Terug naar diensten
Shingles voor Dakafwerking

Shingles voor Dakafwerking

Steeds vaker kiezen mensen tegenwoordig bij kleine daken voor bitumen shingles. Deze worden bijvoorbeeld gelegd op kleine schuurtjes of tuinhuisjes. Men gebruikt shingles voor zowel platte als hellende oppervlakten. Dit type dakbedekking is met name populair in de Verenigde Staten met dank aan haar stormbestendige eigenschappen. De shingles hebben een schubvorm en strakke uitstraling. Er is sprake van een stevige bitumen coating aan zowel binnen- als buitenzijde van de dakbedekking. Daarnaast zijn de shingles geïmpregneerd met glasvlies, hetgeen zorgt voor een extra gladde en strakke afwerking voor jouw dak. Glasvlies heeft als aanvullend voordeel dat het makkelijk te onderhouden is en dat is bij een dak erg belangrijk. 

Toepassingen van shingles

Shingles zijn perfecte te gebruiken voor de afwerking van daken met een iets kleiner oppervlak; tuinhuisjes, schuurtjes, blokhutten of een uitbouw zijn daarvan voorbeelden. Het is ook mogelijk een volledig dak van jouw woning te bedekken met shingles, maar dit komt over in ons land over het geheel genomen minder voor. De shingles zijn verkrijgbaar in diverse kleuren zoals rood, groen, blauw, zwart en antiekbruin. De prijs voor een shingles dak wordt vaak gerekend op basis van 3m2. Voor een richtprijs moet je rekening houden met circa €25 per 3m2. Voor veel mensen zijn shingles puur een decoratieve toepassing; voordelen zijn het installeren van de shingles en de stormbestendigheid van dit type dakbedekking. 

Vind snel en gemakkelijk, via de Matchmaker van MyGo, een dakdekker bij jou in de buurt die dit kan aanleggen. Of neem telefonsich contact op via: 085 432 00 32