Direct hulp
Terug naar diensten
Dakgoot reinigen

Dakgoot reinigen

De dakgoot reinigen wordt vaak uitgesteld of vergeten. Toch is het hard nodig omdat er het hele jaar door bladeren en ander vuil in de goot belanden. Dit veroorzaakt verstoppingen en op den duur zelfs lekkages in de dakgoot. Wij raden daarom aan om de dakgoot meerdere keren per jaar schoon te maken.

Dakgoot zelf reinigen

Je kunt de dakgoot in principe gewoon zelf reinigen. Hier is weinig expertise voor nodig, en het vereist maar een paar standaard gereedschappen. Je moet wel op een ladder willen staan en het wordt over het algemeen niet aangeschreven als een frisse klus.

Verzamel een goede, stevige ladder, een paar werkhandschoenen, kleding die vies mag worden, een of twee plastic emmers en een kleine schep of een lepel die je niet meer wilt gebruiken. Hiermee kun je rustig en zorgvuldig vuil uit de dakgoot scheppen en in de emmer gooien. Vooral de ingang naar de regenpijp moet goed worden vrijgemaakt, zodat kleinere vuiltjes hier weg kunnen stromen.

Kosten dakgoot laten reinigen

De dakgoot schoonmaken kun je ook uitbesteden aan een dakdekker. Zij zijn gewend aan grote hoogtes en maken de dakgoot snel en grondig schoon. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan het inschakelen van een professional. Voor een dakgoot van 10 meter zal de rekening gemiddeld 50 tot 75 euro bedragen.

De uiteindelijke prijs zal voornamelijk worden bepaald door de lengte, hoogte en bereikbaarheid van de dakgoot. Daarnaast kan het ook zijn dat de dakdekker voorrijkosten in rekening brengt voor de gereden kilometers.

Gevolgen verstopte dakgoot

Zoals eerder benoemd kan het vuil in de dakgoot leiden tot verstoppingen. Dit is niet alleen vervelend omdat de dakgoot bij regenachtig weer zal overlopen. Er kunnen door de druk van het vastzittende water namelijk ook lekkages ontstaan. In het allerergste geval kan de goot zelfs afbreken door het gewicht van het vuil en het water. Daarbij is de vochtige omgeving in de dakgoot een geliefde broedplaats voor muggen, rioolvliegen en andere insecten.

Tips bij dakgoot schoonmaken

Een dunne plastic schep, zoals vaak op het strand wordt gebruikt, is heel handig om de dakgoot mee schoon te maken. Het plastic beschadigt de goot niet, en de vorm van de schep zorgt dat je gemakkelijk tussen de spleten en kieren kunt komen.

Als je bij een dakdekker wilt besparen op de voorrijkosten kun je met de buren afspreken dat jullie de dakgoot tegelijkertijd laten schoonmaken. Je kunt de voorrijkosten dan delen onder de buren die mee doen.

Dakgoot laten reinigen door MyGo

Naast het delen van de voorrijkosten kun je deze ook beperken door een specialist(e) uit de buurt te laten komen. Je kunt heel gemakkelijk een goede dakdekker vinden in jouw regio met de MyGo Matchmaker. Vergelijk dakdekkers op basis van hun profiel en hun tarief, of vraag offertes op om de prijzen gemakkelijk naast elkaar te leggen.

Vul de Matchmaker online in en kies hoe je in contact wilt komen, of bel 085 106 1600 en kom telefonisch in contact met een dakdekker in jouw regio.