Terug naar diensten
Verstopping dakgoot

Verstopping dakgoot

Verstopping van je dakgoot kun je het beste voorkomen door deze goed schoon te houden. Periodiek onderhoud is vooral in de herfst en winter, wanneer er veel blad valt, noodzakelijk. Als blad en ander natuurvuil niet wordt verwijderd kan een dakgoot verstopt raken. Naast dat een verstopping nooit leuk is, is een verstopte dakgoot ook nog een broeiplek voor ongedierte en schimmels. Deze kunnen ook je dak weer aantasten. Zelfstandig je dakgoot onderhouden kan soms alleen wel een aardige klus zijn, het kost tijd en je moet er net zin in hebben. Ook is zeker niet iedereen een fan van hoogtes en ladders. Besteed jij dit klusje daarom liever uit? Dan helpt MyGo je graag; klik op de matchmaker of bel gratis naar 085 106 1600

Een dakgoot verstopping oplossen in 5 stappen:

Prijs: € 60 tot € 100
Tijd: 60

Een verstopping van je dakgoot oplossen begint vaak met een grote schoonmaak. Verwijder eerst al het blad en ander natuurvuil uit de goten. Zorg er ook voor dat de aansluiting op de regenpijp schoon is, zodat het water weer goed weg kan stromen. Als dit nog steeds niet het geval is, kun je met een ontstoppingsveer de goot ontstoppen. Werkt ook dit niet, dan kan je het ook nog proberen met een hogedrukreiniger. Dit kun je door een ontstoppingsbedrijf laten doen, of je kunt zelf een hogedrukreiniger huren. Wanneer het probleem dan nóg niet is opgelost, zit het probleem waarschijnlijk in de afvoerpijp, onder de grond. Het zou kunnen dat de sifon van de afvoerpijp verstopt is of vervangen moet worden. Ook de sifon kan je in principe zelf schoonmaken. Als je dit klusje zelf aan durft kan je de afvoerpijp uitgraven. Afhankelijk van hoe de regenpijp is verwerkt in de grond kan het zijn dat je tegels of grind moet verwijderen. Sommige regenpijpen hebben een schroefdeksel aan de onderkant van de sifon. Wanneer je die schroefdeksel eraf haalt kan je het vuil met de hand weghalen. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte uitgraaft dat je arm ook onder de regenpijp kan komen.

 

image showing Stap 1

Stap 1

Maak de dakgoot vrij van bladeren en vuil
image showing Stap 2

Stap 2

Prik de verstopping door met bijvoorbeeld een ontstoppingsveer
image showing Stap 3

Stap 3

Spoel de regenafvoer schoon met een hogedrukreiniger
image showing Stap 4

Stap 4

Ontstop en reinig de sifon
image showing Stap 5

Stap 5

Werkt het niet, schakel dan een ontstoppingsbedrijf in

Verstopping dakgoot kosten

Schakel je een vakman in, wat kost dat dan ongeveer?

  • Het uurloon van een professional ligt tussen de €40 euro en €60 euro
  • Totale kosten zijn dus afhankelijk van de duur van de ingreep
  • Zelf een hogedrukreiniger huren kost tussen de €30 euro en €80 euro per dag

Het prettige aan het probleem overlaten aan een vakman is dat je zeker weet dat alles goed gebeurt. Wanneer je zelf gaat klussen aan de dakgoot of de afvoer kan het immers altijd gebeuren dat je iets beschadigt. Het uurloon van een professional op dit gebied ligt tussen de 40 euro en 60 euro per uur. Het totaalbedrag wordt dus vooral beïnvloed door de duur van de klus. Het huren van een hogedrukreiniger kost tussen de 30 euro en 80 euro per dag. Je bent dus goedkoper uit om zelf een hogedrukreiniger te huren of zelfs aan te schaffen. Echter moet je dan wel opletten dat je de dakgoot niet onbedoeld beschadigt.

Behoefte aan een rioolspecialist in jouw regio? Vergelijk de vakmannen van MyGo via de Matchmaker of bel ons direct voor een afspraak: 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!