Dakdekker

Dakdekkers bij jou in de buurt | 2023

Vind eenvoudig de beste dakdekker

Zoek je een ervaren dakdekker voor werkzaamheden? Een dakdekker kan naast je dak vervangen en repareren ook daklekkage verhelpen en dakgoten repareren. Je kunt dan online 24/7 gebruikmaken van de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met dakdekkers die het meest geschikt zijn voor jouw klus in jouw regio. Liever bellen? Dat kan ook! Bel ons dan tijden reguliere openingstijden op 085 106 1600.

Pannendak renovatie

Veel gestelde vragen

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker verricht alle denkbare werkzaamheden op het gebied van daktechniek. Ze kunnen je dak vervangen, onderhoudsklussen verrichten aan het dak of een dak lekkage verhelpen. Ook kan een dakdekker je dak isoleren of schoorsteen impregneren. In onderstaande tabel zie je alle diensten die een dakdekker aanbiedt. Als je meer wilt weten over de specifieke werkzaamheden kun je klikken op handige links hieronder.

Dakgoot reinigen

Dakpannen coaten

Shingles voor dakafwerking

Dakrenovatie

Plat dak isoleren

PVC dakbedekking aanbrengen

Bitumen dakbedekking aanbrengen

Pannendak aanleggen

Leien dak leggen

Schoorsteen impregneren

EPDM dakbedekking

Rieten dak onderhoud

Dakgoot reparatie

 

 

Bitumen leggen

Wat kost een dakdekker?

Een dakdekker kost gemiddeld tussen de 35 en 55 euro per uur. De meeste dakdekkers rekenen hier veelal ook de voorrijkosten bij. Echter is dit niet altijd het geval. Zorg er daarom voor je dat je dit van tevoren navraagt bij de dakdekker. Wanneer een deel van je dak of dakgoot vervangen dient te worden dan betaal je hiervoor ook materiaalkosten. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de tarieven van een dakdekker per specifieke dienst.

Dakgoot reparatie kosten

Dak vervangen kosten

Dakgoot vervangen kosten

Kosten dakisolatie aanbrengen

Dakgoot schoonmaken prijs

Kosten dakbeschot vervangen

Welke factoren bepalen de kosten van een dakdekker?

De kosten voor een dakdekker hangen af van het uurtarief van de dakdekker plus de eventuele materiaalkosten. Ook kan een dakdekker eventuele voorrijkosten in rekening brengen. Kies daarom een lokale dakdekker om geld te besparen op de voorrijkosten. Hieronder een overzicht van kostenbepalende factoren van een dakdekker:

 • Omvang van je dak
 • Het uurloon van de dakdekker
 • Wel of geen onderhoudscontract?
 • Plat of schuin dak
 • Eventuele materiaalkosten
 • Eventuele voorrijkosten
 • De bereikbaarheid van je dak (veel hoeken etc.)
 • Afvoerkosten oud materiaal
 • Spoedklus of weekendklus (vaak hanteren dakdekkers dan een hoger tarief)

Dakkapel op dak plaatsen

Eenvoudig prijzen van dakdekkers vergelijken?

Wil je graag weten wat de tarieven zijn van verschillende professionele dakdekkers in jouw regio? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om eenvoudig offertes op te vragen bij verschillende dakdekkers en deze met elkaar te vergelijken. Zo kun je zonder zoeken de beste dakdekker vinden in jouw regio en binnen jouw specifieke budget.

Wil je liever meteen bellen? Ook dat kan! Bel ons dan op 085 106 1600 wij kunnen je dan doorverbinden met een dakdekker, offertes opvragen of een terugbelverzoek indienen zodat de desgewenste dakdekker jou terugbelt op een moment dat jou beter uitkomt.

Welke voordelen biedt een dakdekker?

Een ervaren dakdekker weet precies hoe hij jouw dak het beste kan reinigen en, indien nodig, vervangen. Tevens kan hij je passend advies geven over je dak. Naast het reinigen van je dakpannen kan een professionele dakdekker tevens direct je dak coaten en impregneren. De dakdekker zal bovendien altijd het juiste gereedschap bij de hand hebben, zodat je niet meerdere keren naar de bouwmarkt hoeft. Al met al bespaart een dakdekker je veel tijd en moeite. Ook kan een dakdekker regelmatig onderhoud uitvoeren aan je dak. Hierdoor voorkom je vervelende lekkage of schade en tevens dure reparatiekosten. Veelal biedt een professionele dakdekker garantie op de gebruikte materialen.

Dakgoot bevestigen

Waarop letten bij het inschakelen van een dakdekker?

Wanneer je een professionele dakdekker gaat inschakelen kan het verstandig zijn om jezelf de volgende dingen af te vragen voordat je een dakdekker inhuurt voor jouw klus:

 • Werkt de dakdekker met duidelijke tarieven en garanties?
 • Kun je online positieve reviews vinden over de desbetreffende dakdekker of kennen buren of familie een goede dakdekker?
 • Is er een duidelijke planning en is dit voor beide partijen duidelijk?
 • Is het mogelijk om offertes aan te vragen bij de dakdekker? En bevat die offerte ook alle informatie zoals materiaalkosten, voorrijkosten, planning etc?

Naast bovenstaande zaken kun je erop letten of de dakdekker ook beschikt over een keurmerk. De keurmerken waarover een dakdekker kan beschikbaar vind je hieronder:

Vebidak keurmerk

Het Vebidak keurmerk betekent dat de dakdekker aangesloten is bij de brancheorganisatie voor kunststof en bitumen daken. Hiermee weet je zeker dat dergelijke dakwerkzaamheden van goede kwaliteit zijn.

Stichting Dakmeester

Stichting Dakmeester is het landelijke netwerk van gekwalificeerde dakdekkers en materialen voor het hellende dak. Dakdekkers met de 'Dakmeester' titel zijn hierbij aangesloten en kunnen als de beste dakpannen leggen.

Dakmerk keurmerk

Het Dakmerk keurmerk is voor dakdekkersbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen omtrent platte daken.

Dumebo DWS

Dumebo DWS is de branchevereniging voor dakdekkersbedrijven die de kwaliteit omtrent metalen daken waarborgt. Zo weet je altijd zeker dat er goed werk wordt geleverd.

KOMO-Keurmerk

Een dakdekkersbedrijf met het KOMO-keurmerk gebruikt louter dakbedekking van hoge kwaliteit.

VCA Certificaat

Een dakdekker met dit certificaat voldoet aan de eisen omtrent veiligheid, milieu en gezondheid.

Hoe vind je direct de meest geschikte dakdekker?

MyGo helpt je met het vinden van de beste dakdekker voor jouw specifieke klus in jouw regio. Gebruik de online MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met een dakdekker. De Matchmaker is online 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken. Telefonisch contact is ook mogelijk Bel ons dan op het nummer 085 106 1600.


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over de verschillende daken en werkzaamheden daaraan. Hieronder staan nog een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!