstlei, wordt ook vaak coating aangebracht, de coating zorgt ervoor dat vocht en vuil wordt afgestoten. De coating kon in de loop van de tijd wel wegslijten, daarom is het belangrijk om de coating periodiek te reinigen en te ontmossen. Hierdoor wordt het water beter afgevoerd en voorkom je schade aan de coating als gevolg van schimmelvorming. 

Repareren van leien dak

Indien je het leien dak wilt laten repareren, dan is het verstandig om een erkend vakman in te schakelen. De vakman bezit kennis over de stoffen die wel en niet toepasbaar zijn op de leisoort in kwestie. Als hierin fouten gemaakt worden, dan kun je de lei verdere schade toebrengen waardoor de kosten hoger uitvallen. Wil je meer informatie over de eigenschappen van een leien dak? Kijk dan eens op onze pagina gewijd aan leien daken.

Via MyGo vind je een professionele dakdekker in jouw regio. Gebruik de Matchmaker om dakdekkers te vinden en de tarieven eenvoudig te vergelijken. Of bel onze klantenservice op 085 - 432 00 32.  

Lichtkoepel plaatsen

Lichtkoepel plaatsen

Een lichtkoepel kan een mooie toevoeging zijn aan het traditionele plafond. Een lichtkoepel zorgt voor extra licht in de woning, waardoor je minder kunstlicht nodig hebt en dus op je kosten kunt besparen.

Een lichtkoepel op het platte dak 

De meeste lichtkoepels worden geplaatst op een plat dak. Dit omdat het effect van een lichtkoepel op een plat dak het meeste tot zijn recht komt. Daarnaast is ook de wijze van monteren op een plat dak eenvoudig uit te voeren door een dakdekker, hierdoor zullen de kosten ook lager uitvallen. Het is echter wel mogelijk om een lichtkoepel op een hellend dak te plaatsen.

Het plaatsen van de lichtkoepel

Het plaatsen van de lichtkoepel is relatief eenvoudig de bevestigen op het dak. Bij het plaatsen van een lichtkoepel is het belangrijk dat de dakdekker er rekening mee houdt dat regenwater makkelijk van de lichtkoepel af kan glijden. Door er voor te zorgen dat het water goed weg kan lopen wordt de kans op alg groei kleiner gemaakt en zal de lichtkoepel daardoor langer schoon blijven. Een periodieke schoonmaakbeurt blijft echter wel raadzaam. Naast het plaatsen van de lichtkoepel zal de dakdekker er ook voor zorgen dat de lichtkoepel goed beschermd is tegen inbraak 

De kosten van een lichtkoepel

De kosten van een lichtkoepel zijn niet makkelijk te duiden. Er bestaan namelijk heel veel verschillende soorten lichtkoepels. Sommige lichtkoepels kosten slechts 40 euro, waar ander type lichtkoepels wel 800 euro kunnen kosten. De hoogte van de kosten hangen af van aspecten zoals het materiaal, de isolatie, mate van inbraakpreventie en de plek waar de lichtkoepel geplaatst wordt.

Via MyGo kun je de verschillende tarieven van vakmannen vergelijken. Gebruik de online matchmaker, of raadpleeg onze telefonische klantenservice door contact op te nemen met 085 - 432 00 32. 

Onderhoudscontract dak | 2021

Onderhoudscontract dak | 2021

Het goed onderhouden van het dak is van groot belang. Sommige taken kun je zelf uitvoeren, maar voor ingrijpende operaties heb je de hulp van een professional nodig. Je kunt hiervoor een onderhoudscontract afsluiten met jouw dakdekker. Door het afsluiten van dit contract kan jouw dakdekker een paar keer per jaar langs komen om het dak te inspecteren. Zo zorg je ervoor dat eventuele beschadigingen op tijd ontdekt worden en de reparaties minimaal zijn. 

De kosten van een onderhoudscontract

De kosten van een onderhoudscontract variëren per dakdekker. De hoogte van het bedrag hangt onder andere af van jouw persoonlijke eisen. Hoe vaker je de dakdekker per jaar langs wilt laten komen, hoe duurder dit uiteraard wordt. De kosten op jaarbasis lijken op het eerste gezicht veel, echter door jouw dak meerdere malen per jaar te laten inspecteren voorkom je de hoge kosten van grote reparaties. Het loont op de langere termijn dus vaak om een onderhoudscontract te nemen. Lees hier meer over de gemiddelde kosten van een onderhoudscontract voor het dak.

Het vergelijken van onderhoudscontracten

Alvorens je overgaat tot het betalen van een jaarlijkse vergoeding voor een onderhoudscontract, wil je natuurlijk graag eerst de verschillende contracten vergelijken. Via het platform van MyGo kun je makkelijk informatie opvragen en middels de geboden offertes de diverse contracten met elkaar vergelijken. Zo kun je zelf bepalen wat voor jou het passende onderhoudscontract is. 

Via de matchmaker vind je snel en gemakkelijk erkende dakdekkers bij jou in de regio. Ook kun je telefonisch contact opnemen met de klantenservice door te bellen naar 085 - 432 00 32

PVC dakbedekking aanbrengen

PVC dakbedekking aanbrengen

PVC is dakbedekking gemaakt van kunstof en wordt net als bitumen uitgerold over het dak en precies op maat gemaakt door de stof te snijden.

Het aanleggen van PVC

PVC heeft vele voordelen. Zo is het onderhoudsvriendelijk, kun je PVC recyclen en heeft het daarnaast een lange levensduur. De PVC rollen worden bevestigd middels lijm en vervolgens vastgeblazen door middel van een mechanische föhn die het geheel verhit. Professionele dakdekkers beschikken over dergelijke apparatuur en de kennis om het PVC veilig aan te leggen. 

De kosten van PVC

De kosten voor het aanleggen van PVC verschillen regelmatig per dakdekker. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de  ervaring die dakdekkers hebben met het aanleggen van PVC, of de contacten met materiaalleveranciers waar dakdekkers over beschikken. Via MyGo kun je diverse dakdekkers en hun prijzen vergelijken. Meer informatie over de gemiddelde prijs van PVC kun je vinden op onze pagina over het aanleggen van PVC dakbedekking.

Wil je dakbedekking van PVC laten aanleggen? Dan is het verstandig om een erkend vakman in te schakelen. De dakdekkers van MyGo helpen je hier graag bij. Vind ze via onze matchmaker, of bel de klantenservice! Je kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 432 00 32

Schoorsteen Impregneren

Schoorsteen Impregneren

Om er voor te zorgen dat het dak in een goede staat verkeert moet er veel onderhoud gepleegd worden, zo is ook af en toe de schoorsteen aan de beurt. Een schoorsteen komt aan veel weersinvloeden bloot te staan, het is daarom ook niet gek dat er schimmelvorming of beschadiging van het voegwerk op kan treden. Hierdoor kan de effectiviteit van de schoorsteen afnemen met als gevolg dat rook en vocht terug kan slaan. Om dit te voorkomen is het verstandig om de schoorsteen te impregneren. Bij het impregneren van de schoorsteen wordt er een dunne bescherminglaag aangebracht. Deze bescherminglaag zorgt er voor dat het voegwerk van de schoorsteen geen vocht meer binnenlaat. Hierdoor blijft het metselwerk droog en kan de openhaard probleemloos opgestookt worden. 

Impregneren van schoorsteenvoegen

Alvorens je een specialist inschakelt om de schoorsteen te laten impregneren is het belangrijk om na te gaan over het voegwerk nog in orde is. Mocht je merken dat het voegwerk aan het afbrokkelen is, merkbare tekenen van schimmel vertoon of verzakt is, dan is impregneren zinloos. De schoorsteen zal dan eerst gerenoveerd moeten worden. Door te impregneren kan deze schade in de toekomst dus voorkomen worden. 

Voor meer informatie over de kosten van het impregneren kun je terecht op onze pagina gewijd aan het impregneren van de schoorsteen. Wil je graag jouw schoorsteen laten impregneren? Schakel dan een erkend vakman in. De dakdekkers van MyGo staan voor je klaar. Vind ze met onze matchmaker, of bel de klantenservice! Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085 - 432 00 32.

Stormschade Dak Repareren

Stormschade Dak Repareren

Door de ligging van ons land hebben we in Nederland af en toe te maken met hevige wind en fikse stormen. Soms gaat dit gepaard met regen en hagel. Helaas raken er tijdens dergelijke stormen veel daken in Nederland beschadigd.

Schade aan dakpannen door storm

Als je dak schade heeft geleden door toedoen van een storm, kun je het beste gelijk tot actie overgaan. Door de schade komt de interne constructie van het huis, hierdoor kan de schade snel toenemen. In dat geval is het verstandig om snel contact te zoeken met een erkend dakdekkerHet is hier bij wel aangeraden om eerst te controleren of enkel de dakpannen beschadigd zijn, of dat ook de constructie daaronder aangetast is. Betreft het enkel de dakpannen? Dan kun je zelf nieuwe dakpannen kopen en deze plaatsen.

Verzekering bij stormschade 

Stormschade zit vaak bij de opstalverzekering inbegrepen. De precieze voorwaarden kun je opvragen bij je eigen verzekeraar. Om de schade te toetsen, zal er een expert van de verzekering een bezoek brengen. Daarom is het verstandig om de verzekeraar te bellen voordat reparatie werzaamheden van start gaan om te voorkomen dat de vergoedde kosten lager uitvallen. 

Wil je meer weten over de vergoeding bij eventuele stormschade? Kijk dan eens op onze pagina gewijd aan verzekeringen en schade.

Heb je last van stormschade en wil je de schade laten repareren? Via MyGo vind je een geschikte vakman bij jou in de buurt! Gebruik de online matchmaker of bel onze klantenservice op 085 - 432 00 32

Zinken dakgoot plaatsen

Zinken dakgoot plaatsen

Een zinken dakgoot is een aantrekkelijke aanvulling op het huis. Zink is licht materiaal, heeft een lange levensduur en heeft daarnaast een uitstraling veel mensen aanspreekt. Helaas kan een zinken dakgoot, zoals elk materiaal, op den duur toch een keer kapot gaan. Het is daarom belangrijk om de dakgoot goed te onderhouden.

Repareren van zinken dakgoot

Bij de aanschaf van een dakgoot ontvang je in principe een fabriekgarantie van tien jaar. Deze garantie geldt echter wel pas als je kunt aantonen dat je geregeld onderhoud laat plegen aan de dakgoot. Mocht je dit niet doen, dan krijg je mogelijk geen garantie op de dakgoot.

Incidenteel vertoont zink roesten, het voordeel van zink is echter dat roest bij zink dient als een bescherming laag voor het resterende materiaal. De roestlaag zal de dakgoot dus niet doen wegslijten. Mocht de roestlaag je toch tegenstaan, dan kun je altijd besluiten om deze over te laten schilderen. 

Op maat gemaakte zinken dakgoot

Alvorens je een dakgoot gaat aanschaffen, is het van belang dat je de juiste lengte van de dakgoot bepaalt en welke kanten van het huis je bedekt wilt hebben. Het is ook verstand rekening houden met het type materiaal, zo kun je bijvoorbeeld voor de beugels van de dakgoot niet zomaar voor een ander materiaal gaan. Zink heeft namelijk de eigenschap dat het kan reageren met andere materialen wat een lelijk effect kan veroorzaken op de dakgoot.

Het is belangrijk dat de dakgoot in de herfst en winterperiode regelmatig gereinigd wordt, dit kom dat de dakgoot in deze periode veel vuil en bladeren zal bevatten. Als vuil en water lang in de dakgoot blijven zitten, kunnen er stoffen vrijkomen die het zink aantasten. Door de ontstane corrosie krijgt zink een gehavend aanzicht. Door een tweecomponentencoating toe te passen kun je het zink weer herstellen. Een dergelijke coating moet je altijd aanbrengen als je bitumen dakbedekking hebt. Bitumen bevat namelijk ook stoffen die het zink aan kunnen tasten. Dit kan de dakgoot binnen enkele jaren doen verslijten, waar deze normaal decenia meegaat.

Wil je meer weten over de kosten van een zinken dakgoot? Kijk dan eens op onze pagina over zinken dakgotenWil je een reparatie laten uitvoeren, of je dakgoot laten onderhouden? Via de Matchmaker van MyGo staan er gespecialiseerde dakdekkers klaar uit de regio. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 085 - 432 00 32

Lekkage dak

Lekkage dak

Of je nou een pannendak hebt, of een plat dak met een bovenlaag van bitumen of EPDM, het kan gebeuren dat dat er een lekkage optreedt. Als je vermoedt dat je een lekkage hebt, zoek dan biij het opsporen van de lekkage altijd naar de meest logische weg die water kan nemen, Denk hierbij aan afhellende stukken, of plekken waar water zich makkelijk kan verzamelen. Of je nou over een pannendak of een plat dak beschikt, regelmatig onderhoud aan het dak en de dakgoot is belangrijk om lekkages te voorkomen. 

Repareren van daklekkage

Daklekkage kan nare gfevolgen hebben en zal daarom snel aangepakt moeten worden. De grootte van de operatie verschilt per geval. In veel gevallen is een kleine reparatie voldoende om verdere schade te voorkomen, maar soms zal het hele dak vervangen moeten worden. Een dakdekker zal eerst het dak inspecteren alvorens hij met de reparatie van het dak begint. 

Verzekering bij daklekkage

Of de geleden schade aan het dak in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de opstalverzekering hangt af van een paar dingen. Bij lekkage die ontstaan is door toedoen van weersinvloeden, of andere dingen die buiten de invloed van de eigenaar lagen, dan kan vaak een groot deel of zelfs de volledige schade vergoed worden. Was de schade echter de voorkomen? Dan is de kans dat de verzekeraar de schade uitkeert klein, Het is daarom belangrijk dat je de schade goed documenteert en vastlegt. Het is aangeraden om direct foto's te maken van de geleden schade, hierdoor kan de verzekeraar een goede inschatting maken van het te vergoeden bedrag. 

Kosten van reparatie dak

Het kosten van het herstellen van lekkage aan het dak kunnen hoog opopen. Gaat het bijvoorbeeld slechts over één dakpan, dan zal de prijs meevallen. Maar als de lekkage veel schade heeft veroorzaakt moet er naar waarschijnlijkheid een groot deel van de dakbedekking vervangen worden wat tot veel kosten kan leiden. Wil je meer weten over de kosten per vierkante meter, of meer weten over wat er wordt gedekt door de verzekering? Kijk dan eens op onze pagina gewijd aan daklekkages en verzekeringen bij waterschade. 

Heb je last van daklekkage en wil je de opgelopen schade laten repareren door een erkend vakman? Via MyGo vind je een geschikte vakman die actief is in jouw regio. Gebruik de Matchmaker om een expert bij jou in de buurt te vinden, of bel direct naar 085 432 00 32.

Lekkage Gevel

Lekkage Gevel

Gevellekkage

De gevel is een belangrijk deel van de woning. De gevel van een huis is bedoeld om de woning tegen weersinvloeden van buitenaf te beschermen, daarnaast helpt de gevel ook om de energiekosten laag te houden. Een lekkage aan de gevel kan dan ook veel nadelige gevolgen hebben. Is je gevel beschadigd? Aarzel dan niet om via MyGo een geschikte vakman in de regio te vinden.

Oorzaken van gevellekkage

Aan gevellekkage kunnen meerdere oorzaken ten grondslag liggen. Een veelvoorkomende oorzaak is geveldoorslag. Bij geveldoorslag slaat vocht aan de buitenkant van de muur door naar de binnenkant van het huis. Dit kan veroorzaakt worden door gebrekkig voegwerk, waardoor dit vaker voorkomt bij oudere woningen. Gevellekkage kan ook het gevolg zijn van fouten gemaakt in het bouwplan voor de woning. Voorbeelden van dergelijke fouten zijn bijvoorbeeld wanden niet slecht op elkaar aansluiten, een dak waar kieren zijn opengelaten of fouten gemaakt in het voegwerk. 

Opsporen van gevellekkage

Voor het opsporen van een lekkage kun je allereerst kijken naar plekken waar (koude) lucht binnenkomt, daarnaast kun je ook kijken of er verkleuringen zichtbaar zijn. Dit zijn tekenen van gevellekkage. Voor het opsporen van de lekkage kunt u dakdekkers en lekdetectieexperts inschakelen. Deze vakmannen beschikken over speciale apparatuur zoals infraroodcamera's, spouwcamera's en ulrasone geluidsdetectie om het probleem goed in kaart te brengen. Hierdoor hoeft er dus niets opengebroken te worden om het lek te traceren. 

Kosten van gevellekkage 

De meeste dakspecialisten hanteren een vast uurtarief. Echter kan vochtbestrijding in muren en gevels aanzienlijk duurder uitvallen omdat dergelijke problem niet gemakkelijk te verhelpen zijn. Allereerst zijn er kosten voor het impregneren van de muren met water-werende vloeistof. Daarnaast moet je rekening houden met voeg- en reinigingswerk waar kosten voor gerekend worden. Wil je meer weten over de geschatte kosten van het repareren van geen gevellekkage? Kijk dan eens op onze pagina gewijd aan gevellekkage

Heb je last van een gevellekkage? En wil je een afspraak maken met een erkend vakman bij u in de buurt? Via MyGo kun je gemakkelijk een offerte aanvragen of bellen via: 085 - 432 00 32.

Ontmossen Dak

Ontmossen Dak

Dakpannen ontmossen

In Nederland zijn er veel daken die te maken krijgen met begroeiing van mos. Het vochtige klimaat in Nederland vormt een ideale groeipplek voor mos en algen. Mosvorming komt vooral voor op pannendaken, golfplaten, shingles en lei. Een bescheiden hoeveelheid mos op het dak heeft geen grote gevolgen, maar een grote hoeveelheid mos kan de levensduur van je dak aantasten. Het is daarom belangrijk om regelmatig het dak te laten ontmossen.

Waarom het dak ontmossen? 

Er zijn een aantal redenen om het dak op je woning te verwijderen.

 • Het verlengt de levensduur van de dakbedekking
 • Het voorkomen van vorstschade: Mos kan door bevriezing uitzetten en de scheurtjes in de dakbedekking veroorzaken
 • Het ontmossen van het dak zorgt er voor dat het dak er weer aantrekkelijk en verzorgd uit komt te zien
 • Mos kan op de lange termijn de dakisolatie van het dak aantasten, Door de ontmossen voorkom je dit en voorkom je dus ook onnodige energiekosten.

Methode van ontmossen

Voor het ontmossen van het dak zijn er twee verschillende manieren. Dit kan met of zonder het gebruik van reinigingsmiddel. Welke methode het meest geschikt is hangt af van het type dakbedekking en de hoeveelheid vuil. Bij het ontmossen wordt een een hoge drukspuit gebruikt, deze spuit de dakpannen schoon in een neerwaartse richting. Om het spuiten effectiever te maken kun je overwegen om een draaiende sproeikom te gebruiken. Dit heet een vuilfrees. Na het schoonspuiten wordt het reinigingsmiddel aangebracht als de situatie hierom vraagt. Vervolgens wordt het dak nogmaals schoongespoten.

Wil je meer weten over de kosten, en de methode welke geschikt is voor jouw dak? Kijk dan eens op onze pagina gewijd aan het ontmossen van een dakWil jij jouw dak laten ontmossen? De dakspecialisten van MyGo staan voor je klaar. Vind een vakman bij jouw in de regio door de Matchmaker raad te plegen, of bel naar: 085 - 432 00 32.

Dakpannen impregneren

Dakpannen impregneren

Impregneren van dakpannen

Het impregneren van de dakpannen die op jouw huis liggen is verstandig om te laten doen. Niet alleen zorgt dit voor een verhoging van de waterdichtheid van jouw dak, ook zorgt het ervoor dat uw dak er weer verzorgd uitziet

Eerst reinigen

Alvorens je de dakpannen laat impregneren. Zal je eerst het dak moeten laten reinigen. Tijdens deze reinigingswerkzaamheden worden algen, mos en andere begroeiing met hulp van een hoge drukstraat van het dak afgespoten zodat de dakpannen weer volledig schoon zijn. Vervolgens zullen de dakpannen geïmpregneerd worden. De pannen worden dan voorzien van vuil- en waterafstotende vloeistof.

De voordelen

Door je dakpannen te impregneren, voorkom je lekkages. Door de ontwikkeling van viezigheid kunnen dakpannen hun kracht verliezen, afbrokkelen of los komen te liggen. Een ander voordel van het impregneren van dakpannen is een bovengemiddelde waterdichtheid van het dak. Wil je meer voordelen weten? Kijk dan eens op onze pagina speciaal gewijd aan het impregneren van dakpannen het impregneren van dakpannen.

Naast impregneren kun je er ook voor kiezen om je dak te laten coaten. Coaten is vergelijkbaar met impregneren, echter met coaten kun je het dak van een geheel andere uitstraling voorzien.

Waarom het dak laten impregneren?

De hellende vorm van de daken in Nederland in combinatie met ons klimaat zorgen ervoor dat algen en mos een ideale broeiplaats hebben. Door het dak te impregneren blijft je dak droog en zal deze begroeiing minder snel ontstaan. Dit is ook interessant met het oog op  de vorstvorming gedurende de wintermaanden.

Wil je graag je pannendak laten reinigen (interne link dakpanreinigen monsterpagina) en impregneren. De vakmannen van MyGo helpen je daar graag bij! Vind via de Matchmaker een geschikte vakman en vraag direct een offerte aan, of bel naar 085 - 4320032

Regenpijp vervangen

Regenpijp vervangen

Vervangen regenpijp

In Nederland hebben we regelmatig te maken met regen en neerslag. Regenpijpe spelen een belangrijke rol bij het goed afvoeren van al dat water. Regenpijpen worden gemaakt van zowel PVC, Zink als Koper. Omdat deze materialen helaas geen eindeloze levensduur hebben , is het op een gegeven moment tijd om je regenpijp te vervangen.

Waarom moet ik mijn regenpijp vervangen?

Er zijn verschillende redenen om uw regenpijp te laten vervangen. Zo is het belangrijk om te voorkomen dat bestaande scheurtjes in de regenpijp groter worden door de druk van het regenwater met als gevolg dat je regenpijp onbruikbaar wordt. 

Een nieuwe regenpijp zorgt ook voor een mooier aanzicht van je woning, zo ziet je huis er weer verzorgd uit. Nieuwe regenpijpen bevatten daarnaast ook nieuwe onderdelen waar je van kunt profiteren. Denk hierbij aan onderdelen zoals een stankafsluiter en een bladscheider. Hiermee voorkomt u verstoppingen en onaangename luchtjes.

Wil je meer weten over de kosten die komen kijken bij het vervangen van de regenpijp? Kijk dan eens op onze pagina gewijd aan het vervangen van de regenpijp regenpijp vervangen.

Heb je al plannen voor het vervangen van de regenpijp? Via MyGo kom je gratis in contact met beste vakmannen in jouw regio. Raadpleeg de MyGo matchmakerof bel onze klantenservice via 085 - 432 00 32

Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen

Periodiek reinigen dakpannen

Door je dakpannen periodiek te reinigen en te zorgen dat je vuiligheid vroegtijdig verwijdert zorg je er voor dat dit vuil zich niet kan ontwikkelen en voorkom je schade aan je dakpannen. Daarnaast stijgt je woning in waarde als je de dakpannen goed onderhoudt. Tevens verlengt dit de levensduur van het dak, wat op de lange termijn dus een stuk duurzamer en beter voor het milieu is.

Gevolgen van niet reinigen

Het niet reinigen van je dakpannen brengt de nodige gevolgen mee. Er kan bijvoorbeeld begroeiing van mos ontstaan op de dakpannen wat de beschermende laag van de dakpannen aantast. Hierdoor zijn dakpannen minder goed bestand tegen weersomstandigheden zoals regen en wind. Het slecht onderhouden van dakpannen kan ook  lekkage tot gevolg hebben als de waterafvoer wordt geblokkeerd door begroeiing en het water een andere weg gaat zoeken. Het volledig vervangen van je pannendak is een ingrijpende en dure klus, het is daarom aangeraden om dit zoveel mogelijk te voorkomen door de dakpannen goed te onderhouden.

Dakpannen reinigen: Hoe vaak?

Hoe vaak je het pannendak moet (laten) reinigen hangt af van de hoeveelheid vervuiling in de omgeving en de zon-schaduw stand. Daarnaast hangt de aangeraden frequentie van reiniging af van het type dakpan. Snel leggers moeten bijvoorbeeld sneller vervangen worden dan geglazuurde dakpannen.

Beschermen van pannendak

Naast het reinigen van je dakpannen, kan een specialist ook ervoor zorgen dat je dakpannen optimaal beschermd worden. Na het reinigen kan de specialist jouw dakpannen impregneren en coaten coaten wat zorgt voor een extra beschermlaag tegen hevige weersomstandigheden. Door deze bescherming laag houden de dakpannen de warmte ook beter binnen waardoor je op energiekosten kunt besparen.

Inschakelen van een specialist

Je kunt de dakpannen op jouw huis het beste laten reinigen door een professionele dakdekker. De specialist kan na het reinigen ook gelijk de dakpannen coaten en impregneren. De vakspecialist zal je voor dat hij de klus aanneemt eerst vragen wat voor type dak je hebt, zodat hij niet voor verrassingen komt te staan en je van een passend advies kan voorzien. Naast het reinigen van je dakpannen kunnen dakdekkers je ook helpen met het verhelpen van een lekkage. Je kunt ook overwegen een onderhoudscontract met de dakdekker af te sluiten.

Wil je meer informatie over het reinigen van dakpannen en de kosten die hierbij komen kijken? Kijk dan eens op onze pagina speciaal gewijd aan dakpannen reinigen dakpannen reinigen.

Via de MyGo matchmaker vind je gemakkelijk een dakdekker dakdekker die actief is in jouw regio. Ook telefonisch helpen wij je graag met het vinden van een geschikte vakman. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32.

Hemelwaterafvoer aanleggen

Hemelwaterafvoer aanleggen

Voor het afvoeren van hemelwater heb je regenpijpen nodig, ook wel HWA-buizen genoemd. Er bestaan verschillende buizen met verschillende afmetingen, zodat er voor elk type dak een geschikt regenwaterafvoersysteem. Elk type buis kan namelijk door het verschil in afmeting een andere hoeveelheid regenwater afvoeren. Het is daarom van belang dat je uitzoekt welk type het beste bij jouw woning past. Het is daarbij belangrijk om te weten wat het oppervlak van je dak is. Kom je er niet goed uit? De dakspecialisten van MyGo helpen je graag. Via de matchmaker kun je zelf kiezen op welke manier je desgewenst met een vakman in contact wilt komen. 

Hemelwaterafvoer plat dak

Bij een plat dak wordt het regenwater in de meeste gevallen niet via een regenpijp afgevoerd. Als het water op het dak blijft liggen, kan dit erg zwaar worden en schade toebrengen aan je dak. Het is bij platte daken daarom extra belangrijk dat het regenwater wordt afgevoerd.

Hemelwaterafvoer van zink

Regenbuizen voor hemelwaterafvoer worden in de regel gemaakt van twee materialen: Zink en pvc. Deze materialen verschillen zowel in prijs als in eigenschappen. Zink is een erg duurzaam product. Ben je dus op zoek naar een aan afvoersysteem van hoge kwaliteit, dan kun je het beste kiezen voor een zinken afvoer.

Hemelwaterafvoer van PVC

Je kunt dus ook kiezen voor een regenwaterafvoer van PVC. PVC is goedkoper dan zink maar ook uitermate geschikt materiaal en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast kun je regenpijpen ook in vele kleuren aanschaffen.

Wil je meer weten over welk type regenwaterafvoersysteem bij jouw woning past? En wil je meer weten over de kosten van een dergelijk systeem? Kijk dan even op onze pagina over het aanleggen van hemelwaterafvoer het aanleggen van hemelwaterafvoer.

Voor het  aanleggen van een nieuwe hemelwaterafvoer, of het repareren van je huidige afvoer staan de dakdekkers van MyGo altijd voor je klaar. Vind een vakman bij jou in de buurt via de MyGo matchmaker. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze en ervaringen van eerdere klanten. Ook telefonisch helpen wij je graag met het vinden van een geschikte vakman. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32. 

Pannendak aanleggen

Pannendak aanleggen

Pannendak aanleggen, waarom?

In Nederland kan je er haast niet omheen, die typische rode of bruine schuine daken bestaande uit keurig gelegde dakpannen. De belangrijkste reden dat dakpannen zoveel voorkomen is omdat ze erg lang mee kunnen gaan. De levensduur van dakpannen ligt tussen de 50 en 100 jaar, afhankelijk van het soort dakpan dat je kiest en de omstandigheden waarin deze zich bevindt. Naast een lange levensduur bieden dakpannen ook een uitstekende bescherming tegen eventuele vuur- en brandschade en zijn ze goed te onderhouden.

Klei of betonnen pannen?

Er zijn een heleboel verschillende soorten dakpannen, maar het grootste onderscheid zit hem in het kiezen voor een klei- of een betonnen pan. Deze zijn weer onderverdeeld in allerlei soorten en maten, maar dit zijn de belangrijkste verschillen:

Klei / keramisch

 • Gaan langer mee dan betonnen dakpannen.
 • Blijven langer mooi, doordat de compacte structuur minder vocht opneemt dan betonnen.

Betonnen

 • Zijn voordeliger dan keramische dakpannen.
 • Zetten niet uit door externe factoren zoals regen en kou.

Kosten pannendak

De gemiddelde prijzen voor een pannendak liggen ongeveer tussen de 50 en 60 euro per m2 voor keramische pannen en tussen de 35 en 50 euro per m2 voor betonnen dakpannen. De genoemde prijzen zijn inclusief arbeid en btw.

Voor hulp bij het aanleggen of vervangen van jouw dakpannen kan je eenvoudig gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kan je snel en direct in contact komen met een geschikte dakdekker bij jou in de buurt. Het is ook mogelijk om offertes op te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus. Liever telefonisch contact? Dat kan via 085 – 432 00 32.

Verstopping Dakgoot

Verstopping Dakgoot

Een verstopping in de dakgoot kan soms hele nare gevolgen hebben. Zo is er een kans dat de dakgoot gaat lekken wanneer deze te vol loopt. Bovendien is stilstaand water in een dakgoot een mogelijke broeiplek voor ongedierte en schimmels. Wat moet je doen als jouw dakgoot verstopt zit?

Oorzaken dakgoot verstopping

Meestal komen verstoppingen in de dakgoot door bladeren en vuil dat de weg blokkeert voor het water. Daarnaast kan de verstopping komen door bijvoorbeeld een blokkade in de regenpijp of een vervuilde sifon. Veel van deze problemen zijn zelf op te lossen. Lees meer tips over een dakgoot ontstoppen.

Hulp inschakelen vakman

Wanneer het niet lukt om de verstopping zelf op te lossen kan je hier altijd een hovenier of dakdekker voor laten komen. Gespecialiseerde vakmannen bij jou in de buurt vind je bij MyGo. Maak gebruik van de matchmaker om gemakkelijk offertes op te vragen en te vergelijken. Spreekt u liever iemand persoonlijk? Dat kan ook door gratis te bellen naar ons service centrum op telefoonnummer 085 432 00 32. Om alvast een prijsindicatie te bekijken van het inschakelen van een vakman klik je hier.

Lekkage Dakkapel

Lekkage Dakkapel

Lekkage aan dakkapel

Lekkage kan overal voorkomen, zo ook bij jouw dakkapel. Lekkages aan de dakkapel zijn meestal het gevolg van een combinatie van invloeden van het weer en interne factoren. Bij interne factoren kun je bijvoorbeeld denken aan en gebrekkige constructie, houtrot of schimmelvorming. Daarnaast kan een lekkage het gevolg zijn van vocht dat kans ziet om zich lange tijd op te hopen en te verspreiden waardoor de constructie wordt aangetast. Ook een dik pak sneeuw kan dusdanig veel druk om de constructie uitoefenen dat er een lekkage ontstaat. 

Repareren van lekkage aan dakkapel

Alvorens er een reparatie uitgevoerd kan worden dient het probleem opgespoord te worden. Het is dan belangrijk om eerst t bepalen waar de vochtschade vandaan komt en om te kijken of de oorzaak te achterhalen is. Je kunt bijvoorbeeld zelf een plank of behang weghalen om te controleren hoe diep de lekkage is doorgedrongen. Bij een nieuwe dakkapel wordt geadviseerd om de eerste maanden goed in de gaten te houden hoe waterdicht de constructie is. Indien er fouten zijn gemaakt binnen de verbouwing kunnen de kosten voor het repareren van de dakkapel nog op de aannemer worden verhaald. 

Kosten repareren dakkapel 

De kosten van een nieuwe dakkapel kunnen aardig in de papieren lopen, Het is daarom raadzaam om bij een constatering van schade eerst de verzekering te raadplegen. Wil je meer weten over wat de verzekering allemaal dekt? Kijk dan eens op onze pagina gewijd aan verzekeringen. Voor meer inhoudelijke informatie over een lekkage aan de dakkapel kun je een kijkje nemen op onze pagina over lekkage aan een dakkapel.

Voor het repareren van uw dakkapel staan de dakdekkers van MyGo altijd voor je klaar. Vind een vakman bij jou in de buurt via de MyGo matchmaker. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze en ervaringen van eerdere klanten. Ook telefonisch helpen wij je graag met het vinden van een geschikte vakman. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32. 


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over de verschillende daken en werkzaamheden daaraan. Hieronder staan nog een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën