Terug naar diensten
Pannendak aanleggen

Pannendak aanleggen

Nederland is al sinds mensenheugenis een pannendak-land. In iedere stad zie je wel die typische, roodbruine daken, waarvan de dakpannen naadloos op elkaar aansluiten. Het pannendak is een van die naamloze, ongevierde tradities, waar we elk jaar toch weer op terugvallen. En met reden. Dakpannen gaan bijzonder lang mee, vormen een effectieve barrière tegen vuur en brandschade, en zijn ook goed te onderhouden.

Pannendak aanleggen door een dakdekker

Dakpannen heb je natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten. Je kunt ze grof hebben of geglazuurd, in een roodbruine kleur of juist diep blauw. Dat is geheel je eigen keuze. Doorgaans wordt vooral onderscheid gemaakt tussen dakpannen van keramiek en van beton. Beide soorten hebben zo hun eigen voordelen. Keramieken dakpannen gaan bijvoorbeeld veel langer mee, 50 om 30 jaar. Betonnen dakpannen zijn echter vormvast, wat betekent dat ze door externe factoren zoals regen en kou niet uit zullen zetten.

Pannendak aanleggen kosten

Wie in zijn vrije tijd graag klust, kan er natuurlijk voor kiezen om zelf met dakpannen in de weer te gaan. Let er hier vooral op dat de dakpannen goed op elkaar aansluiten, om lekkages en andere beschadigingen te voorkomen. Wanneer je wel een dakdekker inschakelt, zal het leeuwendeel van de prijs uit materiaalkosten bestaan. Voor keramiek kun je het best 50 tot 60 euro per vierkante meter rekenen. Voor beton betaal je doorgaans 35 – 50 euro per vierkante meter. Via de Matchmaker van MyGo kun je de verschillende dakdekkerstarieven, en mogelijke aanbiedingen, eenvoudig met elkaar vergelijken. Of telefonisch via: 085 - 432 00 32