Terug naar diensten
Regenpijp ontstoppen

Regenpijp ontstoppen

De regenpijp ontstoppen kan soms uitlopen tot een hele klus. Dit is vooral afhankelijk van hoe veel vuil er in de regenpijp zit en hoe diep de verstopping zit. Bij een ernstige verstopping kan je deze het beste laten oplossen door een professionele rioolexpert.

Ben je direct op zoek naar een specialist(e) die kan helpen met het ontstoppen van de regenpijp? MyGo’s Matchmaker biedt je een gemakkelijke en snelle manier om verschillende rioolexperts te vinden in jouw regio. Neem direct contact op of vraag eerst offertes aan om de kosten te vergelijken. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en onze klantenservice helpt je graag met het vinden van een professional.

Regenpijp ontstoppen kosten

De regenpijp laten ontstoppen kost natuurlijk meer dan wanneer je dit zelf doet. De prijs per bedrijf kan flink variëren door het uurtarief van de expert en het materiaal dat hiervoor benodigd is. Bovendien is ook de tijd die nodig is om de verstopping te verhelpen ook een grote factor. Gemiddeld kan je rekenen op een totaalprijs van ongeveer 80 tot 100 euro.

Voor een meer exacte prijsopgave kan je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier vraag je eenvoudig offertes aan bij meerdere bedrijven bij jou in de regio om de kosten te vergelijken. Wordt je liever telefonisch door de Matchmaker begeleid? Bel dan naar 085 106 1600.

Regenpijp zelf ontstoppen

Wat kan je allemaal zelf proberen alvorens je een professional laat komen voor het ontstoppen van de regenpijp? Volg de onderstaande stappen om de verstopping zelf te verhelpen.

  • Bij een verstopping aan de oppervlakte kun je met werkhandschoenen proberen de boven en onderkant van de regenpijp leeg te maken. Verwijder zoveel mogelijk bladeren en vuil uit de pijp.
  • Met een ontstoppingsveer kun je proberen de verstopping door te prikken. De lengte van de ontstoppingsveer bepaald hoe diep in de regenpijp je de verstopping kunt bereiken. Als de verstopping is doorgeprikt kan de verstopping de druk van het water niet meer aan en stroomt de regenpijp leeg, met hopelijk het vuil erbij.
  • Met een tuinslang of hogedruk spuit kan je meer druk uitoefenen op de verstopping dan regenwater vaak doet. In sommige gevallen zal de verstopping hierdoor bezwijken en stroomt het vuil er uit. Wees wel voorzichtig met een hogedruk spuit, deze kan de regenpijp namelijk ook beschadigen.

Als deze stappen niet werken dan wordt het tijd om er toch een professional bij te halen.

Regenpijp ontstoppen, waarom moet dit?

Het ontstoppen van de regenpijp lijkt misschien niet altijd een dringende klus. De gevolgen van de verstopping kunnen toch erg vervelend zijn. Als de verstopping al het water blokkeert dan hoopt het zich op in de dakgoot. Hierdoor kan de dakgoot gaan lekken, wat houtrot, schimmel en andere vormen van waterschade in de muur tot gevolg heeft. Bovendien kan het ook gebeuren dat de dakgoot doorzakt als gevolg van al dat gewicht. Het ontstoppen van de regenpijp kan dus een hoop reparatiekosten voorkomen.

Regenpijp laten ontstoppen door een rioolexpert

MyGo helpt je graag met de zoektocht naar een goede professional. Met de Matchmaker vind je 24/7 gratis en vrijblijvend meerdere rioolexperts bij jou in de regio. Vervolgens heb je de keuze: contact per telefoon of per mail, online een afspraak inplannen of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Ons service center kan je ook telefonisch begeleiden met de Matchmaker. Bel daarvoor naar 085 106 1600 en wij zoeken een geschikte oplossing.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!