Terug naar diensten
Regenpijp ontstoppen

Regenpijp ontstoppen

Een verstopte regenpijp kan behoorlijk wat problemen veroorzaken. Allereerst is het mogelijk dat je dakgoot overstroomt, omdat het water niet meer goed wegloopt. Daarnaast bestaat de kans op vochtschade aan de buiten- én binnenzijde van de woning. Omdat het water zich op één punt verzamelt kan het namelijk gebeuren dat er onder de druk scheurtjes ontstaan in de regenpijp, wat vervolgens kan zorgen voor vochtproblemen. Oorzaken van een verstopte regenpijp zijn bijvoorbeeld achterblijvend vuil of blaadjes in de afvoer of een verzakte hemelwaterafvoer. Is de hemelwaterafvoer verstopt, dan is het dus zaak om direct stappen te ondernemen.

Regenpijp ontstoppen onder de grond

De regenpijp loopt doorgaans verder onder de grond en ook hier kan een verstopping zorgen voor problemen. Is het gevolg een lekkage, dan zult u dat hoogstwaarschijnlijk merken aan vocht in de kruipruimte of kelder. Is de regenpijp aangesloten op de riolering, dan zal dit ook voor je sanitair gevolgen hebben. Daarbij valt te denken aan het toilet, de keukenafvoer of de afvoer van de wasmachine die verstopt raken.

Regenpijp ontstoppen kosten

Is de regenpijp verstopt, dan is het verstandig om deze door een professional te laten ontstoppen. Door middel van geavanceerde apparatuur is je regenpijp binnen de kortste keren ontstopt. De kosten voor het ontstoppen van de regenpijp hangen af van factoren als de voorrijkosten, materiaal en arbeid. Bij Mygo vergelijk je eenvoudig en snel ontstoppingsbedrijven bij jou in de regio die je helpen bij een verstopte regenpijp. Bel direct naar: 085 432 00 32.