Terug naar prijzen
Kosten dakdekker

Kosten dakdekker

Wat kost een dakdekker?

De arbeidskosten van een dakdekker liggen tussen de 35 en de 55 euro per uur, afhankelijk van de klus. Deze prijs is nog exclusief de materialen, maar inclusief de btw. Een dakdekker kan vrijwel alle taken op en rond het dak voor je uitvoeren, zoals het vervangen van de dakbedekking of het schoonmaken van de dakgoot. Zo hoef je niet zelf het dak op en weet je zeker dat de klus optimaal resultaat oplevert. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden en de kosten van een dakdekker. Precies weten hoeveel een dakdekker voor jou zal kosten? Vraag dan één of meerdere offertes aan via de MyGo Matchmaker. Via onze Matchmaker kun je ook direct een afspraak maken met een dakdekker, of je belt naar 085 106 1600.

Prijsopbouw dakdekker

Tabel 1 toont de arbeidskosten van een dakdekker. Deze kosten zijn inclusief de arbeidskosten en de btw. De meeste dakdekkers rekenen hier ook de voorrijkosten al bij, maar vraag dit van tevoren voor de zekerheid even na. Woon je ver buiten een stad? Dan kan het zijn dat de voorrijkosten oplopen. Wil je een onderdeel van het dak laten vervangen? Dan betaal je uiteraard ook nog voor de materialen. Je kunt vaak zelf bepalen hoeveel deze materialen gaan kosten, omdat er veel goedkope varianten te verkrijgen zijn.

Tabel 1. Kosten dakdekker

Dakdekker

Kosten

Arbeidskosten per uur

€35-55

Werkzaamheden dakdekker

Een dakdekker kan uiteraard vele verschillende werkzaamheden uitvoeren. Deze werkzaamheden gaan voornamelijk over de dakbedekking, de dakconstructie of de dakgoot. In tabel 2 vind je de gemiddelde kosten van een aantal veelvoorkomende klussen. Als je op de hyperlinks klikt, kom je op de uitgebreidere pagina’s over deze specifieke klussen. Zo biedt MyGo je voor iedere werkzaamheid voldoende informatie.

Tabel 2. Kosten dakdekker werkzaamheden

Werkzaamheid dakdekker

Prijs

Dakgoot repareren

€100-200

Vervangen dakgoot

€650-1.000

Dakgoot schoonmaken

€10-15 per m2

Dakbedekking vervangen schuin dak

€75-130 per m2

Dakbedekking vervangen plat dak

€75-100 per m2

Dakisolatie aanbrengen

€40-60 per m2

Vernieuwing dakbeschot

€90-150 per m2

Meer weten over dakwerkzaamheden?

Zoals in tabel 2 te zien is, zijn er veel dakwerkzaamheden. Elke werkzaamheid brengt weer verschillende mogelijkheden met zich mee. Daarom kunnen de daadwerkelijke kosten sterk verschillen van de kosten in tabel 2. Bij dakisolatie is het bijvoorbeeld veel goedkoper om de zoldervloer te laten isoleren dan het dak zelf, maar dit biedt wel een lager rendement. Het is daarom verstandig om eerst even op de relevante pagina van elke werkzaamheid te kijken. Zo vind je meer informatie over de kosten en de mogelijkheden. Bij het vervangen van de dakbedekking is het bijvoorbeeld van belang welk materiaal je kiest, en ook dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen.

Bespaartips van MyGo: dakdekker

MyGo heeft een aantal besparende tips verzameld voor een voordelige dakdekker:

  1. Locale dakdekker. Via de MyGo Matchmaker kun je gemakkelijk en snel een locale dakdekker vinden. Omdat deze dakdekker niet ver hoeft te rijden, bespaar je flink op de voorrijkosten.
  2. Zelf ruimte maken. Een dakdekker moet direct overal bij het dak kunnen. Ligt er nog veel troep op het dak of staan er voorwerpen om de woning heen? Dan kan de dakdekker het dak minder goed bereiken. De kosten worden dan hoger. Bespaar dus geld door zelf alvast ruimte te maken.
  3. Zelf aan- en afvoeren. Heb je een aanhanger of kun je er één lenen van iemand? Dan kun je besparen door zelf eventuele materialen aan- en af te voeren. Zo bespaar je de dakdekker een hoop werk en hoef je dus veel minder te betalen. Overleg wel met de dakdekker welke materialen je precies moet kopen en in welke hoeveelheid, zodat hier geen misverstanden over ontstaan.
  4. Offertes vergelijken. Je vindt snel en gemakkelijk de voordeligste dakdekker door meerdere offertes aan te vragen via de MyGo Matchmaker. De Matchmaker toont de contactgegevens van de beste dakdekkers bij jou in de buurt. Door offertes aan te vragen kun je de prijzen van deze dakdekkers eenvoudig vergelijken. Zo kies je al gauw de voordeligste dakdekker uit.
  5. Samen met de buren. Dakdekkers hanteren vaak een lagere prijs wanneer je een klus samen met de buren laat opknappen. Heb je dus een klus op of rond het dak? Overleg even met de buren of zij dezelfde klus willen laten doen.
  6. Onderhoudscontract. Een dak moet regelmatig onderhouden worden, zodat er geen bladeren en vuil op blijft liggen en de constructie te zwaar wordt. Ook moeten sommige materialen af en toe worden bespoten met beschermende spray. Het is verstandig om een onderhoudscontract aan te gaan met een dakdekker van de Matchmaker. Zo weet je zeker dat het dak regelmatig onderhouden wordt.

MyGo helpt je aan een voordelige dakdekker

Een werkzaamheid op of rond het dak kun je laten opknappen door een deskundige dakdekker. Zo hoef je zelf niet het dak op en weet je zeker dat de klus veilig en effectief wordt uitgevoerd. De beste dakdekkers in jouw regio vind je met de MyGo Matchmaker. Onze Matchmaker toont dakdekkers die niet alleen kwalitatief goed zijn, maar ook nog eens hartstikke voordelig. Zo heb jij al gauw een geschikte dakdekker te pakken voor jouw klus. Je kunt eerst één of meerdere offertes aanvragen zodat je direct weet hoeveel je klus gaat kosten. Ook kies je zo de voordeligste dakdekker uit. Direct een afspraak maken kan ook, via de Matchmaker of telefonisch naar 085 106 1600.