Terug naar diensten
Dakgoot schoonmaken

Dakgoot schoonmaken

Het reinigen van de dakgoot is een van die vervelende klussen die we altijd tot het laatste moment uitstellen. Zeker in de herfst, wanneer het meeste blad valt en de goten het snelst verstoppen, hebben we geen zin om in de regen of de kou op een wiebelige ladder te staan. Het is echter wel belangrijk om de dakgoot meerdere keren per jaar te reinigen. Als je de bladeren, takken en ander vuil gewoon laat zitten, zorgt dat ten eerste dat het regenwater niet goed afgevoerd kan worden en simpelweg over de rand van de goot naar beneden klettert. Er kunnen hierdoor ook lekkages in je dakgoot ontstaan of de goot kan, onder het gewicht van het vuil, zelfs afbreken. Verder is de vochtige omgeving van de goot een natuurlijke broedplaats voor veel insectensoorten.

Dakgoot schoonmaken: gereedschap

Het bovenstaande wil je natuurlijk allemaal voorkomen, en dat kan in de praktijk ook eenvoudig. Als je beschikt over een stevige, lange ladder, een paar werkhandschoenen, kleding die vies mag worden, een of twee grote plastic emmers, en een plastic schepje kun je al een heel eind komen. Bij het schoonmaken van de dakgoot is het vooral belangrijk dat je rustig en zorgvuldig werkt, zonder je te haasten. Zorg ervoor dat de ladder stevig tegen de muur staat en niet kan omvallen. Het is aan te raden om bij harde wind niet te werken.

Dakgoot schoonmaken: tips

Een dunne plastic schep is vaak het handigst om de goot mee te reinigen. Het plastic beschadigt de goot zelf niet en je kunt eenvoudig tussen de spleten en kieren komen. Schep het vuil in de emmer of gooi het direct naar beneden, waar je het later bij elkaar kunt vegen. Let er vooral op dat de ingang naar de regenbuis goed schoongemaakt is: als deze verstopt blijft, zal het vuil niet weg kunnen.

Dakgoot schoonmaken: kosten

Mocht je toch liever een dakdekker laten komen om je dakgoot te laten schoonmaken, moet je rekening houden met kosten tussen de 50 en 75 euro voor 10 meter, afhankelijk van de hoogte van de dakgoot. Naast de lengte en hoogte van de schoon te maken dakgoot kan tevens de bereikbaarheid ervan nog van invloed zijn op de prijs van het laten schoonmaken van de dakgoot. Vraag tot slot ook of de vakman wel of geen voorrijkosten rekent. Mocht je een vakman zoeken voor het laten reinigen van een of meerdere dakgoten, de matchmaker van MyGo brengt je op prettige wijze snel en gemakkelijk in contact met de best geschikte specialisten bij jou in de buurt, dat kan ook telefonisch via 085 - 432 00 32