Terug naar diensten
Pannendak aanleggen

Pannendak aanleggen

Nederland is al sinds mensenheugenis een land waar pannendaken overheersend zijn. In iedere stad zie je wel die typische, roodbruine daken, waarvan de dakpannen naadloos op elkaar aansluiten. Dit is niet zonder reden. Dakpannen gaan namelijk bijzonder lang mee, vormen een effectieve barrière tegen vuur en brandschade, en zijn ook goed te onderhouden.

Wil je het liefst zo snel mogelijk hulp bij het aanleggen van jouw pannendak? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende dakdekkers bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens één of meerdere offertes aanvragen. Kies vervolgens de dakdekker die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 – 432 00 32.

Inhoud

Wanneer moet je je dakpannen vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom het van belang is om op tijd je dakpannen te vervangen. De belangrijkste redenen zijn natuurlijk het voorkomen van lekkages en het beschermen van de warmte en veiligheid binnenshuis. Maar hoe weet je wanneer jouw dak aan vernieuwing toe is? Hieronder vind je de belangrijkste zaken waarbij het overwegen van een nieuw dak zeker de moeite waard is:

 • Er teveel kapotte dakpannen zijn, waardoor de rest van de pannen er ook zeer onstabiel bij ligt.   
 • Wanneer er stukjes dakpan langzaamaan afbreken. Dit is een teken dat de kwaliteit niet meer is wat het moet zijn waardoor je een aanzienlijk verhoogd risico hebt op lekkages e.d.
 • Als de dakpannen poreus geworden zijn dien je deze ook te vervangen. Ook in dit geval zal je sneller te maken krijgen met lekkages.
 • Slecht onderhouden dakpannen kunnen zo vies zijn dat schoonmaken geen zin meer heeft. In dit geval dienen de pannen ook vervangen te worden. Doe je dit niet, dan zal het vuil zich ophopen en heb je ook een vergrote kans op lekkages.

Soorten dakpannen

Dakpannen heb je natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten. Je kunt ze grof hebben of geglazuurd, in een roodbruine kleur of juist diep blauw. Dat is geheel je eigen keuze. Doorgaans wordt vooral onderscheid gemaakt tussen dakpannen van keramiek en van beton. Beide soorten hebben zo hun eigen voordelen. Keramieken dakpannen gaan bijvoorbeeld veel langer mee dan betonnen dakpannen. Denk hierbij aan een gemiddelde levensduur van 50 jaar t.o.v. de 30 jaar die betonnen dakpannen meegaan. Betonnen dakpannen zijn echter vormvast, wat betekent dat ze door externe factoren zoals regen en kou niet uit zullen zetten. Bekijk dus allereerst goed de verschillende dakpannen en kies vervolgens het soort pan uit dat het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan deskundig advies van een geschikte dakdekker.

Wat kost het aanleggen van een pannendak?

Wie in zijn vrije tijd graag klust, kan er natuurlijk voor kiezen om zelf met dakpannen in de weer te gaan. Let er dan vooral op dat de dakpannen goed op elkaar aansluiten, om lekkages en andere beschadigingen te voorkomen. Wanneer je liever een dakdekker inschakelt, zal het merendeel van de prijs uit materiaalkosten bestaan. Voor keramiek dien je rekening te houden met een gemiddelde prijs tussen de  €50 en €60 per m2 incl. btw. Voor beton betaal je doorgaans gemiddeld tussen de €35 en €50 per m2. Het uurloon van een dakdekker voor een schuin dak ligt tussen de €45 en €130 per uur incl. btw. Deze prijs is sterk afhankelijk van het soort dakpan waar de dakdekker mee moet werken.

Bespaartips van MyGo

Wil je het liefst zo voordelig mogelijk een pannendak laten aanleggen? Bekijk dan eens onderstaande bespaartips van MyGo:

 • Kies voor de meest voordelige soort dakpan. Houd er wel rekening mee dat dit waarschijnlijk niet de allerbeste kwaliteit heeft en je wellicht eerder opnieuw je dak moet vervangen.
 • Zoek een dakdekker bij jou in de buurt. Dit scheelt je in de voorrijkosten.
 • Vergelijk verschillende dakdekkers met elkaar door meerdere offertes op te vragen. Op die manier krijg je een goed beeld van de exacte kosten en kun je op basis van de prijs en jouw gevoel de juiste vakman uitkiezen.

Vind een geschikte dakdekker via MyGo

Via de Matchmaker van MyGo kun je de verschillende dakdekkerstarieven en mogelijke aanbiedingen eenvoudig met elkaar vergelijken. Je kunt ook één of meerdere offertes opvragen om een goed beeld te krijgen van de kosten voor jouw klus. Kies vervolgens de dakdekker die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!